Voize med ny singel

31 mar

Då var inspelningen och omslaget klart till Voize kommande singel på Spotify.
Skriv in 9 april i din kalender Det är nämlifen då den kommer släppas.
Singeln oommer ges ut digitalt med Atenzia Records i ryggen. Singeln är inspelad i samarbete med Donald Laitila


Publicerad: 2021-03-31 00:53:57

Grattis Lena Påhlsson

29 mar

I dag lyfter vi på hatten för Lena Påhlsson som fyller år. Lena känner nog de flesta ingen som fd sångerska i Wizex. Stort Stort grattis på din stora dag.


Publicerad: 2021-03-29 01:00:47

Gott & Blandat lägger ner sin verksamhet

29 mar

Gott %& Blandat lägger ner sin verksamhet. Så här skriver bandet på sin facebooksida.

Anders LundbergGott & Blandat
29 tmntSpofaunrars nskosrl.in 1t4re:t0adoSS8am ·
Vi vill börja med att önska alla våra vänner en fin påskhelg!
Sedan vill vi berätta att vi efter 25 år har kommit fram till refrängen med vår musikverksamhet Gott och Blandat.
Vi vill tacka den underbara publiken, alla trevliga arrangörer plus alla ni som följt, stöttat samt bidragit till vår musikaliska resa genom åren.
Stort och varmt tack till er er alla!
Hälsningar Anders o Anders


Publicerad:

Uppdateringar

29 mar

Har idag uppdaterat hemsidan. Hat stuvat om lite i menyerna men jag hoppas ni hittar det ni söker.

Under fliken bussar och tåg har jag uppdaterat sidorna om Värmlandstrafik, Göteborgs spårvägar, Kristinehamns Omnibusstrafik samt Stockholms Spårvägar.
Mer info och bilder har jag liggandes som skall in på dessa sidor framöver. Men kika in lite då och då för uppdateringar.

Mer saker är på gång på hemsidan. Men vill ha bilder och info lite mer klart innan jag släpper dom avdelningarna.


Publicerad:

Towe Widerberg Tankar från ett sångahjärta

28 mar

115 maj kommer det en ny efterlängtad CD med en av våra mest folkkära röster, nämligen Towe Widerberg, tidigare sångare i Streaplers. Elva nya låtar arrangerade och inspelade av Martin Klaman. Skivan kan redan nu beställas på Ginza.se


Publicerad: 2021-03-28 23:53:25

Larz Kristerz i Bingolotto

28 mar

Missa inte Larz Kristerz som medverkar i kvällens Bingolotto som sänds på tv4 kl 18.00
Sedan fortsätter sändningen sjuan alt tv4play efter 19.30


Publicerad:

Barnprogram på bästa sändningstid?

27 mar

Skratt, sång och stor förvirring väntar när ett gäng sagolika karaktärer tar ton på scen. Monstret gör Nour pirrig i magen och Godisautomaten får Felix att tänka på politik. Frågan är vilka kända personer som döljer sig bakom maskerna? Följ med när tolv välkända personer gör upp i en av världens mest spektakulära sångtävlingar. Deras identitet hålls hemlig bakom sagolika masker och det är upp till vår expertpanel att klura ut vilka som döljer sig bakom kreationerna.

Ja så här beskriver tv4 sitt program. För mig var det helt obegripligt och liknande mest ett barnkalas. Läste många kommentarer i sociala medier som delade min uppfattning om detta programmet. Någon skrev att min son och dotter och 5-6 år tyckte figurerna var roliga som dansade och sjöng. Och gääääsp. Jag tror jag somnade en stund under programmet. Så spännande var det. Nä detta kommer inte bli någon fredagsvana för mug. Lite högre krav än detta har jag faktiskt.


Publicerad: 2021-03-27 22:09:49

Svenne Rubins sänder livestreamad 40-årsfestival

25 mar

Svenne Rubins sänder livestreamad 40-årsfestival från 19.00 till 01.00 lördagen den 8 maj från Teatern i Vansbro..
Kvällen till ära har bandet bjudit in en hel hög med vänner, läs Dalastjärnor. Ni ser dem alla på affischenovan.

