Nordinz i Degerfors

25 mar

Mitt liv just nu är som en berg och dalbana. Jag som inte gillar åka berg och dalbana gör det ändå, eller mitt hjärta Jag har som jag skrivit tidigare i bloggen funnit en underbar vän. Och det har smittat av sig på mitt liv. Det känns underbart att vakna varje morgon och även om solen inte lyser ute så lyser solen i mitt sinne när jag tänker på dig min underbara vän. Så det känns tryggt att veta att finns en sol som alltid lyser.

I onsdags var jag på dans i Degerfors Folkets Hus på Thunet. På scen stod nystartade Nordinz med Grums som hemvist.

Detta band som man hört så mycket gott om innan och som man ju skulle få höra live. Så klart att förväntningarna var höga inför vad som skulle ljuda ur högtalarna.

Det man hört på hemsidan lät ju mycket bra och man har nästintill spelat sönder dom låtarna. Det som är roligt med Nordinz är den åldersspridning som finns i bandet, allt från ynglarna Dan och Björn till mer mogna män som Kalle och Göran. Hm.. Det där lät lite konstigt kanske, men det får gå.

Hur som helst är det ett glatt gäng som tillsammans har mångårig rutin från både; Ji Coos, Danslaget, Gideons, Karlstad-Örjans, Tommy Berghs. Jag behöver väl knappast nämna fler band.

Nu kanske ni undrar vad jag tyckte om bandet. Som vanligt ska jag vara ärlig och rak på sak. Detta var enligt spelplanen deras åttonde gigg. Till saken hör att detta var en motionsdans med övermogen publik så jag vet inte om dom spelade ”snällare” denna kväll.

Med mycket låtar från Vikingarnas repertoar och en hel del andra goa dansbandslåtar kan ni säkert räkna ut att det blev en trevlig afton fylld av mogengodis. Jag tror att får bara grabbarna spela ihop sig ännu mera och Björn hittar sin plats ordentligt i fronten kan det bli bra.

Samtliga medlemmar har ju rutin som heter duga så att använda det rätt kan det bli bra. Sen ska det sägas att jag är ingen expert på området som vet hur det ska låta eller så, men jag tycket dom hade en bra ljudbild på det stora hela.

Och detta med ljud är ju en djungel sig. Man brukar ju säga att har man som dansband ett bra ljud är det ingen som höjer på ögonbrynen men har man ett dåligt ljud så är det fler som höjder ögonbrynen och kanske framför detta till orkestern.


Publicerad: 2009-03-25 13:40:07

Någon får mig att må bra

24 mar

Tänk vad liver går upp och ner. Ibland känns det som man vandrar i samma spår och gör samma saker hela tiden. Men så finns det ljusglimtar i livet som sätter guldkant på tillvaron, och det är alltid trevligt. Ibland räcker med någon person som förgyller ens tillvaro. Och just nu är det en person som gör detta. Förgyller och sätter guldkant på mina dagar. Det är så underbart att känna att det finns någon där som får en att må bra. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om detta men kan säga att ni gärna får bli medlem på dansbandsdax.se. Där kan man träffa många spännande personer. När jag började med dansbandsdax för sissodär sex år sedan så visste jag inte eller kunde ana att jag skulle möta och få en så underbar vän där inne som just nu är det underbaraste som finns. Nu ska jag inte blir mer personlig utan jag ville bara berätta att jag av detta mår mycket bra just nu.

I dag blev det en lång dag på jobbet, men underbart skoj. Vi hade öppet hus med ”mingel för våra kunder”. Vi hade några leverantörer där som visade upp sina produkter. Smörgåstårta, kaffe med tilltugg bjöd vi på, och alla som var där verkade trivas. Passade på att arbeta undan lite jobb.

Sen kan man ju inte komma ifrån dagens stora idrottshändelse. Färjestad gjorde det igen. Krossade Skellefteå AIK med 6-0, inte illa. Men det är lång väg kvar. Som det ser ut just nu så blir det ju Färjestad mot Frölunda. Man får hoppas Färjestad grejar sm-guldet. Hade varit skoj, om inte annat för Jörgen Jönsson att få avsluta sin karriär på ett snyggt sätt. Så vi får hoppas på det bästa att det blir fest på stora torget i Karlstad.

Nu är det åter dags att inta horisontellt läge i sänghalmen. Men ska först lyssna klart på brorsans sändning på dansbandsdax. I dag har det varit två underbara timmar med Fernandoz orkester. Underbar musik har det varit i alla fall.

Ha det gott alla blogglovers. Fridens liljor på er.


Publicerad: 2009-03-24 13:40:07

Strålande solsken

19 mar

Strålande solsken bjöd Kristinehamn på idag. Underbart väder, och så är man inomhus. Hur dumt är inte det. Nästan så man skulle ha flyttat ut med datorn. Nåväl. Man får hoppas att vädret håller i sig till helgen igen. Just nu är allt så himla just i livet. Denna dag hade jag gärna upplevt flera utav. Allt har gått som på räls. På jobbet rusade tiden bara i väg så man undrar lite vad som hänt. Pizza blev det till lunch idag. Blev bjuden av jobbet så vi kalasade tillsammans med Wafab Bil som huserar i samma hus som oss. Kändes skönt att bli av med lite jobb idag som dragits ut på tiden av olika skäl, och att se slutresultaten som blev helt ok.

När jag kom hem väntade flera paket från traderasäljare på mig. Alltid kul när man får rolig post i stället för en massa räkningar. I dag blev skörden en massa skivor.

Just nu sitter jag och sänder nattsudd och har i mina lurar en underbar låt med Bengt Hennings vid namn ”En liten gulnad lapp”. Jisses vilken låt det är. Man får ju ståpäls. Bara texten är ju ren dansbandspoesi. Jag kan dessutom från mycket säkra källor (min mor) meddela att Tallvägen finns i Skoghall. Det är således ingen påhittad story om ni nu trodde det. I övrigt diggar jag Bengt Hennings nya platta. ”Gubbarna rockar fett”. Så löp och köp om nidiggar BH bandet med spets.

Nu blir det att styra kurs mot sängen. Skepp å hoj


Publicerad: 2009-03-19 13:40:07

Cheap Monday

18 mar

Jag är förälskad i ett skelett. Jo det är faktiskt sant! Tro det eller ej. Nu är det inte kanske som det låter men jag ska förklara. Skelettet är inte äkta och jag tror det ska föreställa en apa kanske. Vad fan dillar han om nu är det säkert någon som tänker. Men jag ska förklara.

Det jag snackar om är skeletthuvud som man ser bak på alla sköna jeans från Cheap Monday Detta underbara företag dom tillverkar i mitt tycke just ju marknadens skönaste jeans. Jag har inte mindre än fyra olika jeans och ett par dojor från just Cheap Monday.

Jag har inte tidigare brytt mig om att kolla upp vad just det betyder, men tänkte att det var dags nu. Slog upp ordet Cheap och fick till min förvåning fram följande betydelse på ordet; billig, dålig, värdelös och tarvlig. (Enligt skoldatanätets ordbok). Hur tänkte dom när dom valde det namnet. Billiga är dom i alla fall. Men värdelösa? Nej inte alls. 500 pix för ett par sprillans nya jeans är inte helt fel. Men jag diggar deras jeans och för mig är det inte billigt skit.

Klädmärket skapades av Örjan Andersson och Adam Friberg och började säljas den 10 mars 2004, från början endast i Weekdays butiker. På webbsidor skrivs det bland annat att klädmärket har på mycket kort tid blivit kultförklarat i jeanskretsar.

Jag diggar dom som bara den. Tycker det är coolt, och sen att dom är svenskar gör ju inte saken sämre. Så bor du nära en weekdaybutik så är mitt råd att gå dit och shoppa loss.


Publicerad: 2009-03-18 13:40:07

Stensons igen

16 mar

Hejsan alla bloggläsare!
Kan meddela att Stensons nu får komma tillbaka till Forshaga nästa år igen. Underbart trevligt. Det är ju ett tecken på att dom gjorde ett bra jobb där i lördags.

I söndags var jag ute i vår vackra skärgård på en promenad- Tog en massa fina bilder och käkade våfflor med sylt och grädde. Mums!
Nu bär det av mot sängen. Se you later aligator ;)


Publicerad: 2009-03-16 13:40:07

I Forshaga med Stensons orkester

15 mar

Det är händer ibland att man blir positivt överraskad av ”nya” dansband som man bara hört på skiva tidigare. Och det blev jag verkligen i lördags då jag var i Forshaga Folkets Hus.

På scen stod skånepågarna i Stensons som hade den äran att komma upp till oss här i Värmland. Detta blev till en mycket trevlig kväll. Det är alltid kul att åka på kvällar där man inte riktigt vet vad man kommer att höra för låtar.

Med facit i hand kan jag nämna att det blev en riktigt trevlig kväll. Publiken verkade gilla det dom hörde och var med från första till sista dans. Det finns ingenting att anmärka på förutom att jag tyckte det var lite mycket reverb i ljudet i dom första två danserna. Detta åtgärdades då man under andra dansen varit ute och lyssnat av ljudet, och sen blev det i mitt tycke helt ok. Angående ljudet är det nog svårt för dansbanden att vara alla till lags och jag är absolut ingen expert på det. Men det är ju så att har man ett bra ljud är det få som kommentar det, men har man ett mindre bra ljud är det fler som opponerar sig.

Nu tänkte jag lämna ljudet för ett tag. Filmer och bilder från kvällen finns att beskådas på dansbandsdax och på youtube. Så nu får man hoppas att Stensons gjorde lika bra intryck på arrangören som på danspubliken så blir bokade igen och får komma tillbaka. Det är ju alltid svårt att som ny orkester i ett distrikt att spela in sig på nya ställen. Men hade jag varit arrangör hade jag absolut bokat in dem igen. Nu får det bära av till sängen.


Publicerad: 2009-03-15 13:40:07

Företagsbowling med MT Trading & Design

12 mar

I går torsdag den 12/3 var det dags för oss på jobbet at bekänna färg på bowlingbanan. Det var Lusaskens Bowlingklubb som inbjudit tillsponsorträff på Kristinehamns Bowlinghall.

Det hela började med lite information om förening och bowling i stort. Det var mycket man fick veta om bowling som man inte visste, detta följder av en underbar buffé bestående av fläskfilé, potatisgratäng, sås och grönsaker. Jisses vad gôtt det var. Man tänkte inte i det ögonblicket på att man efter skulle spela bowling.

Men med facit i hand tror jag inte matintaget påverkade resultatet något. Spelar man bowling ungefär 1 gång per år och mer sällan än det så kanske man inte ska räkna med för mycket. Men efter två inledande kast med samtliga käglor kvar så tyckte jag kanske att det var dags att få ner dem. Och ska det göras, så ska det göras rejält på en gång. Så det kunde ju inte bli något annat än strike. Någon annat fanns ju inte på kartan. Nu kanske ni tror att det blev fler strikes efter detta, och jo det blev några få strikes och spärrar.

Efter ett tag var det så dags att kavla upp ärmarna och bli en aningens mer seriös. Det var då den stora fajten skulle börja. På spel stod en pokal i form av en riktig bowlingkägla. Det var nu som de andra företagarna skulle bekänna färg. Jag vet inte alls vad som hände men att vara bäst när det gäller gällde tydligen inte mig. Helt plötsligt gick det inte riktigt som jag ville. Kanske var det stundens allvar som gjorde att nerverna började dansa. Men hur som helst så blev det en trevlig afton i alla fall.

Banorna var bokade till kl 21.00 men vi fick löfte om att spela fram tills stängningsdags kl 22.00, men jag bröt upp kl 21.30 för att åka hem och sända ”nattsudd” på dansbandsdax.se


Publicerad: 2009-03-12 13:40:07

Ta en tid vi behöver

10 mar

Den tid vi behöver, ja så heter en låt som är skriven utav Ulf Georgsson som spelar i Bhonus orkester. Låten gav Kindbergs ut på sitt album ”Donna Bella Donna” 2001. Personligen tycker jag låten är kanon bra med lite skön countryfeeling. Nu har låten dykt upp igen i mitt huvud. Fast nu är det inte Niklas Lövdahl (då Eriksson) som sjunger på den utan ett ungt, hungrigt relativt nystartat band från skånska Marieholm vid namn Deléns. Bandet består av fyra unga grabbar. Spelstilen är fräsch lagom halvmogen dansmusik. Detta band har jag gjort lite småjobb åt i början. Då var det en duo/trio. Men nu är det seriös satsning till 100% som gäller. Jag tycker det låter helt ok, även om låtarna är inspelade i en liten källarlokal utan några större ljudjusteringar. Det är ju inte lätt i början med att ställa in det perfekta ljudet. Om man någonsin kommer att hitta det. Går grabbarna bet får dom kontakta Gunnar Åkerlund i Wreatz som kan allt om att ställa ljud åt dansband. Det han inte vet är inte värt att veta tror jag.

Nå väl för att runda ihop detta blogginlägg vill jag önska Deléns lycka till med alla framtida speljobb och samtidigt anbefalla alla att kika in på www.delens.se för att läsa mera. Och när ni ändå ute och surfar på glöm inte www.ljudgunnar.se och www.wretaz.se där du kan läsa mer om Gunnar och det band han lirar i.


Publicerad: 2009-03-10 13:40:07

Livet går vidare med shopping och dans

1 mar

Ja då sitter man här igen och bloggar efter ett litet uppehåll. Sen jag skrev sist har det hänt en hel del faktiskt på lite olika plan både roliga och mindre roliga saker. Det mindre roliga har fått mig att inse att allt inte varar för evigt och att man ska glädjas åt det man har och bevara dom ljusa minnen man har. Men livet går ju vidare trots allt.

Karlstad är en stad som jag besökt några gånger senaste tiden. Shopping i solstan blev helt ok. Jag har länge varit på jakt efter hängslen till mina Cheap Monday jeans. På dem är det knappar för att knäppa på ett par gamla hederliga hängslen. Oj vad svårt det har varit att hitta sådana. Men till slut vandrade jag in på en ”snobbaffär” och fann dem för 160 spänn. Så när man efter flera månaders jakt hittade var det bara att hosta upp slantarna och betala.
Annars har det blivit sparsmakat med klädshopping. Två par brallor (jeans och ett par andra coola typ rave) och två rosa t-shirts är allt, och det inte så illa det heller.

På dansbandsfronten är det också full fart. Kanske mest på dansbandsdax när jag sänder radioprogram tre gånger i veckan. Onsdagar topplistan, torsdag är det nattsudd och på fredagarna är det nattsudd special då jag sätter ihop låtarna två och två så det blir precis som en danskväll. Det är alltid kul att sätt ihop en danskväll. Men måste bli bättre på att variera mig. Det är lätt att man kör lite samma låtar vecka efter vecka. Jag tror det har med motivationen och tiden. Ibland har man god tid på sig att komponera kvällen.

Dans har det också blivit en del. En kall söndagseftermiddag bar det av till Storfors Folkets Hus där Carlson & Carlson spelade upp till söndagsdans. Ganska logiskt att det heter söndagsdans när det arrangeras just på en söndag. Arrangörer för dessa danser är Korpen i Karlskoga som efter att ha flyttat runt på danserna nu hamnat i Storfors. För kvällens musik svarade Carlson & Carlson som består av två personer som är riktiga dansbandsrävar nämligen Thomas Carlson och Liselotte Sivertsen Carlson. Thomas är en sådana man är avundsjuk på. Han kan spela det mesta och därmed även sjunga det mesta. Kan nämna att han är supertrevlig att snacka med. Att han sedan håller på Leksands IF i hockey är av obetydlig art. Liselotte är även hon en sådan där som lyckas med att hon tar sig för oavsett om det är i ord, ton eller bild. Att kunna designa affischer, orkesterkort, skriva dansbandsböcker, spela sax och sjunga är inte illa. Som tur är gör hon inte detta samtidigt. Även hennes hockeyintresse är av obetydande art nämligen Mora IK. Somliga har inte förstått att riktig hockey spelas i Elitserien. Men för att åtgå till danskvällen så artade det sig till att bli en riktig trevlig afton. C:a 150 personer hade letat sig till Storfors Folkets hus för att dansa av sig. Duon bjöd på en väldigt blandat repertoar. Jag har nog aldrig hört så blandad musik en kväll. Stort tack till samtliga för en trevlig kväll.

Nu är deags att runda av denna bloggen för denna gånge. Have a fun kära friends.


Publicerad: 2009-03-01 13:40:07