Jenny Saléns ställer in i Belganet

30 jan
Jenny Saléns
Jenny Saléns

I samråd med arrangören för Danshallen i Belganet har man valt att ställa in dansen fredag 31 januari. Detta på grund av det rådande hårda vintervädret som är i södra Sverige. Bandet återkommer till Belganet 1/8.

PÅ Hindersmässan i Örebro

30 jan
Vy mot Järntorget
Vy mot Järntorget

I lördags besökte jag den anrika Hindermässan i Örebro.

Hindersmässan hölls för första gången på 1300-talet som en marknad där bergsmännen från Bergslagen sålde sitt järn. Järnet släpades ner vintertid från de talrika hyttorna i Bergslagen. Örebro hade en viktig hamn varifrån järnet fördes vidare. Det skedde dock ingen försäljning år 1446 då marknaden förbjudits av Kristofer av Bayern. Nu är järnförsäljningen ett minne blott men Hindersmässan lever kvar.

Med ett besökarantal på cirka 80 000 är den ett av Örebros mest omfattande och återkommande evenemang. Marknadens huvuddel hålls på Stortorget. Marknaden breder också ut sig utefter Drottninggatan, Storgatan och Järntorget.

Bo-Göran Svensson på plats
Bo-Göran Svensson på plats

Flera återkommande säljare besöker Örebro. En av dem är bland andra denna trevliga man. Bo-Göran Svensson som säljer sina egna skivor med härlig country på svenska. Jag har alla hans plattor och det är finurliga texter har knåpat ihop. Riktigt bra musik som jag rekommenderar.

Godis? Nej tack inte för mig
Godis? Nej tack inte för mig

Det var ett friskt vinterväder som Örebro bjöd på. Blev det något shoppat då? Jo då jag börjande med att besöka Bananamoon och deras butik där jag handlade på mig en massa cd-skivor av allehanda slag. Dom hade total utförsäljning i en lokal vid sidan av sin ordinarie.

Jag hade även tänkt köpa nya skor som jag kan ha när jag åker ut på dans. Har tittat runt på diverse skobutiker men inte hittat några som passade mig och min plånbok. Efter ett tag så fann jag ett par fräcka skor på Deichmann.

Stannade även till på MQ där jag handlade en snygg skjorta på rea. Man får passa på när priserna sänks. De gånger jag handlar på MQ är just när dom har sin rea.

En massa cd-skivor
En massa cd-skivor

Det blev lite mer cd-skivor hos en marknadsknalle som har massor med okända dansband. Jag tycker det är roligare att köpa sådana skivor i stället för dom mer kända som man lika gärna kan handa på sig från Ginza Musik.

Smarrig lunch på "Fabriken"
Smarrig lunch på ”Fabriken”

Dagens lucn intogs på Restaurang ”Fabriken” som tidigare heter ”Central Park”. Men det ligger kvar i köpcentrumet Oscar C och har minst lika god som sist vi var där.

Vild-Hasse var så klart på plats
Vild-Hasse var så klart på plats

En annan som alltid lika pålitlig står på Hindersmässan är Vild-hasse som säljer sina populära charkprodukter. Han är ju en marknadsikon. Efter ytterligare ett köp av en väska styrde vi kosan hemåt Kristinehamn.

Örebro slott i Vinterskrud
Örebro slott i Vinterskrud

Ännu ett norskt dansställe stänger.

30 jan

Svensk/Norska hemsidan dansaktuellt meddelar om ännu ett dansställe i Norge som stänger ner sin verksamhet. Det är Restaurang Oscar i Fredrikstad som nu har stängt hela vintersäsongen.
Detta är en av Östfolds mest kända livescener. Det är första gången på 25 år som man har stängt en hel säsong. Anledningen till stängningen uppges vara vikande publiksiffror.

Ritz Örebro satsar på dansband

29 jan
Ritz Örebro
Ritz Örebro

Roitz i örebro satsar under våren på dansband och ”After Work”. Bland inbokade band märks Barbados, Lasse Stefanz, Scotts Du & Jag samt Arvingarna som gästade premiären i fredags.

Dansband på Harrys Kristinehamn

29 jan
Dansband på Harrys Kristinehamn
Dansband på Harrys Kristinehamn

Harrys Kristinehamn kommer under våren att satsa på dansband. Först ut är Larz Kristerz- Detta följs av Black Jack och Scotts. Vi får hoppas på mycket folk och att Kristinehamnsborna och andra tillresta tar sig i kragen och går ut och roar sig.

Outfit 2014-01-29

29 jan
Outfit 2014-01-29
Outfit 2014-01-29

Trlja: OBEY
Jeans: Evisu
Bälte: Puma
Skor: Puma
Strumpor: Puma

Kvällens dans på Tallparken är inställd

29 jan
Hedins trio
Hedins trio

Dagens inplanerade dans till Hedins orkester på Tallparken i Vinslöv är tyvärr inställd på grund av det dåliga vädret.

Arrangör och dansband beklagar detta och hoppas få se er en annan gång.

En tisdag i mitt liv

28 jan
På väg till jobbbet
På väg till jobbbet

Tisdag kväll när detta skrivs och jag har lite dansmusik i lurarna. Kikade nyss på hockeyresultaten och såg att AIK fick med sig 2 poäng idag. Säger som i Just D och Thorleifs låt ”Hur é det möjligt?” Jo men det blir säkert trevligt med 3 stockholmslag i Allsvenskan nästa år. Om dom nu inte gör om reglerna så att dom ska passa Stockholmslagen. Skulle inte förvåna mig ett dugg.

Reklam för mitt jobb
Reklam för mitt jobb

Dagen idag har bestått av lite jobb och lite ärenden på stan. Vädret idag har varit riktigt trevligt i Kristinehamn. Mycket snö har vi och mer snö har det kommit. Verkar lite som vi får igen nu för det som uteblev i höstas. På jobbet har det varit bara trevliga arbetsuppgifter. Det är det ju alltid måste jag säga. Och jobbar med några av stadens bästa arbetskamrater och några utomsocknes kan det inte bli så mycket bättre. Vi är ett härligt gött gäng. Har du vägarna förbi Lusasken alltså staden Kristinehamn är du välkommen in på ett besök.

Tunnelbanan på Kanal 5
Tunnelbanan på Kanal 5

När jag kom hem kopplade jag av med att ett nytt avsnitt av Tunnelbanan på kanal5play. Vilken vardag dessa väktare har. Men det är tryggt att veta dom få gånger man åker t-banan att det på SL:s trygghetscentral finns folk som alltid bevakar tunnelbanan. Det finns ju 3900 kameror som ger en bild av vad som händer i vagnar, tunnlar och på perronger. Över en miljon människor kliver varje dag på och av tunnelbanan varje dag. Detta för att ta sig till och från arbete, hem, skola, träning och uteliv. Pendlare, turister, original och tunnelbanepersonal möts på 100 stationer och färdas på den totalt 100 kilometer långa rälsen. Riktigt intressant att se.

Jag
Jag

Nu blir det sängen och jobbdag i morgon. Hejsvejs alla läsare av bloggen.

Veckans dansband 5: Dunderz

27 jan
Dunderz
Dunderz

Det är så trevligt i Finland så vi håller oss kvar här även denna veckan och hämtar veckans dansband i Kristinestad. Kristinestad (finska Kristiinankaupunki) är en stad i Svenska Österbotten i landskapet Österbotten i Finland vid Bottenhavets östra kust och har cirka 7 000 invånare

Från denna underbara pärla kommer Dunderz orkester. Detta band påbörjade sin musikkarriär i november 2007, då bandet endast bestod av trummisen Kim Österback, basisten och sångaren Lucas Appel och gitarristen Simon Norrvik. I ett senare skede kom även pianisten Madeleine Ingves och gitarristen Philip Andtfolk in i bilden.

Snart fick bandet ett antal uppdrag. Sedan de steg ut på scenen för allra första gången har de övat flitigt i sin replokal i Korsbäck. Ungdomarna studerar på lite olika håll men kommer alla från byarna kring Kristinestad.

De försöker att ses och spela så ofta det går. Våren 2010 kom ett medlemsbyte då Philip Andtfolk slutade. Man fortsatte med fyra medlemmar fram till våren 2011 då Marcus Hammarberg började i bandet.

Dunderz på scenen
Dunderz på scenen

Dunderz är ett ungt och mångsidigt som blivit populära i Svenskfinland och har många avverkade spelningar bakom sig. Bandet varvar gamla godingar med modern dansmusik, rock, country och deras egna låtar! Man har lyckats fånga både den yngre och den äldre danspubliken med sin musik och sitt trevliga sätt att uppträda.

På skivfronten har man har under sina aktiva år spelat in 2 st skivor hittils. Den första heter ”Corrine Corrina” och släpptes våren 2009, den andra heter ”Kärlek över alla gränser” och släpptes våren 2011
Låten ”My one and only” från skivan Kärlek över alla gränser med Dunderz kom på första plats i kategorin bästa dansbandslåt i sverige 2011 på SNL (Svenska närradiolistan).

Dunderz
Dunderz

2014 består bandet av:
Lucas Appel: Sång, Bas
Madeleine Ingves: Sång, keyboard
Kim Österback: Trummor, kör, ljud och ljusteknik
Simon Norrvik: Gitarr, kör
Marcus Hammarberg: Sologitarr, kör

Fartfyllt när Highlights besökte Ersboda

26 jan

För ett tag sedan spelade Highlights upp till dans på Ersboda FH i Umeå. Det blev som vanligt en fartfyllt kväll med glädje, och bra dansmusik. Kurt Sundin var som vanligt på plats.

En onsdag

22 jan
"Min" Busshållplats
”Min” Busshållplats

Jag hoppas ni inte fick en chock när ni surfade in på bloggen. om ni fått det ber jag om ursäkt för då hade det varit allvarligt. Man ska akta sig för att använda ord som chock och kaos. Inte gödsla så med dom som kvällstidningarna gör. Jag undrar om reportrarna verkligen vet innebörden av dessa ord?

Dagen idag har bestått i jobb, tv-tittande, hockey och lite chillande med mig själv.

Alltid lika spännande att gå till jobbet för man vet aldrig vad som kommer hända. Spännande utmaningar att brottas med är bara roligt tycker jag. Kan ju säga att detta med logistik är riktigt kul. Och ännu roligare blir det när det blir som man tänkt sig att det skall fungera. Följetongen rullar vidare.

På lunchen passade jag på att ta mig en rask promenad ner på byn eller in till city beroende på hur man ser det. Hämtade ett paket på Pressbyrån med lite prylar som jag köpt på tradera. Det är alltid skönt med en promenad efter att man ätit mat. Det borde man göra oftare, oavsett om man har ärenden på stan att uträtta eller inte.

Kvällen har jag ägnat åt BIK Karlskoga som spelade borta mot Karlskrona. Det blev ett riktigt bra slut på en bra match. 3 sköna poäng till Värmland och upp i serieledning. Nu gäller det att fortsätta trumma på och kämpa.

Norska dansställen lägger ner

22 jan
Teatersalen Brumunddal
Teatersalen Brumunddal

I Norge har man sett en tendens till mindre folk på dansgolven. På flera platser har det gått så långt att man bestämt sig för att sluta med dans.

Efter 7,5 år står det klart Daladansen som håller till i Teatersalen på Brummunddal lägger ner sina danser. Antal besökare har minskat kraftigt viket gör att det inte är ekonomiskt försvarbart att fortsätta med danserna.

Även dansrestaurangen ”Glade Rosenkrantz” i Bergen har stängt igen sin verksamhet. Detta dansställe var väldigt aktiva med över 120 danskvällar per år. Oerhört trist för både dansare och musiker.

Vi får hoppas att man i vårt grannland kan vända trenden med att dansställen och dansband lägger ner.

Inga kramar idag?

21 jan
Inga kramar idag?
Inga kramar idag?

Jahaja! I dag är det tydligen kramens dag. Då ska man vara snälla mot varandra och krama varandra. Vem är det egentligen som kommit på detta påfund?

Jag gillar det inte. Det är det samma med Alla hjärtans dag, Mors och fars dag etc.. etc.. Det ska INTE finnas speciella dagar för att man ska vara snälla mot varandra. Det borde vara en självklarhet att alltid vara det.

Köpmännen däremot vill att vi ska fira det och köpa blommor och presenter till höger och vänster. Och har man inte råd med en present till den man älskar. Ja vad händer då? Hemska tanke.

Så bara för att protestera mot detta får ni ingen kram från mig. Med sagt betyder det inte att jag inte gillar er och mina vänner. Det gör jag, och jag gör även dom resterande 364 dagarna på året då det inte är kramens dag, alla hjärtans dag eller något annat fånigt.

Så oavsett hur ni ser ut, varifrån ni kommer, vem och vilket kön ni älskar och lever tillsammans med så är ni älskade, oavsett vad någon annan säger. Kom ihåg det!
Och det gäller alla årets dagar oavsett vad almanackan säger.

Tänkte avsluta detta inlägg med att ge er en stor K**M men det struntar jag i.
Önskar er i ställer en fortsatt trevlig helt vanlig tisdag.

Guldbaggegalan 2014

20 jan
Guldbaggegalan 2014
Guldbaggegalan 2014

Så var det så dags att bänka sig hemma i tv-soffan med popcorn och allt som hör till för att avnjuta årets Guldbaggegala.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Svenska Filminstitutet för framstående insatser för den svenska filmen under det gångna året. Totalt har cirka 450 Guldbaggar delats ut under årens lopp och numera fördelas varje år 19 Guldbaggar i de olika kategorierna.

Favoriten i år var filmen Monica Z som var nominerad till inte mindre än 11 baggar. Filmen fick med sig fyra stycken baggar hem. – för bästa regi, bästa kvinnliga huvudroll, bästa manliga biroll och bästa kostym. Anna Odells Återträffen fick två Guldbaggar – för bästa film och bästa manus. Två Guldbaggar fick också Måns Mårlinds och Björn Steins Känn ingen sorg (klippning, ljuddesign) och Lukas Moodyssons Vi är bäst! (mask, scenografi). Lukas Moodysson fick även ta emot priset Guldspiran. Och biopublikens pris gick till ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Ett bra val om ni frågar mig.

Sissela Kyle som värd var mycket bra. Kul att dom varierar sig från år till år och inte har samma värd varje år. en fin balans mellan allvar och humor.

Alla vinnarna 2014:

Bästa film: Återträffen Producent: Mathilde Dedye

Bästa regi: Per Fly för Monica Z

Bästa kvinnliga huvudroll: Edda Magnason för rollen som Monica Zetterlund i Monica Z

Bästa manliga huvudroll: Mikael Persbrandt för rollen som Hasse i Mig äger ingen

Bästa kvinnliga biroll: Anna Bjelkerud för rollen som Pernilla i Hotell

Bästa manliga biroll: Sverrir Gudnason för rollen som Sture Åkerberg i Monica Z

Bästa manuskript: Anna Odell för manuskriptet till Återträffen

Bästa foto: Petrus Sjövik för fotot i Ömheten

Bästa klipp: Håkan Wärn för klippningen av Känn ingen sorg

Bästa kostym: Kicki Ilander för kostymerna i Monica Z

Bästa ljud/ljuddesign: Mattias Eklund för ljudet i Känn ingen sorg

Bästa mask/smink: Lisa Mustafa för mask/smink i Vi är bäst!

Bästa originalmusik: Matti Bye för musiken i Faro

Bästa scenografi: Paola Holmér och Linda Janson för scenografin i Vi är bäst!

Bästa kortfilm: On Suffocation av Jenifer Malmqvist

Bästa dokumentärfilm: Belleville Baby av Mia Engberg

Bästa utländska film: Blå är den varmaste färgen Regi: Abdellatif Kechiche

Särskilda insatser: Owe Svensson, mixare

Hedersguldbagge tilldelades producenten Kalle Boman

Gullspira tilldelades regissören Lukas Moodysson

Biopublikens pris: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann Producenter: Henrik Jansson-Schweizer, Patrick Nebout, Malte Forssell, Felix Herngren, Regi: Felix Herngren

Outfit 2014-01-20

20 jan
Outfit 2014-01-20
Outfit 2014-01-20

Keps: New Yorker
Skjorta: Jack´n Jones
Byxor: Rocawear
Skor: Blend of America

Trevlig biokväll med familjen

20 jan
Grand Bio Kristinehamn
Grand Bio Kristinehamn

I helgen var vi hela familjen på bio. Det var riktigt trevligt att göra något tillsammans. Det är kul att man fått fart på bion här i Kristinehamn. Det var fullsatt i salongen denna lördag.

Filmen som vi såg var ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”

Filmen handlar om Allan Karlsson som efter ett långt och händelserikt liv hamnar på ett ålderdomshem i tron att det blir hans slutstation. Problemet är bara att hans hälsa fortfarande är utmärkt och dagarna blir därför alldeles för trista. När firandet av Allans hundrade födelsedag närmar sig, vilket Allan själv inte är det minsta intresserad av, tar han chansen och flyr sin tråkiga vardag.

En rad händelser drar istället in Allan på en galen och oväntad resa kantad av ett gäng kriminella, mördare, en väska full av pengar, en elefant och en inkompetent polis. För vem som helst hade detta varit ett livsäventyr, men med Allans bakgrund är det ungefär som vanligt. Inte bara har han bevittnat några av historiens viktigaste händelser, han har även spelat en nyckelroll i dem. Vi får följa Allans tidigare eskapader och dess otroliga påverkan på historien, hur han bland annat hjälpte till att uppfinna atombomben samt blev god vän med allt från amerikanska presidenter till ryska tyranner.

Personligen tycker jag att det var en oerhört bra film som jag starkt rekommenderar att se. Det händer alltid något i filmen så det blir aldrig tråkigt. Lysande skådespelarinsatser.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Veckans dansband 4: Jonzons

20 jan
Jonzons orkester
Jonzons orkester

När vi presenterat veckans dansband tidigare så har det i stort sett bara handlat om svenska dansband. Detta med undantaget för något norskt och finskt dansband som varit med. Det är därför med stor glädje som vi nu tar båten över till vårt grannland i öster. Här landar vi i Petalax som är en tätort i Malax kommun i Svenska Österbotten.

Här hittar vi en trevlig orkester som spelar under namnet Jonzons.

Jonzons grundades år 2008 av Jonas, som spelar trummor och som är gift med sångerskan Johanna. Basisten Alf kom med och man började leta keyboardist. Efter en tid kompletterades bandet med Jan-Ola som spelar keyboard och dragspel. Från den dagen är bandet fyra glada musikanter. Bandet har alla lång erfarenhet i branschen och spelar mångsidig, dansvänlig musik på danser, bröllop och fester.

Repertoaren består av traditionell dansbandsmusik, country, äldre rock klassiker, vals, schottis och tango. Musiken som spelas har rötterna i den svenska dansbandsmyllan, med inslag av country, folkmusik och rock. Förutom bugg och foxtrott erbjuds publiken möjlighet att dansa vals, tango och schottis i sann finlandssvensk anda.

Jonzons spelar på allt från privata fester och kalas till offentliga spelningar på dansrestauranger och folkparker i Finland.

Jag tycker det är lite synd att svenska arrangörer inte vågar satsa mer på finlandssvenska orkestrar. För det finns många bra band som mycket väl skulle platsa på flera av våra svenska dansbanor. Jonzons är ett utav dem.

Jonzons orkester
Jonzons orkester

Bandet består 2014 av:
Johanna Envall-Storsved, Sång
Jan-Ola Granholm, Keyboard, Dragspel, Sång
Alf Risberg, Basgitarr
Jonas Storsved, Trummor, Sång

Bhonus återuppstår för en kväll

18 jan
Bhonus
Bhonus

För ett par år sedan hade Bhonus sin avskedskonsert på Brunnsparlen Örebro- Detta efter att ha spelat tillsammans i över 40 år. Sedan dess har de återuppstått vid ett par unika tillfällen. Nu är det dags igen för ett sådant tillfälle.

Den 1 februari står de på scen för en helkväll i Solbacken, Edenberga som ligger i Laholm. Innan dansen kommer det serveras mat som kompletteras med en show av Bhonus. Efter maten spelar de upp till dans.

Källa: Danslogen.se

En lite tanke från buss

18 jan

busskd14social

Har ni tänkt vad osociala vi är när vi åker buss. Jag lade märke till detta här om dagen då jag klev en i stort sett tom buss vid universitetet i Karlstad.

Jag skulle åka till Stora torget. Han knappt komma in i bussen innan alla eller i stort sett alla var fullt upptagna med sina mobiler och surfplattor. Jösses! Vilken värld vi lever i. Vilket informationsflöde vi har som ständigt strömmar förbi våra ögon och öron.

Jag tar inte upp min mobil utan försöker bara koppla av innan bussen anländer Stora Torget där jag skall stiga av. Den vänliga rösten ropar ut hållplatser som Fagottgatan, Basungatan, Rönndungen, Polhemsgatan och Mårbackagatan.

Bussen stannar vid hållplatserna och tar på och släpper av folk. Men fortfarande är alla helt insjukna i sin osociala värld.

Tänk om folket i stället lade ner sin mobiltelefon och i stället började prata med varandra. Vad mycket trevligare det hade varit att åka buss då. Men jag tror att det är lite av ett storstadsfenomen att vara lite osocial mot sådana man inte känner.

Jag blickar ut genom fönstret och ser bostadshus, pizzerior, frisörer passera förbi. Nästa ”Stora torget” ropas upp. Jag och i stort set alla på bussen skyndar av och ger sig av till andra nya destinationer.

Surround med Jörgen Bolmstad återuppstår

16 jan
Surround med Jörgen Bolmstad
Surround med Jörgen Bolmstad

Bandet Surround som startade 2005 med sångaren Jörgen Bolmstad, men som sen lades ner, startar upp igen. Surround spelade in en kritiker rosad platta ”Varje steg du tar”. De kommer att inviga dansgalan på Elmia i Jönköping den 14 februari. Jörgen har efter att dansbandet lagt ner turnerat runt som trubaduren ”Jojje”.

Stark singel från San Marino & Linda

16 jan
San Marino & Linda
San Marino & Linda

SAN MARINO & LINDA
TA MIG HEM
AIM STUDIOS KORSNÄS

Pigg och glad dansmusik är det jag symboliserar med San Marino och Linda.

Senaste singeln ”Ta mig hem” är inget undantag.

Låten är signerad Mats Larsson och Jörgen Andersson.
En pigg och fräsch buggstänkare som Linda Backgren Holm sjunger med stor övertygelse.

När jag lyssnat klart på låten vill jag bara ha mera. En mycket stark singel. Ser fram emot mera!

Här kommer ett smakprov

Korpen Karlskogas söndagsdanser i Storfors

14 jan

Korpen Karlskogas söndagsdanser i Storfors har premiär på söndag med Cavalkad.
Storfors Kultur är Folkets Hus som fått nytt namn.

Korpen Karlskogas söndagsdanser i Storfors
Korpen Karlskogas söndagsdanser i Storfors

Christer Sjögren hyllar Frank Sinatra

14 jan
Christer Sjögren hyllar Frank Sinatra
Christer Sjögren hyllar Frank Sinatra

Christer Sjögren hyllar Frank Sinatra. En platta med hans låtar på kommer att släppas 29 januari 2014.
Detta följs sedan upp med en turnéföreställning. Totalt besöker föreställningen nio orter med premiär i Uppsala den 29 mars.

Storband, överraskningar och Frank Sinatras underbara låtskatt – i vår förverkligar Christer Sjögren sin dröm. – Det kommer att bli en underbar föreställning, en hyllning till min idol, säger Christer Sjögren. Tankarna på att få ta med sig Frank Sinatras låtar ut i landet och ut till publiken har funnits där länge. I vår blir det äntligen av. Tillsammans med den folkkäre kapellmästaren Anders Berglund och storbandet Sandviken Big Band åker Christer Sjögren på turné med en av musikhistoriens absolut största låtskatter.

Alla låtar är handplockade av Christer Sjögren, som i höst även spelar in en hyllningsskiva till den store amerikanske sångaren. Odödliga hits som ”My Way”, ”New York, New York” och ”I’ve Got You Under My Skin” varvas med mindre spelade låtar som t ex ”Nancy”. Det blir en varm musikupplevelse i toppklass kryddat med underhållande mellansnack och en och annan överraskning.

Christer Sjögren och Anders Bergludn. Foto: Fotograf: Kristofer Sandberg
Christer Sjögren och Anders Bergludn. Foto: Fotograf: Kristofer Sandberg

2014-03-29: Uppsala Uppsala konsert och kongress 018-727 90 00
2014-03-30: Västerås Västerås Konserthuset 021-39 01 00
2014-04-04:Örebro Conventum Kongress 0771 – 134300
2014-04-05: Karlstad Karlstad CCC 054-190080
2014-04-06: Gävle Konserthuset 026-17 29 00
2014-04-10: Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00
2014-04-11: Kalmar Kalmarsalen 0480-421010
2014-04-12: Jönköping Konserthuset 036-12 95 00
2014-04-13: Norrköping Louis de Geer 011-155100
Samtliga föreställningar startar 19.30

Källa: Christer Sjögrens hemsida

Söndagspromenad

13 jan

Här följer lite bilder från en söndagspromenad. Tempen visade -15 grader. Härligt! Jag tänkte ta en promenad ut till Stadsbondgården med det var så kallt så till slut vände jag hemmåt. Det bet i lite för mycket i kinderna när nordanvinden tog i. På hemvägen lugnade sig dock nordan och solen gassade på.

promena1401

promena1402

promena1403

promena1404

promena1405

promena1406

promena1407

promena1408

Outfit 12 januari

13 jan

outfit140113

Mössa: Bondelid
Jacka: Adrian Hamond
Tröja: Jack´n Jones
Jeans: Top Strweetwear
Skor: Skopunkten

Veckans dansband 3: Carlzvärds

13 jan
Carlzvärds
Carlzvärds

Denna vecka har vi gjort ett nedslag i den lilla idyllen Mjölby i Östergötland. Denna lilla kommun har omkring 12 000 invånare.

Från denna ”lilla” ort kommer bland andra idol-artisten Johan Palm, Trumpetaren Arne Lamberth, fotbollsspelaren Therese Andersson, Theodor Lorentz Larsson, ”Skånska Lasse” som visserligen är född i Trelleborg men som tillbringade större delen av sitt liv i Mjölby,

Ni har ju säkert redan lista ut att jag även hittat dansband på listan över Mjölbykändisar. Dansbandet Carlzvärds bilades på Norges nationaldag 1995 av Roger Carlzvärd och Inge Skoglund. Dessa herrar hade tidigare spelat dansband i andra olika konstellationer.

2009 Gunnar Karlsson i bandet för att börja med Nodbergs. Stefan Hallin klev då in i bandet som ny medlem.

Carlzvärds på scenen
Carlzvärds på scenen

Carlzvärds spelar mogen dansmusik med en del 60-tals låtar. Många av låtarna man spelar är sådana som var populära när bandmedlemmarna själva var unga. Dessa blandas upp med dagens dansmusik. Ledorden är bra låtval, bra danstempo, bra hållingång samt en bra ljudbild. Flera som dansat och dansar till detta band vittnar om att dessa ingredienser tillsammans gör att det blir ett proffsigt framförande och trevliga danskvällar. Man spelar även lite gammeldans på begäran.

Bandets speltillfällen är allt från trivsel och pro-danser, privata kalas och fester till offentliga kvällsspelningar på diverse folkets hus och parker.

På skivfronten har man gjort sex stycken fullproduktioner. 1999 En bukett med röda rosor, 2002 Carlzvärds, 2008 Carlzvärds med Thor Wang, 2009 Ongkarsliv (Thor Wang med Carlzvärds), 2012 Svensk Norsk mix Thor Wang med Carlzvärds), 2013 På begäran.

Carlzvärds med Thor Wang
Carlzvärds med Thor Wang

Thor Wang som medverkar på några skivor är textförfattare, kompositör och trubadur. Thor Wang har skrivit låtar till flera norska dansband som till exempel, Ingemars, Dænsebændet, Bjørns Orkester, Hans Petters och Trond Erics. På senaste plattan som han medverkar på har han skrivit t samtliga låtar själv och framför hälften av dem.
.
Bandet består idag av
Stefan Hallin: Klaviatur & Sång
Roger Carsvärd: Gitarr, keybord och kör
Kjell-Inge Skoglund.: Trummor & Leadsång

Martinez på årets frikväll

12 jan
Martinez. Foto/Copyright: Martinez Orkester
Martinez. Foto/Copyright: Martinez Orkester

På tisdag spelar Martinez upp till dans på anrika Brunnsparken Örebro. Föreningen Folkets Park bjuder på inträdet denna kväll. Det är något man har som tradition att göra en gång om året.

Förra årets frikväll gjorde man en insamling genom att ha en frivillig garderobsavgift. Pengarna gick till att köpa in en hjärtstartare till regnbågen samt att utbilda personalen i HLR och DHLR.

Årets frikväll kommer också ge publiken möjlighet att erlägga en frivillig garderobsavgift. Denna gång kommer alla pengar oavkortat skänkas till barncancerfonden.