Nytt liv i Nykroppa Folkets Park

31 maj
Nykroppa Folkets Park Foto: Kjell Kallberg
Nykroppa Folkets Park Foto: Kjell Kallberg

I sommar blir det full fart i Nykroppa Folkets Park.

Nykroppa ligger 13 km sydöst om Filipstad. Samhället, som ligger vid riksväg 26 var fram till början av 1970-talet en bruksort, dominerad av Nykroppa Järnverk. Näringslivet är numera mycket mer differentierat. I Nykroppa finns bland annat livsmedelsbutik (Konsum), grundskola (1-5) och naturligtvis en Folkets Park.

Förra året satsade man på parken och hade rustat upp delar av den och arrangerade bland annat en nostalgikväll med scenshow av Henrik Åberg och Young66 som spelade dansanta 50 och 60-tals låtar. Redan då hade man fler danskvällar inplanerade.

Och nu är det så dags igen för liv i parken. På fredag den 1 juni mellan 21.00 – 01.00 kommer inga mindre än Fernandoz att spela upp till dans i parken. Naturligtvis hoppas vi på mycket folk så att danserna fortsätter i parken.

Den 7 juli kommer Tommy Bergs på besök. Snacka om nostalgi i parken.

Nykroppa Folkets Park Foto: Kjell Kallberg
Nykroppa Folkets Park Foto: Kjell Kallberg

Publicerad: 2012-05-31 04:11:02

Holidays tog publiken med storm

31 maj
Bussen mot Björneborg
Bussen mot Björneborg

Att åka kollektivt till Degerfors en onsdag funkar alldeles utmärkt. Det har jag testat. Betyget blir 5 bussdäck av 5 möjliga.

Jobbade i onsdags till klockan tre då jag raskt tog mig hem med hjälp av cykel. Det är så skönt att cykla när vädret tillåter. Och dessutom så spar man busspengar :) Jag hade noga kollat i tidtabellen att det 16.15 skulle avgå en buss mot metropolen Björneborg för vidare färd mot Degerfors. Smart tänkte jag. Då skulle jag slippa åka till Karlskoga och där byta buss.

Björneborg
Björneborg

Så här ser metropolen Björnborg ut genom ett bussfönster. (bilden ovan) Jag kommer nog framöver tillägna Björnborg ett eget inlägg på bloggen.

Det dansas en hel del i Degerfors
Det dansas en hel del i Degerfors

Kvart i fem landade jag i Degerfors efter en trevlig och avkopplande busstur. Började med att fotografera lite. Tänkte samla på mig lite nya fina bilder från Degerfors. Blev lite diverse bilder av dom centrala delarna av metropolen. Vandrade in på ICA för att köpa en baguett och dricka men dom hade tokslut på färdiga mackor. Efter ett besök på stadens konditori så hamnade jag till slut på coop som räddade min dag.

Entrén till parken
Entrén till parken

Vandrade sedan upp mot Folkparken. Det blev en trevlig och lagom promenad i solskenet. Degerfors Folkets Park ligger väldigt naturskönt. En riktigt fin park som i år firar 100 år som folkpark. På nedre dansbanan är Holidays i full gång med att rigga upp sina prylar. Det blir lite hälsande och snack under uppackningen. Man blir lika överraskad (eller glada som dom själva sa) att dom kopplat rätt och att prylarna fungerar.

Uppackning och Robban i sin Micke Ahlgrens tröja
Uppackning och Robban i sin Micke Ahlgrens tröja

Sångaren Björn Björklund kom lite senare än de övriga i bandet. Han hade nämligen sig lite kompisar. Bland annat en tjej från Värmlands lokal-tv Kanal12 som skulle filma och intervjua bandet, och arrangören Manne. Förhoppningsvis kommer detta att sändas kommande vecka. Så ni som bor i Värmland får hålla ögon och öron öppna kommande veckor.

Även ”DansRobert” från Vålberg var med. Kul att träff han igen. Han är en riktig hejare på dans och vi träffas ofta i Molkom och Forshaga där han ofta är och dansar.

Soundcheck
Soundcheck

Klockan närmade sig 18.30 och vi promenerade upp till cafét för en snabbfika innan det var dags för bandet att bege sig ner och byta om. I logen hade man satt upp affischer med de band som skulle spela i parken under 2012. Riktigt kul att se en del affischer som man själv och min kompis Liselotte Sivertsen Carlsson varit orsak till. Vi kunde konstatera att det är inne med röda byxor i dansband. Casanovas, Bengt Hennings, Gideons, Claes Lövgrens och så klart Holidays är band som alla har eller har haft röda byxor. Men det är snyggt med rött.

Björn svänger till det med bälgaspelet
Björn svänger till det med bälgaspelet

Klockan närmar sig 19.00 och vi lämnar logen för att bege oss upp mot dansbanan. Det har samlats en del folk som vill vara med från start. Det var premiär för Holidays i denna parken. Pratade med en del av medlemmarna som inte kunde dra sig till minnes att dom spelat där förut. Björn var den som har rekordet inom bandet med att ha varit där med fyra olika band. Danslaget, Ji Coo´s, Roger Lööfs och Nordinz. Trumm-Håkan hade varit där några gånger tidigare med Roger Lööfs orkester.

Dans i Degerfors Folkets Park
Dans i Degerfors Folkets Park

Av hela mitt hjärta inleder danskvällen och snabbt fylls dansgolvet på nedre rotundan i parken. Det är inga många som kan sitta ner när Holidays spelar. Grabbarna i bandet får ett fantastiskt gensvar från publiken som applåderat flitigt mellan danserna. Idel lovord haglar över orkestern som med van hand växlar bugg, foxtrot med en och annan gammeldans. Flera av dom jag känner och som är där och dansar öser beröm över orkestern.

Mikael intervjuer Hans
Mikael intervjuer Hans

Klockan 20.30 är det dags för kvällens paus och vi drog ner till logen igen. Där fanns goda smörgåsar och kaffe till bandet. Själv smaskade jag i mig min baguette med rosbiff och potatissallad och en päronmer.
Det blev snack om allt mellan himmel och jord. Micke testade på jobbet som reporter och fixade det med glans. Mycket intressanta frågor han lät Jönsson svara på. Mycket bra insats även om han kanske passar bättre som sångare gitarrist och saxofonist.

Stor åldersspridning i Degerforsparken
Stor åldersspridning i Degerforsparken

Vädret denna afton kunde man inte klaga på. Högsommarvärme och strålande solsken. Precis som det skall vara på en utedans. Jag skrev tidigare om parkens 100 års jubileum. Detta kommer ske den 16 juni. Man kommer bjuda på bland annat barnteater, Sonoruskören, Kent Lundberg som sjunger Elvis och Degerfors Musikkår. Kvällen kommer avslutas med Non-Stopdans till Hiltons och Nordbergs mellan 21.00 – 01.00
Missa inte denna unika dag och kväll.

Bandet spelar på
Bandet spelar på

Klockan rusade på denna kväll och det var så dags för Holidays och tacka för sig och spela upp till kvällens sista dans. ”Vem får din såg” och ”Vem ska älska dig sen” tror jag fick avslutade denna förtjusande danskväll i Degerforsparken. Efter den obligatoriska varmkorven var det dags att ta farväl av bandet och bege sig hemåt mot Lusasken. Denna gång med hjälp av en personbil. Väl hemma kunde jag blicka tillbaka på en riktigt trevlig kväll med goda vänner och mycket bra dansbandsmusik.

Bjuder på lite fler bilder från Degerforsparken nedan

Dansare i Degerforsparken
Dansare i Degerforsparken
Håkan och Hans
Håkan och Hans
Hans och Micke
Hans och Micke
Hela bandet samlat
Hela bandet samlat

Publicerad:

Bröderna Sigfridsson lämnar Lasse Stefanz

30 maj
Brödöerna Sigfridsson lämnar Lasse Stefanz
Brödöerna Sigfridsson lämnar Lasse Stefanz

Efter 45 år med Lasse Stefanz och turnerade i hela norden har nu bröderna Hasse och Lasse Sigfridsson slutat i bandet. Bröderna var med och startade upp bandet i Gärds Köpinge där bandet flitigt övade hemma på brödernas gård.

Lasse Sigfridsson gjorde sin sista spelning med bandet den 5 Maj på Granada i Lönsboda och hans broder Hans gör sista spelningen nu på lördag 2 juni på Björnholmens Loge i Nässjö

Ersättare för dessa eminenta grabbar är redan klara. blir Ny basist i bandet efter Lasse blir Henrik Wallrin från Drifters och ny gitarrist efter Hasse blir Joacim Svensson som man senast kunde ses i Claes Lövgrens.

Bandet är just nu aktuella med albumet ”Rocky Montains” som toppar försäljningslistan över mest sålda skivor i Sverige. I juni kommer en bandbiografi, ”Gammal Kärlek Rostar Aldrig”, av journalisten Thomas Deutgen med bilder av fotograf Lina Haskel. En bok som sammanfattar den makalösa karriären bandet varit med om.


Publicerad: 2012-05-30 07:14:44

Outfit 30 maj

30 maj
Outfit 2012-05-30
Outfit 2012-05-30

Jacka: Nike
Skjorta: Alex, JC
Byxor Jack´n Jones
Skor: Atitude. Din Sko


Publicerad:

Karlstadsshopping

29 maj

I dag efter jobbet blev det en busstur till Karlstad för lite shopping. Skulle ha en ny väska då min Fred Perry gått sönder i blixlåset. Snyft :(
Den jag har köpte jag billigt på en outlett och betalade knappt 200 för. Visste att jag inte skulle kunna få en likadan eller liknande till samma pris. Så det var bara att bita ihop i det sura äpplet.

Att det går bussar två gånger i timman till Karlstad är ju perfekt. Man kommer dit på bara 50 minuter. Dock går det ju snabbare med tåg men jag gillar bussen ändå.

Väl framme i Karlstad gjordes ett besök på Duvanhuset. Såg att man håller på att bygga om. Det kan bli riktigt fräscht när det blir klart tror jag. Mycket ljusare än tidigare. Här nedan kan ni se två bilder jag tog.

Duvanhuset Karlstad byggs om
Duvanhuset Karlstad byggs om
Duvanhuset Karlstad byggs om
Duvanhuset Karlstad byggs om

Var inne på Stadium och kikade på väskor. Hittade denna grymt snygga väska. Vill ha!!! Men vill inte betala det priset för dom. Tror dom gick på lite över 700 pix om inte mera. Nå jag. Drömma får man ju göra lite.

Snygga guldväskor
Snygga guldväskor

Efter att resultatlöst kutat runt i butikerna i Karlstad togs beslutet att utforska jaktmarkerna vid Bergviks Köpcentrum. Blev till att åka stadsbuss dit vilket fungerar rätt okay.

Stadsbuss i Karlstad
Stadsbuss i Karlstad

Hittade en rätt okay väska från TC Tiger som jag köpte för 199:- Den får duga tills vidare. Kanske man råkat på någon väska i sommar när man är på semester vem vet. Det råkade bli lite mer prylar än bara väskan som fick följa med hem.

Shopping i Karlstad
Shopping i Karlstad

Man blir lätt hungrig av att shoppa. Max kan man ju inte vara utan. Trist att man slutat med potatisgratäng till maten där. Men det var nog inte så lönsamt.

Max kan man ju inte vara utan
Max kan man ju inte vara utan

Publicerad: 2012-05-29 19:40:44

Min logdanspremiär med Mats Bergmans

29 maj

Logdans. Ja lyssna på namnet, Logdans. Låter det inte underbart. Lördagen den 26:e maj var det logdanspremiär för mig. Men det var inte utedanspremiär eftersom jag tidigare i veckan hade besökt Degerforsparken och Janne Martins.

Upperudslogen i Molkom
Upperudslogen i Molkom

Vädrets makter var verkligen med oss denna kvällen. Att det skulle bli en varm och härlig kväll i Molkom på Upperudslogen var det inget snack om. Åkte lite tidigare för att kunna ta det lugnt på vägen upp och kanske stanna efter vägen för lite fotograferande. Vägen upp till Molkom är ju bedårande vacker.

När vi anlände till logen var det som vanligt många husbilar och vagnar där som campande. Ser riktigt mysigt ut. Dom grillar lite innan dansen och verkar ha det riktigt trevligt.

Spelningen i Molkom var bandets 4:e spelning för veckan. Bandet hade tidigare i veckan klarat av Gröna Lund i Stockholm, Barvalogen och Pumpen i Buskhyttan.

Mats Bergmans på scenen
Mats Bergmans på scenen

Mats Bergmans spelade som vanligt helt okay. Observerade en ny låt på deras repa som dom fick många applåder för. ”Stanna hos mig”. En låt som Berth Idoffs hade succé med i filmen Änglagård 2. Jag filmade lite på den och kommer lägga upp den på tuben om den låter bra. Inte lätt att filma med en sådan liten kamera som jag har och filmar med.

Blev en gnutta besviken när bandet innan paus skulle köra gammaldans. Hade hoppats på att få höra ”Fattig bonndräng” från senaste plattan. Men så blev det inte. Men dom spelade ju ”Stockholm i mitt hjärta” som vals och det var mycket trevligt. Annars tycker jag en del dansband är tråkiga när det gäller dansband. Dom spelar ungefär samma låtar så fort det blir gammaldans. Men Mats Bergmans hade hittar några nya.

Fullt med dansare
Fullt med dansare

I pausen intog jag och brorsan som var med goda mackor i sällskap av Mats Bergmans. Riktigt trevligt. Tog några bilder på bandet när dom fikade, och även lite dansbilder med deras kamera. Det kommer förhoppningsvis lite bilder på deras hemsida. Även på danslogen.se kommer det att publiceras lite bilder från dansen i Molkom.
Arrangörerna i Molkom servar verkligen orkestrarna som är och spelar. Riktig hemlagad middag, bakverk och smörgåsar i pausen och varmkorv efter spelningen. Inte alls illa.

Magnus och Linus
Magnus och Linus

Sammanfattningsvis blev det hela en trevlig kväll tillsammans med Linus, Magnus, Tobbe, Gullmar och Micke. Bra med folk blev det också. Hörde ingen siffra men gissar på att man landade på 400 strecket. Nästa dans på logen är 2/6 då Stensons kommer på besök.

Bjuder er här på lite fler bilder från kvällen:

Micke och Gullmar
Micke och Gullmar
Tobbe och 3/5 av Mats Bergmans
Tobbe och 3/5 av Mats Bergmans
Trångt på golvet när Mats Bergmans spelar
Trångt på golvet när Mats Bergmans spelar

Publicerad:

Janne Martins i Degerforsparken

29 maj
Degerforparkens entré
Degerforparkens entré

I onsdags så besökte jag 100-års jubilerande Degerforsparken. På scen stod orkestern Janne Martins från Upplands-Väsby som hade premiär i parken förra sommaren.

Bandet spelar traditionell svensk dansbandsmusik med dansvänliga rytmer och de flesta texter på svenska. Medlemmarna i bandet är musiker med lång erfarenhet av scenframträdande och orkesterspel. På diskografisidan finns 3 cd-singlar. I November 2008 släppte bandet sin första fullängds CD ”Vinden viskar vackra ord”. Janne Martin skriver en hel del egna låtar. Under våren 2007 medverkade bandet med två låtar under eget namn i SVT-produktionen ”Leende guldbruna ögon”.

Janne Martin
Janne Martin

Vi rullade in i parken 18.50 ungefär och kunde glatt konstatera att det var massor med bilar. Detta kunde bli en riktigt bra kväll med tanke på vädret. Över 25 grader varmt och strålande sol kan man inte klaga på. Som gjort för en folkparkskväll. Arrangören Manne sken i kapp med solen.

Trummisen Per-Åke
Trummisen Per-Åke

Janne Martins drog i gång dansen och det blev full bana från start. Härligt att se så många dansglada personer. I Degerfors dansar man Två moderna en gammal. Mats Lundkvist trakterade fint dragspelet när man bjöd på vals, schottis, hambo och sno bland annat. Det ser riktigt kul ut detta med gammeldans.

I Degerforsparken har man servering för ”alla”. Man har ett hus där folk med medhavd fika kan sitta och mysa medans man har en servering med goda mackor och bakverk. Det finns möjligheter att sitta både inne och ute när man fika. Riktigt mysigt må jag säga.

Klaviatur och dragspelaren Mats

Jag fick höra massor med goda dansbandslåtar. Janne Martins spelade många härliga låtar från sin full-cd varvat med andra nya och gamla dansbandsklassiker. Något jag gillar är när dansbanden spelar instrumentala låtar. Det kan vara ett skönt avbrott till sånglåtar. Det märks att bandet valt ”instrumentalare” med omsorg. Bland annat framfördes Marie Fredrikssons ”Ännu doftar kärlek” på saxofon. Gissa om jag nöjt? Det var riktigt bra.

Manne fick blommor av bandet
Manne fick blommor av bandet

I år firar som jag skrivit tidigare Degerforsparken 100 år som folkpark. Detta kommer firas den 16 Juni med aktiviteter hela dagen för alla. Allt från barnteater, elvis, körsång till Degerfors musikkår. Det hela avslutas med en nonstopdanskväll med Hiltons och Nordbergs.
Janne Martins ville också vara med och hylla parken. Dom hade köpt en enorm blombukett som överlämnades till dansansvarige Manfred. Jag lyfter också på hatten och säger STORT GRATTIS!!!

Basisten Sörman
Basisten Sörman

Klockan närmade sig 22.30 och det så dags för bandet att tacka för sig och spela sista dansen. Det blev som vanligt väldigt lugnt och kramvänligt. Två Grönwallslåtar som passar perfekt tillsammans. ”Regn i mitt hjärta” och ”I varje andetag”. Efter en sedvanlig varmkorv tackade vi för oss och styrde kosan hemmåt mot Kristinehamn.

Danspublik i Degerforsparken
Danspublik i Degerforsparken

Publicerad:

Grattis till låtskrivarna av Lorens låt.

28 maj

Jag försöker in i det längsta att inte kommentera ESC 2012 men det går väl knappast att undvika. Jag vad säger man. Antar att Grattis kan vara på sin plats. Fast då grattis till låtskrivarna som gjort det största jobbet. Utan låten vore ju Loren ingenting faktiskt.

Nu återstår en massa jobb för att sy ihop detta jätteparty här i Sverige. Jag hoppas man väljer någon arena utanför 08-land. Men det blir nog svårt.


Publicerad: 2012-05-28 23:27:00

Pia Pihlgrens på banorna igen

28 maj
Pia Pihlgrens på banorna igen
Pia Pihlgrens på banorna igen

Pia Pihlgrens orkester från Åmotsfors i Värmland är på dansbanan igen.

Bandet startades i början av 1990-talet. De har spelat runt i både Sverige och Norge. Frontman i bandet norska Pia Pihlgren som i sin ungdom emigrerade från Surnadal till Sverige. Efter att ha rest runt i över 10 år på vägarna, valde bandet dock att ta en paus. Spela på heltid hade satt sina spår.

Bandet har spelat in en full-cd och flera cd-singlar. Innan man tog bytte namn till Pia Pihlgrens spelade man under namnet SEPTEMBERS.

Men, åren går fort och en gång musiker, alltid musiker – nu känner Pia Pihlgrens sig redo igen för dansbanorna. De vill gå ut och spela igen – ”på riktigt”. Pia Pihlgrens ger publiken ett brett utbud av rock, swing och countryinspirerade ballader.

Ny hemsida ligger ute på www.piapihlgrens.se samt att en ny cd med Pia Pihlgrens är på gång.

Bandet består av:
Pia Pihlgren – sång
Henrik Strandberg – sologitarr, kör
Håkan Ljungqvist – gitarr, sång, kör
Ronnie Pihlgren – bas, sång
Per Dahlman – klaviatur, dragspel
André Furulund – trummor


Publicerad:

På Ersboda FH där Matz Bladhs bjöd upp till dans.

28 maj
Matz Bladhs med stil och profil
Matz Bladhs med stil och profil

Lördag den 28 april var det säsongsavslutning på ”mogen”-danserna på Ersboda FH där Matz Bladhs bjöd upp till dans. Falenbergsbandet var där och bjöd publiken på ”mogegodis”. Kurt Sundin var på plats med sin kamera och dokumentera detta som ni kan se nedan.


Publicerad:

Dans på Sigges Loge 2012

27 maj
Sigges Loge i dom djupa Smålandsskogarna
Sigges Loge i dom djupa Smålandsskogarna

Smålands största dansloge satsar stort även 2012. Man blandar både dans och liveuppträdanden med diverse artister. Den 28/7 blir det en dansgala då tre band spelar upp. Det är Holidays, Exstas och Highlights som bjuder på dansmusiken den aktuella kvällen 28/7.


Publicerad:

Pilebos med ny hemsida

27 maj
Pilebos orkester med ny hemsida
Pilebos orkester med ny hemsida

Pilebos orkester har nu lancerat sin helt nya hemsida. Bandet hade i lördags den 26:e sin sista spelning som Owe Pilebos. Nu lanserar man i samband med att man bytt namn en helt ny hemsida med adress www.pilebos.se Kika gärna in där för ett besök


Publicerad:

Fastingen – Fredagen

27 maj

Fredagen här är och det är fortfarande strålande sol och fullpackat med folk på gator och torg.

Vi i femman är ett stående inslag under Fastingen
Vi i femman är ett stående inslag under Fastingen

Vi i femman är ett ständigt återkommande inslag under Fastingen. Det är lite kul att se hur kunskapsnivån ligger hos våra femteklassare i kommunen. Vissa frågor som dom fick tycker jag att dom borde ha klarat av. Men detta med aktualitetsfrågor kan vara svårt. Som vad socialdemokraternas nya partiledare och Sveriges förbundskapten i fotboll heter. Undrar om man inte har nutidsorientering på skolschemat idag? Vi hade det i alla fall när jag gick i skolan.

Karuseller under Fastingen
Karuseller under Fastingen

Som vanligt under Fastingen var Axels Tivoli på besök. Som vanligt hade man ett blandat utbud på åkattraktioner som passade både ung som gammal. Tyvärr hade man i år slopat min favorit ”Joyride”. Men det är väl så att man vill förnya sig och inte alltid komma med samma attraktioner år efter år.

Framåt eftermiddagen gick jag bort till öltältet och hälsade på mina vänner i bandet ”Just 4 Fun” som just avslutat sin soundcheck. Dom skulle uppträda på kvällen efter det att trubaduren Mange värmt upp publiken.

Erlandsson i toppform
Erlandsson i toppform

Runt klockan 23.00 drog så bandet igång. Det blev ett drag utan dess like. Kanske tack vare Mange som gjort lite förarbete med publiken :)

Välfyllt tält under Fastingen
Välfyllt tält under Fastingen
Just4Fun öste på bra under Fastingen
Just4Fun öste på bra under Fastingen

Just 4 Fun bjöd på covers av Ebba Grön, Magnus Uggla, AC/DC, Sven Ingvars, U2 och Abba.
Som alltid när dessa grabbar lirar blir det ett drag utan dess like.

3/4 delar av Just4Fun
3/4 delar av Just4Fun
Publiken dansade loss när Just4Fun spelade
Publiken dansade loss när Just4Fun spelade

Ska man klaga på något som inte alls är Just 4 Funs fel är priset på alkoholen. En öl och en cider betalade jag 100 kronor för. Men det kanske är normalpriser i dagens Sverige? Hur som helst blev det ett riktigt bra drag.
Efter detta tog vi oss en runda på tivolit innan vi begav oss till den utannonserade efterfesten på Mastis efteråt.

Tivolit under Fastingen
Tivolit under Fastingen

Publicerad:

Fastingen – Torsdagen

27 maj

Fastingen lockade i år ut många Kristinehamnare och tillresta. Strålande väder hela helgen gjorde dagarna till en succé. I år var det 39:e året man arrangerade Fastingen i modern form. Och det märktes kanske att det nästa år är ”jubileum”. Personligen tycker jag det var ett sparsmakat program i år som inte bjöd på några direkta överraskningar. Man får hoppas att man slår på stora trumman nästa år i stället. Jag har en del idér som man kanske skulle lufta för Kiwanis som arrangerar Fastingen.

Invigningsparaden av Fastingen 2012
Invigningsparaden av Fastingen 2012

Musikskolan var som vanligt med i invigningsparaden. Det är lite speciellt att höra musiken. Det är liksom lite extra festligt med parader och paradmusik.

Mats Öhman invigningstalade med bravur
Mats Öhman invigningstalade med bravur

Vår Turistchef Mats Öhman höll et storstilat invigningstal. Ett stort plus för att han inte pratade om samma saker som alla andra tidigare invigningstalare har gjort. Mats valde att bara nudda vid historiken och passade på att lyfta fram det nya och attraktiva som finns i vår kommun. Bra gjort Mats!!!

Trångt på uteserveringarna under Fastingen
Trångt på uteserveringarna under Fastingen

Det var många som hade hittat ut till stadens uteserveringar för att njuta av det fina vädret. Det var fullt på de flesta uteserveringarna.

Innan starten av Harsprånget
Innan starten av Harsprånget

Traditionsenligt på torsdagen arrangeras Harsprånget. Det är IFK Kristinehamns friidrott som inbjuder till. Harsprånget. Detta är Kristinehamns stadslopp som är 6 km långt. Innan det ”stora” loppet har man Kaninjoggen för barn upp till 11 år. Då springer man centrum runt.

Djurgårdsskolan stod först vid startlinjen
Djurgårdsskolan stod först vid startlinjen

I år var det extra många startande i Harsprånget. Man hade innan tävlingen utmanat företag och föreningar att ställa upp med lag. Riktigt kul att se uppslutningen på det hela. Bjuder er nedan på lite fler bilder från Harsprånget.

Klara... färdiga... gå...
Klara... färdiga... gå...
Löpare i Harsprånget
Löpare i Harsprånget
Trötta men glada löpare efter målgången
Trötta men glada löpare efter målgången

Publicerad:

Thorleifs i Forshaga Folkets Hus

27 maj
Thorleifs
Thorleifs

För några veckor sedan närmare bestämt den 5 Maj var det säsongsfinal för Forshaga Folkets Hus vårdanser. Till finalen hade man slagit på stora trumman och bokat in Thorleifs orkester. Detta var en dans som många sett fram emot. Kanske just för att bandet just nu är uppe i sin ”tack och farväl turné” som löper genom hela Sverige.

Då vi visste på förhand att det skulle bli mycket folk såg vi till att starta kärran tidigt från Lusasken. Som vanligt var det go dansmusik på bilradion med mig själv som DJ. Alltid lika trevligt med lite blandad dansmusik.

Thorleifs buss i Forshaga
Thorleifs buss i Forshaga

Att det var kö för att komma in hade vi förstått innan. Att det var lång kö är ingen överdrift. Normalt brukar det vara 6-7 stycken som väntar på att komma in direkt när dansen börjar. Men idag kanske den siffran hade tio dubblats.

Det var något år sedan jag hörde Thorleifs live på Cinderella nonstop med Claes Lövgrens så det skulle bli kul att se vilka låtar som fanns kvar på repertoaren.

Dansare i Forshaga Folkets Hus
Dansare i Forshaga Folkets Hus

Jag tror aldrig jag sett så mycket folk på Forshaga FH innan dansen ens hade börjat. Riktigt kul att se så många förväntansfulla danspar där.

Thorleifs hade en bra mix på låtar tycker jag. Man hade grävt fram en hel del gamla Thorleifslåtar som kanske inte allt för uttjatade. Detta blandat med välkända klassiker och andra covers gjorde att det en bra blandning.

Tolle delade sedvanligt ut rosor till publiken
Tolle delade sedvanligt ut rosor till publiken

Som vanligt blev det lite smått kaos som alltid när Thorleif i låten ”Fem röda rosor” delar ut rosor till damerna i publiken. Många var dom som ville föräras med en ros från självaste Tolle Torstensson.

En del kompisar som jag har, har tidigare kritiserat Tolle för hans röst och att den inte är fräsch. Jag tycker dock att det lät rätt okay i Forshaga även om det hördes att han inte är någon ungdom längre.

Många dansade till Thorleifs denna kvällen
Många dansade till Thorleifs denna kvällen

Publiksiffran denna kvällen landade på en bra bit över 600 dansare. Tänk om man kunde ha så här mycket folk varje kväll. En del tycker det var för mycket folk som gjorde det hela svårdansat och att man inte kunde ta ut svängarna ordentligt.

Thorleifsmedlemmar in action
Thorleifsmedlemmar in action

Sammanfattningsvis tycker jag att det blev en trevlig kväll med många goa härliga låtar. En kväll jag kommer leva länge på.

Se dansbilderna från Forshaga Folkets Hus här

Bosse och Thorleif
Bosse och Thorleif

Publicerad:

Janne Martins i Degerforsparken

25 maj
Janne Martins
Janne Martins

I går var jag på dans i Degerforsparken då Janne Martins spelade upp. Det hela blev en trevlig kväll med trevlig danspublik. Det kommer bilder och en rapport längre fram i veckan. Så håll ut kära läsare.


Publicerad: 2012-05-25 01:13:05

På Dans med Kurt med Mats Bergmans

22 maj
Mats Bergmans Orkester
Mats Bergmans Orkester

Söndag den 29 april avslutades vårsäsongen i Bjästahallen med Mats Bergmans orkester som är ett av Sveriges populäraste dansband. Vem var där med sin kamera om inte Kurt Sundin med sitt program ”På dans med Kurt”.
Härliga grabbar som jag sett massor av gånger på otaliga danskvällar. Se kurts klipp nedan från danskvällen och njut av underbar dansmusik av Bergmans kapell.


Publicerad: 2012-05-22 11:50:30