Redan nu kan de berätta att den som vill stödja detta projekt kan köpa sig en plats i Vansbro teatersalong. Tyvärr får ni inte närvara i egen hög person i dessa Coronatider. Men ni kan vara där i form av en pappfigur – enligt samma modell som på ishockeyarenorna. Köp en pappfigur (tillverkningskostnaden är 150 kr) och ge därutöver frivillig gåva.

SWISHA: Kostnaden för tillverkning av pappfigur 150 kr till: 123 6775548
PLUS valfri gåva till Svenne Rubins för att stödja arrangemanget till: 070 3079826
OBS ”mätsnöre”: En figur på hockeyläktarna kostar 300 kr

Skicka fotot som du vill ha tryckt på pappfiguren till svenne@svennerubins.nu
Pappfiguren mäter 500 X 850 mm.

Det finns bara 350 platser i Teatern så ingen tid att spilla!
Vi ber er sprida detta glada budskap till alla era vänner.

Källa Svenne Rubins


Publicerad: 2021-03-25 00:58:38

Karl Fredrik på Eklaholm

24 mar

I kväll har jag kikat på ett tv-program som jag mer än gärna rekommenderar. Där får man följa floristen Karl Fredrik Gustafsson från hans hem på gården Eklaholm utanför Löderup i Skåne Det ärfullt fokus på trädgård och blommor och det är väl vad vi behöver just nu i dessa tider. Han verkas så himla snäll och härlig Karl- Fredrik. Härlig sprudlande energi har han dessutom. Vart får han all energi i från kan man ju undra. Sen är det trevligt att se folk som verkligen brinner för de dom gör.

Så detta program kan ha som sagt varmt rekommendera. Han har förresten fått ny sändningstid som är tisdagar kl 20.00 i tv4.


Publicerad: 2021-03-24 23:45:46

Världspremiär med Kjellez

23 mar


Foto: Kjellez

Det är en är att få jobba med så kompetenta killar som de i Kjellez. Allt går si lätt och sidigt precis som det skall göra. Därför är ett stort nöje att berätta om deras världspremiär som jag jintat om innn i en annons för den stora dansgalan 2021 som kommer livestreams från Grevieparken den 10 april. Förutom Kjellez kommer bi att få möta Steeaplers, Voize, Callinaz och Danne Stråed med Dynamo band. Kort sagt kommer det bli en helväll som ni set kommer att glömma. Och det bästa är att allt detta kommer rakt hem i ert vardagsrum. Allt kommer streamas via Får Ja Lovs hemsida. Så vill du bara säker på att inte missa något skall du redan nu gå in och gilla Får Jag lov på facebook. Och för att även ni som inte har facebook skall kunna delta i detta kommer de att sända via Youtube. Så ”alla” skall få chans att kunna ta del av detta.


Publicerad: 2021-03-23 23:25:34

Livestreamad konsert med Arvingarna

22 mar

Torsdag den 1 april kommer Arvingarna att ha en livestream.

För första gången på alldeles för länge får Arvingarna äntligen spela sina låtar genom en inspelad livekonsert för sin publik!
I en exklusiv konsert framför de sina mest älskade hits och blandar dem med nyare låtar som ”Tänker inte alls gå hem” och många fler. Förstärkt med fyra extra musiker kommer ni få se och höra Arvingarna på ett levande men tryggt sätt!

Tommy Carlsson, Arvingarna –
”Efter mer än 30 år på turné så vaknade vi en dag upp till en ny verklighet och vi kunde inte längre turnera som vi gjort i hela vårat liv. Allt som vi hade planerat att göra avbokades och ombokades och vi fick tänka om. Att få spela låtarna live och veta att det kommer sitta publik och lyssna värmer verkligen hjärtat och vi hoppas med detta kunna värma era hjärtan på samma sätt tillbaka om än genom skärmen tills den dag vi kan mötas på riktigt! Förhoppningsvis väldigt snart.

Ticketmaster »


Publicerad: 2021-03-22 03:08:28

Alla dessa såpor

21 mar

Idag infann sig en liten nostalgikick när jag var på loppis och fann dessa dvd-filmer med serien Skida Värdar. Minns ni alla dessa såpor som härjade på 90-talet och en bit in på 2000-talet.
Ni vet de där serierna med lite drama och intriger. Oftast fanns det hur mycket avsnitt som helst av dem. De flesta sändes varje dag måndag-fredag och var ungefär en halvtimme långa med ett reklamavbrott i mitten om de nu sändes på en kommersiell kanal. Vissa såpor var bättre än andra. Några var ju rikligt B manus så att säga. Och vissa scener var det ju lite si och så med.

Det finns en person som är värd att nämna i dessa sammanhang. Peter Emanuel Falck. Han skapade tillsammans med kollegan Louise Boije af Gennäs såpoperan Rederiet, som hade premiär den 20 augusti 1992. 1994 var det premiär för han och Christian Wikanders nya såpopera Tre Kronor premiär. Den blev också en publiksuccé,
Sedan dess har de båda i Norge gjort den nu välkända serien Hotell Cæsar med över 3000 avsnitt, som sändes fram till 2017.
De står även bakom serien ”Familiesagaen De syv søstre” som var en norsk dramaserie som sändes på TV2 Norge mellan 21 september 1996 till 5 november 2000
Hösten 2007 hade hans nya såpopera Andra Avenyn premiär . Han stod även bakom ”Sveriges största webbsatsning” Riverside,

Så jag letade fram lite såpor som jag skriver om här nere. Tyvärr var jag lat och orkade inte skrica helt egen text. Så det mesta kommer från wikipedia.


Serien utspelade sig i den fiktiva villaförorten Mälarviken, belägen i Stockholms närhet. Exteriörerna spelades in i stockholmsstadsdelarna Sätra och Farsta. Farstahallens entré och gymnastiksal användes som idrottshallen Tre Kronor, medan interiörscenerna spelades in i studiolokaler på Kvarnholmen och i Kungens Kurva. En scen spelades in vid tunneln genom Finnberget.

Tre Kronor blev rival till Sveriges Televisions dåvarande publikdragare Rederiet (trots att de sändes olika veckodagar), men båda serierna hade samma upphovsman, Peter Emanuel Falck. Lasse Holm skrev seriens signaturmelodi. Seriens cirka 45 minuter långa avsnitt sändes varje onsdag under höst och vår, med uppehåll under sommar och vinter.

Tre Kronor utmärkte sig med sitt brutala slut, då den psykopatiske pastorn Sten Frisk hade sprängladdningar runt kroppen och utförde ett självmordsattentat mot idrottshallen och restaurangen Tre Kronor. De flesta av de då aktuella huvudkaraktärerna var samlade i lokalen när sprängladdningen utlöstes och därmed dog de eller skadades svårt. Det visades dock aldrig hur det gick för dem efteråt. Efter nedläggningen tog såpan Skilda världar över dess sändningstid. Skilda världar hade dock börjat att sändas ett par år innan Tre Kronor lades ner.


Skilda världar är en dramaserie, den första i svensk TV-historia att sändas fem dagar i veckan. Den sändes i totalt sex säsonger med 500 avsnitt på TV4 åren 1996–2002. Serien var en svensk version av den australiska såpoperan Sons and Daughters från 1982. Serien utspelade sig i till större delen i Stockholmsförorten Nacka och således inte på en fiktiv plats som det annars vanligen görs i såpoperor. De flesta av inspelningarna skedde till stor del även i Nacka.

Serien byggde på en historia som kretsade kring två familjer, Bovallius och Toivonen, och spänningen mellan över- och arbetarklass. Tvillingarna Daniel Toivonen och Sandra Bovallius växte upp i tron att de tillhörde olika familjer, men efter att de inlett en incestuös kärleksaffär uppdagades deras släktskap med varandra.

Nio år efter sista säsongen hade sänts började serien att släppas på dvd i volymform. Totalt släpptes 15 volymer som innehöll samtliga 500 avsnitt.


Rederiet är en svensk dramaserie i såpoperaform, producerad av Sveriges Television i samarbete med Yle. När Sveriges Television insåg att deras nya dramasatsning Storstad tappade publik valde man att lägga ner den serien och istället lansera Rederiet. Serien började sändas i augusti 1992 och fick direkt en stor publik, varpå nya halvårssäsonger producerades och sändes varje vår och höst fram till april 2002.[1] Totalt producerades 318 avsnitt som visades i SVT1 och SVT2.

Rederiet är den längsta dramaserien som producerats i svensk TV-historia, dock inte den som sänt flest avsnitt i genren såpopera. Serien sågs av flera miljoner svenskar och eftersom den var så pass populär gjordes hela 20 säsonger vilka sändes åren 1992–2002. Sammanlagt har det skrivits över 30 000 manussidor till Rederiet, vilket är ett svenskt rekord.

Serien handlade om familjen Dahlén och deras rederi Dahlénrederiet, dagligen kallat Dahléns. Till största delen utspelade sig handlingen på redare Dahléns och dess närmaste konkurrents kontor samt ombord på fartyget M/S Freja, även om både familjen Dahlén och dess konkurrenter sades ha fler fartyg i sin flotta. Under de tio år som Rederiet sändes hade Dahléns fyra rederikonkurrenter som varvade handlingen: Mega Line, Transbaltic, Silver Line och Remmer Line. Dessa konkurrenter lyckades ibland ta över Dahléns, men fick i stort sett alltid igen lika hårt tillbaka. Oftast handlade striderna om rätten att äga M/S Freja men också rätten att ta över Dahléns som i serien var ledande på Östersjötrafiken.

Nya tider är en lågbudgetsåpa som sändes i TV4 åren 1999–2006.[1] Den ersatte den gamla serien Skilda världar som blivit onsdagssåpa för att ersätta den nerlagda såpan Tre Kronor. Serien sändes varje vardag mellan hösten 1999 och våren 2001, och varje avsnitt var 30 minuter långt. Efter den säsongen gjorde serien uppehåll och återkom i januari 2002. Från hösten 2002 till våren 2006 övergick avsnitten till att sändas en gång i veckan, men man kvarstod att sända dem först i 30 minuter långa avsnitt. Det som blev den största förändringen var att serien bytte sändningstid; från kvällstid till dagtid. Under 2002–2003 sändes serien söndagar kl. 18.00, medan resterande säsonger sändes avsnitten på eftermiddagar istället. Sista avsnittet sändes i april 2006, men redan i början av september samma år började serien att gå i repris på TV4. Totalt sändes 509 avsnitt

I Nya tider står kärleken mellan Anna (Rebecca Ferguson) och Hugo (Kim Sulocki) i centrum. Men deras kärlek möter dessvärre motstånd.

I början av serien handlade det mest om Hugos och Annas kärlek, och om hur den påverkade familjerna. Efter två säsonger förändrades serien, och intrigerna blev mer komplicerade och dramatiska. Men efter några säsonger så blev serien mer vardaglig och ungdomlig igen.


Hotel Seger var en såpopera producerad av Kanal 5 som ersättare till Vänner och fiender och visades på vardagkvällar åren 2000-2001. Manuset byggde på den norska succesåpan Hotel Cæsar, men lyckades inte få tillräcklig publik och lades ned så fort den första omgången av serien visats. Totalt kom 170 avsnitt att produceras. I norge däremot är Hotell Cecar en stor succé med över 1000 avsnitt.


Vita lögner var en svensk såpopera som sändes på TV3 (1997–2002). Handlingen var fokuserad runt livet hos personalen och deras familjer och vänner på sjukhuset i den fiktiva staden Strömsvik.Det var TV3:s första framgångsrika såpa efter att Kanal 5 köpte Vänner och fiender från dem 1997. Det första avsnittet visades den 26 oktober 1997 och det sista avsnittet 2002. Många stora svenska stjärnor har gjort roller i såpan, bland annat Alexander Skarsgård, Petra Hultgren, Anna Järphammar och Maud Adams. Charlotte Perrelli (då Nilsson) hade en större roll som Milla Svensson 1997–1998.

Vinjetten till serien sjöngs av Martin Stenmarck och JO-DM sedan byttes den mot Fre med låten Sanning eller lögn.

Det var efter att Kanal 5 köpt rättigheterna till Vänner och fiender som TV3 såg vilken stor succé såpan varit för kanalen att de valde att producera Vita lögner för att tävla mot Vänner och fiender samt TV4:s Skilda världar om samma sändningstid.

En dansk version av såpan gjordes också som sändes mellan åren 1998 och 2001 med namnet Hvide Løgne. Serien har även gjorts i en spansk version.


Vänner och fiender var en svensk TV-serie (såpopera). Serien hade premiär 30 oktober 1996 på TV3 där den sändes tills 1997 då den flyttade till Kanal 5 den 8 september 1997 till dess att serien lades ner 9 juni 2000. Serien utspelade sig till början i den fiktiva staden Erikshamn, och de två sista säsongerna i både Stockholm och Erikshamn till slutet, som enbart utspelar sig i Stockholm. Handlade främst om de tre vännerna Kicki, Pernilla och Madde samt deras familjer. Ledmotivet, Vänner, framfördes av gruppen Together. Serien fick en norsk version, och de använde sig av samma studior som det svenska teamet.

Våren 1997 uppstod en konflikt mellan TV3 och produktionsbolaget Jarowskij som ledde till att Jarowskij erbjöd Kanal 5 att ta över serien, vilket de gjorde. När Kanal 5 skulle börja sända serien hade TV3 fortfarande rättigheterna till 33 avsnitt som ännu inte sänts. TV3 drog ut på visningen av dessa avsnitt, men Kanal 5 valde att börja sända de avsnitt de beställt med start den 8 september 1997. Då valde TV3 att börja sända de kvarvarande avsnitten parallellt med Kanal 5. Följaktligen hade både avsnitt 136 och 170 premiär samtidigt i TV3 respektive Kanal 5. TV3 lämnade in en stämningsansökan mot Kanal 5 för att de börjat visa sina avsnitt, men denna avslogs.


Sju systrar (norska: Familiesagaen De syv søstre) var en norsk dramaserie som sändes på TV2 Norge mellan 21 september 1996 till 5 november 2000 skapad av Peter Emanuel Falck och Christian Wikander. Serien handlade om livet för flera olika familjer i den fiktiva staden «Solbekk». Frydenlund-familjen var den rika och respekterade familjen som drev hörnstenföretaget Frydenlund & Sønn. Familjens obestridda chef var Haakon (Espen Skjønberg), som med sin fru Nelly (Mona Hofland) hade en son Trygve, som under hela serien var i koma efter en olycka.

Familjen Birkeland var sportfamiljen med sin far Frode (Arne Lindtner Næss), som tidigare var norskmästare i hopp- och bronsvinnare från OS 1976, och hans fru Billeba (Karin Lunden), som drev platsens hälsoklubb. Billeba hade ett förhållande med chefen för familjen Sivertsen, den alkoholiserade frumissbrukaren Bjarte (Torfinn Nag), som senare våldtog Billebas 15-åriga dotter. Bjarte hade den återstående sonen Kjell Magne (Lars Funderud Johannesen) med sin ex-fru Jannicke (Lene Bragli), som hamnade som prostituerad efter att ha kastats ut av Bjarte. Hans nya fru, Hoang (Vibeke Rae Næss), misshandlades också av Bjarte och tog så småningom sitt liv genom att förgifta hans mat.

Den fjärde centrala familjen från början var invandrarfamiljen Shah, som flyttade från Oslo till Solbekk efter att hans son Farim (Sajid M. Hussain) var inblandad i ett gänguppror. Familjen tog över caféet Bjarte hade sprungit i diket, vilket gjorde dem Bjarte stora fiender. Bland annat kastade han en eldbomb i lokalen. Man fick även träffa gaykilen Roy Bakke (Simon Andersen), som senare blev partner med Frode. Sen minns man Espen Hjeltevik (Geir Morstad); som, efter att ha mördat en man under påverkan av alkohol, blev soldat i Frälsningsarmén.

Andra Avenyn var en svensk dramaserie i såpoperaform som sändes i Sveriges Television både i TV och via webben. Totalt producerades 185 avsnitt, vilka sändes i tre säsonger mellan hösten 2007 och våren 2010. Serien skapades av Peter Emanuel Falck och Christian Wikander. Det hela utspelades i Göteborg i den fiktiva stadsdelen ”Riverside” och kretsade kring ett antal familjer som bodde i området i och omkring Andra Avenyn, vilket gav serien dess namn. Den brittiska rockgruppen The Cures låt ”Friday I’m in Love” användes som vinjettlåt. I snitt sågs Andra Avenyn av 500 000 tittare per avsnitt under de tre säsongerna. Serien blev en av de första svenska TV-serierna att ha sin bas kring sin webbplats.

Serien nominerades till Kristallen år 2008 i kategorin ”Bästa Program 2008”, men tog inte hem priset. Skådespelarna Fortesa Hoti, Filip Benko, Jonas Bane och Maja Rung blev även nominerade till Aftonbladets TV-pris, men ingen av dem vann.


Publicerad: 2021-03-21 02:02:33

Premiär för Let´s Dance 2021

19 mar

Let’s Dance har fått ny sändningsdag. Nu är det lördagar som gäller framöver. Årets deltagare är som vanligt en blandning av kändisar från olika sammanhang och med spridda åldrar. Nedan ser ni listan över alla tävlande.

Susanne Axell, programledare
Anis Don Demina, artist
Hanna Hedlund, artist
Carola Häggkvist, artist
Janne Josefsson, journalist
Keyyo, komiker
Filip Lamprecht, kändisson
Martin Melin, polis
Michel Tornéus, friidrottare

Programledarna i är underbara Petra Mede och David Lindgren. Detta kan ju bli hur bra som helst


Publicerad: 2021-03-19 02:50:15

Får Jag Lov att presentera Mogna Män

19 mar


Design: markuz.se

Jag vill göra lite reklam igen för dansbandet Mogna män.

Mogna Män kallar sig tre genomtrevliga musiker som även skulle ha kunnat ta namnet Dansbands-veteranerna. Medlemmarna har nämligen samtliga tidigare spelat med en rad olika toppenband.
Sångaren Kjell Malmborgs sköna röst har tidigare hörts i band som Chiquita, Säves och han har även vikarierat i Schytts samt varit med i Bengt Hennings.
Från samma band kommer även Roland Ask, sax. gitarr och sång. Kenneth Färnlund klaviatur och sång har ett förflutet från både Chiquita och Tommy Elfs.

Besök deras hemsida www.mognaman.se


Publicerad:

Tommys släpper ny cd Tillsammans

18 mar

Den 7 maj släpper Tommys sitt efterlängtade nya album ”Tillsammans”. Alvbumet som innehåller 14 spår kan du redan nu förhandsbeställa på Ginza så skickas albumet fraktfritt hem till dej på releasedagen: https://www.ginza.se/product/tommys/tillsammans-2021/15330/

Följande låtar finns med på skivan:
1. Tillsammans
2. Jag letar efter nå’n
3. Jag trodde änglarna fanns
4. Jaja ding dong
5. En lång väg att gå
6. Call Me Sven
7. Står ensam i natt
8. Evert
9. Romantic Evening
10. Den sanna glädjen
11. Jag måste nå min ängel
12. Bortom orden
13. Om du älskar mig (Hon sa du)
14. Mitt hjärta tillhör dig


Publicerad: 2021-03-18 09:17:01

Peter & Bruno – live på Baggpipe Studios

17 mar

Peter & Bruno, Sveriges rockmusikal-favoriter, ger en livesänd konsert lördagen 20 mars kl 18.00. Konserten sänds från Baggpipe studios i samarbete med produktionsbolaget Reakt Live som står för förstklassig film- och ljudproduktion vid digitala sändningar.

Många har hört duons Queen-tolkningar ”Acoustic Queen” som förstås blir ett av inslagen i konserten tillsammans med andra pop & rock-hits, allt i akustisk tappning med grym stämsång! I väntan på att få träffa sina fans från en livescen igen gör nu Peter och Bruno en livestreamad konsert av allra högsta klass. Allt för att publiken ska få en känsla av att fysiskt vara på plats var man än befinner sig i landet.

Med långa och imponerande karriärer bakom sig inom såväl några av de största rollerna i rockmusikaler världen som egna arenaproduktioner, är det inte konstigt att Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis räknas som Sveriges mest proffsiga och självklara Queen-tolkare. Tillsammans skapar de något alldeles eget, en kombination av värmande stämsång, humoristisk dynamik och proffsigt gitarrspel.

Peter och Bruno har de senaste åren tillsammans gjort flera konserthusturnéer, spelat in sin tredje skiva och fått tusentals prenumeranter till sin högst uppskattade YouTube-kanal. Deras senaste show “O What A Night” sålde över 50 000 biljetter och på Spotify har de över 3 miljoner streams.

Nu tar de för första gången ett kliv in i det digitala på det mest proffsiga och högkvalitativa sätt, helt live, med ljud och bild som kommer få dig att säga “wow”.

Klicka här för biljetter


Publicerad:

Samarbete är A-O

17 mar

För ungefär ett år sedan så höll jag och min bror tillsammans med arrangören på Upperudslogen i Molkom att planera sommarens danser. Jag hade designat nya dansprogram som vi tryckt upp på mitt jobb. Allt var laddat för 40:e säsongen på Upperudslogen i Molkom. Jag minns att vi överlämnade dessa i Forshaga Folkets hus den 7 mars då Tommys orkester stod på scenen. Ingen kunde väl ana då att det skulle bli vår sista ”riktiga” danskväll på över ett år. Sedan tog det som bekant tvärstopp i branschen. Det var som att dra i handbromsen på bussen och slänga bort nyckeln. Vad skulle det bli av detta? Jag minns några arrangörer som jag samarbetar med som bad mig göra några annonser med budskap om att deras danskvällar var inställda. De började med att ställa in en dans i tagen innan de till slut ställde in resterande säsong. De sa att vi i alla fall får glädjas åt att sommarens danser förhoppningsvis får komma i gång. Nu har vi facit i hand och vet att så blev inte fallet. Man funderar på hur länge detta stålbad skall fortsätta?

Under denna pandemin uppkom ett nytt ord på var mans läppar. Och då tänker jag inte på ordet ”statsepidemiolog” utan på ordet ”livestream”. Digitala sändningar över sociala medier. Där banden ställer upp en eller flera kameror och spelar upp till dans direkt hem i folks vardagsrum. Vissa riktiga proffsiga medans andra lite mer enklare. Ganska snart insåg banden att detta var något som de skulle få hålla på med länge. Några band har varit och är riktigt flitiga med att hålla livestreams, andra har gjort det lite då och då medans andra av olika anledningar inte gjort det alls. Men det är ju så klart upp till var och en hur man känner inför detta. Och det är här man ser hur bra vissa band banden tar hand om sina fans som följer deras sidor. Det gäller att vårda de följare man har och försöka hålla humöret uppe.

I dessa tider har jag gjort försökt göra vad jag kan för att hjälpa banden med att nå ut med sina livestreams. Inför en livestream har jag gjort ”annonser” som jag publicerat på min hemsida samt på Facebook. Dessa har flera band tacksamt delat och spridit runt. Och det är ju så det måste fungera. Samarbete. Då jag vet att många band har det otroligt tufft ekonomiskt så har det varit en självklarhet att inte ta något betalt dör dessa annonser. Dessutom gör jag ju det på eget bevåg och av egen vilja. Jag har ju inte fått något uppdrag att göra dessa annonser. Så allt detta har jag gjort för att jag brinner så för detta med dansband. Det är bara trevligt att få sprida reklam om banden och deras livestreams på olika sociala plattformar. Sen är det extra kul när man får trevliga mail från band, arrangörer och övriga för det jobb man gör, Men det är inte för ära och berömmelse som jag gör detta. Jag gör det för att dra mitt lilla strå till stacken och få brunchen att överleva. Vi måste ALLA hjälpas åt att dra denna skuta på rätt köl och samarbeta istället för att motarbeta varandra.

Det har ju innan denna pandemi satte fart pratats mycket om samarbete mellan arrangörer, bokare och band. Och nu i dessa tider tycker jag det är ännu viktigare att stötta varandra när det gäller livestreams och skivutgivningar. För de finns ju band som i dessa svåra tider släpper skivor. Och ni som följt min sida har säkert sett att jag recenserat flera av dessa här på hemsidan. Jag tycker det är en trevlig syssla som jag gjorde mycket förr när jag arbetade för sidan dansaktuellt. En sida som idag inte finns kvar. Detta med skivrecensioner tror jag kan hjälpa banden. En snygg och bra recension kan ju hjälpa banden att sälja lite fler skivor eller bara synas, att folk läser om dem och få reda på att de finns. Då kan ju fler bli nyfikna på hur bandet låter och rent av köpa deras skivor. Därför blev jag glad när jag skrev en recension som bandet ifråga glatt delade med sig på sin facebooksida.
Jag hoppas att den kan sprida glädje för bandet så att de kan sälja några skivor. Väluppfostrad som jag är så skrev jag och tackade än en gång för en bra skiva. Jag skrev till bandet att de gärna fick berätta om recensionen i sin kommande livestream om de ville. Döm om min förvåning när de sa att de inte fick göra reklam för min recension. De hade ju även fått en hyggligt fin recension i Får Jag lov med som de hade kunnat NÄMNA också. Det är ju aldrig fel att berätta att skivan man slitit med har blivit uppskattad. Beslutet att inte göra reklam låg så klart inte bandets utan beslutet låg hos den de skulle sända ifrån. Men strunt samma. Men det är det är här jag menar att samarbete inte missgynnar någon i dessa tider. Snare tvärtom.

Jag började i våras/somras att skissa på en lista där man kunde se vilka band som livestreamar. Ungefär som en tv-tablå. Jag såg att några andra gjort liknande. Så jag började i liten skala på min egen hemsida. Sedan började även publicera denna på lista på danslogens facebooksida. En lista som idag innehåller en bit med över 100 sändningar från nordens alla hörn. Det som slagit mig är att inga danska dansband har livestreamat. Inte vad jag vetat om i alla fall. De som är flitigast är de svenska och norska banden. Men detta är absolut ingen tävling i vem som streamar mest eller så. Som skrev tidigare upp till var och en hur man gör. Sen har ju alla olika förutsättningar. Men jag vill ändå lyfta fram Donnez som är otroligt aktiva mot sina fans. De sänder via olika plattformar och samarbetar till höger och vänster för att så många som möjligt skall kunna ta del av deras sändningar. Även de som inte har facebook skall kunna se deras sändningar. De är otroligt aktiva och delar information om sina sändningar.

När man nu inte får åka ut på dans, för att det helt enkelt inte arrangeras några har man fått tid och möjlighet att lyssna till många band som man inte haft möjlighet att höra innan. Många som jag blivit positiv överraskad utav. Så när pandemin är över och vi tillsammans rett ut detta vet jag flera band som jag tänker åka ut och uppleva live. Jag har även fått frågor om att varför livestreamar det och det bandet. Mitt svar är att fråga banden själva. Sen tror jag det är så att vissa band inte får livestreama. Detta på grund av att de har sina bolag vilande. Och som jag fattat det som är att en livestreama räknas som aktivitet i bolaget. Detta är ett redigt virrvarr som jag inte tänker gå in på här då jag helt saknar kunskapen om detta.
I stället tänkte jag ta och sätta punkt för detta inlägg som kanske blev lite väl långt. Men jag hoppas ni förstår vad jag vill säga med det. Så vi får väl snällt sitta ner i båten tills detta reder ut sig. Och så får vi hoppas att vi inte tappat bort allt för många band och arrangörer längs vägen. Kramar och fridens liljor på er alla vänner. Avslutar detta inlägg på tal om gott samarbete med en bild på ett underbart band som heter Holens. Bilden är tagen i Degerforsparken på dem gamla goda tiden då man fick vara ute och svänga sina lurviga. Och jag säger som jag skrev i en recension för inte så längesen. Vi får hoppas att det inte bara blir minnesbilder.


Publicerad: