Gott Nytt År

29 dec

Nu är året snart slut och då ska man ju sammanfatta året 2005. Jag tänker inte bli långrandig utan bara säga att det varit ett bra 2005.

Jag vill önska alla läsare ett Gott Nytt År med en förhoppning att 2006 blir lika bra som detta år.


Publicerad: 2005-12-29 13:40:07

Mellandagsrea

26 dec

Mellandagsrea. Smaka på det ordet. Vist låter det underbart. Mellandags rea. För vissa låter det som ett svärord och för vissa som ljuv musik.

Som tidigare år så blev det shopping i stora staden Karlstad som har lite mer att välja på vad det gäller butiksutbudet. Det började med ett besök på Rusta där det var lång kö. Tänk att folk orkar köa så. En som verkade ha tid var Bengt Alsterlind som var där och köpte bland annat en innebandyklubba. Sen blev det Jysk bäddlager där vi hämtade en försenad julklapp.

Efter det bar det av in till stadens centrum. Där blev det besök på bland annat; JC, Kapp Ahl, Jack & Jones, Megahertz, Åhléns, Cubus med flera. Och visst blev det några kassar med hem. Bland anat lite tröjor, ett par häftiga jeans från Kapp Ahl, en mössa och halsduk från Jack & Jones bland annat.

Vi åt en underbar pastaluch på Kebab House som ligger på Västra Torggatan. Jättebra och prisvärt alternativ som rekommenderas varmt. Väl hemma igen i värmen blev det provning av plaggen som passade perfekt.


Publicerad: 2005-12-26 13:40:07

Julafton 2005

24 dec

När juldagsmorgon glimmar, jag vill till stallet gå. Tänk att det redan är julafton. Även fast man är lite till åren kommen så är man tycker man ändå att det är lång väntan på julklapparna, och det pirrar även nu lite i magen när man tänker på tanken att öppna sina paket.

I år som tidigare år så firades julen hemma med familjen, farmor och pappas ena bror. Det blev som vanligt en mycket trevlig afton med mycket paket och god mat. Kl 15.00 blev det traditionsenligt en titt på Kalle Anka och hans vänner. Jag tycker att årets julvärd Blossom var mycket bra. Lite jul det där att dom har nya varje. För då kan ju var och en göra det på sitt eget sätt. Undra vem dom väljer nästa år. Kanske Lasse Berghagen vore något eller Björn Skifs kan vara två starka kandidater. Det blir säkert bra oavsett vem dom väljer.

Ungefär kl 17.15 efter filmen ”Kan du vissla Johanna”, (ni vet den där filmen där ”Berra” får en morfar) så blev det klapputdelning. I år kom tomten med bland annat kläder cd-skivor och dvd-filmer samt pussel. SÅ länge jag kan minnas så har jag varje år fått ett pussel i julklapp. Att lägga pussel kan vara en fin avkoppling.

Julaftonskvällen avslutades med en titt på klassikern ”Göta kanal”, och sedan det finaste som finns nämligen Midnattsmässa i Österviks kapell. Det är en speciell känsla att vid elvatiden bege sig ut i julnatten. Under en midnattsmässa bjuds det på bland annat bön, julsånger och tänkvärda ord. Mässan startade 23.30 och höll på i ungefär en timme.
När man sitter där och ser alla fina ljus i kyrkan kan man inte låta bli att skänka en tanke till dom som inte har det så lätt en dag som denna. Man tänker på alla som förekommit på ett eller annat sätt, man tänker på de som inte finns bland oss.


Publicerad: 2005-12-24 13:40:07

Nya glasögon snart

23 dec

Det är dan före dopparedan. Vad gör man en dag som denna? Jo man kan antingen inte göra någonting eller så gör man dom som inte fåt lön förrän nu och springer runt som en yr höna och jagar julklappar in i det sista. Jag nöjde mig med att tita på alla som stressar denna dag.

Ska man se på folks om stressar ska ju detta göras i en någorlunda stor stad. Så jag begav mig till Karlstad. Nu tänker ini väl att ja inte är klok som åker till Karlstad bara för att se på folk, men jag hade naturligtvis ett syfte med resan.

Syftet var att prova ut nya glasögon. Eftersom det är billigare priser i Karlstad. Hörde ni alla optiker i Kristinehamns BILLIGARE PRISER i Karlstad så for jag dit till Optikmagasinet som ligger på Drottninggatan, på andra sidan Åhléns. Efter synundersökning var det å dags att prova ut något snyggt. Jag fann ett par på en gång som jag fastnade för, men provade ändå ut lite andra bågar, modeller och färger Det blev ett par smala svarta glasögon. Ursnygga. Bilder kommer på hemsidan framöver. När det var klart blev det lite komplettering till julbordet på Konsum Norrstrandshallen.

Kvällen avslutades med bingospel. Som vanligt vann man ingenting.


Publicerad: 2005-12-23 13:40:07

Agnes på besök i Kristinehamn

22 dec

Agnes Carlsson från Vänersborg vann Idol 2005. De vet vi ju alla vid det här laget. Jag röstad faktiskt på Agnes, och jag vet fler i Kristinehamn som röstade på henne. Jag fick föresten veta att det var våra röster som var avgörande, våra röster som hjälpte Agnes att vinna. Skämt och sido så var det kul att en tjej fick vinna i år.

Agnes är en så go och glad tjej med sådana röstresurser så man ryser. Denna dag var det dags för etta underverk att komma till Kristinehamn för att signera skivor. Lite trist, hon kunde ju ta fått gjort ”sin” låt i alla fall, men inte.

Det var lång kö av mestadels ungdomar som ville ha en cd signerad. Eftersom Agnes verkade ha pressat schema blev det snabb signering och sedan snabbt iväg till nästa anhalt. Det gäller att smida meddans järnet är varmt sägs det ju. Men jag fick trots lite väntan några bilder på Agnes som finnas att beskåda i mitt fotoalbum.
2005


Publicerad: 2005-12-22 13:40:07

Knastret

21 dec

Vill lite snabbt i förbifarten tipsa om en affär i Karlstad där ni kan köpa julklappar med kanske något historiskt värde. Knastret skivbutik.

Butiken ligger mitt emot Arkaden inne gården nere i källaren. Följ skylten som står uppe på det lilla elskåpet så hittar ni. Det ser väl inte så inbjudande ut att in i entrén som är totalt nerklottrad. Men samtidigt passar det.

Väl nere i källarlokalen är det fint ordning och reda. Här kan man göra fynd. Gamla vinyl-lp från tio kronor och cd-skivor från fem kronor stycket är något av det som erbjuds. Det är lite som att kliva tillbaks i tiden lite. Här kan man lätt fastna, eftersom det finns så mycket kuliga skivor att titta på.

Det jag köpte denna gång var en cd med Nils Thores dansband, och två lp-skivor med Sten & Stanley och Wizex. Så har ni vägarna förbi så titta gärna ner till Knastret. Jag tror dom har något för de flesta smaker.


Publicerad: 2005-12-21 13:40:07

Rösta och ha kul

20 dec

Tänk vilka tävlingsmänniskor vi Svenskar är. Vi vill ha resultat och betyg på allting. Alla vill veta vad vi tycker om den ena och den andra. Överallt idag finns det olika undersökningar som vill ha reda på om det ena än den andra.

Så därför har jag skaffat mig det som på engelska kallas för en poll. Alltså en hederlig undersökning där du svarar Ja eller Nej. Jag fixade den i höstas men det har liksom inte kommit till användning förrän nu. Så välkommen in och rösta på veckans fråga och gör din stämma hörd.


Publicerad: 2005-12-20 13:40:07

Julbord på Strandgården

19 dec

Ja då sitter man här igen, den här gången i bussen på väg till jobbet. Utanför susar vinterlandskapet förbi. Äntligen har det kommit något som man kan kalla för snö. Lite optimist får man ju vara och hoppas att det får ligga kvar tills julafton. Vi får se hur det blir med den saken.

I går var jag till Strandgårdens Värdshus och åt ett alldeles utmärkt litet julbord. Det smakade alldeles underbart. Det som får högsta betyget är deras Janssons Frestelse som var alldeles underbar. Som ur är blir det bara ett julbord innan julafton, och tur är väl det.

Efter maten blev det julklappsutdelning med efterföljande eftersnack.


Publicerad: 2005-12-19 13:40:07

Julkorten klara

18 dec

Jaha, då sitter man här igen med pennan eller datorn som det egentligen är. Rätt ska vara rätt. I dag söndag den 18 december så har jag precis lite sent om sider fått klart med julkorten som skall postas imorgon. Det är samma visa varje år att man är ute i sist stund med dem.

Jag har som vanligt gjort ett elektroniskt julkort till alla er som jag inte har adressen till. För ni är ju väldigt många som besöker min sida som jag inte vet vilka ni är, en del vet jag ju, men inte alla så till er finns mitt elektroniska julkort på min hemsida.

Det är spännande och se vilka man får julkort tillbaka ifrån som man skickar till. I år har det tillkommit några nya på min lista över vilka som ska få julkort, och det är lika kul varje år när nya vänner tillkommer på listan. Skulle det nu vara så att man glömt någon får man ju ta och skicka nyårskort, och det är ju bra att de finns. Och skulle man nu även glömma det, tja då får man väl vänta tills nästa år och eventuellt skicka ett påskkort för att vara ute i god tid.

Men nu är korten färdigskrivna och ligger ganska snart på postlådan i väntan på utdelning. Lika skönt varje år när man postat dem. Annars har det inte skett så mycket mer idag, mer än att man slagit in några julklappar och fixat klart lite andra småsaker.


Publicerad: 2005-12-18 13:40:07

Dans till Claes Lövgrens

17 dec

Det är alltid kul att få höra nya kompetenta dansband. Nu är ju i och för sig inte Claes Lövgrens nya eftersom de spelat ihop i cirka 10 års tid.

Till Forshaga Folkets hus bar det denna lite kylslagna lördagskväll. Termometern visade –på 5 grader. Eftersom vi kom iväg lite tidigt så blev det en liten tur i Karlstad centrum inom vi styrde kosan mot Forshaga Folkets Hus.

Eftersom jag inte hört Claes Lövgrens liv så hade jag stora förväntningar på detta band. Man har ju hört en del kommentarer om grabbarna innan, att dom skall vara så jäkla bra. Och jag kan nu med facit i hand säg att allt det där instämde. Inte nog med att dom hade en enormt fin scenbild så lät det mycket bra. Claes Lövgren har en oerhört bra sångröst som sätter sig. Så man kan säga att Claes Lövgrens är ett band man upplever igen.
Beundransvärt också att dom gjorde extranummer trots att dom hade lång resväg då dom utgår från Helsingborg och skulle till Malmö dagen efter.


Publicerad: 2005-12-17 13:40:07

Nu får det banne mig vara nog.

16 dec

Nu får det banne mig vara nog. Exakt så heter en låt på dansbandet Jigs senaste album. Och detta säger jag som en uppmaning till alla er som skriver skit i min gästbok. Jag hoppades in i det sista att jag inte skulle behöva skriva des rader, men jag vill gärna delge er lite ändå, även om jag inte bryr mig speciellt mycket. Tänk att det finns folk som är antagligen så avundsjuka eller har så innehållsfattiga liv att dom måste slösa bort sin tid. Naturligtvis får ni skriva konstruktiv kritik men att gå in och kalla mig för det ena än det andra det tolererar jag inte. Så tillsvidare så har jag gjort om gästboken så att alla inlägg kommer till mig och läggs in manuellt. Inom kort kommer det även en ip-blockerare och lite annat för att skydda sig. Jag måste först praktisera och läsa lite datalektyr för att komma på hur man ska göra. Efter min avslutade kurs i webbteknik så fick man ju en bibel om ASP, och den kommer ju nu till användning. Man ju säga att inget ont för något gott med sig eller hur det nu var.


Publicerad: 2005-12-16 13:40:07

Tradera – En riktig fyndplats

15 dec

Tradera är en fin plats på internet. Här kan man göra enorma fynd. Med över hundratusentals aktiva auktioner året om så finns det något för alla. Jag har för någon vecka sedan prövat lyckan med att själv sälja, och det med stor framgång.

Roligast är att vara med och bjuda på auktionsobjekt. Och på tradera så finns allt man kan tänka sig. Är man samlare av någonting så finns det absolut en marknad här där man kan komplettera sin skivsamling med just den där skivan, den där koppen som fattas i servicen, något nytt klädesplagg eller något annat skojigt. En del folk tror att det bara är gammalt som säljs på tradera, men vid en titt är det mycket nytt också.

Jag har bjudit på flera objekt som visat sig vara nya saker, bland annat; bälte, cd-skivor och ett par jeans. Annars så är det mycket skivor som jag köper på tradera. Man kan hitta mycket udda skivor och sånt. Loppmarknader över lag tycker jag är kul att besöka för att söka efter skivor.

Tänk att det här med loppmarknader och andrahand marknader har blivit en sån stor grej. Jag kan bara ta som exempel när IFK Ölme arrangerade det som i folkmun kallades ”Värmlands största höstloppis”. Gensvaret från utställare var enormt och vi fick säga nej till flera som ville komma och sälja. Roligt var ju även att gensvaret från besökarna inte var sämre. Första lördagen var det flera tusen personer som besökte oss. Det vittnar om intresset.


Publicerad: 2005-12-15 13:40:07

Bloggar på som om inget hade hänt

14 dec

Hejhopp bloggen!
-5 grader visar termometern idag. Tänk vad tiden går fort. Snart är det midsommar. Eller var det påsk eller pingst kanske?

I dag har jag köpt mig en anteckningsblock som jag alltid ska ha i fickan. För det så himla många gånger som man kanske sitter på bussen, eller är ute och går som man får en idé till bloggen att det där ska jag skriva om, men så glömmer man bort det. Så nu kommer jag att direkt skriva upp det jag kommer på. Helst vore det kanske bättre med en fickbandspelare. Jag har tänkt på det.

Ibland har jag lättare för att prata än att skriva, även om jag älskar att skriva. det där med skrivandet går i perioder. Ibland är man otroligt sugen som nu och kan skriva massor och ibland kan det ta en timme att få ihop något. Så därför kanske man inte skriver om en sak på gång. Så man kanske skulle önska sig en fickbandspelare av tomten.
Nu tror jag visserligen att det funkar att spela in ljud på mobilen men det vet jag inte. Jag ska undersöka det. Nä nu ska jag göra lite nytta också. Man kan ju inte blogga hela tiden.


Publicerad: 2005-12-14 13:40:07

Luciadans med Cliptons

13 dec

Nej nej nej sluta ringa. Förbannade klockradio. Ja ja klockan är 07.30 och jag är jättetrött efter en ”sen kväll”. Men så är det. Bara att stiga upp och göra det bästa av dagen, trots att man gärna legat kvar någon timme till i sängen.

Gårdagen bjöd på en danskväll utav sällan skådat slag. Full fat från början till slut, och jag kan meddela att rullstolsbugg är lite jobbigare än ”vanlig”, även om jag inte alls är så duktig. Nåväl.

Ungefär 20 minuter över fem åkte vi i väg med buss till Karlstad. När vi kom fram serverades vi varm glögg och pepparkaka. Mycket gott och trivsamt. Sen kl 19.00 sparkade Cliptons igång dansen. Det var femte gången som dom hade nöjet att spela för oss på luciadansen. Det var full fart hela kvällen och man såg en och annat bekant ansikte.

I pausen kom det ett mycket fint luciatåg som sjöng stämningsfulla jul och adventslåtar. Tyvärr gick kvällen alldeles för fort och kl 22.00 ljöd dom sista tonerna ut ur högtalarna till ”If tomorrow nere comes” Nöjda och glada satte vi oss i bussen för hemfärd mot Kristinehamn. Vi var hemma här i stan ungefär strax efter 23.00 Efter lite nattamat och avkoppling kom man då i säng runt tolvslaget.


Publicerad: 2005-12-13 13:40:07

Såra mig inte…

12 dec

Ibland är det så att folk inte tycker om det man gör, eller det man säger, hur man är eller så. Från början hade jag lite svårt att ta det. Jag vet ju att man inte alltid kan vara älskvärd av alla.

Men jag säger som jag sagt tidigare här på bloggen. jag är som jag är, ta mig för den jag är, jag tar dig sig som du är, ville du inte ta mig som jag är, så tar jag ändå dig som du är, du väljer om du vill ha mig som din vän, ja är i alla fall din vän, vad du än gör såra mej inte, för jag sårar inte dej.

I denna värd som vi ju lever i där alla skall vara så himla perfekta och man ska leva efter en mall så är det ibland lite slitigt. Men som jag skrivit tidigare. Livet är ju som alltid upp och ner som en berg och dal bana. I mitt liv är det mest toppar som tur är. Man jobbar och kämpar på och stretar på med sina göromål.

Det roliga är ju hemsidan som man har och få se all respons man får. Tyvärr är det ju så att all respons man inte är bra respons. Okej, kritik är bra för då man vet man ju lite vad man kan bli bättre på och vad man eventuellt behöver ändra på, Men jag ändrar inte på min personlighet, utan jag är den jag är och spelar inga roller.

Men det jag sätter mig emot är folk om i min gästbok kommer med skitkritik. Dom skriver exempelvis ”lägg ner”, och håller allmänt på och fjantar sig, Man kan ju undra lite vilka liv dom har. Vad ger det dom att gå in och klanka ner på andra. har dom taskigt självförtroende. Eller vad är det som driver dem till att hålla på med denna meningslösa syssla?
Nu kanske ni tror att det är små skitungar som håller på, men inte. När man spårar ip-nummer och hamnar hos Uppsala Universitet blir man lite mörkrädd. Dom som går där bör ju vara mins 20 år. Det är okej att kritisera min hemsida så länge det är konstruktiv kritik som att byt färg på den där listen eller gör om det så blir det bättre. Det kan jag ta Men ska man bara skriva något för att trycka ner mig så kan man lika gärna låta bli. Jag anser det som meningslöst. En teori kan vara att dom är avundsjuka på sidan. Men jag vet ju inte.

Hur som helst så kommer jag inte vika ner mig och jag kommer att fortsätta men min hemsida så länge jag har lust. Men det är tur att man har folk som stöttar en med glada hejjarop i gästboken. Jag nämner inga namn, får då glömmer man kanske någon, men ni som stöttar mig vet vilka ni är. Sträck på er.


Publicerad: 2005-12-12 13:40:07

Julmarknadernas tid

10 dec

Nu är det julmarknadens tid. Det vimlar av julmarknader, och andra butiker som ploppar upp som svampar i marken så här i juletid.

I lördags besökte jag en för året ny julmarknad i tullhuset. Det var många utställare från både Värmland och Närke som sålde sina hemgjorda gubbar och gummor. Det var riktigt mysigt trots att det var trångt. Men det hör väl till. Eftersom jag ansåg att det var riktigt dyrt så blev det inte mycket handlat, och i ärlighetens man ingenting handlat. Men det var kul ändå.

På hemvägen passade vi på att besöka Kafferians julmarknad nere vid Marieberg. Tyvärr var vädret där svinkallt eftersom det blåste direkt från sjön in på gårdsplanen. Men här var det mer humana priser och ett x antal julklappar inhandlades. Jag tycket det är skoj med hemgjorda saker, istället för någon massproducerad produkt från china, även om även det kn vara en fin sak. En trevlig julmarknad vid Kafferian avslutades med en värmande varmkorv. Mums!


Publicerad: 2005-12-10 13:40:07

Sightseeing med buss i Karlstad

9 dec

Jaha nu vet man hur Karlstad ser ut, eller i alla fall delar av staden. man har ju varit här ett antal gånger :)

Sightseeing med buss blev det i alla fall i fredags då staden besöktes. Vi skulle åka ut till Våxnäs. Vi hoppade på en buss vid Drottninggatan som vi trodde skulle ta oss till Våxnäs, och eftersom det stod det på destinationen så klev vi på och betalade. Ni visade det sig ganska snabbt att det inte var expressbussen till Våxnäs eftersom vi först fick en i Viken, kvarnberget, Centralsjukhuset, Strand, Gruvlyckan i nämn ordning. Tydligen var det någon typ av servicelinje. Men bussfreek som man är så klagar man inte. Men och andra sidan sett så kanske en restid till Våxnäs från centrum borde vara 10 minuter istället för en timme.

Men efter en koll i tidtabellen så vet man nu vilken buss man ska ta till Våxnäs. Tänk att man lär sig något nytt varje dag.

Väl vid Våxnäs gjorde man rejäla julklappsfynd. Grosslagret som är en lågprisaffär hade totalutförsäljning hade slutrea 70% på alla i butiken, Inget över 10:- Så där blev det en julklappar inhandlade. Även del andra butiker på Våxnäs besöktes innan hemfärden blev av.


Publicerad: 2005-12-09 13:40:07

Födelsedag med Pizza på Charlies

5 dec

Jaha då har man fyllt år igen då. Inget mörkvärdigt men ändå. Man ska väl aldrig underskatta detta med att fylla år. En del tar det mer seriöst än andra. Jag tycket det är kul att fylla år och få en massa presenter. Men för mig är egentligen inte presenterna det viktigaste, utan att någon bryr sig om en och tänker på en. Dagen firades med att gå på en pizzeria och käka lite.
Efter lite diskussioner så blev det till slut Charlies Pizzeria, som är ett helt ok ställe.
Jag fyllde ju inte några jämna år men ändå. Och för er som undrar hur mycket jag fyller kan jag berätta att jag fyllde 658-89-487-52-18+9+36-31, så nu är det bara att räkna efter. Hihi.
Som presenter fick jag bland annat pengar, cd-skivor, boxershorts och en bok om tv-serien ”Kommissionen” som gått på tv. Det är en Tv-serie från 2005 av Jonas Grimås, Anders Lenhoff och Charlotte Berlin med Katarina Ewerlöf och Anna Ulrika Eriksson. den handkar om terrorism och att det har skett ett terrordåd i Stockholm. Jag tycker den är bra, trots en del kritik. Ska bli intressant att läsa boken, Nog om boken. I övrigt blev den en fin födelsedag.


Publicerad: 2005-12-05 13:40:07

Sista dansen i Hôlken

4 dec

I lördags bar det av till Mariebergsskogen för dans till Mona G´s Orkester. En kväll som skulle visa sig bli en trevlig kväll med inte fullt så mycket folk som det brukar vara när Mona G´s spelar upp. men vad gjorde det, när den publiken som var där (ca 200-250 st) höll igång från första till sista dans. Jösses vilket drag det var på publiken och vad dom buggade och foxtrottade. Oj oj oj. Kom föresten på ett nytt ord. Foxtrotta. Kanske ska försöka få in de ti svenska akademins ordlista. Kvällen löpte på bra och bandet spelade som vanligt förträffligt. Roligt med lite mer saxinslag. Måste få påtala att bandet Mona G´s har en otroligt duktig saxexpert som kan få hur ljuvliga toner som helst att komma ut den förgyllda lergöken som bandet trummis Anders kallar den. Kl 01.10 var kvällen över utan några incidenter. Det blev som vanligt lite eftersnack med orkestern och sen bilfärd hem, meddans orkestern packar ihop för hemfärd mot bland annat Göteborg, Borås och Växjö. Kan även tillägga att det var sista dansen som arrangerades i Holken. På grund av svikande publiksiffror där väljer arrangörerna Inge och Jonny Sandin att helhjärtat satsa på Forshaga Folkets Hus och danserna där


Publicerad: 2005-12-04 13:40:07

Första snön

2 dec

Jaha, och så kom det lite snö som inte behagade sig att ligga kvar. Nu när det äntligen kommit lagom med snö för att det skulle bli lite stämning och mysigt. Det där otäcka regnet kom och tog snön, och snön verkade inte ha en chans mot regnet som på något sätt verkar vara starkare. Nå väl. Bara det blir en vit jul så ordnar sig nog det mesta får vi hoppas. Nu när det är så där gråkallt ute och allt är så grått och trist, så kändes det inombords lite bättre när snön föll och det blev ljust och grannt. Men det är väl bara att acceptera att så är det. Så vad händer annars då, inte så mycket. Mer än att det nu är blott två dagar kvar tills min födelsedag. Hörde ni det? Bara två dagar kvar. Så än finns det tid kvar för er som vill gratulera mig. Nåja, man fyller ju inte jämt så det är väl inget att fira. Det blir väl som vanligt lite kaffe och tårta med pappas ena lillebror och farmor.


Publicerad: 2005-12-02 13:40:07