Lasse och Mona till Brålanda

29 jul

Missa inte när Lasse Sigfridsson och Mona Gustafsson kommer att spela sina låtar i Gula caféets trädgård. Räkna med en hitkavalkad med både country och dansband.
De öppnar kl 18:00 då det finns både grilltallrik och iskalla öl och cider i vårt öltältet. Givetvis finns det alkoholfria alternativ också. Inne i caféet går det att köpa drinkar, vin, öl, smörgåsar, kaffe/te och gott fika. Tag med filt eller egen stol eftersom de har ett begränsat antal sittmöbler. Glöm inte kläder efter väder.
Det är inte tillåtet att ta med sig dryck och egen mat in på området.
Entré: 300:- 18 års gräns.
Förköp Tickster


Publicerad: 2022-07-29 22:30:44

En tur till Sjötorp

29 jul

Denna eftermiddag blev det en tur till Sjötorp för en fika. Hemma var det lite gråmulet och inte supervarmt så jag klädde mig därefter. Men nere i Sjötorp var det annat väder. Men det funkade ändå. Det blev en Klingsnäcka vid Henrys glassmoj. Sedan blev det att kika på lite fina båtar. Mamma och jag stöttade som vanligt Elless IF – Lyrestad-Sjötorps idrottsförening genom at köpa lite lotter. Denna gången kammade vi dick noll bland vinsterna. Men man kan ju inte vinna jämt.


Publicerad:

En tur till Brunneby och Gamla Linköping

27 jul

En varm tisdag i juli bar det av till Brunneby Musteri och Gamla Linköping. Första stoppet på resan blev Revelbadets Camping vid Laxsjöarna. Detta ligger efter Laxå på vägen mot Askersund.
En mycket fin camping och bad. Här stannade vi till för att på andra sidan vägen där campingen finns förtära på vårt medhavda fika. Sedan fortsatte turen med siktet inställt på Brunneby Musteri. Alldeles utanför den charmiga lilla sjöstaden Borensberg, där Östergötlands vackra slätter möter Göta kanal ligger Brunneby Musteri. Året var 1941 när lantbrukaren och entreprenören Carl-Gösta Kjellin började pressa äpplen på Brunneby Gård. Han lade samtidigt grunden till familjeföretaget Brunneby Musteri som nu drivs av nästa generation, Gunnar Kjellin och Eva Ronström.

På hemsidan kan man läsa att de har i dag förädlat frukt och bär i mer än 70 år. De mustar äpplen så det står härliga till om höstarna och om somrarna pressar de bland annat jordgubbar, svarta vinbär och hallon. Naturligt, nyttigt och gott är deras måtto. De älskar mathantverk och äkta klassiker, men ändå tar de ständigt fram nya spännande och goda produkter. Och jag kan bara instämma i allt de skriver. Det märks på deras produkter hur noga de är med hantverket. Förutom sina egna produkter kan man här köpa, kött, ostar, bröd, olika vinäger, glögg, senaper, karameller och godis med mera.

När vi shoppat färdig på Brunneby fr vi vidare till gamla Lidköping för att strosa runt där. Vi passade på att äta lunch där på deras fina värdshus. Pappa högg in på ett tallrik med sill medans mor och jag högg in på en gravad lax med stuvad potatis. När vi ätit klart strosade vi runt och kikade i de olika byggnaderna som finns. Det finns mycket trevligt att kika på här. Vill man fika eller köpa en glass finns många alternativ.

Friluftsmuseet Gamla Linköping är ett friluftsmuseum i västra Linköping, Östergötland. Friluftsmuseet består av tre delar: stadskvarteren, Valla gård och Vallaskogen. I stadskvarteren har samtliga byggnader, med undantag för Cloettaboden som invigdes 2012 flyttats till museet från Linköpings centrum. Museiverksamheten sköts av Friluftsmuseet Gamla Linköping som är en resultatenhet inom Kultur- och fritidsförvaltningen i Linköpings kommun. Fastigheterna ägs av Kulturfastigheter Linköping AB. Förutom den museiverksamhet som bedrivs upplåts ett 30-tal lägenheter i fastigheterna som privatbostäder och det finns också lokaler för föreningar, butiker och hantverkare. I området fanns fram till sommaren 2013 den Sjöbergska friluftsteatern, som revs och ersattes av Folkparksteatern från 1921; denna flyttades då dit från gamla Folkets park och återinvigdes 9 maj 2015.

Det som var trevligt att det fanns mycket folkparkskultur här. Mycket härlig historik om Linköpings Folkets Park. Vi mötte även några musiker som gick runt och bjöd på underbar musik.
Tyvärr frågade jag aldrig vad de hette. Men duktiga är dom i alla fall. Efter tag kände vi oss färdiga med Gamla Linköping. På vägen hem stannade vi till och tog en glass i Motala hamn.
I Askersund tog vi oss en bensträckare. Där hade Askersunds Veteranfordonsklubb motorkväll. Så innan vi for hem kikade vi på lite fina fordon.


Publicerad: 2022-07-27 00:12:43

Allsång med Kristinehamns Dragspelsklubb

25 jul

På Kristinehamns Hembygdsgård var det den 14 juli allsång med Kristinehamns Dragspelsklubb. Här följer lite bilder från den kvällen. Vädrets makter gjorde dock att allsången fick flyttas inomhus i logen. men det fungerade lika fint det. I pausen bjöds det på korv, dricka och kaffe för den som ville. Mång klssiska allsångslåtar av Evert Taube, Lasse Berghagen, Lasse Dahlkvist bjöds det på under kvällen.


Publicerad: 2022-07-25 11:28:13

Får Jag Lov att pressentera Notex orkester

24 jul

Jag vill presentera ett härligt mogendansband med namnet Notex. Bandet består av Chang Fransson på sång och gitarr. Challe Fransson Sång och gitarr samt Klas Johnsson på synt, steelguitar, gitarr, saxofon samt dragspel.

För kontakt och bokning ring 070-257 02 66


Publicerad: 2022-07-24 18:09:00

Noradagarna 2022

24 jul

Här kommer några bilder från Norafagrna som jag besökt. Just denna dag var det stor antikmarknad i stan. Vi åt gott och hade en allmänt trevlig dag.


Publicerad:

Nya banners

22 jul

Har lagt till några nya banners i högerspalten.

Eklöfs orkester från Nyköping
Jompaz från Molkom
Tomas & Co från Strängnäs
Tottes från Hällefors


Publicerad:

Utängens Loge sommaren 2022

21 jul

Fik förfrågan om jag ville hjälpa till med utängens Loge 2022. Detta erbjudande kunde jag inte tacka nej till när så goda vänner frågar.
Det hela resulterade i diitala annonser, dansprogram samt uppdatering av deras facebooksida.


Publicerad: 2022-07-21 02:32:38

Granbacken Löberöd

20 jul

En till arrangör i Skåne som jag samarbetar med är Granbcken Löberöd. Här arrangeras det dans på torsdagar. Sedan är PRO här en gång i veckan och arrangerar trivseldans.
För en tid sedan så uppdaterades Granbackens hemsida med en ny design. Nu har jag ordnat så att deras facebooksida går i samma stil.


Publicerad: 2022-07-20 13:55:53

Ny bok om dansbandens skivomslag på 70-talet

19 jul

Den 19 augusti släpper Per Winberg en bok som han arbetat med ett längre tag. Det är en 168 sidig med över 350 skivomslag från fler än 200 olika dansband.
Dessutom innehåller boken 10 intervjuer med personer från dansband och skivbolag från tiden det begav sig.
Boken släpper han privat, så Atenzia är inte med i detta.

Beställ boken redan idag från Ginza Musik

Det finns även en Facebooksida för boken där ni kan kolla in de lite mer.
https://www.facebook.com/dansbandensskivomslag


Publicerad: 2022-07-19 15:55:31

Årets vinnare i Guldklaven

17 jul

i kväll var det så dags för Guldklavegalan i Malung Här är alla värdiga vinnare av det prestigefyllda priset Guldklaven som delades ut under galan som inledde årets Dansbandsvecka i Malung.

Årets Låt:
Casanovas – Mota Olle i grind (Amanda Lind)
Musik och text Henrik Sethsson

Årets Livestream:
Donnez

Årets Inoovation:
Callinaz
Motivering: ”Outtröttligt och med stor passion har vår pristagare lagt ner sin själ för att dela glädje och underlätta för andra under år av isolering. Med ett hav av tankearbete, värme, stor volym och variation tilldelas de därför nu priset.”

Årets hederspris:
Flamingokvintetten
Motivering: ”Årets Hederspris tilldelas någon som under tid varit betydelsefull för svensk dansmusik. Årets pris går till ett band som var med och lade grunden till svensk dansmusik, en genre de sedan har utvecklat och representerat med den äran. Som stilbildare, förebilder och med ett pärlband av hitlåtar, listplaceringar, guldskivor, 4 miljoner sålda album och ett oavbrutet turnerande under mer än 60 års tid har denna orkester med originalmedlemmar från 1960 blivit älskade i både slott och koja i Sverige och hela Norden.”

Årets SurPrize:
Kjellez
Motivering: ”Årets SurPrize går till ett band som under pandemiåren överraskade oss allihop och gick mot strömmen. Under en svår tid för svensk dansbandsindustri då många orkestrar valde att parkera turnébussen för gott dök det plötsligt upp ett helt nytt band som istället startade upp. Fulla av hopp och framtidstro, just vad branschen behöver. De har dessutom gjort det med den äran och tilldelas därför priset.”

Juryns specialpris:
Christian Andersson Dansbandssidan.com
Motivering: ”Juryns Specialpris 2022 går till en plattform som med stor kärlek till dansbandsmusik oförtrutet delar med sig av livesändningar, intervjuer, reportage och nyheter via sina digitala kanaler och spridit gemenskap i över tio års tid. Under pandemiåren så bidrog vår pristagare särskilt till att dansbanden kunde nå ut med sin musik och att isoleringen för publiken inte blev lika kännbar.”


Publicerad: 2022-07-17 21:57:04

Trivsam danskväll med Tomaz & CO

15 jul

Denna kväll i Degerfors spelade Tomaz & CO. Ett nytt band för mig som jag inte hört tidigare. Orkestern består av Tomas Eriksson som spelar gitarr och sjunger. Han har tidigare varit med i Löpsjötorparns från Katrineholm. Sedan har vi Stig Sundin som spelar klaviatur och sjunger. Han har bland annat varit medlem i Leif Hultgrens från Karlskoga och ett band som kort och gott kallade sig för dansbandet. Det är alltid lika trevligt att höra orkestrar man inte hört förut. Jag visste om bandets existens men har aldrig hört dem live.

Vädret var lite ostadigt denna kvällen. Men solen försökte tränga sig genom molnen. ”Möt mig i Stockholm” och ”Jag vill dansa med dig” fick inleda kvällen här i Degerforsparken. Lite bättre fart i dans nummer två. ”Om änglar finns” och ”Älskar älskar inte”. Två härliga melodier. Några buggar i mitten medans de flesta svänger runt i en snabbare foxtrot. jag tycker Tomaz & CO har mycket bra låtar på sin repa. Många härliga låtar som inte alla andra spelar. Det skall grabbarna ha stort plus för.

Plötsligt så får bandet ackompanjemang av ett regnväder. Man man säga att hela himlen öppnade sig för att citera en låttext av dansbandet Hedez. Då är det tur att det är tak över dansbanan. Men publiken är lika glad trots lite regn utanför. Så aviserar grabbarna att det i nästa dans kommer bli en schottis men först lite lugna tongångar.

Efter det obligatoriska kaffevalsen så var det så dags för lite gott fika i serveringen. Pratade med en del dansare som tycker precis som mig att det idag bjuds på mycket fin dansmusik.
Regnet har flugit sin kos och solen har tittat fram igen. Dags för bandet att starta andra halvan av kvällen.

Med facit i hand blev det som det brukar bli i Degerfors. Trevlig musik och härlig danspublik. Det var första gången men absolut inte sista gången som jag besöker Tomaz & CO. Ett band som jag kan rekommendera om ni vill dansa till goa danslåtar. Tack grabbar för en fin danskväll.


Publicerad: