Min outfit 30 juni

30 jun
Min outfit 30 Juni
Min outfit 30 Juni
Tilltänkta danskläder
Tilltänkta danskläder

Så här är det tänkt att jag ska fara på dans i kväll.

T-Shirt: Springfield
Byxor: Humör Jalle
Skor: Din Sko
Kavaj: Kapp Ahl

Mums med fiskbullar

30 jun
Mums med fiskbullar
Mums med fiskbullar

Ni anar inte hur jäkla gött det är med fiskbullar. Fiskbullar och mos blev dagens lunch. Tänkte först bjuda hit bästa brorsam på detta men kom på att han inte gillar fiskbullar. Hur kan man INTE tycka om fiskbullar. Hallå tjena jag bara undrar.

Claes Lövgrens på Upperudslogen

30 jun
Claes Lövgrens på Upperduslogen
Claes Lövgrens på Upperduslogen

I kväll blir det att bege sig till Upperudslogen i Molkom dör Claes Lövgrens spelar. kl 21.00 sparkar grabbarna i gång det hela på en av Värmlands populäraste sommarlogar.
Väl mött alla dansgäster.

Pizzafredag

29 jun
Pizzafredag
Pizzafredag

I kväll blev det fredagsmys och pizza med bästa brorsan. God pizza och trevligt sällskap.

Nyklippt

28 jun
Nyklippt
Nyklippt

Vill bara visa att jag är nyklippt hos Frisör Klippet i Kristinehamn.
Visst blev det bra?

Finbesök utanför Statoil

28 jun
Fernandoz turnébuss i Kristinehamn
Fernandoz turnébuss i Kristinehamn

I dag när jag for till jobbet såg jag att vi hade finbesök utan för Statoil. Fernandoz var på besök med sin nya stora fina buss. Är det inte snygg? Såg på deras spelplan att dom var på väg ner till Granbacken Löberöd för att spela.

27 juni i bilder

27 jun
27 juni i bilder
27 juni i bilder

Min eftermiddag i bilder. Det blev lite shopping av allehanda slag. Skjorta, lp-skivor och mat.
Var på metro som hade stor rea och outlet på sitt lager. Köpte en skjorta där som jag gillade. Alla jeansen på outleten var damjeans så där kammade man noll. Men 100 spänn för en skjorta är bra pris.

tog en promenad sen till Kupan (Röda korset) för första gången. Köpte där två lp-skivor med dansbanden Saints och Roosarna för totalt 20 kronor.

Roosarna & Saints
Roosarna & Saints

Regnet det bara öser nerr

27 jun

Så här glad kan man vara trots att det regnar som bara den. Bilden är tagen på väg hem från jobbet.
Cyklade faktiskt i hällregnet. Det finns inga dåliga kläder…

Blommans på dansbanorna igen

26 jun
Foto: Blommans orkester
Foto: Blommans orkester

fler och fler dansband väcks till liv vilket är enormt kul.
På publikens begäran är Blommans Orkester åter på dansbanan. Sångerskan Annelie Månsson (Leopold) är en riktig glädjespridare. Det är mycket tack vare hennes röstresurser som gjorde att orkestern blivit så populär som den är idag.

Orkestern startades upp av Thomas (Blomman) Broström i mitten av 80 talet.
Många människor trodde kanske att Blommans-tiden skulle upphöra på grund av hans kristna tro. Tron är inget hinder utan snarare en tillgång i tuffa tider. Att andlig musik och dansbandsmusik går hand i hand är inget nytt. Det var vi sett prov på tidigare genom Göran Lindberg, Christer Sjögren och Hans Martin

Med i Orkestern är även Annelies man Bengt-Åke Leopold som är en mångsysslare inom musiken. Han spelar bas, gitarr, saxofon och sjunger såväl solo som körsång.

Repertoaren består av många kända sånger som publiken känner igen och gärna sjunger med i. I bland är allsångsfaktorn hög på bandets spelningar och uppträdande. just allsång är ju också ett begrepp när man talar om Blommans ork. Orkestern livar gärna upp sin publik med hjälp av allsång vilket är väldigt populärt vid kalas.

En helt ny cd är inspelad med låtar som t,ex ”Det finns ingenting att hämta”, ”Spara sista dansen”, ”34:an”, ”Allt det som kärleken är” och ”Release me” för att nämna några låtar.

Holidays Orkester i Degerforsparken

26 jun
Holidays Orkester
Holidays Orkester

Kanal 12 besökte i slutet av Maj Degerforsparken där Holidays spelade. En riktigt trevlig kväll.
Se inslaget nedan.

Markus 110 utvalda fotografier

24 jun
Mina bilder
Mina bilder

En hobby som jag har är att ta kort på allt och alla, eller det mesta i alla fall. Nu har jag valt ut 110 olika bilder som jag presenterar lite huller om buller på en egen hemsida kallad Markus Foto. Är du nyfiken på dessa bilder rekomenderar jag ett besök där: www.markuz.se

Nostalgidans med Tommy Bergs i Älvsbacka

24 jun
Tommy Bergs
Tommy Bergs

Midsommarafton är ju synonymt med dans. Det ska vara dans på midsommar tycker jag. Gärna på lövad loge. Allt detta fick man om man på midsommarafton styrde kosan till Torskedslogen i Älvsbacka några mil norr om Molkom. Strax efter halv åtta satte vi oss i bilen och styrde kosan uppåt. Det var bra väder. Risk för regn frammåt kvällen hade vädergubbarna sagt. Och jösses vad fel dom hade.

Mot Torskedslogen
Mot Torskedslogen

Vägen härifrån till Tidafors är rätt okay. Sen är det en lite sämre grusväg att köra på tills man kommer fram till Älvsbacka hembygdsgård och Torskedslogen. Men tar man det bara lugnt så löser sig det mesta. Flera dansband som spelat på logen har varit smått skeptiska när dom kört sina turnébussar fram på dom slingriga vägarna och undrat om dom verkligen varit på rätt spår.

Torskedslogen
Torskedslogen

Ungefär 20.40 kom vi fram till logen. Det stod lite bilar, husvagnar och husbilar där. Hälsade på dom trevliga arrangörerna som jag lärt känna lite genom en kompis. Här på logen har man inte så mycket dans nu för tiden. Två kvällar per år. Nästa kväll är sista lördagen i Juni då Hülphers numera Stefan & Company kommer och spelar. För några år sedan hade man fler kvällar och samarbetade med Upperudslogen i Molkom.

Hela bande på scenen
Hela bande på scenen

Klockan 21.00 drog man i gång dansen och några danspar ger sig upp på golvet. Första halvtimmen var det lite tunsått på golvet men efter ett tag så strömmar publiken till. Det verkar som att en del suttit hemma och kalas lite innan dom begav sig hit. Bilar och traktorsläp och cyklande dansgäster kommer från alla håll och kanter.

Orkestern spelade denna kvällen var ingen orkester som helst. Utan hemmafavoriterna Tommy Bergs orkester.
Efter 25 år så startade man förra året upp orkestern igen som bildades 1968.
Bandet har flertalet vinylskivor, framträdande i diverse radioprogram m,m på sin meritlista.
Så att hitta låtar till sin repertoar kan inte ha varit svårt
Under förra året spelade man in två cd-skivor varav en blev rejält uppmärksammad. Skivan Filipstad 400 år gavs ut till stadens jubileum och sångaren Ulf Gullbrand skrev låten med samma titel.
Nu hade man tagit samma låt och gjort om texten som i ny tappning blev ”Samma härliga gäng”.
Under förra året utökade med en keybordist. Ronny Boström heter han, och är en Molkomspôjk. Bandet har tränat hela vintern och våren, och var inför sommaren redan att ge sig ut på dansbanorna med både gamla godingar från förr men även en del nytt.

Tommy Bergs på Torskedslogen
Tommy Bergs på Torskedslogen

Spelningen på Torskedslogen var bandets första offentliga spelning efter att tidigare gjort små gästframträdanden på bland annat Molkoms Marknad. Det var en fröjd att se bandet leverera dessa låtar med den spelglädjen dom har. All musik framförd direkt från hjärtat. Inte var jag man får höra låtar som ”Ut i naturen, ”Lasse Ledsen”, ”Aja baja Anna-Maja” och ”Liten”. Det är något visst med dessa 70-talare. Dom ibland nödaktiga rimmen. Fullkomligt underbart med textrader som handlar om att det spelar roll vem som vinner en match i bandy om man skall bjuda på korv med mos efteråt.

Danspublik på Torskedslogen
Danspublik på Torskedslogen

Då bandet hade en speltid på 5 timmar så valde man att baka in två pausar på kvällen. En paus ungefär 22.45 och en 00.45 Det smakade gott med hemgjorda köttbullsmackor och dricka som vi köpte i serveringen.
En och annan varmkorv slank även det ner i magen. Lite trist att myggen hade hittat oss där vi satt och fikade. Men vad gjorde det egentligen när det i övrigt var en så fin kväll.

Delar av Tommy Bergs
Delar av Tommy Bergs

Många säger att återväxten bland dansarna är nästan obefintlig. Men jag tycker inte det. Det var en fröjd att se så många dansare i olika åldrar som svängde loss på golvet samtidigt. En hel del ungdomar var på plats och firade midsommar på logen och många av dem var uppe på golvet och dansade riktigt bra.
På publikens begäran spelade man några av sina stora 70-talhits en andra gång. S¨å nu blir det till att rota fram alla dessa lp-skivor man har hemma med Tommy Bergs och försöka föra över dessa pärlor på cd så att man kan ha dem i bilen.

Torskedslogen
Torskedslogen

Kl 02.00 var så dansen till ända och det återstod att tacka orkestern och arrangörerna för en riktigt trevlig midsommarafton. Hoppas på en repris nästa år kanske? Hoppas kan man ju alltid. Landade hemma i Lusasken strax efter klockan tre på lördagsmorgonen.

Loa Falkman och Björn Skifs på Skansen

24 jun

Sitter och kikar på You Tube en hel del och ibland hittar man riktiga pärlor som man bara måste dela med sig utav. Här följer ett klipp med Loa Falkman och Björn Skifs som överaskar Lasse Berghagen på Allsång på skansen. Detta är entertainers i toppklass.

Nya Martinez

23 jun
Martinez orkester anno sommaren 2012
Martinez orkester anno sommaren 2012 Design: Markus

Så här ser nya Martinez med sångerskan Sandra Estberg som förut var i Nova ut. Jag tog mig friheten att själv designa ett kort utifrån deras nya pressbild. Det blev helt okay tycker jag.
En kille i bandet som är ganska färsk och som på bilden bär röda byxor är Linus Karlsson. Han spelar klaviaturer och kommer från Uppsala. På bandets hemsida beskrivs han som en alldeles briljant kille med rätta glimten i ögat. Premiär för Sandra var på midsommarafton i Liden utanför Sundsvall.
Missa inte Martinez på sommarens dansestrader.

Min outifit på midsommar

23 jun
Min outifit på midsommar
Min outifit på midsommar

Skjorta: Jack & Jones
Jeans: Jack & Jones
Bälte: HM
Skor: Din Sko

Dans i Persbergsparken

22 jun
Persbergsparken norr om Filipstad
Persbergsparken norr om Filipstad

Dans blir det även i sommar i perbsegrsparken som ligger norr om Filipstad. På fredagarna dansar man mellan 19.00 – 22.30 till sköna värmlandsduos.

2012-06-29: Kennings
2012-07-06: Danzells
2012-08-17: Kennings
2012-08-24: Kåres

Snart dags för Härnösands Grand Prix

21 jun
 Dansbanden som gör upp i Härnösands Grand Prix

Dansbanden som gör upp i Härnösands Grand Prix

I år ställer man in dansbandsfestivalen i Härnösand. Men tävlingen Härnösand Grand Prix går av stapeln ändå. Detta sker den 30 juni på Mellanholmen i Härnösand. Det band som vinner tävlingen kommer att spela under kvällen som en del i underhållningen på matfesten. Vinnaren kommer också att få spela i Grönlandsparken under Dansbandsveckan i Malung, en spelning på Parkaden i Härnösand under hösten ingår också i priset. Första året tävlingen arrangeds vann Dreams och förra årets vinnare blev Excess. Så nu återstår det att se vilka som får bära titeln ”Årets dansbandskometer 2012”.

De sex banden som gör upp om titeln är:
Ankies (Borlänge)
Callisto (Vadstena)
Edge (Härnösand)
Essex (Eslöv)
Kertz (Skara)
Remembers (Oskarshamn)

Källa: FJL

Zekes lägger ner verksamheten

21 jun
Zekes
Zekes

I dag medddelar Zekes via SR P4 Skaraborg att man kommerlägga bandet på hyllan på obestämd framtid. Det är ett gemensamt beslut som man inom bandet talat om det rätt så länge. Bandet fick sitt stora genombrått genom sin medverkan i dansbandskampen.Två skivor och några singlar har bandet givit ut.

Dubbel premiär på Kristinehamns Hembygdsgård

20 jun
Nova 2012
Nova 2012

Premiär för Nadja och Nova på Hembygdsgården i Kristinehamn.
I söndags kväll var det premiär i dubbel bemärkelse. Det var första gången man arrangerade söndagsdanser på hembygdsgården och första kvällen som Novas sångerska Nadja Flod hade en helt egen danskväll med Nova. Hon hade smygpremiär i onsdags i Jönköping där hon delade kvällen med förre sångerskan Sandra Estberg som nu börjar i Martinez.

Nova på Hembygdsgården
Nova på Hembygdsgården

När vi kom fram var dansen i full gång och det var en välfylld parkering som mötte oss. Från logen hördes glada skratt och musik. Vi kikar in och ser att det är full fart på golvet.
Efter bara några få låtar kan jag konstatera att Novas nya sångerska Nadja är ett riktigt fynd. Att hon bara gjort en halv spelning med bandet märks inte alls.

Sångerskan Nadja Flod
Sångerskan Nadja Flod

Att hon sedan är från Kristinehamn gör ju inte saken sämre. Vi är väl rätt så målmedvetna med saker och ting vi gör här i kommunen så det är väl inte så konstigt att det gick så bra för Nadja.

Resterande medlemmar i Nova
Resterande medlemmar i Nova

Eftersom vi varit i gång i stort sett hela helgen så bestämde vi oss för att inte stanna hela kvällen. Strax efter paus for brorsan och jag hemåt. Skönt att efter en dans bara ha 10 minuters resväg hem. Inte ofta så man blir så bortskämd.
Bilder från dansen med Nova kommer inom kort på danslogen.se

Dansare på Hembygdsården i Kristinehamn
Dansare på Hembygdsården i Kristinehamn

Kommande danser på hembygdsgården:
28/6 Temix
8/7 Highlights*
19/7 Kristinehamns Dragspelsklubb
26/7 Frykmans orkester
5/8 Chapelle*
16/8 Sam & Marianne (Gille och gammeldanskväll)
26/8 Vakant*
30/8 Kristinehamns Dragspelsklubb

* = Söndagsdanser Tid: 19.00 – 23.00
Övriga danser = Torsdagsdanser 18.30 – 22.00

Kulla nöjesplats, en utomhus dansbana på Österlen

20 jun
Kulla Rrörum. Foto: Rörums SK
Kulla Rrörum. Foto: Rörums SK

Kulla nöjesplats, en utomhus dansbana i naturskön miljö på Österlen. Den har anor från mitten av 1800-talet. Kulla är även känd för filminspelningar som t.ex Edvard Perssons ”Allt ljus på mig” och Richard Hoberts film ”Glädjekällan”.

På Kulla samlas gamla och unga för att dansa och ha trevligt, barn under 15 år får gratis inträde i målsmans sällskap. Det finns även möjlighet att köpa kaffe och smörgåsar, läsk, öl samt varm korv och hamburgare.

Nöjesplatsen drivs av Rörums Sportklubb, vars medlemmar ställer upp ideellt för allas trevnad.

På sommaren vallfärdar folk från när och fjärran hit för att dansa. Midsommarafton besök av tusentals dansare som i år kommer få svänga loss till Bob Stevens orkester. Som tradition har man alltid ett Skåneband som spelar på midsommar.

Programmet för 2012 ser ut så här:
Midsommardagen 23 juni Bob Stevens (19.00 – 24.00)
Söndag 08/7 Lasse Stefanz
Söndag 15/7 Black Jack
Söndag 22/7 Perikles
Söndag 29/7 Fernandoz
Lördag 04/8 Wizex
Tider där ej annat anges är 20.00 – 24.00

Folkparksyran i Gävle

19 jun
Folkparksyran i Gävle
Folkparksyran i Gävle

Visst minns man dom gamla låtarna från förr som toppade ”tio i topp” och ”svensktoppen”. Nu är det dags att uppleva samma känsla igen. 30 juni blir det en kväll värd att minnas. Flera av våra stora kända schlager och svensktoppsartister uppträder denna kvällen. Alltsammans avslutas med dans till Donnez.

Thorleifs och Tony Irving i Kristinehamn

18 jun
Thorleifs orkester
Thorleifs orkester

Denna helg har det arrangerats Fritid 2012 som är en stor mässa för fritid och camping. Diverse företag fanns med på mässan. Bland annat MT Trading & Design, Cabby, Bergholms, Turistbyrån och diverse restauranger och andra företag relaterade till camping och fritid.
På kvällen var det uppträdande av Thorleifs och Tony Irving. Jag hade förmånen att bli bjuden dit med jobbet.

Runt halv sju rullade jag in med cykeln på gården hos min chef Patrik. Vi började med en liten drink i hans trädgård och njöt av solen och värmen. När vi kände oss redo så tog vi cyklarna och började trampa bortåt mässområdet.

Jag trodde inte det var sant först att självaste Thorleifs skulle komma hit till Kristinehamn under sin avskedsturné. Men så var det., Thorleif Torstensson och Company skulle spela live för mig och mina arbetskamrater.

Grillbuffén
Grillbuffén

Vi började med att hugga in på den goda grillbuffén som stod uppdukad. Kändes riktigt lyxigt att få äta på riktiga tallrikar med riktiga bestick, tack för det herr Ekman.

Klockan 20.00 drog så Thorleifs i gång med låten ”Jag tänder ett ljus”. Jösses vad bra det lät. Till och med Malin på jobbet tyckte det lät fint. Och det är ett gott betyg från en som kanske inte direkt höjer radion när det spelas dansbandsmusik.

Thorleifs på scenen
Thorleifs på scenen

Man hade vid sidan av scenen lagt ett litet dansgolv, med betoning på litet. Men det funkade tydligen eftersom där var full fart hela kvällen. Thorleifs spelade precis som en danskväll med 2 lugna och 2 snabba låtar. Dom fick riktigt mycket applåder från den sittande publiken. Riktigt kul att höra att gästerna förstod sig på bra dansmusik.

Danspublik
Danspublik

Klockan 21.00 steg Thorleifs av scenen för att ge plats på Tony Irving som skulle hålla en show i cirka en timme. Snacka om tempo här. Showen bygger å att Tony tar upp mer eller mindre frivilliga från publiken som skall dansa så klart. Det var riktigt kul att se när han sprang runt i publiken för att få upp sina danskandidater. Vissa var ju mer frivilliga än andra. Den blev en riktig kul show där jag kände igen flera av de som dansade.

Bilder från Tony Irvings show
Bilder från Tony Irvings show

Segrare av Rumba blev Patrik. Nu kanske ni tror att jag menar min chef. Tyvärr gör jag ju inte det, även om jag hade hoppats på det. Detta är en annan Patrik som till vardags pysslar med husbilar och husvagnar. Efter showen lyckades jag med att sno åt mig Tony i några sekunder och föreviga oss två på kort. Inte varje dag man får den chansen.

Thorleifs in action
Thorleifs in action

Ungefär timman senare gjorde Thorleifs comeback på scenen och spelade fram tills midnatt. Likt dansen i Forshaga som man kan läsa om i ett annat inlägg här så blandade dom friskt mellan nytt och gammalt. Det blev även en hel del allsång. Det var grymt att höra hela publiken sjunga med på ”Jag vill ha en egen måne” och naturligtvis ”Gråt inga tårar”. Detta är ju två odödliga hits båda två på sitt sätt.

Kim och Hasse
Kim och Hasse

Strax efter midnatt tackade så Thorleifs för sig. Som avslutning bjöd man på allsång. ” I natt jag drömde”. ”Gull i gullan” och ”Gråt inga tårar” fick av sluta denna genomtrevliga kväll.

Innan jag tog cykeln hem drog jag en repa och kollade läget på stan. Det var ju studenttider så jag ville kolla läget hur det var. Och det verkar som det gick lugnt till.

Nattbild från Kristinehamn
Nattbild från Kristinehamn

Traditionsenlig skivmässa i Hova

18 jun

Denna dag hade vi destinationen Hova på tapeten. Hova tänker ni? Vad är det? Hova är en tätort i Gullspångs kommun, cirka 20 km norr om Töreboda och 30 km nordost om Mariestad. Den genomfars av E20 som dundrar rakt genom orten. Hova är känt för den årliga riddarveckan, med Nordens största dagliga riddarkortege och tornerspel. Men här arrangeras det även en stor skivmässa alltid veckan innan midsommar.

Ungefär halv tio rullade vi väg från Kristinehamn. På radion lyssnade vi på ”Ring så spelar vi” med alltid lika trevliga Lisa Syrén. Hin har en sådan vänlig och trevlig röst att lyssna på. Detta följdes av Melodikrysset med minst lika trevliga Anders Eldeman som för dagen sände live från Sandvikens stadspark.

Regnbågsskolan i Hova
Regnbågsskolan i Hova

En timme senare rullade vi in i Hova och hittade en parkeringsplats vid regnbågsskolan där man arrangerar skivmässan. Här har man fyllt två stora idrottshallar + en matsal med säljare från hela Europa. Jag hade bunkrat upp i plånboken. För här kan man göra fynd. Denna gång blev det en hel del trevliga skivor med hem. De flesta jag köpte kostade 5 till kronor stycket.

Ett axplock av mina köp
Ett axplock av mina köp

Hittade några skivor med dansband jag inte hört talas om förut., bland andra Per Kenneths.
Lite kul att köp skivor med dansand som inte är så vanligt förekommande.

På mässan träffade jag även en skivsamlarkompis från Hjo. Alltid lika trevligt att ses och snacka musik. Tyvärr hittade jag inte Bob Stevens första skiva som jag vet att han är ute och jagar. Den är ju rätt svår att få tag på så jag förstod att den inte skulle finnas på mässan här.

Bob Stevens första full-cd
Bob Stevens första full-cd

På mässan fanns även Gunnar Fredberg från Carelia Records i Kristinehamn. Han har massor med rolig musik, bland annat mycket instrumental musik.

Skivmässan i Hova
Skivmässan i Hova

När vi var mätta på mässan styrde vi silverpilen hemåt Värmland igen. Det blev ett stopp på Restaurang Glada Laxen i Gullspång för lite matintag. Päronen tog falukorv med mos stekt ägg medans jag högg in på husets lasagne. Det smaka riktigt gott då man var rejält hungrig efter flera timmars rotande i diverse skivbackar.

Mat i Gullspång
Mat i Gullspång

Garphyttan och fotboll i Örebro

18 jun
Fritidsmässan 2012
Fritidsmässan 2012

Mare Mare, vad gör man med en söndag morgon. Ja så sjöng ju gruppen Gemini med Anders Glennmark i spetsen. Och vad gör man en söndag morgon i Kristinehamn. Själv denna söndag tog jag mig till fritidsmässan för att sälja lite billotter för IFK Ölmes räkning. Det är rätt kul att stå på mässor och träffa folk att prata med. Farligheterna denna dag var Lindströms Handel som stod en bit bort och grillade. Dom kom fram och bjöd på farligt goda Mozarella sticks. Mums!!!

Efter några timmar packade jag ihop verksamheten och begav mig tillsammans med brorsan till Örebro för att se på fotboll mellan IFK Ölme och Örebro SK Söder.

Lannafors Handel
Lannafors Handel

Eftersom vi hade gott om tid så tog vi en sväng förbi Lannafors och Garphyttan. Garphyttan är ett brukssamhälle norr om Örebro kommun med cirka 2 000 invånare. Samhället ligger cirka 12 kilometer väster om Örebro centrum, vid foten av Kilsbergen. Samhället är uppbyggt kring Garphytte Bruk.

Blandade bilder från Garphyttan
Blandade bilder från Garphyttan

Vårt mål var att hitta deras Folkpark. Efter en hel del snurrande hit och dit så höll vi på att ge upp. Men jag kom på idén att fråga på ortens lanthandel. Dom bör ju veta. Så klart dom visste. Fem minuter senare var bilen parkerad och två glada herrar stövlade in parken där man förberedde för ett barnkalas. Vi fick oss en pratstund med en i kille i parkens styrelse som berättade lite om parken. Tack för det.

Garphyttans Folkets Park
Garphyttans Folkets Park

Garphyttans Folkets Park
Garphyttans Folkets Park

Nu hade tiden runnit från oss lite. Vi var tvungna att sätta rejäl fart mot Örebro och Behrn Arena där vi trodde att matchen skulle spelas. Men när vi kom dit lirade ett annat lag. Man spelade tydligen inte sina matcher på Behrn Arena längre utan på Ekängs IP på Ladugårdsängen i Örebro. Så det var bara att hoppa i bilen och bege sig dit.

Matchbilder Örebro SK Söder - IFK Ölme
Matchbilder Örebro SK Söder – IFK Ölme

Anlände 10 minuter efter matchstart och fick veta att vårt kära IFK Ölme redan hunnit med att göra två mål. Det skulle visa sig att man skulle göra 4 mål till på de resterande 80 minuterarna. Sammanfattningsvis blev det en tämligen komfortabel och enkel seger. Det är en fröjd att se grabbarna producera mål. Det är bra för målskillnaden om inte annat.

God Pizza vid Brunnsparken
God Pizza vid Brunnsparken

Segern firade broder och jag på Restaurang Parken som ligger vid Adolfsberg vid Brunnsparken. Han åt en kebabtallrik och jag en pizza med hjortstek, gorgonzola och ruckolasallad. Det var en ovanlig pizza men riktigt god sådan. Denna restaurang kan jag varmt rekommendera för er om ni är i krokarna någon gång.

Mätta och belåtna styrde vi sedan bilen hemåt för nya upptåg.

Fotboll och cykelns dag

17 jun

Publiken vid Cykelns dag
Publiken vid Cykelns dag

Cykelns dag är et återkommande evenemang i Kristinehamn. Där uppmanas alla att ha sin fina cykel och cykla ut till Picassoudden för lite trevlig underhållning. I år hade man en timmes underhållning i skärgården med Hasse Andersson. Förr har man haft mer än en artist och kryddat det hela med lokala förmågor.

Hasse Andersson
Hasse Andersson

Att man dragit mer på aktiviteterna vid udden i år kanske berodde det på att man på före detta Presterudsvallen (numera Herrgårdscampingen) arrangerade mässan Fritid 2012 och kvällen till ära skulle visa Sveriges match i fotboll.

Hasse Andersson är ju en institution inom svenskt musikliv. På udden under den dryga timman att uppträdde så sammanfattande han sin karriär från dåtid till nutid. Mellan låtarna bjöd han på trevliga anekdoter från sin karriär och livet som farfar.

Jag och Hasse Andersson
Jag och Hasse Andersson

Jag har flera favoriter med Hasse som jag gillar. ”Skomakare Anton” är en och ”Dans på Vejby ängar” och naturligtvis Måsen. Det är något visst med Skånska.

Fikade på några goda smörgåsar som min snälla broder jade gjort. Detta fick fint ner tillsammans med festis cactus lime. Vädrets makter var på vår sida denna dagen och det var riktigt varmt och mysigt.

Bjuder er nedan på låten ”Måsen”

Efter Hasses uppträdande tog vi och begav oss bort till mässområdet där det skulle vankas fotboll på storbilds-tv mellan Sverige och England. När detta skrivs vet vi ju redan tyvärr hur det gick. Sagan fick ett snabbt slut. Lite surt denna kvällen var att kortläsaren för att betala i öltältet inte ville fungera. Så det blev att kika på matchen utan käk och dricka.

Jag på fotboll. Hejja Sväjje!!!
Jag på fotboll. Hejja Sväjje!!!
Många ville se Sveriges match
Många ville se Sveriges match

Men detta tog vi igen genom att efter matchen åka till Mc Donalds för lite kvällsmat. Om man bortser från hur det såg ut på restaurangen så var det gött käk. Satt och funderade lite på om man på kvällstid inte plockar skräp från bord och golv. Nåväl. Mätt blev jag i alla fall.

Jag på Mc Donald´s
Jag på Mc Donald´s

Outfit 2012-06-17

17 jun
Outfit 2012-06-17
Outfit 2012-06-17

Jacka: Weekday
Skorta: Adam JC
Byxor: MQ

Premiär för nya Nova i Kristinehamn

16 jun
Nova 2012
Nova 2012

Missa inte premiären av söndagsdanserna på Hembygdsgården då Nova kommer på besök.
Nu på söndag mellan 19.00 och 23.00
Då blir det även sångerskan Nadja Flods helt egna spelning. Vart ska man ha premiär om inte på hemmaplan? För du vet väl att Nadja Flod kommer från just Kristinehamn.

Danser på Hembygdsgården Kristinehamn

15 jun
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn

Det dansas för fullt på Hembygdsgården i Kristinehamnunder sommaren. Nina Fyhr och hembygdsföreningen är arrangörerna som ser till så att den mysiga logen blir flitigt använd. Man har delat upp det så att Nina tar hand om moderndansen på söndagarna och hembygdsföreningen sköter torsdagsdanserna. Då blir det moget och gammeldans.

Ett stenkast från logen finns Norrgården som bland annat inrymmer ett kafé som kommer att hålla öppet på danskvällarna där de t.ex serverar kaffe och goda smörgåsar.

Några av banden som spelar på Norrgården 2012
Några av banden som spelar på Norrgården 2012

Programmet ser ut som följer:
31/5 Kennings
17/6 Nova*
28/6 Temix
8/7 Highlights*
19/7 Kristinehamns Dragspelsklubb
26/7 Frykmans orkester
5/8 Chapelle*
16/8 Sam & Marianne (Gille och gammeldanser)
26/8 Vakant*
30/8 Kristinehamns Dragspelsklubb

* = Söndagsdanser Tid: 19.00 – 23.00
Övriga danser = Torsdagsdanser 18.30 – 22.00

Logen mitt i skogen jubilerer

15 jun
Logen mitt i skogen jubilerer
Logen mitt i skogen jubilerer

Janne Sandgrenjubilerar med 5 år på logen mitt i skogen. Jubileumsparyt blir den 17 Auguusti då Dreams och Date spelar upp. Danstiden är ännu inte bestämd.