Mats Rådberg bjuder på härlig country på plattan ”Nashville”

30 nov
Mats Rådberg bjuder på härlig country på plattan "Nashville"
Mats Rådberg bjuder på härlig country på plattan ”Nashville”

En av Sveriges störste countrylegender, Mats Rådberg släppte i september och efter många års väntan äntligen en ny CD. Skivan är inspelad i Nashville med ett gäng amerikanska studioproffs som lirat med mängder av stora artister i staterna. Plattan innehåller låtar från amerikanska låtskrivare som skrivit mängder av Billboardhits, några låtar av svenska låtskrivare som t.ex. Lasse Holm och Micke Finell (ex The Refreshments). Skivan kommer även innehålla några av Mats gamla klassiker som nu spelas in i nya fräscha versioner i Nashville-studion.

Atenzia Records tycker är otroligt kul att kunna presentera denna högkvalitativa platta nu när countryn fått en nytändning i Sverige tack vare Jills Veranda och Doug Seegers. Mats Rådberg CV är väl knappast något vi behöver gå igenom…
Detta är av bolagets största satsningar hittills och skivan kommer inte kunna undgå någon i rätt målgrupp med all den annonsering vi kommer att göra.

Källa: Ginza.se

Trevlig 1:a Advent

30 nov
Trevlig 1:a Advent
Trevlig 1:a Advent

Önskar alla läsare en riktigt trevlig 1.a advent. Fram till och med jul kommer jag varje adventssöndag lägga upp en jullåt som jag gillar. Så följ med mig

 

Första låten är ”Nu tändas tusen juleljus” med Mona Gustafson som solist.
Nu tändas tusen juleljus, är en julsång på svenska och numera även julpsalm inom flera kristna samfund i Sverige och Finland. Sången skrevs av den svenska sångtextförfattaren Emmy Köhler 1898 (både text och melodi).

<iframe width=”600″ height=”415″ src=”//www.youtube.com/embed/x9oQiMvU1Hk?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Nu är King Edwards historia

29 nov
Nu är King Edwards historia
Nu är King Edwards historia. Foto lånat av King Edwards

Nu så är King Edwards historia. Bandet avslutade sin karriär med en sista offentlig spelning på Kulturhuset i Åsele i fredags.
Bloggen tar orkestern för alla åren på vägarna och scenen. Ett foto från sista gigget.

Mogengodis med Matz Rogers

29 nov

Matz Rogers

Det finns mogenband och så finns det Matz Rogers. Kavaljererna från Fryksdalen som dom skyltade med på sin förra buss. Tre av fem medlemmar bor i Fryksdalen så den slogan gäller ju än anser jag. Det var dessa herrar som besökte Storfors samtidigt som mig denna lördag. Vi var där i olika syften kan man säga. Dom för att lira dansmusik, jag för att lyssna ta lite kor och slå en och annan sula på parketten

Dansen i full gång

Denna kväll var hela familjen med, mycket trevligt. Vägen upp till Storfors var mycket fin. Ingen snö, halka eller andra orosmoln fanns där. Med lite god dansmusik i bilstereon flöt det på fint. När vi landade i metropolen Storfors höll grabbarna på med det sista av soundchecken. Det en del folk inte förstår är att man under soundcheck brukar ha lite högre volym när man ställer in ljudet. Sen när man är nöjd brukar man skruva ner ljudet. Det var en äldre herre som demonstrativt gick fram och ställde sig en halvmeter från orkester med båda fingrarna i öronen. Sedan sa att ni måste sänka fattar ni väl. Vi är alla bra på olika saker.

Ulf och Roger blåser sax

Klockan 17.00 räknar Janne in till aftonens första dans. Dansbandsklassikern ”Gå inte nu” följt av ”Natten tänder sina ljus” får inleda denna kväll. Mycket folk denna afton bådar gott. Jag vandrar ute i foajén och ser att det fortfarande är kö för att betala in sig. Detta kan bli en mycket trevlig kväll. Efter första dansen fortsätter man lugnt med låtarna ”Låt en morgon vakna” och ”Kärleken skall vinna”: Den sistnämnda en Thorleifsmelodi. Lite kul när band tar upp låtar från andra band som inte är superkända. Att inleda med fyra lugna låtar är väl inte så vanligt. Men det funkar här och publiken gillar det. Efter detta blir det bättre fart och man spelar resten av kvällen växelvis foxtrott med var femte dans som gammaldans.

Janne showar

Att det är mycket folk kan arrangörerna skriva under på. Det är så pass mycket folk att det blev ett publikrekord. Alltid lika trevligt när det sker. Ni som inte varit på söndagsdansen i Storfors bör åka hit för att se den glädje och värme som infinner sig här. Hit kommer folk för att dansa och ha kul. Dans, det sociala och fika tillsammans är dom tre delarna som är pusslet för dessa trevliga kvällar. Allt detta ser orkestrarna tillsammans med arrangörerna att skapa.

Kalle med gitarren

Pratar med några dansare och frågar dom vad det är som gör att dom åker till Storfors på dans. Och jag får det svaret som jag förväntade mig. Det är trevlig publik, bra dansmusik och härligstämning. Dessutom är det en bra danstid med så man kommer inte hem så jättesent. Jag har i stort sett slutat åka ut på helgerna eftersom danserna slutar så sent. Åker bara om det är någon riktig bra orkester säger en annan jag pratar med och han får medhåll av en annan dansare.

Danspublik

Inne i Galejan som danslokalen heter är det full fart på dansen där det snart är dags för kaffevalsen. Men innan dess lite bättre fart i låtarna ”Har jag sagt till dig idag” och ”Hem igen”. Janne upplyser publiken om att det i dansen efter kommer bli gammaldans. Det dansar foxtrot på kanterna och några buggat i mitten. Precis som det skall vara. En del som inte dansar gammalt och går reda och fikar.

Roger sjunger

Programmet för våren är klart och pressenterades för besökarna. I stort sett samma band som spelar på hösten. Men en del nyheter finns med. Man startar upp den 11 januari med skåningarna i Hedins och kör fram till sista söndagen i april då Nordbergs avrundar. När vi ändå pratar om vårens danser kan jag ju lika gärna här delge er vårens program.

11/1 Hedins, 18/1 Gideons, 25/1 Samzons, 1/2 Sandins. 8/2 Edvings. 15/2 Stickan & Classe. 22/2 Matz Rogers, 1/3 Hilltons, 8/3 Junix, 15/3 Leif Hermanssons, 22/3 Jontez, 29/3 Jonnys, 6/4 Holidays (Annandag påsk), 12/4 Svantes, 19/4 Holens och 26/4 Nordbergs

Danspublik

Efter pausen är det dags igen att spela upp till dans för Matz Rogers. Och spelat upp till dans har dessa gossar gjort sedan 1975 för det var då som orkestern såg dagens ljus. Men delar av dagens besättning började spela redan på 60-talet. Då spelades det Rock´n Roll & Popmusik. och orkestern åkte runt och spelade i mellansverige och i Norge. Sedan dess har det hänt en del. Medlemmar har bytts ut genom åren. Dagens sättning har spelat sen 2012 men har minst 200 års erfarenhet tillsammans och ändå är ingen över 40 bast. Lustig ekvation men så är det.

Lennart bakom klaviaturen

Det märks i alla fall att grabbarna har roligt på scenen. Janne som sköter mellansnacket påannonserar två låtar av Vikingarna med bättre fart. ”Blue Hawaii” och ”Höga berg djupa hav”: ”Varje natt hörs klockor ringa” av Mats Bergmans och ”Kan man älska nån på avstånd” i följande dans. Matz Rogers spelar låtarna som publiken vill höra. En del covers blandat med egna låtar. Precis som det skall vara på en danskväll i Storfors.

Ulf med sin gitarr

Så börjar klockan närma sig hlv nio. Tiden är alltså inte för att avrunda av denna trevliga söndagsdans i Storfors. Orkestern tackar publiken för en fantastisk kväll. Jag kan bara hålla med. Det blev en fantasisk kväll med publikrekord och allt man kan tänka sig. ”Vår kärlek är som havet” en gammal Tommy Bergs låt och Bengt Hennings ”Alla dessa underbara år” fick avsluta denna trevliga kväll. Efter våldsamma ovationer så grabbarna kliva upp på scenen igen för ett extranummer. Efter lite eftersnack med orkestern bar det sakta men säkert hemåt.

 

Matz Rogers orkesterbuss
Matz Rogers orkesterbuss
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Kulturhuset Storfors
Kulturhuset Storfors

Fotbollsfest i Kristinehamn

29 nov
Jag och Stefan Rehn
Jag och Stefan Rehn

I söndags var det upplagt för fotbollsfest i Kristimehamn Arena. Nära 400 betalade in sig för att bevittna matchen mellan Degerfors IF:s veteraner och IFK Göteborgs veteraner. Samtliga intäkter gick oavkortat till stiftelsen Hedra Klas Ingesson. Flera legendariska spelare fanns på plats.

Speaker var vår turistchef Mats Öhman.
I Degerfors laget kunde vi bland annat finna Thomas ”Hulån” Olsson och Mariusz Erlich som båda spelat i Ölmetröjan.

 

I startelvan av IFK Göteborgs vetranlag fanns tre värmlänningar med. Förutom höjdhopparen Stefan Holm fann vi bröderna Mikael och Magnus Johansson. Dessa bröder har spelat otaliga matcher i den blåvita Ölmetröjan. MIkael har verkat både som spelare och tränare för IFK Ölme.

Laget coatchades av Thomas Wernersson.

 

Hur gick då matchen? Degerfors IF kunde gå segrande ur matchen med 4-1

Här följer lite bilder.

Gruppbild på spelare
Gruppbild på spelare
Insamling
Insamling
IFK spelare
IFK spelare
Ordförande, Annelie Larsson i Värmlands Fotbollförbund
Ordförande, Annelie Larsson i Värmlands Fotbollförbund
Spelbild
Spelbild
Full fart framåt
Full fart framåt
Spelare tackar
Spelare tackar
Patrik Werner från Degerfors
Patrik Werner från Degerfors
Thomas "Hulån" intervjuas
Thomas ”Hulån” intervjuas
Thomas Wernerson med IFK spelare
Thomas Wernerson med IFK spelare
Ruben Svensson intervjuas
Ruben Svensson intervjuas
Mikael och Magnus Johansson
Mikael och Magnus Johansson

Mikael slutar i Per-Håkans

28 nov
Mikael bakom tangenterna
Mikael bakom tangenterna

Mikael Ehmer kommer sluta i Per-Håkans. Så här skriver han själv om avhoppet.

I bland kommer man till ett vägskäl när man måste välja och tyvärr så är det nu….Jag får inte ihop mitt turnerande och min familjesituation som ensamstående pappa med tre barn så jag väljer att kliva av Per-Håkans från och med 31januari och prioritera mina barn och familj.

Lesjöfors IF 90 år

27 nov
Lesjöfors IF 90 år
Lesjöfors IF 90 år Fotomontage: Markus Redman

Lesjöfors IF förkortat LIF, är en idrottsförening som kommer från värmländska orten Lesjöfors. Herrlaget i bandy, som gjort sig känt under smeknamnet Bandybaronerna, hade sin storhetstid under 1960- och 1970-talet då laget spelade i bandyns högstaserie Allsvenskan. LIF spelade 2013/2014 i Division 2 Mellansverige Norra. 1923 började ett gäng småpojkar i Lesjöfors spela fotboll, vilket låg till grund för att Lesjöfors IF bildades 1924. Men då var bandyn inte aktuell som framtidsmål utan det var fotboll och längdåkning som man kunde bli någonting i sades det. 1926 fick föreningens medlemmar den första kontakten med bandy då några pojkar kom upp från Karlstad för att åka skridskor på traktens ”köldhål”, som Lesjöfors kallades. 1929 bildades bandylaget. Och reste är som man brukar säga är historia.

Nu är klubben framme vid aktningsvärda 90-år. Detta kommer man så klart att fira med pompa och ståt på ortens Folkets Hus lördagen den 6 dec kl 18.00

Det blir jubileumshögtid, supé och dans till inga mindre än Date.
Entre: Supe + dans 250 kr, Endast Supe 100 kr
Klockan 21.00 – 01.00 är det allmän dans 150 kr.

Anmälan till Siv-Britt Olsson 059030075, 0703806343
Victoria Bergwall 0590 – 306 84, 070 – 58 21 878
Heddy Jansson 0590 – 300 53 , 0590 – 302 22
Sista anmälningsdag 28 nov
Anmälan är bindande
Åldersgräns 18 år.

 

Fernandoz fortsatt krassliga

27 nov
Fernandoz
Fernandoz

Pga. sjukdom har Fernandoz beslutat att ställa in vår spelning imorgon fredag 28/11 på Tallparken i Vinslöv. Detta va ett svårt beslut för bandet att ta eftersom man brukar kämpa med näbbar å klor. Men eftersom samtliga medlemmar i bandet är sjuka så va det bara att inse att det inte funkar. Bandet behöver en vilodag extra för att kunna genomföra resten av helgens spelningar. Hoppas publik och arrangör har förståelse för detta.  Men själva dansen i Vinslöv är INTE inställd, den kommer genomföras med Deléns orkester på scenen.

Deléns orkester
Deléns orkester

Grattis Sanna!

27 nov
Grattis Sanna!
Grattis Sanna!

Idag säger vi Grattis Sanna! Stort grattis på din stora dag 30 år.

Mina snygga höstskor

27 nov
Mina snygga höstskor
Mina snygga höstskor

Jag skrev ju för ett tag sedan i bloggen om mina snygga höstskor. Nu har läsare hört av sig och vill se bild på dom. Så här är dom. Köpta på Skopunkten för 399:-

Bricanylen räddade min natt

27 nov
Bricanyl räddade min natt
Bricanyl räddade min natt

Jag skriver sällan eller nästan aldrig om mina sjukdomar i bloggen. Men tänkte dela med mig av en sak som hänt Denna kamraten på bilden ovan ropade efter mig i natt. Inte alls så trevligt. Vaknade av kraftig astma. Det märkliga är att jag inte ansträngt mig det minsta innan jag gick till sängs. Jag minns ju knappt när jag sist behövde Bricanyl så var det var visste jag inte. Gick upp och tog ett glasvatten. Andades lugn och försökte somna om.

Men efter att detta upprepat sig några gånger for jag upp och rotade rätt på bricanylen. Efter någon inhalationer så började det sakta men säkert bli bättre. Det är alltid lika kusligt när man inte vet vad det beror på. Astma har ju haft sen jag var lite grabb.

Men nu? Att bara få den utan ansträngning. Nå väl Det blev till slut bättre och jag kunde fara i väg till mitt arbete.

Solen visade sig idag

27 nov

 

Solen visade sig idag
Solen visade sig idag

Jag minns inte när hen visade sig senast. Men idag visade sig solen på himlen.  Jag var bara tvungen att ta en promenad på luchen i det vackra vädret. Med tanke på att det varit frost tidigare på morgonen var det lite som en vårdag. Underbart var det i alla fall.

Kindbergs med nytt album 2015

27 nov

Kindbergs med nytt album 2015

Den 28 januari kommer Kindbergs med ett rykande färskt album. Det rykats om att det låter lika fräscht som omslaget och det vill inte säga lite. Plattan kan redan nu förbeställas på Ginza. se

Timotej och Date i Vara

26 nov
Timotej och Date i Vara
Timotej och Date i Vara

På fredag smäller det i Vara! Date & Timoteij står för underhållningen då det är jul och vinterfest i Askohallen mellan 21.00 – 01.00 Detta är en fest du inte vill missa. Denna traditionsfest utöver det vanliga har årligen dragit fulla hus på såväl julbordskuverts bokningar och gäster till festen senare på kvällen. Åldersgräns efter klockan 21:00 är 18 år. Efterinsläppet för icke julbordsgäster är 21:00-02:00 Då varvas kvällen med musik från Dansbandet DATE samt Timotej. Kvällens konferencier: Dick Kruslock från Skövde

Klara artister för melodifestivalen

25 nov
Urval av artisterna i Mellon 2015
Urval av artisterna i Mellon 2015

Då var nästa års artister för Melodifestivalen klara. Sedan tidigare är det klart att Sanna Nielsen och Robin Paulsson leder melodifestivalen 2015.
28 st bidrag medverkar i nästa års festival med 7 st artister i varje delomgång som är 4 st med start i Malmö den 7/2 2015.

Nedan kan ni se alla artister som är klara för Melodifestivalen 2015!


Deltävling 1: Göteborg 7/2 2015

Artist: Jessica Andersson
Låt: Can’t Hurt Me Now
Låtskrivare: Aleena Gibson, Fredrik Thomander

Artist: Behrang Miri feat. Victor Crone
Låt: Det rår vi inte för
Låtskrivare: Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson

Artist: Dolly Style
Låt: Hello Hi
Låtskrivare: Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson

Artist: Molly Pettersson Hammar
Låt: I’ll Be Fine
Låtskrivare: Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Gavin Jones

Artist: Elize Ryd & Rickard Söderberg
Låt: One By One
Låtskrivare: Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn

Artist: Daniel Gildenlöw
Låt: Pappa
Låtskrivare: Daniel Gildenlöw

Eric Saade – Sting
Låtskrivare: Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed ”K-one” Pirouzpanah, David Kreuger

 

Deltävling 2: Malmö 14/2 2015
Artist: Mariette
Låt: Don’t Stop Believing
Låtskrivare: Miss Li, Sonny Gustafsson

Artist:Emelie Irewald
Låt: Där och då med dig
Låtskrivare: Emelie Irewald

Artist:Linus Svenning
Låt: Forever Starts Today
Låtskrivare: Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe

Artist:Samir & Viktor
Låt: Groupie
Låtskrivare: Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell

Artist:Neverstore
Låt: If I Was God For One Day
Låtskrivare: Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén

Artist:Magnus Carlsson
Låt: Möt mig i Gamla stan
Låtskrivare: Thomas G:son, Lina Eriksson

Artist:Marie Bergman & Sanne Salomonsen – Nonetheless
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan


Deltävling 3, Östersund 21/2
Artist: Andreas Weise
Låt: Bring Out the Fire
Låtskrivare: Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son

Artist: Isa
Låt:Don’t Stop
Låtskrivare: Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner

Artist: Kalle Johansson
Låt: För din skull
Låtskrivare: Martin Eriksson, Thomas G:son, Thomas Karlsson

Artist: Kristin Amparo
Låt: I See You
Låtskrivare: Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe

Artist: Ellen Benediktson
Låt: Insomnia
Låtskrivare: Ellen Benediktson, Anderz Wrethov

Artist: Jon Henrik Fjällgren
Låt: Jag är fri (Manne Liem Frije)
Låtskrivare: Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin

Artist: Andreas Johnson
Låt: Living To Die
Låtskrivare: Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Karl-Ola Kjellholm

 

Deltävling 4, Örebro 28/2
Artist: Caroline Wennergren
Låt: Black Swan
Låtskrivare: Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk

Artist: JTR
Låt: Building It Up
Låtskrivare: JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl

Artist: Midnight Boy
Låt: Don’t Say No
Låtskrivare: Johan Krafman, Kristofer Östergren, Olle Blomström

Artist: Annika Herlitz
Låt: Ett andetag
Låtskrivare: Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Sharon Dyall, Sharon Vaughn

Artist: Hasse Andersson
Låt: Guld och gröna skogar
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger

Artist: Måns Zelmerlöw
Låt: Heroes
Låtskrivare: Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb

Artist: Dinah Nah
Låt: Make Me (La La La)
Låtskrivare: Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm

Bloggen omtalad i norsk media

25 nov
For Swingende
For Swingende

Norges största dansbbandsportal For Swingende har skrivit ett trevligt reportage om mig och min blogg. Sidan drivs av Thomas Neraasen som lägger ner i stort sett hela sin tid på hemsidan. På hemsidan ”For Swingende” finner man allt som rör nordisk dansmusik. nyheter, spelplaner, tävlingar, skivrecensioner, bildgallerier, forum m,m

Klicka här för att läsa vad Thomas skriver

Turbo slutar i Lasse Stefanz

25 nov
Henrik Wallrin slutar i Lasse Stefanz
Henrik Wallrin slutar i Lasse Stefanz

Efter ungefär två och ett halvt år i Lasse Stefanz slutar basisten Henrik ”Turbo” Wallrin i dansbandet.
Han sllitar i bandet eftersom han i stället villvara hemma mer med familjen och även se till sin far.
I framtiden ska Henrik köra lastbil och dränera hus åt ett företag i Vadstena. Vem som ska ersätta Henrik är ännu inte avslöjat.
Källa: Danslogen.se

Julbordsdans i massor

25 nov
Julbordsdans
Julbordsdans

Nu är vi inne i en tid då det är mycket Julbord på gång. Många har redan startat sin verksamhet med julbord. På flera ställen har man underhållning till julborden i form av trubadurer och/eller dansband. Många herrgårdar, restauranger och hotell som annars inte har dans arrangerar nu dans i samband med julborden. Så det är en hektisk tid för många dansband och även julbordsarrangörer.
Kika in på www.danslogen.se så ser du alla dessa dansevenemang i deras danskalendrar.

Tjuvastarde julen 2014

24 nov
På julmarknad i Kväggeshyttans Bygdegård
På julmarknad i Kväggeshyttans Bygdegård

I helgen som var så besökte jag den traditionella julmarknaden i Kväggeshyttans Bygdegård.  Mycket fina hemgjorda saker fanns det att titta på och köpa med hem för den som önskade. Som traditionen bjuder så serveras det även julgröt med skinkmacka till. Det får man ju inte bara missa. Smakade hur gott som helst. Glömde tyvärr senapen på smörgåsen som ni ser. Men jag överlevde ändå.  Köpte med några fina saker hem som kommer bli julklappar till vänner och familjen. Sist men inte minst så kom ju tomten på besök till Kväggen. Tänk att han och hans renar hittade hit. Det var ju tur för alla barnen som var på plats.

Tremolo från Österbotten överraskar

24 nov
Tremolo
Tremolo

Tremolo är ett österbottniskt dansband som har en mångsidig och medryckande repertoar. Tremolo har funnits sedan år 1997 och vi började spela som en trio. År 2007 blev det byte av en orkestermedlem men man fortsatte som trio. Orkestern utökades år 2014 med en gitarrist. Kvartetten spelar på offentliga danser, bröllop och andra privata tillställningar.
Bandet består av Kim Eriksson på sång och Bas, Sture Nyman på trummor, Johnny Risberg på piano, dragspel och saxofon samt Niklas Norrgrann på gitarr. På vår repertoar finns allt från vals och tango till Rock n´Roll och klassisk dansbandsmusik. Låtarna är till större delen covers men en del egna låtar finns också. Bandet betecknar sig inte som supermoget. Liter mer åt Streaplershållet. Man spelar ungefär 2-3 gånger i månaden.

Tremolo
Tremolo

Under sommaren 2014 spelade man in den nya singeln ”Sakta med säkert”. Detta är en singel med 2 låtar på. ”Sakta med säkert” är signerad Leif ”Mulle” Melander och Peter Nord. I spår två ”Ensamma steg” har ”Mulle” haft hjälp av Thomas Wikström. Plattan är arrangerad och producerad av Tom Käldström känd från Tommys orkester och Kjell Lolax.

”Sakta med säkert” är en pigg bugglåt som sätter sig vid första lyssningen. Kim Eriksson har en härlig röst att lyssna på. Det låter fräscht, en blandning mellan två av Sveriges största dansband Donnez och Streaplers. Detta lovar gott och jag vill höra mera.

Spår två ”Ensamma steg” är av det lugnade slaget som inleder med saxofon. Kan bli en riktig floorfiller framåt småtimmarna på en dansloge i Finland. Blundar man kan man se det framför sig. Tänk er en het sommarkväll, Tremolo på scenen och en fullknökat dansgolv. Fina körer har man även det fått till på detta spår.

På det stora hela en utmärkt singel som inspirerar till att höra mera av denna kompetenta kvartett. Bra jobbat!!!

Toppen och botten

24 nov
Toppen och botten
Toppen och botten

En liten lista igen. Vill i detta inlägg även tacka för alla mail och kommentarer om bloggen. Tack snälla ni. Fortsätt gärna maila in synpunkter och ideér.

TOPPEN:
1. Årets premiär av julgröt och skinkmacka
2. Erika Jonssons sång på värmlänska. Dä blir int bätter
3. Facebook – Tänk att man med ett knapptryck kan undanröja ”problem”
4. Alla trevliga dansband som startar upp
5. Julsångerna – Snart fåfr vi höra dem i radio, tv och alla butiker vi handlar i.

BOTTEN:
1. Dagens väder – Regn regn
2. Bedragare på internet som försöker
3. Mobbing – Att folk orkar hålla på utan att tänka på vad dom sårar
4. Dansställen som lägger ner. Men som tur är skapas det nya
5. Folk som inte kan skilja på mitt och ditt.

Bendix – Nu en duo

24 nov
Bendix
Bendix

Bendix orkester från Skellefteå är sedan hösten 2014 en duo. Bandet består av: Peder Wennersten, leadsång, klaviatur och ljudteknik samt Bengt Forsberg på gitarr, dragspel och sång. Gruppen började en gång i tiden som en kvartett under namnet Distans men bytte senare namn till Bendix.

Julkonsert i Eslöv

23 nov

Julkonsert i Eslöv
Julkonsert i Eslöv

För alla er som tänkt besöka julkonserten i Eslöv och inte har biljett kan vi berätta att samtliga biljetter är SLUTSÅLDA!!

Fernandoz ställer in

23 nov
Fernandoz
Fernandoz

Fernandoz meddelar via sin facebooksida att deras spelning i dag Söndag den 23/11 i Indal är inställd pga. sjukdom.
Bandet har kämpat en hel vecka ute på turné mot kraftig hosta, snoriga näsor och feber, men till slut sa deras slitna å sjuka kroppar stopp. Det finns trots allt en gräns även för dansbandsmusiker. Tilläggas skall dock att dansen i Indal kommer genomföras, dock med annan orkester.

Per Håkans svängde loss på KCC

23 nov
Per-Håkans
Per-Håkans

Så var det dags för den tredje söndagsdansen i Kristinehamn för hösten på Kristinehamns Conference Center. Kvällens orkester som skulle besöka Kristinehamn var fyra killar i sina allra bästa år. Per Håkan Helén spelar gitarr, sjunger och är även Kapellmästare. Björn ”Bjärten” Norbäck trakterar trummorna, har hand om en del av sången och kör även bussen. Mikael Ehmer har hand om klaviaturen, en del av sång samt dragspelandet. Pierre Nilsson spelar bas & sjunger. Då kanske ni undrar vilket band det är som dessa grabbar spelar i? Jo det är nämligen Per-Håkans orkester. Detta band har besökt Kristinehamn en gång tidigare och blev väl mottagna av publiken. Så det var väl inte så konstigt att Nina som är arrangör hade den goda smaken att boka in dom igen.

Pelle sjunger
Pelle sjunger

Mycket bilar på parkeringen bådade gott inför kvällens dans. Efter att ha kikat på danslogen var det inte direkt någon konkurrens denna kväll. Visserligen var det dans i Storfors men dessa ställen drar lite olika sorts danspublik så dom knycker liksom inte publik från varandra.

Väl inne förberedde sig grabbarna (som jag tidigare pressenterat) för ännu en danskväll. Broder och jag hälsade glatt och bytte några ord. Dom hade saknat oss i Forshaga. Kul att man är saknad på dansbanorna. Förklarat att vi var på Holidays releaseparty då och kunde därmed inte närvara. Klockan slog 18:00 och Björn bakom trummorna räknade in till kvällens första dans. Man började lugnt som man sig bör. Pelle eller Per Håkan som han heter hälsade alla välkomna till denna danskväll och hoppades de skulle få en trevlig kväll tillsammans. Och trevlig kväll var precis vad vi fick. Det är egentligen inte så svårt att ha det kul på dans här i Kristinehamn. Ni som läst reportaget om när Excess var här förstår nog varför.

Mikael bakom tangenterna
Mikael bakom tangenterna

Ska man anmärka på något när det gäller danserna som Nina arrangerar så är det tyvärr väldigt få Kristinehamnare på golvet. Det är helt klart fler tillresa dansare än ortsbor. Jag vet inte varför det är så. Lite trist att våra invånare här i stan inte tar sig ner på dansen nu när vi har ett otroligt fint dansställe som KCC. Jag tror Nina har testat med det mesta här för att få hit folk. Mogendans på torsdagar, lördagsdans med bar och mat. Men det verkar tyvärr inte uppskattas av Kristinehamnarna. Nä i stället sitter dom i bilar och åker till andra ställen samtidigt som det talas om att dom gör det för att det inte är dans hemmavid. Tacka fan för det när ni ändå inte dyker upp när det arrangeras dans på lördagarna.

Danspublik
Danspublik

Tillbaka till dansen där det är full fart på golvet. Det buggas för fulla muggar. Per-Håkans musik funkar perfekt att bara lyssna till som att dansa till. Det bjuds på många härliga låtar från deras cd ”Full fart framåt” blandat med en del härliga covers och ”gamla” Sannexlåtar. Allti detta i en härlig mix, så förstår ni säkert hur bra kvällen var. När PH:s spelar är det svårt att sitta still. Det kan nog flera med mig skriva under på. Det är så ofantligt kul hur populära Per-Håkans blivit på kort tid. Detta band som ”bara” skulle göra några enstaka jobb i månaden mest hemma dels för att det är kul. Och så blev det så här trevligt. Kvällen till ära är dom alltså i Kristinehamn.

Pierre basade
Pierre basade

Nästa danstillfälle i Kristinehamn är den 30 november då Zlips kommer på besök. Då hoppas vi såklart på många dansare på golvet och att många av dem är Kristinehamnare. Kvällen började så sakteliga börja lida mot sitt slut. Pelle tackade alla som kommit ikväll och förgyllt kvällen på KCC. Ni är så dansanta och fina, vi älskar så att komma hit till Kristinehamn och spela avslutade han. ”Kärleken ger vingar” och ”kvällen är över” fick avsluta denna kväll.

Björn bakom trummorna
Björn bakom trummorna

Efter sista tonen stod alla och klappade våldsamt efter extranummer. Det var bara för orkestern att hänga på sig instrumenten och en stund senare drog de igång ”Let´s dance” innan allt avslutades med en lugn låt som jag tyvärr ej minns namnet på. Här kan man verkligen snacka om att bjuda på sig själva. Tack alla inblandade för en enormt trevlig kväll.

Här följer fler bilder från kvällen

Det är varmt att spela trummor
Det är varmt att spela trummor
Pierre och Pelle
Pierre och Pelle
Dansare
Dansare
Nina Fyhr är arrangör
Nina Fyhr är arrangör
PH:s lite från ovan
PH:s lite från ovan
Micke tar sin ton
Micke tar sin ton
Per-Håkans på scenen
Per-Håkans på scenen
Pelle spelar gitarr
Pelle spelar gitarr
Pierre sjunger
Pierre sjunger
Jag
Jag
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Dansare
Dansare

Unikt releaseparty med Holidays

22 nov
Holidays
Holidays

I dag var det lite av en långtur som stod på programmet. Målet för denna danskväll var Svanskog eller Svaneholm som orten numera heter. Vi puttrade väg tidigt denna kväll för att vara säkra på att hinna fram i tid. Med oss i bilen var vår vän Carina som även var med på Excess. Alltid lika trevligt med ressällskap.

Folkets Hus i Svaneholm
Folkets Hus i Svaneholm

Denna spelning i Svaneholm var inte vilken spelning som helst. Det var nämligen releaseparty för bandets nya cd ”Allting kan hända”. Och personligen tycker jag att titeln stämmer riktigt bra in. Jag har själv varit involverad i plattan på det sättet att jag gjort allt grafiskt arbete med skivan. Det är alltid lite pyssel med att få allt rätt och riktigt. Men det är ett riktigt roligt pyssel. Och det är ju så att när man arbetar med sådana här saker så kan ju faktiskt allt hända. Just i detta avseende var det så att logistiken inte riktigt var på grabbarnas sida denna gången. Skivan som trycktes på annat håll än i Svedala han helt enkelt inte fram i tid. Så det blev ett releaseparty utan skivan. Jag tror att Holidays är ensamma att som dansband hålla ett releaseparty utan skiva. Men någon skall ju vara först med det med.

Melin med sina tangenter
Melin med sina tangenter

Vi for på E-18 förbi det lilla samhället Grums följt av Slottsbron. När man ser skylten slottsbron tänker man alltid på Sven Ingvars. Med god musik i stereon (Dannys denna kväll) så styrde broder den blåa volvon med van hand. När vi for förbi nerfarten till Säffle så slog jag på GPS:en för att hålla kollen på vart vi var. Knappade in Svanskog och kammande noll. Efter att ha ändrat till Svaneholm gick det mycket bättre. Min GPS i mobilen funkade rätt okay. Även om den ibland envisades med att berätta att vi var mitt ute på sjön och åkte. Men till slut såg vi avtagsskyltarna till, ja just det. Svaneholm.

Jönsson med sin bas
Jönsson med sin bas

Det var ganska enkelt att hitta till Folkets Hus där. I och för sig var det inte så många vägar att köra fel på. Då vi var tidiga tog vi en repa på stan innan vi körde fram till själva danslokalen. I detta lilla samhälle bor det ungefär 530 personer som tillhör Säffle kommun. När vi for genom samhället fann vi bland annat en Coop butik och en pizzeria. Så svälta behöver dom i alla fall inte göra här i byn.

Holidays på scenen
Holidays på scenen

När vi kliver in kommer Karin Olsson som är föreståndare för Folkets Hus fram och hälsar oss välkomna. Det vi möts av är ett riktigt mysigt Folkets Hus som andas nostalgi. Det ligger i luften att detta kommer bli en riktigt bra kväll med mycket folk. På väggarna i danslokalen hänger det dagboksanteckningar i form av autografer från band och artister som besökt stället. Thorleifs, Sten & Stanley, Saints, Rock-Olga. Little Gerhard, och många andra hade satt sin signatur.

Danspublik
Danspublik

Lika punktligt som tågen som stannar i Svaneholm kickad Håkan Wikström i gång danskvällen. Det är alltid kul att komma till nya ställen och dansa och se vilken publik det är. Det skulle visa sig vara en mycket blandad publik som gillade att bugga. Det är så här det ska vara på dans. Blandade åldrar på ett och samma dansgolv. Här går man ut för och roar sig för att det är kort och gott DANS och för att det händer något ”på byn”.

Svanskog är lite av hemmaarena för Holidays. Det är här som gitarristen sångaren och saxofonisten Michael Andersson bor. Det är även här som bussen står parkerad när dom inte är på turné. Mycket applåder blev det efter första dansen. Basisten och sångaren Hans Jönsson påannonserade att de nu skulle öka på farten med en låt från nya plattan skriven av Agnetha Mårtensson med titeln ”Älska mig mest” Efter den Torgny Melins låt ”Jag kommer i morgon”. Vilket gott drag det var på dansgolvet så här tidigt på kvällen. Efter detta var det åter dags lugna ner tempot med en låt som Mats Bergmans gjort känd ”Rosen som du gav mig”. På den följde ”De ensammas promenad” av Arvingarna.

Kristoffer Persson på dragspel
Kristoffer Persson på dragspel

Holidays hade dagen till ära en gästartist på scenen. Det var otroligt duktiga Kristoffer Persson från Säffle som i några låtar förstärkte bandet på dragspel. Oerhört bra jobbat. Alltid kul med överraskningar.

Håkan bakom trummorna
Håkan bakom trummorna

Pratade med en del trevliga ortsbor och alla var överens om att det var en riktigt trevlig kväll med mycket trevlig musik. En grabb sade att dom var minst lika bra om inte bättre än Lasse Stefanz. Inte så pjåkigt för grabbarna att bli jämförda med sådana storheter. Holidays har ju även en och annan låt av Lasse Stefanz på sin repertoar.

Tummen upp för Holidays
Tummen upp för Holidays

Stämningen på scenen var på topp trots att skivan inte kom fram i tid. Man bjöd på en del låtar från skivan. Bland annat framfördes deras egna ”En stunds love”. En fin låt komponerad av Maritha Johansson och Maria Mia Olsson.

Björn med en ny affisch
Björn med en ny affisch

Dagen till ära fanns det ett födelsedagsbarn på scenen. Det var Håkan bakom trummorna som fyllt år. Vi alla som var där sjöng för honom och han blev ordentligt firad med paket och hyllningar av sina bandkamrater. Man kan inte tro att han knappt fyllt trettio.

En leende Håkan
En leende Håkan

I takt med att orkestern spelade rann även klockan i rask takt. Och när sista tonen i den sista snabba dansen ebbade ut tog basisten Hans Jönsson ton och tackade alla som kommit denna kväll och dansat. Publiken svarade med stående ovationer. Detta är verkligen en trevlig dansfest som jag övertygad om att det kommer pratas länge om i Svaneholm. Kommer du ihåg när vi dansade till Holidays på Folkets Hus. Ja tänkt vad skoj vi hade det då. ”För dina blåa ögons skull” och ”Vem får din sång” fick runda av denna fina danskväll.

Blir det bra så här?
Blir det bra så här?

Vi tackade dom genomtrevliga arrangörerna av danserna som bjöd oss på korv och dricka. Hit till Svaneholm kommer vi gärna och dansar igen. Det var en riktigt familjär och hjärtlig stämning. Vi tackade även av orkestern. Hans Jönsson som spelat bas och sjungit, Hans Melin som spelar klaviatur, Håkan Wikström som svarat för trummandet, Michael Andersson som tagit sig ton spelat sax och gitarr och Björn Björklund som sjungit och spelat dragspel och gitarr. Vi kryssade sedan sakta hemåt i den stjärnklara natten.

Här följer ytterligare en drös med bilder från dansen i Svaneholm.

Entrén till Folkets Hus
Entrén till Folkets Hus
Björn i draget
Björn i draget
Micke showar
Micke showar
Danslokalen
Danslokalen
Danspublik
Danspublik
Full fart på dansen
Full fart på dansen
Melin på klaviatur
Melin på klaviatur
Björn och Kristoffer
Björn och Kristoffer
Michael på guitar
Michael på guitar
Björn och Michael myste
Björn och Michael myste
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Hans Jönsson basar
Hans Jönsson basar
Bara lilla jag
Bara lilla jag