Aktivitesdag med IFK Ölme

29 jan

Aktivitetsdag stod på schemat denna lördag. Och vad innebär det då? Jo att man ska aktivera sig med någon fysisk aktivitet. ”Fysisk aktivitet” låter jobbigt. Så fort jag hör något om motion drar jag öronen åt mig och tror att det är något livsfarligt. Men denna lördag var det roliga aktiviteter som stod på programmet så då är det okej. Nu kanske ni undrar vad det är för aktivitet jag snackar om. För att ta det hela från början ska jag förklara.

Vi skulle ha en aktivitetsdag med fotbollsklubben jag arbetar för. Dagen skulle bestå av; Fotbollsträning, curling och femkamp. Eftersom jag inte är spelare i laget utan tillhör den administrativa delen var jag med och förberedde femkampen.

Halv två kom laget till Lantmannahallarna (som är en hall för inomhusfotboll vintertid) Eftersom vi alla var så hungriga bjöds vi på lunch som bestod av en enormt god köttfärssås med spaghetti. Utsökt god. Alla tyckte det tydligen var jättegott eftersom det inte fanns så mycket som ett sandkorn kvar i grytan.

Kl 15.30 var det iväg upp till Curlinghallen för lite spel. Detta är väl en av få gånger man får säga ”sopa” utan att någon tar illa upp. En del spelare såg lite ovana ut med sopkvasten, medans andra påtalade att dom praktiserade den flitigt hemma på golven. Det sopades flitigt och laget jag var med i slutade 3:a. Inte så pjåkigt. Men det hade kunnat gå lite bättre.

Väl tillbaka i hallen bjöds det på femkamp, korv med bröd och sedvanlig tipstävling. Jag fick äran att rätta alla tipsrader. om det nu var någon ära :) Efter att prisutdelningen var klart med det lite samkväm.

När klockan var 23.00 och de flesta lämnat hallen och vi haft trevliga samtal om det ena och det andra så var det så dags att styra kosan hemåt, och sammanfatta att det var en trevlig dag som nu var till ända.


Publicerad: 2006-01-29 13:40:07

Vilken värd lever vi i ?

25 jan

Sluta för i helvete är det någon som skriker. Hamn ligger där på marken och någon eller några sparkar på honom. Han får slag mot huvudet. Aj. Sluta slå då för faan skriker någon igen.

Ursch, vilken värd är det vi lever i. Vecka efter vecka läser man i pressen om misshandel och hot, rån och våld. Det värsta var när jag läste om en busschaufför som hade stoppat en misshandel, och sedan fick en varning. Vart är värden på väg. Vad hade dom sagt om han svarat. Jag såg allt men fick inte ingripa eftersom vår det strider vår mot policy. Jag tycker i alla fall det var modigt gjort av honom att säga ifrån.

Själv måste jag erkänna så tordes jag nog inte gå emellan, men skulle absolut försöka föra oväsen och försöka larma polis. När man läser om detta så förstår jag inte hur en del folk är funtade.
Hur kan dom ha hjärta till att trycka ner en annan människa.

Tanken till att skriva dessa kanske deprimerade raderna fick jag när jag lyssnade på en cd från förra årets idol där Filip sjunger ”Under utan” av Uno Svenningsson.

Jag citerar ” Någon sparkar och slår en stackare där, Som är helt utan chans Jag ser att ingen verkar bry sig
Och inte heller jag Rädslan är för stor och stark För att göra något alls”.

När man hör låten så förstår man på något sätt, men ändå inte.


Publicerad: 2006-01-25 13:40:07

Livet är lätt att leva

24 jan

Idag borde man inte jobba, utan vara ute i det fina soliga vädret. Det är ju en underbar vinterdag i dag, inte speciellt kallt, mycket sol. På min hemsida finns det en fint galleri med lite vinterbild ni kan kika på.

Just nu håller jag på och pular lite med en hemsida till dansbandet Riivaz som kommer från Skånes Fagerhult.

Vad har hänt sen senaste bloggen då? Inte speciellt mycket har hänt faktiskt. Det är trivsamt liv man lever just nu. Och när allt flyter på som det gör är det livet lätt att leva.

På jobbet just nu så är jag med och planerar för kommuncupen. Här om veckan var jag till vår trycker och kopierade lite listor. Jag vill för er som bor i Kristinehamn rekommendera det tryckeriet som vi använder oss av. Pitney Bowes heter det. Fråga mig inte vad det står för. Tänk att dom inte kan ha vettiga namn. Vad är det för fel på ”Svenssons Tryckeri” eller Snabbtryck AB? Men det är ju bara att acceptera att dom Pitney Bowes. Värre saker har man fått stå ut med. Vill ni ha förstklassig personlig service och otroligt billiga priser är det till träslottet i Kristinehamn ni ska bege er. Nog om smöreri, Tänk om dom skulle läsa detta. Då skulle dom nog så bli så malliga. Men vad är det för fel att rosa någon för det jobb dom gör.

Åter till cupen; Samtliga fotbollslag ställer upp i cupen, förutom IFK Kristinehamn som tyvärr fick lämna återbud. Nu får vi hoppas att det bästa laget vinner, det brukar vara så. Den 11 februari med start 09.00 spelas kommuncupen i Lantmannahallarna i Kristinehamn.


Publicerad: 2006-01-24 13:40:07

Torgny Melins på P3 Guldgalan – Coolt

22 jan

I lördags var jag nere på stan och kikade. Jag var inne på Metro (klädbutik på Gågatan i Kristinehamn) och fann ett par skitsnygga jeans som mamma tyckte att jag skulle köpa.
Själv diggade jag dem, men sa att jag ville ”tänka på saken”. I går gick jag dit för att köpa dom. Tror ni inte att någon hade köpt min storlek. Jäkla skit J. Så nu får jag kontakta Jack´n Jones i Karlstad för att se om dom kan ha någon modell kvar. Så kan det vara.

Av detta har jag lärt mig att har jag pengar och anser mig ha råd så ska jag slå till på en gång. Så slipper man gå och ångra sig varför man inte köpte dem.

På kvällen hade vi småplaner på att åka till Forshaga på dans. Vännerna i Danslaget stod på scenen, men planerna avblåstes efter varningar om snökaos och busväder. Så det fick bli en hemmakväll framför tv:n

Där såg jag på P3 guldgalan. Spännande eftersom Torgny Melins skulle vara med där och uppträda. Jäklar vilket uppsving dom har fått genom sina Teddybearstolkningar i dansbandsversion. Hoppas nu att alla ungdomar hittar ut till dansbanan tack vare Melins. Hoppas kan man ju alltid.


Publicerad: 2006-01-22 13:40:07

Firefox eller Internet Explorer?

13 jan

I bland funkar inte datorer och så som man vill. Men oftast gör dom det och då är man ju naturligtvis nöjd. Jag surfar alltid med Internet Explorer som webbläsare, men fick för mig att ladda ner Mozilla Firefox. Varför det+ Jo jag har gjort om min onlinecv efter WAI Standard och skulle “bara” testa hur den såg ut i Firefox. Så att den ser lika bra ut i båda webbläsarna. Och det gjorde den.

Nu har Firefox vid ett flertal gånger bevisat sig vara bättre än Internet Explorer. Jag kan ta några exempel. Jag skulle sett filmklipp på SVT. I IE så ville inte klippet starta. Jag försökte startat det med Windows Media Player men det funkade inte, Sen efter otaliga försök att starta med Real Player gav ag upp. Någon dag senare tänkte jag testa med Firefox. Och se där, Där fick jag upp en fråga om vilken av mina installerade mediaspelare jag ville använda. Jag valde Real Player och allt funkade.

Ett situation inträffade här i går, Fick en bild via mailen som inte funkade att öppna med IE 6.0 det var “bara” ett krys där bilden skulle vara. Även här testade jag med Firefox som då gav mig meddelandet att filen var trasig och att bilden ej kunde öppnas. Åter igen att Firefox har överraskat mig och get mig en vink om att ändra standardwebbläsare. Men man är ju så van att klicka på det blåa E för att starta internet. Så trots detta fortsätter jag surfa med IE6.0, även om jag kanske borde byta.


Publicerad: 2006-01-13 13:40:07

Grått och trist

11 jan

Då sitter man här igen i bussen på väg hem och skriver lite till bloggen. Tänk att man alltid får en sån inspiration att på bussen skriva blogg, Man borde åka buss lite oftare kanske? Annars så brukar jag få de flesta idéerna till bloggen och hemsidor och så hos tandläkaren, av någon konstig anledning. Apropå tandläkaren så missade jag tandhygienisten senast. Fick ringa upp och få en ny tid. Men dom verkade inte vara sura för att jag glömt tiden, och var så vänlig och gav mig en ny tid.

Nu när vädret är så trist ute så skulle man kanske pigga upp sig med något lite. Kanske man skulle hitta på någon dagsaktivitet någonstans? Varför inte en go gammal hederlig shoppingresa till Ullared standard 1A?
Man får väl föreslå detta för amma och ta med henne dit. Det var ju längesedan jag var där. Och åker man i januari-februari så är det inte så mycket folk där då, eftersom de flesta är i fjällen då. Förr när jag gick i skolan var vi alltid nästan i Ullared på sportlovet. Vi hade det som tradition att åka dit. Ett tips för er som inte vill åka till Ullared kan bege sig till Karlssons som i folkmun kallas “Lilla Ullared”.

För er som bor i Värmland så finns närmaste Karlsons i Mariestad, Jag var där i somras. Vi var i Mariestad och “råkade” passera varuhuset. Vi svängde in för att se vad det var för något. Jäklar vad mycket grejor det var. Dom hade vrålbilliga saker. Handlade bland annat “Björn Borg kläder” för nästan ingenting. Så en shoppingtur skulle inte sitta helt fel nu.

Nu ska jag sätta fart och jobba lite. Någon måste ju göra det i det här landet också. Man kan ju inte lata sig jämt.


Publicerad: 2006-01-11 13:40:07

Impulsköp och felköp – inget för mig

10 jan

Slaskväder sa dom på radion att det skulle bli. Än ligger ju snön kvar på marken, och vi får väl hoppas att det blir så ett tag framöver.

På väg till jobbet gick jag in på Lidl för att köpa vadderade kuvert som jag sett att dom annonserat om. Bra tänkte jag, eftersom jag skickar en del skivor som folk köpt av mig på Tradera. Jag gick in och kikade men hittade inga vadderade kuvertpåsar. Däremot hittade jag en massa andra roliga prylar som jag köpte. Känner ni igen er? Man går in för att kanske bara handla en sak, och så kommer man ut med en massa annat som jag egentligen inte tänkt handla. Så blir det ibland. Men det som jag handlade istället var bara nyttosaker som jag behöver.

Det är inte ofta som jag impulsköper saker. Det kan hända ibland att jag kanske ser något snyggt på rea eller så som jag gärna vill ha och då kan jag slå till och köpa det. Oftast är det saker som jag behöver, så det är inget som bara blir liggandes. Nej, allt används. Jag kan ärligt erkänna att jag nästan aldrig gör ett felköp vad det gäller kläder.
Däremot kan det hända ibland när jag köper skivor, att jag köper någon som jag redan har. Men det gör inte så mycket. Då brukar jag ge bort den eller sälja den.


Publicerad: 2006-01-10 13:40:07

Ibland är livet lätt att leva.

7 jan

Och det var det garanterat i lördags då jag var i Forshaga på dans till Mona G´s. Detta underbara dansband och genomgoda musiker. Jag vet inte för vilken ordning det är som jag såg Mona G´s. Men man kan lugnt säga att man sett dom minst ett femtital gånger. Det har varit på Jacobs Loge, Brunnsparken i Örebro, Upperudslogen i Molkom, Kristinehamns Folkets Hus, Mariebergsskogen Karlstad och då Forshaga Folkets Hus som nästan blivit lite som hemmaarena för Mona G´s. Det är alltid så härlig publik och härlig stämning i Forshaga när bandet kommer dit.

Just denna gång när bandet kom hade dom en vinst i P4:s kalaslista med sig i bagaget. Jag kan säga att det är jätteroligt att jobba med detta enormt trevliga dansband. För er som inte är så bevandrade kan jag nämna att jag gör bandets enormt kritikerrosade hemsida. Så tar Er gärna ett titt på www.monags.se Kvällen avlöpte smärtfritt utan några som helst felsteg.

Efter otal av danser, lite fika, och eftersnack tog det trevliga slut. Dagen efter var man bara så trött, men orkade ändå upp för att höra bandets sångerska Mona vara med i svensktoppen som sändes halv elva.


Publicerad: 2006-01-07 13:40:07

Trettondagsafton i Storfors

5 jan

Trettondagsafton innebär traditionsenlig trettondagsbal över hela Sverige. Precis som föregående år bar det iväg upp till Storfors på dans. I år var det Excess orkester som stod på scenen. Efter lite mailkontakt med sångaren och kapellmästaren Roger så skulle vi komma upp och vara med på uppackningen.

Lite sent kom iväg från Kristinehamn upp mot Storfors. Vi skulle försöka vara där klockan 17.00. Eftersom vi av olika anledningar kom iväg lite sent var vi där ungefär 17.15. Men med det väglag som var tyckte vi det var bättre att komma upp lite sent, än att inte komma upp alls. När vi om fram hade Excess fått in prylarna och var färd med att packa upp alltsammans Tänk vad mycket grejor dom har. Instrument, ljus, ljudutrustning och femtioelva sladdar att hålla ordning på. Tänk att dom kan hålla ordning på dem. När allt var uppriggat och klart med det sedvanlig soundcheck. Detta gör man för att övertyg sig själv att man lyckas få dit alla sladdar på rätt ställe.

Efter soundcheck och lite snack funderade vi om det fanns någon mat att uppbringa i denna metropol. Vi bestämde oss för att gå till Värdshuset, Taverna eller vad det heter, kanske mest känt som PAM. I samlad trupp började vi traska dit, men efter några meter insåg vi hur långt det var dit (ungefär 500 m) Vad gjorde vi? Jo vi återvände till Folkets Hus och tog det gula vrålåket (turnébussen) till Tavernan som denna trettondagsafton var fullknökad men glada Storforsbor som tänkt sig ner på dansen efteråt. Vi beställde i tur och ordning in våran mat som bestod av bland annat Hamburgare, Fläskfiléer, Kebabber och annat smått och gott.

När vi kom tillbaks till Folkets Hus verkade det inte finnas folk där som ville öppna åt oss. Men efter lite telefonringning löste det sig. Vi gick till logen och bandet bytte om. Vi snackade sedan lite om olika dansband och lite annat, bland annat kom kultgruppen ”The Pinks” på tal. Efter att ha tittat ut genom fönstret kunde vi konstatera att Storfors en trettondagsafton var ganska öde. Bandet skulle börja spela 21.30, men eftersom ingen publik dykt upp så var vi kvar i logen ett tag till. Arrangören skulle komma och säga till oss när dansen kunde börja. Efter cirka 20 min var en del av bandet så spelsugna så dom gick ut och drog igång. Tre par hade då betalat sig in på Folkets Hus. Vad skulle det bli av denna kväll? Jo då, det blev till slut en bra kväll.

Efter att ha varit med om två danskvällar på Folkets Hus i Storfors så vet vi nu att ”Storforsingarna” är sena ut. Först framåt 23.00 började det fylla på med folk, och publiksiffran landade på ungefär 170 personer, vilket får ses om bra eftersom Storfors inte är så stort. Det var en blandad publik som höll igång fram till kl 02.00. Hela Excess höll igång bra under hela kvällen. Det var ett jäkla bra drag.

Efter det att sista tonerna klingat ut av extranumret var det så dags för orkestern att packa ner. Vi snackade med lite dansare som varit där. Ungefär en timme senare var all utrustning nerpackad och inlastad i bussen. Vi sade hej då till Excess som hade en lång väg till Nyköping, ungefär 22 mil. Själv hade vi ”bara” ungefär 3 mil hem.


Publicerad: 2006-01-05 13:40:07

Nya glasögon

4 jan

Förändringens vindar blåser just nu över mitt lilla liv. Vad är det då som har hänt. Jo den stora förändringen och kanske då den enda just nu är att jag skaffat mig ett par nya glasögon. Detta skedde i Karlstad på glasögonmagasinet. En mycket bra optik om jag får säga det själv. Nu har jag haft glasögonen några dagar och är fortsatt jättenöjd med dem, och tycker att dom är bra.

Sen har jag förändrat entrésidan till min personliga hemsida också. Fick ett tips om en vinterlayout. Men varför måste man påtala ännu mera hur kallt det där. Så därför så gjorde jag tvärs om. En sommarlayout som värmer så här i vintermörkret. Bilderna är ifrån en underbar sommardag i Hjo 2005.

Jag kan ännu minnas hur det var den där fina dagen när vi satt där på restaurangen och blickar ut över Vättern och äter den där underbara köttbiten med klyftpotatis och det är ungefär 25 grader varmt ute. Tänk er den känslan. Sen när man nu tittar ut på det gråmulna snöovädret så väcks man till liv igen. Trist.

Nu när det är grått så vill man ju ha sommar så man kan göra allt det är fina, gå på logdans, käka mjukglass, grilla i trädgården. Men det kommer väl varmare väder om man bara väntar tillräckligt länge.


Publicerad: 2006-01-04 13:40:07

Presterudsgymnasiet

3 jan

Tänk vad nostalgisk man kan bli. I dag hoppade jag av en slump in på hemsidan till mitt gymnasium där jag gick. Presterudsgymnasiet. Tänk dom hade gjort om hemsidan, sen jag slutade där. Kan tänka tillbaks på den tiden ibland och speciellt avslutet.

Tänk att man kämpade och slet hårt på en skola och sen tog examen på en helt annan skola. Nu kanske ni undrar varför? Jo för er som inte vet så mycket om gymnasieskolorna här i Kristinehamn. Vi har två gymnasieskolor. En som av vissa kallas ”snobbskolan”, eller Brogårdsskolan som den egentligen heter. Sen har vi då Presterudsskolan. På den skola där jag gick hade vi utbildningar inom El, Industri, Trä, Bygg, Fordon och Transport, samt omvårdnad.

Det varit tradition att man tagit examen på Brogårdsskolan som är den andra. Men det året jag gick ut (satt med i elevrådet) så tänkte vi att vi kunde bryta trenden och gå ut på den skola man gått på i flera år. men icke. Det var en grupp som mot sade sig det.

Men det var en del tjejer som inte tyckte det. Dom skulle få fint besök från 08 och då kunde man ju inte gå ut vid Presterud som var en så ”ful” skola utan vid den ”fina” skolan Brogårdsgymnasiet.

Vi kom på en idé med att dom som vill gå ut där gör det och vi går ut på Presterud, men det fick vi dessvärre inte för vår rektor. Men hon medgav att det skulle vara kul om vi gick ut på Presterud, men så blev inte fallet. Alla var tvungna att gå ut på samma skola och det blev till sist Brogårdsskolan. Trist men sant. Så nu har jag delat med mig av denna lilla historien.


Publicerad: 2006-01-03 13:40:07

Nyårsafton 2005

1 jan

Och så var det nytt år igen. man får lära sig att skriva 2006 istället för 2005. Men det ska nog gå bra. Datorn fixar ju det mesta så det ska nog inte vara några problem.

Nyårsaftonen firades hos farmor som alla andra år. Hennes väninna från Filipstad är där och så firar vi tillsammans.

I år blev det tre rättes middag. Till förrätt blev det Räkstuvning i Croscad eller vad det heter ett litet kexskal av något slag. Varmrätten bestod av lite småplock, kött med ris, lax, broccoligratäng, skinka och lite annat Till efterrätt blev det vaniljglass med päron som smakade mycket gott.

På kvällen tittade vi en del på tv, bland annat på Christer Sjögrens show ”Show me Vegas”, en ypperligt bra show. Han är duktig Christer Sjögren. Allt han rör vi blir ju succé.

Jag tyckte till en början att det var dåligt med raketer som gick upp i luften. Men när det närmade sig tolvslaget blev det lite mer, men inte så mkt. Själv skjuter jag inget, utan roar mig med att se på när andra gör det.

Tolvslaget skålade vi i cider till ljudet av Jan Malmsjös dikt.

Och till er som nyfiken undrar så kommer jag inte avge något nyårslöfte. Fick ett tips att nyårslöftet skulle vara att sluta äta Pizza strips bearnessås och allt det andra som hör till, men det kommer jag naturligtvis inte att hålla.
Jag ser heller ingen anledning till varför jag skulle välja bort det som är så gott. Men efter en tanke så kom jag på ett nyårslöfte som jag absolut kommer att hålla. Så mitt nyårslöfte blir att inte börja röka. Bra va? God fortsättning på er alla som läser min blogg.

Ps. Bilden är ett fotomontage. Skjortan är egentligen grå. Men bilden skulle bli så grå så jag lättade upp det med att färga om skjortan.


Publicerad: 2006-01-01 13:40:07