Matz Bladhs ställer in

31 jan
Matz Bladhs
Matz Bladhs

På grund av sjukdom är Matz Bladhs tvungna att ställa in fredagens spelning på Casinot i Sundsvall. Tyvärr råder man inte över baciller och influenser som härjar. Dock blir det dans ändå till värmlänningarna i Fernandoz spelar med kort varsel ställer upp


Publicerad: 2013-01-31 18:24:39

Tipsa bloggen

30 jan

Jag skulle bli väldigt tacksam om just du ville tipsa om nya dansband,deras hemsidor, skivor, evenemang samt andra händelser i branschen. samt även förslag på vad ni vill se på bloggen. Så kom gärna med tips och förslag.


Publicerad: 2013-01-30 17:27:10

Petra Mede leder Eurovision 2013

30 jan

Ursäkta språket men jävlar vilket bra val. Har på senare tid sen Guldbagge respektive gaygalan gillat henne mer och mer. Från början tyckte jag hon mest var en ”flamsmaja”, men nu har jag helt ändrat uppfattning. Denna tjejen är ju fullkomligt ett geni. BRA VAL SVT!

Läste i dagens Aftonblaska att Kristian Luuk varit intresserad av jobbet. Kanske hade blivit en bra duo kanske. Men nu är det som sagt bara att njuta av att denna underbara varelse i form av Petra Mede för leda detta mastodont projekt. Petra Mede tog ju 2009 över som programledare för Melodifestivalen, efter att Kristian Luuk beslutat att inte fortsätta leda programmet. Petra Mede ledde QX Gaygala 2009 liksom Guldbaggegalan 2011 och 2012. Så leda galor har gjort även om man kanske inte kan jämföra gaygalan och guldbaggegalan med Eurovisionsgalan på samma sätt.

Men man slipper i alla fall att skämmas som Schlagerfanast. Jag är övertygad om att SVT och Petra Mede kommer sy ihop allting där nere i Malmö och bjuda på en Eurovisionsshow utan dess like.


Publicerad:

Streaplers ställer in helgens spelningar

29 jan
Streaplers har chans på grammis
Streaplers har chans på grammis

Streaplers ställer in helgens spelningar p.g.a. sjukdom! Bokningsoblaget LS/Tonart meddelar att bandets sångare och trummis Kjetil Granli blivit sjuk. Han befinner sig just nu på sjukhus på Kanarieöarna med en ilsken lunginflammation, som dom nu behandlar på plats. Fredagens jobb på Galejan i Halmstad kommer att ställas in och Lördagens jobb på Parken i Trollhättan kommer att ersättas av: Flamingokvintetten

Källa: LS Tonart


Publicerad: 2013-01-29 15:36:33

Häng me’ på Party – dansa och kom loss

29 jan
Dansfest på Silja Line
Dansfest på Silja Line

Samtidigt som Viking Line sparar igång sin dansvecka arrangerar Silja Line och Nöjen & CO resan ”Häng me’ på Party – dansa och kom loss” som det är 19 års jubileum för. Om jag inte har helt fel gick resan tidigare under namnet trivselvågen.

Till skillnad från Cinderellas dansvecka blir det är ett stort brett nöjesutbud och kanske inte lika mycket koncentrerat på just dansen, även om den förekommer som en del i det stora.

Den 10-12 februari är det fest och party ombord på Silja Symfony Det blir två sköna partykvällar ombord ute till sjöss och en dag i Helsingfors. Ombord kan man dansa och festa. Ät och drick gott. Shoppa i våra butiker: drycker, godis, CD-skivor, spel och mycket annat. Och ha bara jättekul tillsammans!

Artisterna ombord på denna nöjesresa är Carina Jaarnek ✿ Mojje ✿ Nick Borgen ✿ Time Machine ✿ Höilands Orkester ✿ Thorleif Torstensson ✿ Jan Höiland SR ✿ Stora Blå ✿ Eksjö Svänggäng ✿ ”Rakt in i hjärtat” med cirkusföreställningen ”Varité Komåse” ✿ Vinnare av Musikschlaget 2012


Publicerad:

En skandalfri blogg

29 jan
Markus skandal
Markus skandal

Din blogg är ointressant Mackan då den inte innehåller några skandaler. Ja så löd ett mail jag fick av en polare. Och jag håller med delvis. Det är för lite skandaler. Men jag bloggar ju mest om dansbandsmusiken och i den genre är det rätt skötsamma personer. Men visst hade det kanske varit kul att få avslöja någon dansbandsskandal. Men som sagt så är dansbandsvärlden rätt blygsam och inte så skandalomsusad som andra musikgenrer.

Men å andra sidan behöver jag inte ”Laila Bagge publicitet” på min blogg.Hon är ju bara sååååå pinsam. Jag är inte heller någon blondinbella eller någon annan ytlig bloggare som bloggar enbart för pengar. Det finns ju många kändisar som inte direkt gör någon hemlighet av sina bloda hårlockars existens.

Eftersom jag jobbar inte på Hänt Extra, Aftonbladet eller Se & Hör så kommer nog den här bloggen fortsättningsvis vara lika tråkig och skandalfri som den är nu.

Men ett och annat scoop kanske man kan komma med framöver. Och finns det inga får man ju hitta på egna feta rubriker till bloggen. Det kan vara små observationer från nöjessverige. Som t,ex att man ertappat Junix med att käka korv med mos och räksallad på OM macken i Kungsör, eller sett Claes Lövgren på Coop i Söderköping. Man gör löp på de mest alldagliga sakerna. Ganska fantasilöst men ändå. Hänt Extra gör det så varför inte jag? Där läser man ju om kändisar som handlar på Coop åkt tunnelbana och varit ute på stan? Man hade ju kunnat dragit till med ett scoop innan jul när man såg Lennart Ekdahl i Stockholm.

Så ni som läser denna blogg kommer fortsatt att få nöja er med alldagliga dansbandsnyheter.


Publicerad:

Veckans dansband 5: Camell Duo

28 jan
Camell Duo
Camell Duo

Denna veckan har vi hamnat i ”Sagolika Sunne”. Där hittar vi dansbandsduo Camell som funnits i ungefär fem år. Man spelar fester, pro-danser och andra evenemang stora som små.

Bandet består av Kjell Johansson och dottern Camilla Johansson.

Kjell har spelat i dansband under många år. Han startade KJELL CHRISTERS orkester 1982 och drev bandet fram till sommaren 2007 då ett gemensamt beslut togs att lägga ner bandet. Då kom dottern Camilla på, att tillsammans med pappa Kjell starta en dansbandsduo, vilket inte var svårt för pappa att svara ja på.

Camilla Danielsson, har däremot inte sjungit dansband tidigare men intresset för dansmusik har varit väldigt stort kanske mycket på grund av att det kretsat mycket kring detta i familjen Johansson.
Meriter som Camilla kan nämna är att hon gjort en singel som spelats mycket i radion.

Hon har vid flera tillfällen legat på topplistan ”Värmlandstoppen” med mycket fina placeringar,
har även sjungit i kyrkor, sjungit nationalsången vid några tillfällen då Färjestad haft hemmamatcher, varit med Sunnes karaokekung Sven Svensson på olika slags festarrangemang.

Camell Live. Bilder lånade från camell.se
Camell Live. Bilder lånade från camell.se

Under 2012 släppte man sin första cd i for av en singel med fem låtar på. Skivan har blivit väl mottagen i media och den egna låten ”Om du ger mig himlen” toppar flera topplistor runt om i Skandinavien.

Skivan är producerad av Peter Åhs som är känd från Lotta Engbergs orkester och Martin Lindqvist som närmast kommer från Bengt Hennings orkester.

Det låter mycket bra om Camell tycker jag. Camilla har en bra och välklingande röst. En duo som jag varmt kan rekomendera.


Publicerad: 2013-01-28 06:38:58

Excess byter trumslagare

27 jan

Excess från Jönköping byter nu trummis i bandet. Förre trummisen Mathias Ljungqvist har valt att trappa ner på spelandet lämnar nu över trumpallen till Andreas Bergquist. Andreas har tidigare spelat i bl a dansbandet Voyage. Andreas gjorde lite ”smygpremiär” med bandet redan på Birka före jul. Men riktiga premiären skedde förra helgen i Loftahammar.
Källa: Excess


Publicerad: 2013-01-27 19:40:24

Succé för ”nya” Lövgrens i Forshaga.

27 jan
 Claes Lövgrens. Foto: Rolf
Claes Lövgrens. Foto: Rolf Bondesson

Ja utan att överdriva kan man lugnt påstå att nya uppsättningen av Claes Lövgrens är en succé
Superlativen, applåder och ovationerna haglade i går i Forshaga. Classe och de andra grabbarna
har verkligen fått in ”rätt ersättare” efter att bröderna Fredriksson i höstas beslöt sig för att hoppa av tåget.

Vi landade i vanlig ordning i god tid innan kl 21.00 och betalade in oss. Vakterna Niclas och company hälsade oss välkomna. För er som inte vet så är han gammal dansbandsmusiker då han var med i Dansers orkester. (Sök på http://www.youtube.com/watch?v=UUGQNnzLuVk så hittar ni dom) Alltid trevliga arrangören Inge satt som vanligt i biljettluckan och tog entré.

Andy, Anti och Classe
Andy, Anti och Classe

Mycket folk var det som denna afton hade sökt sig till Forshaga. Att ett annat Skåneband stod på scen i ett annat Folkets Hus några mil norr om Forshaga var det inget som det märkets utav. Forshaga har ju alltid en fin och dansant publik som alltid kommer när det arrangeras dans här.

Publikbilder
Publikbilder

Mer parten av repertoaren var den samma men man hade även repat in en massa nya härliga bra låtar. Härligt att öra dessa nya låtar som var riktigt riktigt bra. Man ser verkligen fram emot deras platta som planeras komma till hösten. Men ganska snart släpps en samlingsskiva med bandets första skivor.

Classe och Andreas
Classe och Andreas

Det låter mycket tight och bra om bandet och det märks verkligen att man lagt ner energi och tid på att repa för att få det att låta bra. Men med så kompetenta musiker är det nog inte så konstigt att det låter bra. Andreas Olsson och Calle har ju erfarenheter av dansbandslivet från band som Jontez, Donnez och Dannys för att nämna några.

Kvällen löper på utan några oönskade incidenter från dansare eller orkester. Publiken trivs och det flyter på bra på dansgolvet. Klockan närmar sig 01.00 och Annti aviserar sista dansen. Det var många kvar som ville dansa hela kvällen. I bland är det ju så att en del dansare avlägsnar sig lite tidigare. Men här var det många kvar till slutet. Publiken i Forshaga visar inga tecken på att vilja åka hem så orkestern får bjuda på två extranummer. Inte illa.

Claes Lövgrens live i Forshaga
Claes Lövgrens live i Forshaga

Här kan ni dansa till Claes Lövgrens framöver:
28/1 Birka Paradise (med Sounders)
29/1 Birka Paradise (med Sounders)
1/2 Skulltuna- Lagårn (med Micke Ahlgrens)
2/2 Örebro – Brunnsparken
3/2 Södertälje – Trobon
5/2 Cinderella – Viking Line (med Sandins)
6/2 Cinderella – Viking Line (med Sandins)
12/2 Cinderella – Viking Line (med Mats Bergmans)
16/2 Sjötofta – Fritid
21/2 Löberöd – Granbacken
22/2 Växjö – Folkets Park
23/2 Nässjö – Pigalle
24/2 Linköping – Folkets Park
26/2 Hallunda – Folkets Park
2/3 Veinge – Ramshall
3/3 Svedala – Törringelunund
8/3 Sundsvall – Casino Cosmopol
9/3 Uppsala – Fyrispark

Här följer två klipp från kvällen.


Publicerad:

Arvingarna på Bells Kitchen

27 jan
Arvingarna på Bells Kitchen i Kristinehamn 1/2
Arvingarna på Bells Kitchen i Kristinehamn 1/2

Jag vill tips er om att Arvingarna kommer till Kristinehamn den 1 Februari. Dom kommer till Bells Kitchen på Kungsgatan. Förköp sker hos Restaurang Bells Kitchen och Restaurang Orion.


Publicerad:

Claes Lövgrens till Forshaga

25 jan

Missa inte Claes lövgrens som lördagen den 26/1 besöker Forshaga Folkets Hus.
Dansen börjar som vanligt 21.00
Välkommen!!


Publicerad: 2013-01-25 23:40:42

Brunnsparken 2013

25 jan
Brunnsparken 2013
Brunnsparken 2013

Så här ser vårens program för Brunnsparken Örebro ut.
Välkomna hit på dans!


Publicerad:

Mastislive

25 jan
Mastis Live
Mastis Live

Även om det inte direkt är min musik som spelas av dessa artister så vill jag ändå göra lite reklam för Mastis Live. Kanske lite för att jag tycker affischen blev grymt snygg. Undrar vem som gjort den egentligen? He he Lite ego måste man ju få vara ibland. Ovanstående artister spelar på mastmagasinet i Kristinehamn i Februari – April


Publicerad:

Skomakarn med Ljus och värme

23 jan
Dagen i iblder
Dagen i iblder

Måste det vara så förbannat kallt? Ja tydligen skall det vara det är det ”någon” som tycker. Någon sa att ”han” där uppe sköter vädret. Ha ha. Låt mig få skratta lite. Och hur vet man att det är en han. Det finns ju inga bevis för, inte ens bevis för att denne ens existerar. Men för att vara mer jämställda kan vi ju säga att ”hen” har ordnat detta vädret. Om mannu måste lägga skulden på någon för kylan som vi har.

I dag har jag i vanlig ordning jobbat på MT Trading & Design. har sett spännande prjekt som vi ska ro i land. Blir nog riktigt riktigt bra när det blir klart. Det är en hel del pyssel för att ”sy ihop” det hela. Men eftersom vi är ett så härligt team på jobbet är jag helt övertygad att vi ror i land detta. Det har vi ju som vana att göra annars. Lunchen idag bestod av falukorv och potatis och pepparrotssås. Mums!

Efter jobbet blev det till att besöka polisen för att skaffa nytt leg, då mitt existerande är för gammalt.
Det blev ju ingen skönhetsbild på kortet precis men det får ju duga. Huvudsaken är att dom ser att det är lilla mackan på bilden. Gillar iofs den passbilden jag har nu. Dom ska ju envisas med att det ska vara en färsk tagen bild så man får väl vara nöjd med resultatet trots allt.

Sedan bar det av till skomakaren för att hämta ett par jeans som jag lämnade in där. Köpte ju på rea för några månader sen ett par jeans som jag testade här om dagen. Dock fick jag då se att vissa funktioner på dom inte var i brukbart skick. Men det fixade skomakaren vid torget. Snabbt, enkelt och billigt. Det blev riktigt riktigt bra.

Efter lite personliga paketleveranser till kunder så tog jag bussen hem. Funderade lite på varför man valt att köra med så små bussar här i stan. Det är nästan så det är ont om platser när man kör med dessa små Neoplanbussarna. Dom borde ju skrotas eller skickas till bättre behövande.

Avslutar inlägget med en akustisk version av ”Ljus och värme” framförd av Johan Bakke.


Publicerad: 2013-01-23 23:55:05

Nya Zlips

23 jan
Zlips
Zlips

letandet är över för Zlips. Nu har man hittat en ordinarie gitarrist och sångare. Glenn Sundqvist gjorde sin sista spelning i trettonhelgen på Furan i Östersund. Då blev det också smygpremiär för den nya gitarristen Matz Morén. Matz har tidigare spelat i band som Selgz, Rezar och Delivery. Och för er som undrar så står Matz tvåa från höger. Till vänster om han står förövrigt en annan Mats. Nämligen självaste kapellmästaren med Nylander som efternamn.

Zlips består 2013 av
Berit Andersson – sång
Lillis Persson – Bas
Matts Nylander – Keyboard
Matz Morèn – sång/gitarr
Daniel Mårtensson – Trummor/sång


Publicerad:

Guldbaggegalan 2013

22 jan
Guldbaggegalan 2013
Guldbaggegalan 2013

Så var så årets guldbaggegalan till ända. En stor snackis i nöjesvärlden blev det på flera plats. Själv tycker jag det lev en trevlig tillställning med en konferencier som skötte sig exemplariskt. Babben inledde med ett schlagerdoftade sångnummer som direkt satte ribban på galan. Hon är så proffsig i allt hon tar sig för.

Carola blev det stora samtalsämnet i media idag. Man ju undrar hur man tänkte när man bjöd in sångerskan till galan? Gör Carola nån gång något utan att se till att ha egen vinning av det? Skandal att Carola låg så mycket i närbild när hon vackert sjöng medan bilder på filmprofiler som gått bort år 2012 hamnade ur fokus. Skandal SVT! När man hade Helene Sjöholm på plats hade hon lika gärna fått framföra något vackert vid denna ”ceremoni”

Nå väl. Många nominerar var det.. Filmer som Searching for Sugar man”, ”Call girl” gör ”Äta sova dö” stod i fokus tillsammans med filmer som Avalon och Snabba cash II. Det resulterade i 3 baggar till ”Äta sova dö”,4 till CallGril

extra kul att Johannes Brost som pysslat med film sen 70-talet fick sin första bagge. Hade Gert Fylking varit där hade han säkert ropat ”Äntligen” .

Kvällens mest känslosamma pris var nog när Hans Alfredsson fick hedersbaggen. Stående ovationer i flera minuter. Rörande att se.. Jag tror också han bjöd på kvällens mest lysande tacktal. Vilken inlevelse. Det var näsan så att man själv fick en liten tår på kinden. Det är nog svårt att förstå vad denne 81 årige man har gjort för svensk film och tv-produktion. Över 41 roller i film och tv-produktioner, 8 teaterpjäser m,m. Hans meritlista kan göras hur lång som helst. Jag säger bara det. Detta är STORT!!!

Riktigt kul var det också att Barnfilmspriset Guldspiran gick till Ella Lemhagen. Man blir så glad när priserna hamnar där dom borde hamna.

Så sammanfattningsvis en helt okay gala. Jag delar ut 4 popcornmuggar.

Vinnarna på galan:
hedersbaggen: Hans Alfredsson
Bästa film: Äta sova dö
Bästa Kvinnliga huvudroll: Linda Molin (Bitchkram), Nermina Lukac (Äta sova dö)
Bästa Manliga huvudroll: Johannes Brost (Avalon)
Bästa Kvinnliga biroll: Ulla Skoog (Dom över död man)
Bästa Manliga biroll: Peter Carlberg (Avalon)
Bästa Manusskript: Gabriela Pichler (Äta sova dö)
Bästa Dokumentär: Searching for Sugar man
Bästa mask/smink Jenny Fred för ”Snabba cash 2”
Bästa visuella effekter Andreas Hylander för filmen ”Isdraken”
Bästa ljud/ljuddesign Per Nyström och Petter Fladeby för ”Call girl”
Bästa utländska film ”Amour” av Michael Haneke
Bästa kostym Cilla Rörby för ”Call girl”
Bästa scenografi Lina Nordqvist för ”Call girl
Bästa foto: Hoyte van Hoytema för ”Call girl”
Bästa kortfilm ”Dance music now” av Jonas Jonason
Biopublikens pris: Sune i Grekland – all inclusive
Barnfilmspriset Guldspiran Ella Lemhagen


Publicerad: 2013-01-22 23:08:05

Veckans dansband 4: Carisma

21 jan
Carisma Orkester
Carisma Orkester

Dansbandet Carisma är en orkester som kommer från Österbotten i Finland, med utgångsort Nykarleby. Repertoaren är en blandning av traditionell dansmusik och fräschare låtar, som passar för en danspublik i alla åldrar. Givetvis bjuder vi också upp till hederlig gammeltjo.

Carisma startades under vintern 2011 och består av musiker som spelat med i flera olika
dansband/coverband som Thomas orkester. Nickez, Tendoz, Laponia, Orion, Janders och Tommys orkester.

Carisma på scenen. Bilden lånad från bandets hemsida
Carisma på scenen. Bilden lånad från bandets hemsida

Under 2012 hade man flera spelningar runt om i ”Svenskfinland”. En av dessa var på den årliga dansgalan på Kristallen i Jakobstad där man spelade tillsammans med bland andra Thorleifs.

Bandet består av:
Tomas Fant – Gitarr, leadsång
Mats Ekblom – Klaviarur, dragspel och sång
Peter Hatt – Trummor och sång
Jan Enqvist – bas och sång


Publicerad: 2013-01-21 23:58:08

MM:s duo heter numera Sweedz

21 jan
Sweedz
Sweedz

Från och med sommaren 2012 har MM Duo bytt namn till Sweedz. Bandet spelar spelar dansmusik, så som foxtrot, bugg och gammaldansens i de flesta varianter. Bandet är mycket populära i Södra Sverige där de ofta spelar upp på trivsel och gammaldanser.

Bandet består av:
Maria Frid; sång och trummor
Manfred Frid; dragspel, komp, kör och lite sång
Fredrik Andersson; klaviatur, dragspel, kör och sång


Publicerad:

Babben leder Guldbaggegalan 2013

21 jan

Om blott några timmar är det så dags att finklädd bänk sig framför tv:n med en mosbricka i högsta hugg för att se årets upplaga av Guldbagagegalan. I år leds den av ingre mindre än Babben Larsson. Det kan ju bli riktigt bra. För hon är ju riktigt rolig tycker jag. På följande länk http://www.svt.se/ kan ni hlla kollen på samtliga nomineringar. Gissa gärna själva där hemma och bocka av. Gissandet är en del av själva galan tycker jag.

Redan klockan 17.40 kommer Henrik Torehammar (som förresten är från min hemstad Kristinehamn) att vara på plats på röda mattan för att möta gästerna. Detta kan man följa på SVT.se. sedan tar Babben vid klockan 20.00 när galan börjar.

Så nu återstår en dusch och sen finstassen på. Tänkte först att beskåda galan med min onepice på men det är inte värdigt mot alla i salongen som klätt upp sig kvällen till ära.


Publicerad:

Elisa’s nya album ”Be mig! Se mig! Ge mig!”

21 jan
Elisa's nya album "Be mig! Se mig! Ge mig!"
Elisa’s nya album ”Be mig! Se mig! Ge mig!”

Den 30/1 släpper Elisas ett nytt album med titeln ”Be mig! Se mig! Ge mig!”. Men för några dagar sedan släppte man titelspåret från skivan i form av en singel.

Be mig! Se mig! Ge mig! som är den första låten från det nya album som släpps den 30/1. Du kan Hämta den på iTunes!

Här följer låtlistan från skivan
1. Be mig! Se mig! Ge mig!
2. Take Me Home Country Roads
3. Sanna mina ord
4. När jag ser mig tillbaks
5. Det ska gudarna veta
6. Fångad av en blick från dig
7. Varje litet andetag
8. Morfars grammofon
9. Den känslan
10. Om du vill
11. Den som gick i dina kläder
12. Diamonds Are A Girls Best Friend
13. Lever min dröm


Publicerad: