Nils-Einar och Bente livestreamar

29 jun

Torsdag kl 20.00 vill jag tipsa er om en mycket bra livestream. Då är Nils-Einar & Bente från Tromsø tillbaka på skärmen med massa bra Country och dansbandsmusik. Dessa två bjuder på underbart härlig musik som gör att du inte kan sitta still. Jag har sett dem flera gånger och det är lika fantastiskt varje gång.

https://www.facebook.com/www.mrmusic.no

När jag var liten

29 jun


När jag var liten lyste huimlen alltid blå. Ja så sjunger Anders Nordlund i den fina låten som heter just ”När jag var liten”. Och på tal om liten så har jag uppdaterat mitt galleri med bilder lite från när jag var liten.

Dansband i Björneborgsparken

29 jun

Äntligen blir det dansband i parken igen!
Föreställningen börjar kl 19:00 men parken öppnar upp redan kl 17:30. Just denna kväll så ingår kaffet i biljett.
Serveringen hålls öppen och ni kan i lugn och ro köpa er något gott samt hitta era anvisade platser.

”Vi älskar Dansbandz” är en kärleksfull, humoristisk och musikalisk scen-hyllning till våra svenska dansband! Skön nostalgi möter nutid i det bästa från 60-talet till nu. En feelgood-kväll för alla åldrar med Anna Bromee. Detta glädje-piller till föreställning lockar till skratt, allsång & dans! Här klingar låtarna som för alltid finns i svenska folkets hjärtan. De där som ingen kan låta bli att sjunga med i, eller få det att rycka i benen av lust att dansa; ”Inget stoppar oss nu”, ”Nu är det lördag igen”, ”Börja om från början”, ”Åh, vad jag älskade dig just då”, ”Sofia dansar gogo”. Med många fler älskade klassiker och ovanliga pärlor – från Max Fenders, Kikki Danielsson och Lars-Kristerz till Arvingarna, Gert-Jonnys and a whole Lotta´ Engberg. I ”Vi älskar Dansbandz” bjuds det också med värme på en humoristisk djupdykning i dansbands-historien. Med alla dansbandsnamn som har Z eller X på slutet, 70-talets underbart hysteriska scenkläder – och roliga oväntade berättelser. Och vad är egentligen en onklaklacka-låt …? Humor, gemenskap och glädje med nära tilltal – och musiken vi minns. För ung som gammal.

Biljett-information:
Begränsat antal platser samt förbokning. Biljetterna kostar 100:- (kaffe ink påtår ingår) och bokas antingen genom att ni mailar till boka.bjorneborg@gmail.com eller ringer på 070-362 09 60. Ni kommer få anvisade sittplatser i det gröna framför stora scenen på filtar (om önskemål finns att sitta på bänk istället ber vi er ange det i mail/samtal). Först till kvarn! Biljetter ute nu!

Corona-information:
Vi följer kontinuerligt folkhälsomyndighetens rekommendation och gör vår allra bästa för att skapa ett så tryggt arrangemang som möjligt. Vi får i dagsläget ta in 500 sittande gäster men väljer att endast ta in 200 gäster för att det ska kännas tryggt och fungera på ett säkert sätt. Föreställningen genomförs utomhus på anvisade sittplatser med gott om avstånd. Handsprit finns tillgängligt på ett antal platser runt om i parken. Skulle restriktionerna ändras kan vi tvingas att ställa in evenemanget med kort varsel.
Vi uppmanar våra besökare att vara rädda om varandra, stanna hemma vid minsta symptom, hålla avstånd samt våra noga med handhygienen. Tillsammans kan vi skapa trygga & säkra arrangemang!

Holidays släpper nytt

29 jun

Den 10 juli kommer Holidays att göra en livestream från Oskarshamn och sångaren ”Maltes altan”. Lagom till livestreamen kommer det släppa en ny singel. ”När hon ler”.
Det är bandets tidigare inspelade låt ”The way she moves” av Henrik Sethsson och Tomas G.son som fått svensk text av Mattias Sjöstenius. Omslagsdesign svarar jag Markus Redman som vanligt för

Arvingarna Tänker inte alls gå hem

29 jun

Arvingarna är på gång med ett nytt album. Det kommer göras fysiska exemplar av skivan. Och dessutom kommer det att tryckas upp en exklusiv upplaga av den nya plattan på vinyl. Alla som via Ginza beställer vintylen får ett kort i vinylstorlek med Arvingarnas autografer medföljer.

Följande låtar finns med på plattan
1. Tänker inte alls gå hem
2. Stannar du kvar
3. Låt inget störa oss ikväll
4. Sommar igen
5. Jag finns här för dig
6. Bara jag och du
7. Jag går runt i solen (Lassemans altan)
8. Säg att du är min
9. Never Going Home
10. I Do (Sparkling Remix)

https://www.ginza.se/product/arvingarna/tanker-inte-alls-ga-hem-signerat-/31375/

Hemsidan uppdaterad

28 jun

I böand måse man få vara lite ego Därför har jag uppdaterat sidan med lite fler bilder i galleriet på mig själv. Di hittar dessa under fliken foto.

Karlskoga SK fick poängen

27 jun

Redan efter 10 minuters spel stod det 2-0 till hemmalaget då Ölme inte helt var med i matchen. Men efter dessa snabba mål blev det bättre skärpa i spelet. Karlskoga SK spelar bra fotboll och hinner göra både två mål till innan matchen är slut. Sett till matchen över 90 minuter vinner KSK rättvist. Men vi hade gärna fått med oss något mål hem.

Nästa motstånd för Ölme är derbymatchen mot Villastaden 2.
söndag 4 juli 18.00 på Sannaheden spelas den matchen.

Resultat 4-0 (2-0)
Spelplats: Stråvallen Karlskoga
Datum och tid: 2021-06-27 14:00
Tävling: Div 7 östra herrar 2021
Domare: Kim Löfving

Ölme trupp mot Karlskoga SK 2
Pontus Andersson
Hampus Andersson
Stefan Andersson
Samuel Becker
Emil Björn
Mustafa Cetin
Johan Harnesk
Rickard Hedqvist
Kewin Johansson Kolbjørnsen
Simon Karlsson
Momoh Konneh
Hampus Nilsson Lilja
Isak Nordenhäll
Yosef Teame Okubamichael
Avit Shima
Christian Yngve

Får Jag Lov att presentera Lodestrands

25 jun

Det är alltid lika kul att skriva om nya band som statartar upp och få hjälpa dem sprida nyheter om deras existens. Så jag säger som jag brukar, Får jag lov att presentera bandet Lodestrands för er. Bandet är en trio. Allt efter vad arrangören önskar. Bandet är som de själva uttrycker det väldigt mycket i startgroparna. Man håller som bäst på att bygga upp en repertoar. Tanken är att spela mer åt det mogna hållet, men ändå fräscht. Målet är att kunna spela en eller ett par kvällar per månad, kanske mer om det får fart.

Den uppmärksamme kan se att de valt att stava med S på slutet i stället för Z. Så härligt med band som inte gör som alla andra gör.

På sin facebooksida har de lagt upp ett smakprov. Det är en cover på Sven Ingvarslåten. ”Än finns tid att förlåta” med text och musik av Sven-Erik Magnusson och Ingela ”Pling” Forsman,
Personligen tycker jag det låter helt okej. Så jag kan bara rekommendera er att följa detta band på sociala medier framöver.

https://www.facebook.com/Lodestrands/

Recension: Patrick Blom – En hyllning till Thorleifs

25 jun

PATRICK BLOM – EN HYLTING TILL THOLEIFS
Skivbolag: TMD Music
Antal spår: 13
Tid: 43:35
Betyg: 5

Patricks intresse för musik började i tidig ålder när han var runt 5-6 år. 2005 bildade han dansbandet Scandics som var aktivt fram till 2013. Sedan dess har han pysslat med musik på egen hand. 2018 kom han ut med sin debut-cd ”Hur mycket jag älskar dig” Nu har Patrick gett ut ett nytt album. Denna gång en hyllningsplatta till dansbandet Thorleifs och sångaren Thorleif ”Tolle” Torstensson som så tragiskt lämnade oss i början av året.

Via musiken och Patricks eget dansband samt intresset för branchen kom han i kontakt med ”Tolle” vid många danser och evenemang, På senare tid under produktionen hade Patrick nära kontakt med Tolle personligen. Tyvärr han inte Thorleif ta del av det färdiga resultatet. Men om han gjort det är jag övertygad om att han tycker som jag i denna recension. Men liksom Patrik är jag övertygad om att han sitter i himlen och lyssnar och är glad över resultatet.

Jag förstår att Patrick måste ha haft en svår uppgift att plocka godbitar ur denna enorma låtskatt som Thorleifs har. Men jag tycker att han har lyckats mycket bra med valet av dessa tretton låtar. Ett plus för att det inte enbart är givna hits och listettor.

Skivan inleds med ”Jag vill ge dig en sång” av Mait Johansson som följs av ”Det är aldrig försent” med Mona Gustafson som kompositör. Båda låtarna från Thorleifs cd ”Med dig vill jag leva”. Mona Gustafson är en låtkompositör som är en av ”hovleverantörerna” som försett Thorleifs med flera hits. Hon bidrar även med ”Så länge mina ögon ser”. Andra ”hovleverantörer som finns med är bland annat Bert Månsson med ”!Och du tänder stjärnorna” och Rose-Marie Stråhle ”Flyg bort min fågel”. Två låtar som Thorleifs vann Se & Hörs meloditävling med. Mikael Wendt och Christer Lundh har skrivit en rad olika dansbandshits och deras bidrag här är ”Med dig vill jag leva”.

Jag tycker Patrik gör detta mycket bra. Han har ett röstläge som jag tycker passar utmärkt för Thorleifs låtar. En mjuk och behaglig stämma som tål att jämföras med ”Tolles” egna. Det hörs att han gillar att sjunga låtarna och att han menar det han sjunger. Och det är en fröjd för örat. Detta är verkligen inget hastverk utan det hörs och märks att man tagit god tid på sig med denna produktion vad gäller låtval och det musikaliska.

Musikerna som spelar på skivan är välkända På Keyboards, gitarrer, saxofoner och dragspel finner vi Tom Käldström från Tommys som även producerat och arrangerat skivan. Niclas Olén från Matz Bladhs bidrar med keyboards och dragspel. Trummor och slagverk svarar Patrick Lax för. På Bas finner vi Marcus Söderström, Sist men inte minst på Pedal-Steel guitar hittar vi oraklet Conny Ohlson. Så med denna uppsättning musiker är det inte konstigt att det låter så bra som det gör.

Är det något man hade fått önskat sig mer av på plattan sä är det några fler bugglåtar. Kurragömma är plattans enda riktigt snabba låt. Resterande är lugna och halvlugna låtar. Men å andra sidan är ju det lite av Thorleifs signum. Ser på meloditävlingar som de vann i var det med lugna låtar. Och som jag sagt det förut så gör Patrick detta enormt bra. Lyssna bara på ”Ingen torkar längre tåren på min kind” av Göran Lomaéus, Thomas Haglund, Maritha Johansson, eller ”All min kärlek” av Tomas Ahlstrand och Janeth Jensen samt ”Det var du” av Bert Månsson. Den sistnämnda ligger passande som plattans sista spår. ¨

Men kanske ni undrar. Han har ju inte nämnt låten. Finns den med på skivan? Jo självklart finns alla tiders dansbandslåt ”Gråt inga tårar” av Åke Hallgren med på plattan. Underbart framfört med Tom Käldströms härliga saxofonspel

Sammanfattningsvis ett mycket bra album som är övertygad om kommer falla alla Thorleifsfans i smaken.

Följande låtar finns med på skivan
1. Jag vill ge dig en sång (Mait Johansson)
2. Det är aldrig försent (Mona Gustafson)
3. Kurragömma (Thorleif Torstensson)
4. Gråt inga tårar (Åke Hallgren)
5. Så länge mina ögon ser (Mona Gustafson)
6. Och du tänder stjärnorna (Bert Månsson)
7. Ingen torkar längre tåren på min kind (Göran Lomaéus, Thomas Haglund, Maritha Johansson)
8. Det är bara himmelen (Harald Østgård, Vladimir Bølla, Jan-Åke Hansson)
9. Med dig vill jag leva (Mikael Wendt, Christer Lundh)
10. All min kärlek (Tomas Ahlstrand, Janeth Jensen)
11. Flyg bort min fågel (Rose-Marie Stråhle)
12. Om du var här hos mig (Carl Lösnitz Tomas Gustafsson)
13. Det var du (Bert Månsson)

Intervju med Patrick Blom

24 jun

Hur började ditt intresse för musik?
Mitt musik intresse började i tidig ålder för mig när jag var runt 5-6 år
Min far och mor var vid den tiden vaktmästare på en församlingsgård vilket jag då hade privilegiet att växa upp på ett sådant ställe att jag fick hänga med präster och sånt folk som jobbade med församlingen, och då hade jag lyxen att få lära mig i tidig ålder att spela på orgel. Det var så musiken fastnade när jag upptäckte att jag hade gehör att lyssna på musik och sedan spela utan noter, och så fort jag fick tillfälle att gå i kyrkans sal så flög jag direkt på orgeln och kunde sitta flera gånger så många timmar att min mor kom efter mig. Så på den vägen började jag också intressera mig
av musik och olika stilar och föll i tidigt skede för Dansbands musiken då också mina föräldrar var flitiga lyssnare av den typen av musik.

Vilka förebilder har du?
Inom musiken har jag ganska svårt att välja några förebilder, men om jag skall nämna några som betytt mycket för mig inom
dansbandsmusiken så är det ett antal jag vill nämna, så som: Thorleifs, Sten & Stanley, Mats bladhs, Thor görans, Blackjack och många fler.
Väljer jag idag några andra inspirationskällor och band så är det för mig givet att nämna: Coldplay

Första gången jag kom i kontakt med dig var genom dansbandey Scandics.
Var detta ditt första band eller har du varit med fler bamd?

Jo det stämmer, Scandics var mitt eget band jag startade 2005 och vi lade ner 2013 på grund av olika livsskeden.

Hur kom du på idén med att göra hyllningsplatta med Thorleifslåtar?
En platta med Thorleifs låtar har länge funnits i min tanke, och att få göra en hyllningsskiva med några av dom största hits dom gjort
var lämpligt under rådande pandemi tid som varit, men tyvärr under produktionen fick jag det sorgsna beskedet tidigare i år att
Thorleif ”Tolle” Torstensson lämnat jordelivet, vilket ledde till att vi bestämde då oss att kalla skivan för – En hyllning till Thorleifs som ett farväl och tack för alla fina musikaliska stunder bandet gett oss alla musiker och dansbandsfantaster. Kommer alltid minnas de fina stunder jag fått ta del av med Thorleifs och via musiken kommer alla minnen att bevaras i oändlig tid

Vilken relation har du till Thorleifs?
Via musiken och mitt eget dansband samt intresset för branchen kom jag i kontakt med Thorleif ”Tolle” vid många danser och evenemang, på
senaste tiden under produktionen hade jag även nära kontakt med Tolle personligen, och det var mycket hjärtskärande att han ej hann ta del av skivan som han såg så jätte mycket fram emot, men jag vet att han lyssnar i himmelen och jag är också stolt och glad att få föra deras era med musiken av deras låtar vidare.

Thorleifs har spelat in så Otroligt många låtar. Är det någon speciell låt som ligger dig varmast om hjärtat?
Jo det stämmer, det har varit mycket svårt för mig att välja ut vilka låtar jag skulle placera på skivan, men för att nämna några som har
gett känsla och som ligger varmast hjärtat är ju givet: Gråt inga tårar, Flyg bort min fågel och Ingen torkar längre tåren på min kind.
Men det finns ju så otroligt många att välja på i deras enorma låtskatt, så jag har nog svårt att bestämma mig för bara en om
jag skulle behöva välja.

Var du på gång framöver?
Nu just skall jag njuta av sommaren på många olika sätt samt glädjas åt att få komma ut och spela och sjunga om det tillåter så under
den tid som nu varit svår på grund av coronapandemin. Men ett projekt som är på kommande och redan inbokat är Tom Håkans Krogshow som kommer att gå av stapeln 31.07 vid Bernys i Replot, Finland Där kommer även andra artister medverka och Dansbandet Tommys kommer att kompa till alla medverkande samt till dansen. Sedan har jag också på gång en singel låt som kommer att ges ut senare i år och denna är en helt annan genre och kommer att gå på engelska.

Tack för intervjun och lycka till med sommarens spelningar och framtida projekt

Brogrens med ny singel ”San-Diego”

24 jun

Nu har Brogrens släppt en ny singel med titeln San-Diego. (Originaltitel: Adalida Text och musik: Woodrow Mullis, Mike Geiger, Michael Huffman) med svensk text av Bert Månsson.
För Mixning och produktion svarar Donald Laitila. Låten spelades in 1997 av Grönwalls och finns på plattan ”Bara vi och månen”. Jag tycker Melissa Brogren gör det minst lika bra som ”originalet”. Härligt sväng och man blir på gott humör av låten.

Dela gärna så deras musik får spridas.

Jörgen Sandström börjar i Blender

24 jun

Nu presenterar Blender sin nya basist som tar över efter Mats Elfkvist som slutar i bandet. Det blir ingen mindre än Jörgen Sandström som kommer träda in i bamdet.
Blender skriver på sin facebooksida att han är ett välkänt ansikte i branschen och det känns väldigt roligt för dem att få med en så duktig och rutinerad kille i Blender! Jörgen har redan börjat plåga basen med en massa Blender musik.

Läs mer på denna länken

Driver-in konsert med Blixterz

24 jun

Tisdagen den 29 juni blir det Drive-in-konsert med Blixterz på Rönningens idrottsplats i Karlholmsbruk
Bandet spelar 2 x 40 minuter med paus i mitten.
Prset är 250 :- (kort/swish/kontant).

Kom i bil, på cykel, med häst eller i månraket om du vill.

Läs mer om evenemanget här

Kjellez – Sänd mig ett minne

24 jun

Nu vill jag och Kjellez bjuda er på ett smakprov ifrån när de repeterar.
Tänk nu på ett detta är ingen livesändning med all den avancerade teknik man använder då, utan inspelat med en helt vanlig mobiltelefon. De kör här låten under deras repetition för tredje gången. Lyssna gärna i hörlurar eller blåtands-(bluetooth) högtalare för bästa lyssning.
Grabbarna hälsar att de fortsätter i alla fall det hårda arbete med musiken och räknar nu med att vara startklara i slutet av september för dom som undrar.

Låten de bjuder på är ”Sänd mig ett minne” (Send me the pillow you dream on)
Text och musik: Hank Locklin. Svensk text av Stikkan Andersson.

https://www.facebook.com/Kjellez/videos/831337544425378

Ny färsk dansradio har sett dagens ljus

23 jun

Sedan några veckor tillbaka finns det en helt ny dansbandsradio på nätet. Kanalen heter Radio DB1. Det som skiljer denna radio åt är att man har en rad olika programpunkter som gör det hela mycket varierat.
Jag tycker detta är enormt kul med folk som satsar så i dessa tider på något nytt. De har en otroligt snygg webbplats vilket ger pluspoäng. Stilrent och cleant. Det gillar jag.

» Svensktoppen denna vecka (för 40-år sedan)
» En halv special (ett eko från 60- och 70-talet med engelsk pop)
» ABBA-mania (10 min med gruppens musik varje dag)
» Beatlesmania (10 minute rmed gruppens musik varje dag)
» Jukebox (svensk 60-talspop som sänds varje kväll under 35 min)
» Sommarspecial (vi sänder från sommarbryggan musik att inspirera för en skön sommardag)

Radion drivs av två verkligen entusiaster Thomas Engström och Joakim Jalin som har har stor och lång erfarenhet av detta med dansband.

Thomas Engström är hårdrockaren som har ett genuint dansbandshjärta och en enorm respekt och beundran för denna bransch och musikart. Thomas har verkat i musikbranschen i snart 50 år och driver idag konsertbolaget European Concerts Scandinavia med över 1 000 konserter i hela världen de senaste tio åren och skivbolaget Roaddust Records. 2003 gav han ut den 500 sidor tunga ”Stora Dansbandsboken 1963-2003”, producerat flera andra dokumentationsböcker inom både idrott och musik. Gav 2005 tillsammans med Joakim Jalin ut den i dag kultförklarade ”45 år i en box” om Flamingokvintettens första 45 år som innehöll CD, DVD och en bok om gruppen. Därefter producerade Jalin och Engström ”På scen live” där flera dansband spelades in, filmades och dokumenterades i en DVD. Man gav också tillsammans ut en CD-box med 4 st skivor, 80 låtar med 80 olika dansband. Dessa tre utgåvor belönades samtliga med högsta betyg hos Aftonbladets recensent. Därutöver har Thomas producerat DVD´n ”The Final Tour” med Flamingokvintetten. Dessutom arrangerat konserter med Flamingokvintetten (snart över 200 st), Streaplers, Larz-Kristerz med flera. Som artist har han varit leadsångare i flera rockband och showgrupper och gav förra året ut hela fyra fullängdsalbum som sitt ”alterego” Joshua af Saga. Dessutom skrivit låtar till bl.a. Barbados och Fame Factory. Samarbetet och vänskapen med kollegan Joakim har varat i över 20 år och renderar nu i ytterligare ett projekt – Radio DB1 – sicken glädje!

Joakim Jalin är filmfotograf i över 15 dokumentärfilmer visade på biografer och TV (varav en blev Guldbaggebelönad). Regissör på biofilmen ”Får Jag Lov – till den sista dansen?” som sågs av en miljonpublik i Norden. Förutom produktionerna som nämnts ovan med kollegan Thomas Engström har han gjort mängder av filmproduktioner med Flamingokvintetten, Streaplers, Lars-Kristerz, Bengt Hennings m.fl. Driver ett flertal Podcasts varav ”Turnéliv Talkshow” på YouTube som ju i allra högsta grad dokumenterar artisters minnen i just dansbandsbranschen. Dessutom – nog så viktigt – dansbandstrummis under det intensiva 80-talet i orkestrar som Mats-Henriks, Boleros och Alladin. Detta startade dock i och med starten av rockbandet Bakery…så det kan gå.

Folkparksfesten bjuder på dansbandskvällar

23 jun

”Folkparksfesten” sommarkvällar med Lasse Stefanz, Black Jack, Donnez, Larz-Kristerz, Danne Stråhed m.fl.
Sveriges populäraste och folkkäraste dansband Lasse Stefanz, Black Jack, Lars-Kristerz, Donnez, Perikles, Danne Stråhed, Dynamo och Thomas Deutgen beger sig ut på sommarkonsertsturné tillsammans med ”Folkparksfesten” runt om i landet! Premiär blir det på Bryggan i Karlsborg den 17 juli och turnén gästar 6 orter; Båstad, Karlsborg, Kalmar, Hedemora, Mariestad med final i Huskvarna den 18 augusti 2021 (Se alla datum, orter och artister nedan).

Folkparksfesten bjuder på fullmatade kvällar i sommar när Sveriges största dansband spelar upp för sittande publik med ett till två band varje kväll. Njut av musiken, lokala maten och drycker i ett soligt Sverige som vägrar bjuda upp till sista dansen. På varje ort finns lokala krögare och här serveras mat och dryck.

Dansbandskulturen är alltjämt stark i Sverige, pandemin till trots. Ett normalt år arrangeras över 9 000 danser och mer än tre miljoner svenskar går på dans varje år!

-Det pandemin visat är att dansbandsmusiken är otroligt stark. På sociala medier streamas dansbandsmusiken som aldrig förr och längtan efter att höra låtarna och se banden live är stort och även om det inte är tillåtet att dansa kan en hungrig publik i landet serveras dansbandseliten, säger arrangören och hela Sveriges dansbandsexpert Thomas Deutgen.


FOTO: CECILIA JÄGENMARK

Turnéplan:
Karlsborg, Bryggan
Lördag 17 juli, Donnez
Söndag 18 juli, Black Jack och Perikles
Måndag 19 juli, Lasse Stefanz

Båstad, Grevieparken
Fredag 30 juli, Danne Stråhed & Dynamo
Lördag 31 juli, Donnez
Söndag 1 aug, Black Jack & Larz-Kristerz

Kalmar, Fredriksskans Arena
Söndag 1 aug, Lasse Stefanz
Måndag 2 aug, Donnez
Tisdag 3 aug, Black Jack & Larz-Kristerz
Onsdag 4 aug, Perikles

Hedemora, Hedemoraparken
Fredag 6 aug, Black Jack & Larz-Kristerz

Mariestad, Karlsholme Folkets Park
Torsdag 12 aug, Donnez
Fredag 13 aug, Lasse Stefanz
Lördag 14 aug, Black Jack & Perikles

Huskvarna, Folkets Park
Söndag 15 aug, Lasse Stefanz
Måndag 16 aug, Black Jack & Larz-Kristerz
Tisdag 17 aug, Donnez
Onsdag 18 aug, Perikles

Säsongens första seger mot Storfors FF

22 jun

Det blev en fullt rättvis seger mot Storfors FF. på tisdagskvällen

Ölme för större delen av matchen har stor kontroll på vad som skall ske.

Redan efter 10 minuter spel stätter Ölme 0-1. Fem munter ökas ledningen ytterligare. Grabbarna kunde tryggt gå på pausvila med 0-2
I andra halvlek trummar Ölme på och har bud på flera fina målchanser.

I den 88:e minuter sätts spiken i kistan som förkunnade 0-3

Målskyttar blev Mustafa Cetin, Rickard Hedqvist och Momoh Konneh.

I och med dagens vinst innebär tabelläget att Ölme avancerar till en femteplats.

Nästa motstånd för Ölme är Karlskoga SK. Matchen spelas söndag 27 juni 14.00 på Stråvallen i Karlskoga

Resultat 0-3 (0-2)
Spelplats: Rönningens IP Storfors
Datum och tid: 2021-06-22 19:00
Tävling: Div 7 östra herrar 2021
Domare: John Welén

Ölmes trupp mot Storfors FF
Hampus Andersson
Pontus Andersson
Stefan Andersson
Jonas Bjursell
Emil Björn
Mustafa Cetin
Viktor Grankvist
Rickard Hedqvist
Gabriel Jansson
Kewin Johansson Kolbjørnsen
Momoh Konneh
Christoffer Larsson
Fredrik Nilsson Lilja
Hampus Nilsson Lilja
Isak Nordenhäll
Avit Shima

Kevin Lehnberg slutar i X-plays

21 jun

Xplays meddelar på sin hemsida att deras sångare Kevin Lehnberg kommer att sluta i bandet.
Så här skriver de själva på sin facebooksida:

TYVÄRR så måste vi meddela att Kevin kommer att lämna Xplays.
Han kommer såklart vara kvar tills vi har hittat hans ersättare.
Vi i Xplays tackar för en fantastisk tid! Vilken resa vi gjort och vad många roliga minnen vi har tillsammans.
Vi önskar Kevin lycka till med allt i framtiden.

//Massi, Esa och Oskar

Micke Ahlgrens har mycket på gång

20 jun

Det har varit lite tyst från Micke Ahlgrens ett tag. Men tro för den delen inte att de legat på latsidan. De har under intensiva veckor repat, repat och repat. Varför då kanske ni undrar?
Jo det är så att de har fått ett projektbidrag för att åka ut och göra konserter för sittande publik under hösten.

Så de har repat in ett konsertprogram som de kallar ”Från gammalvals till dansband och rock´n roll” som de kommer sjösätta i början av hösten.

De har även repeterat för julkonserten ”danbandskul”. Denna baseras på skivan som de släppte förra året.

Dessutom har de planerat för fyra livestreams under sommaren.

Så det finns all anledning att hålla kollen på Micke Ahlgrens facebooksida där de kommer droppa datum och fler nyheter

Får Jag Lov att pressentera Bror-Olgas

19 jun

Jag har fått lite frågor om vilka Bror-Olgas som figurerat här i bloggen lite av och till. Bandet utgår från Kristinehamn. Denna kvartett består av ”gamla” dansbandsrävar som tidigare spelat i andra band. Bland banden man hittar när man gräver i historieböckerna är Jan Murmans från Björneborg, Whispers från Kristinehamn. Som jag skrev innan så utgår från bandet från Kristinehamn eller inom Kristinehamns Kommun då två av medlemmarna bor i Bäckhammar c.a 2 mil mil söder om Kristinehamn.

För några år sedan strålade då fyra musikaliska grabbar ihop för att bilda ett band som de kunde spela med mest för att det är så himla skoj att lira. Namnet fick de från Basisten som heter Bror och keyboardisten som kallas för Olga. Bror-Olag helt enkelt. bandet spelar både på danskvällar och som ren underhållningsorkester på föreningsträffar, trivselkvällar m,m m,m

Bror-Olgas har en bred repertoar som bådestår både av egna låtar men även en hel del covers. ”En vlowmn i mina kläder”, ”Anna och mig”, ”Är du min älskling än”, ”Jag Vill Bara Va En Gammal Man”, ”Kjärringa min, kan inte spela dragspel” och ”California Blue” är några av låtarna som man hittar om man gräver i sin repa.

Bandet består av:
Arne Persson – Trummor och sång
Bror Ingman – Bas och sång
Håkan Wahlgren – Gitarr
Mats ”Olaga” Olsson – Klaviatur, dragspel, munspel och sång

Nya länkbanners

19 jun

Har idag lagt upp några nya banners. Bland annat till baden Bror Olgas och Jackons. Har även lagt in länkbanners till Radiodb1 och Dans i Österbotten.