Nils-Einar och Bente livestreamar

29 jun

Torsdag kl 20.00 vill jag tipsa er om en mycket bra livestream. Då är Nils-Einar & Bente från Tromsø tillbaka på skärmen med massa bra Country och dansbandsmusik. Dessa två bjuder på underbart härlig musik som gör att du inte kan sitta still. Jag har sett dem flera gånger och det är lika fantastiskt varje gång.

https://www.facebook.com/www.mrmusic.no


Publicerad: 2021-06-29 23:59:50

När jag var liten

29 jun


När jag var liten lyste huimlen alltid blå. Ja så sjunger Anders Nordlund i den fina låten som heter just ”När jag var liten”. Och på tal om liten så har jag uppdaterat mitt galleri med bilder lite från när jag var liten.


Publicerad:

Dansband i Björneborgsparken

29 jun

Äntligen blir det dansband i parken igen!
Föreställningen börjar kl 19:00 men parken öppnar upp redan kl 17:30. Just denna kväll så ingår kaffet i biljett.
Serveringen hålls öppen och ni kan i lugn och ro köpa er något gott samt hitta era anvisade platser.

”Vi älskar Dansbandz” är en kärleksfull, humoristisk och musikalisk scen-hyllning till våra svenska dansband! Skön nostalgi möter nutid i det bästa från 60-talet till nu. En feelgood-kväll för alla åldrar med Anna Bromee. Detta glädje-piller till föreställning lockar till skratt, allsång & dans! Här klingar låtarna som för alltid finns i svenska folkets hjärtan. De där som ingen kan låta bli att sjunga med i, eller få det att rycka i benen av lust att dansa; ”Inget stoppar oss nu”, ”Nu är det lördag igen”, ”Börja om från början”, ”Åh, vad jag älskade dig just då”, ”Sofia dansar gogo”. Med många fler älskade klassiker och ovanliga pärlor – från Max Fenders, Kikki Danielsson och Lars-Kristerz till Arvingarna, Gert-Jonnys and a whole Lotta´ Engberg. I ”Vi älskar Dansbandz” bjuds det också med värme på en humoristisk djupdykning i dansbands-historien. Med alla dansbandsnamn som har Z eller X på slutet, 70-talets underbart hysteriska scenkläder – och roliga oväntade berättelser. Och vad är egentligen en onklaklacka-låt …? Humor, gemenskap och glädje med nära tilltal – och musiken vi minns. För ung som gammal.

Biljett-information:
Begränsat antal platser samt förbokning. Biljetterna kostar 100:- (kaffe ink påtår ingår) och bokas antingen genom att ni mailar till boka.bjorneborg@gmail.com eller ringer på 070-362 09 60. Ni kommer få anvisade sittplatser i det gröna framför stora scenen på filtar (om önskemål finns att sitta på bänk istället ber vi er ange det i mail/samtal). Först till kvarn! Biljetter ute nu!

Corona-information:
Vi följer kontinuerligt folkhälsomyndighetens rekommendation och gör vår allra bästa för att skapa ett så tryggt arrangemang som möjligt. Vi får i dagsläget ta in 500 sittande gäster men väljer att endast ta in 200 gäster för att det ska kännas tryggt och fungera på ett säkert sätt. Föreställningen genomförs utomhus på anvisade sittplatser med gott om avstånd. Handsprit finns tillgängligt på ett antal platser runt om i parken. Skulle restriktionerna ändras kan vi tvingas att ställa in evenemanget med kort varsel.
Vi uppmanar våra besökare att vara rädda om varandra, stanna hemma vid minsta symptom, hålla avstånd samt våra noga med handhygienen. Tillsammans kan vi skapa trygga & säkra arrangemang!


Publicerad:

Holidays släpper nytt

29 jun

Den 10 juli kommer Holidays att göra en livestream från Oskarshamn och sångaren ”Maltes altan”. Lagom till livestreamen kommer det släppa en ny singel. ”När hon ler”.
Det är bandets tidigare inspelade låt ”The way she moves” av Henrik Sethsson och Tomas G.son som fått svensk text av Mattias Sjöstenius. Omslagsdesign svarar jag Markus Redman som vanligt för


Publicerad:

Arvingarna Tänker inte alls gå hem

29 jun

Arvingarna är på gång med ett nytt album. Det kommer göras fysiska exemplar av skivan. Och dessutom kommer det att tryckas upp en exklusiv upplaga av den nya plattan på vinyl. Alla som via Ginza beställer vintylen får ett kort i vinylstorlek med Arvingarnas autografer medföljer.

Följande låtar finns med på plattan
1. Tänker inte alls gå hem
2. Stannar du kvar
3. Låt inget störa oss ikväll
4. Sommar igen
5. Jag finns här för dig
6. Bara jag och du
7. Jag går runt i solen (Lassemans altan)
8. Säg att du är min
9. Never Going Home
10. I Do (Sparkling Remix)

https://www.ginza.se/product/arvingarna/tanker-inte-alls-ga-hem-signerat-/31375/


Publicerad:

Hemsidan uppdaterad

28 jun

I böand måse man få vara lite ego Därför har jag uppdaterat sidan med lite fler bilder i galleriet på mig själv. Di hittar dessa under fliken foto.


Publicerad: 2021-06-28 01:35:26

Karlskoga SK fick poängen

27 jun

Redan efter 10 minuters spel stod det 2-0 till hemmalaget då Ölme inte helt var med i matchen. Men efter dessa snabba mål blev det bättre skärpa i spelet. Karlskoga SK spelar bra fotboll och hinner göra både två mål till innan matchen är slut. Sett till matchen över 90 minuter vinner KSK rättvist. Men vi hade gärna fått med oss något mål hem.

Nästa motstånd för Ölme är derbymatchen mot Villastaden 2.
söndag 4 juli 18.00 på Sannaheden spelas den matchen.

Resultat 4-0 (2-0)
Spelplats: Stråvallen Karlskoga
Datum och tid: 2021-06-27 14:00
Tävling: Div 7 östra herrar 2021
Domare: Kim Löfving

Ölme trupp mot Karlskoga SK 2
Pontus Andersson
Hampus Andersson
Stefan Andersson
Samuel Becker
Emil Björn
Mustafa Cetin
Johan Harnesk
Rickard Hedqvist
Kewin Johansson Kolbjørnsen
Simon Karlsson
Momoh Konneh
Hampus Nilsson Lilja
Isak Nordenhäll
Yosef Teame Okubamichael
Avit Shima
Christian Yngve


Publicerad: 2021-06-27 22:04:53

Får Jag Lov att presentera Lodestrands

25 jun

Det är alltid lika kul att skriva om nya band som statartar upp och få hjälpa dem sprida nyheter om deras existens. Så jag säger som jag brukar, Får jag lov att presentera bandet Lodestrands för er. Bandet är en trio. Allt efter vad arrangören önskar. Bandet är som de själva uttrycker det väldigt mycket i startgroparna. Man håller som bäst på att bygga upp en repertoar. Tanken är att spela mer åt det mogna hållet, men ändå fräscht. Målet är att kunna spela en eller ett par kvällar per månad, kanske mer om det får fart.

Den uppmärksamme kan se att de valt att stava med S på slutet i stället för Z. Så härligt med band som inte gör som alla andra gör.

På sin facebooksida har de lagt upp ett smakprov. Det är en cover på Sven Ingvarslåten. ”Än finns tid att förlåta” med text och musik av Sven-Erik Magnusson och Ingela ”Pling” Forsman,
Personligen tycker jag det låter helt okej. Så jag kan bara rekommendera er att följa detta band på sociala medier framöver.

https://www.facebook.com/Lodestrands/


Publicerad: 2021-06-25 12:56:07

Recension: Patrick Blom – En hyllning till Thorleifs

25 jun

PATRICK BLOM – EN HYLTING TILL THOLEIFS
Skivbolag: TMD Music
Antal spår: 13
Tid: 43:35
Betyg: 5

Patricks intresse för musik började i tidig ålder när han var runt 5-6 år. 2005 bildade han dansbandet Scandics som var aktivt fram till 2013. Sedan dess har han pysslat med musik på egen hand. 2018 kom han ut med sin debut-cd ”Hur mycket jag älskar dig” Nu har Patrick gett ut ett nytt album. Denna gång en hyllningsplatta till dansbandet Thorleifs och sångaren Thorleif ”Tolle” Torstensson som så tragiskt lämnade oss i början av året.

Via musiken och Patricks eget dansband samt intresset för branchen kom han i kontakt med ”Tolle” vid många danser och evenemang, På senare tid under produktionen hade Patrick nära kontakt med Tolle personligen. Tyvärr han inte Thorleif ta del av det färdiga resultatet. Men om han gjort det är jag övertygad om att han tycker som jag i denna recension. Men liksom Patrik är jag övertygad om att han sitter i himlen och lyssnar och är glad över resultatet.

Jag förstår att Patrick måste ha haft en svår uppgift att plocka godbitar ur denna enorma låtskatt som Thorleifs har. Men jag tycker att han har lyckats mycket bra med valet av dessa tretton låtar. Ett plus för att det inte enbart är givna hits och listettor.

Skivan inleds med ”Jag vill ge dig en sång” av Mait Johansson som följs av ”Det är aldrig försent” med Mona Gustafson som kompositör. Båda låtarna från Thorleifs cd ”Med dig vill jag leva”. Mona Gustafson är en låtkompositör som är en av ”hovleverantörerna” som försett Thorleifs med flera hits. Hon bidrar även med ”Så länge mina ögon ser”. Andra ”hovleverantörer som finns med är bland annat Bert Månsson med ”!Och du tänder stjärnorna” och Rose-Marie Stråhle ”Flyg bort min fågel”. Två låtar som Thorleifs vann Se & Hörs meloditävling med. Mikael Wendt och Christer Lundh har skrivit en rad olika dansbandshits och deras bidrag här är ”Med dig vill jag leva”.

Jag tycker Patrik gör detta mycket bra. Han har ett röstläge som jag tycker passar utmärkt för Thorleifs låtar. En mjuk och behaglig stämma som tål att jämföras med ”Tolles” egna. Det hörs att han gillar att sjunga låtarna och att han menar det han sjunger. Och det är en fröjd för örat. Detta är verkligen inget hastverk utan det hörs och märks att man tagit god tid på sig med denna produktion vad gäller låtval och det musikaliska.

Musikerna som spelar på skivan är välkända På Keyboards, gitarrer, saxofoner och dragspel finner vi Tom Käldström från Tommys som även producerat och arrangerat skivan. Niclas Olén från Matz Bladhs bidrar med keyboards och dragspel. Trummor och slagverk svarar Patrick Lax för. På Bas finner vi Marcus Söderström, Sist men inte minst på Pedal-Steel guitar hittar vi oraklet Conny Ohlson. Så med denna uppsättning musiker är det inte konstigt att det låter så bra som det gör.

Är det något man hade fått önskat sig mer av på plattan sä är det några fler bugglåtar. Kurragömma är plattans enda riktigt snabba låt. Resterande är lugna och halvlugna låtar. Men å andra sidan är ju det lite av Thorleifs signum. Ser på meloditävlingar som de vann i var det med lugna låtar. Och som jag sagt det förut så gör Patrick detta enormt bra. Lyssna bara på ”Ingen torkar längre tåren på min kind” av Göran Lomaéus, Thomas Haglund, Maritha Johansson, eller ”All min kärlek” av Tomas Ahlstrand och Janeth Jensen samt ”Det var du” av Bert Månsson. Den sistnämnda ligger passande som plattans sista spår. ¨

Men kanske ni undrar. Han har ju inte nämnt låten. Finns den med på skivan? Jo självklart finns alla tiders dansbandslåt ”Gråt inga tårar” av Åke Hallgren med på plattan. Underbart framfört med Tom Käldströms härliga saxofonspel

Sammanfattningsvis ett mycket bra album som är övertygad om kommer falla alla Thorleifsfans i smaken.

Följande låtar finns med på skivan
1. Jag vill ge dig en sång (Mait Johansson)
2. Det är aldrig försent (Mona Gustafson)
3. Kurragömma (Thorleif Torstensson)
4. Gråt inga tårar (Åke Hallgren)
5. Så länge mina ögon ser (Mona Gustafson)
6. Och du tänder stjärnorna (Bert Månsson)
7. Ingen torkar längre tåren på min kind (Göran Lomaéus, Thomas Haglund, Maritha Johansson)
8. Det är bara himmelen (Harald Østgård, Vladimir Bølla, Jan-Åke Hansson)
9. Med dig vill jag leva (Mikael Wendt, Christer Lundh)
10. All min kärlek (Tomas Ahlstrand, Janeth Jensen)
11. Flyg bort min fågel (Rose-Marie Stråhle)
12. Om du var här hos mig (Carl Lösnitz Tomas Gustafsson)
13. Det var du (Bert Månsson)


Publicerad: