Hedins i Brunnspparken

31 maj
Hedins i Brunnspparken
Hedins i Brunnspparken

Den 25:e smäller det sjunger ju Magnus Uggla i låten om att vara Kung i Baren. Nu finns det ingen bar på Brunnsparken och Regnbågen. Men det gick bra ändå när grabbarna i Hedins svängde loss med sin dansmusik. Vi kom som vanligt dit i god tid innan bandet skulle entra Brunnsparken och Regnbågens scen för sista gången som kvartett. Med denna kväll var även Arnes förtjusande fru Maria Bakken som jag haft kontakt med i flera år. Vi kom i kontakt med varandra via Dansbandsdax. Och det var ju några år sedan vi sågs så det var ett kärt och trevligt återseende.

Det var ett strålande väder ute denna kväll så frågan är hur mycket folk det skulle komma. Och det blev ungefär lika många dansare som det var på Bengt Hennings som besökte parken för några veckor sen. Hedins var på ett strålande humör. Lite extra glad tror jag Robin var som glänste i kapp med sina nya trummor. Riktigt snygga är dom. Det är duktiga Kjetil Granli från Streaplers som skruvat ihop och fixat dessa. Jag tror nästan varje svensk dansbandstrummis lirar på trummor från ICE. Inte så konstigt att vi har så många duktiga dansbandstrummisar när Kjetil är i farten.

Som bloggen tidigare rapporterat om så kommer u Arne Bakken att sluta i Hedins sista jobbet blir på Malungs dansbandsvecka där man kommer göra en ”Tack å farväl” spelning. Så därför får man ta varje tillfälle i akt att följa bandet när dom är i närheten. Så därför var det självklart att åka till Brunnsparken Örebro. Och sen att man visste att Maria skulle vara på plats var ju det en minst lika stor anledning.

Hedins varpå ett strålande humör. Det märks verkligen att dom ger järnet dm återstående kvällar man har kvar. Nedan kan du se vilka kvällar det är. Stort tack till Hedins för en trevlig kväll i Örebro. Ses snart igen =)

2013-05-31 Dagfinn dancing Oslo
2013-06-03 Ånedinlinjen Stockholm – Mariehamn
2013-06-04 Ånedinlinjen Stockholm – Mariehamn
2013-06-05 Ånedinlinjen Stockholm – Mariehamn
2013-06-14 Hudiksvall P
2013-06-15 Täfte- Täfteå logen
2013-06-16 Ånäsparken Kovland
2013-06-22 Fågelsång Våxtorp
2013-06-25 Lidköping Folkets Park
2013-06-26 Vallsjöbaden Sävsjö
2013-06-28 Liseberg Polketten
2013-07-03 Degerfors Folkets Park
2013-07-04 Ängbypark Knivsta
2013-07-05 Kustladan Docksta
2013-07-07 Ånäsparken Kovland
2013-07-09 Björka Loge.Hardeberga
2013-07-10 Lyktan Vilshult
2013-07-12 Tydingesjön Broby
2013-07-14 Dansbandsveckan Malung
2013-07-15 AVSLUTNING Grönlandsparken

Axels Tivoli

30 maj
Axels Tivoli
Axels Tivoli

Axels Tivoli på plats i stan. Nu blir det party i dagarna tre. NU kör vi!!!

Excess besökte Kristinehamn

28 maj
Scenen är riggad och klar
Scenen är riggad och klar

I dag var det dagen med stort D. Som man har gått och väntat på detta. Det var idag som Mårten Nordström skulle komma till Kristinehamn. Och vem är detta kanske ni tänker. Och till er som tänker denna tanke delar jag ut skämsmössor till. Mårten är klaviaturspelare i Excess orkester. Tillsammans med sina medmusikanter Therese, Vincent, Andreas och Hasse besökte dom Kristinehamns Folkets Hus och den populära söndagsdansen som Nina Fyhr i regi av Vänerdansen arrangerar.

Broder och jag var tidigt på plats för att träffa bandet för att vara med när dom packade upp. Vi hjälpte så klart Nina Fyr med förberedelser gnom att plocka bort bord och en massa annat för att beredde plats för alla härliga dansare som väntades komma denna kväll.

Therese och Andreas
Therese och Andreas

Utgångsläget för kvällen var ju det bästa man kunde tänka sig. Bra väder (även om dansen var inomhus), ingen konkurans från närliggande dansarrangörer. Sist men inte minst så hade Excess helgen innan vunnit i Bingolottos dansbandstävling.

Kl 19.00 kickade Andreas Bergquist igång det hela. Det blev full fart på golvet direkt. Massor av härliga dansare hade denna dag styrt kosan mot Kristinehamns Conferencecenter. Excess bjud på pigg och fräsch dansmusik. Det märks att dom var kul på scenen. Det smittade milt sagt av sig på publiken.

Mårten Vincent och Hasse
Mårten Vincent och Hasse

Det hela artade sig till en mycket trevlig afton tillsammans med dessa trevliga musiker som kommer från Jönyköping. Då det är en salig blandning av Jönköping och Nyköpingsbor i bandet så passar Jönyköping bra som ort.

Therese Sundahl som är sångerska har en utstrålning och karisma. Hon har även en härlig röst som gör att det hörs på en gång att det är Excess man hör. Det är ett extra plus. Att publiken trivts går det inte att ta miste på. En dansare går fram mellan en låt och höjer rösten och påpekar att detta är ”ta mej fan” det bästa han hört på mycket länge.

När klockan slår 23.00 vill publiken inte gå hem. Efter våldsamma ovationer får bandet spela 2 extranummer till publikens förtjusning. Vad gör man inte för en sådan enormt trevlig danspublik som är i Kristinehamn?

Danspublik till Excess
Danspublik till Excess

Efter detta var det så dags för oss att hjälpa till med borden och återsätta ordningen. Tänk vad snabbt det går när man är flera som hjälps åt. Bandet börjar även om att rodda bland sina prylar. Strax innan halv ett är alla prylar i bussen och det så dags att säga hej då till bandet. Skönt att efter en danskväll ha cykelavstånd hem. För Excess räkning väntar en bussresa till Nyköping och för några andra vidare färd mot Nyköping.

Excess
Excess

En unik utställning med Thorleifs

27 maj
En unik utställning med material av Thorleifs
En unik utställning med material av Thorleifs

”Gråt inga tårar” – THORLEIFS 1962 – 2012 ätär en utställning som pågår mellan 11 juni – 31 augusti på Musikbiblioteket & Visarkivet i Västervik. Det r en ”En unik utställning med material från privata samlingar”! Där finns också en THORLEIFS shop med försäljning av bland annat THORLEIFS glaskollektion, t-shirts, jackor, CD mm

Veckans dansband: 22 Ezzex

27 maj
Ezzex orkester
Ezzex orkester

Vi far vidare som vanligt i jakten på veckans dansband. Denna gång är vi i södra Sverige och vår tredje största stad. I Malmö finner vi Ezzex orkester.

Ezzex är ett dansband som spelar moderniserad och svängig dansbandsmusik med tyngdpunkt i countrystilen. Man började dock under namnet Bert Midi. Men 2005 bytte man så namn till det något lite enligt mig bättre Ezzex.

Sedan starten 2004 har Ezzex medverkat i flera stora sammanhang och spelat upp till dans på många dansställen i Sverige men även i Norge och Danmark. Ezzex har delat scen och spelat nonstop med många av Sveriges dansband och kolleger såsom Wizex, CC & Lee, Black Jack, Playtones, Thorleifs, Sten & Stanley. I Danmark har Ezzex delat scen med danska bandet Bamses Venner med flera.

2007 släppte man första singeln ”Jag trodde änglarna fanns”. Originalet på norska spelades in år 1999 av norska dansbandet Ole Ivars och Kicki Danielsson. Låten blev väldigt uppmärksammad på landets dansbanor och är mycket önskad.
Samtliga medlemmar i bandet har stora erfarenheter då man turnerat på heltid i andra sammanhang.

Blandade gruppbilder på Ezzex
Blandade gruppbilder på Ezzex

2009 händer det något speciellt för bandet. Av flera hundra sökande band är Ezzex ett av de 26 uttagna band som under hösten ska medverka i SVT’s stora satsning Dansbandskampen. Ezzex medverkar med en egen tolkning av Jonas Gardells låt ”Aldrig ska jag sluta älska dig” som senare hamnar på samlingsskivan från tävlingen.

Några år senare närmare bestämt 2011 släpper bandet två nya låtar; ”Hjärtan i sand” och ”Havable” som hamnar på Pentagon Productions samlingsskiva ”Danzfesten 1”.
Under sommaren samma år spelar Ezzex upp till dans på Malmöfestivalen och deras låt ”Havable” når topplacering under hela tio veckor av tio på Sverigetoppen.

Ezzex orkester på Malmöfestivalen. Bild lånad från bandets hemsida
Ezzex orkester på Malmöfestivalen. Bild lånad från bandets hemsida

Förra året fick bandet chansen att spela nonstop i Dagstorp tillsammans med Nanne Grönvall, Eva Eastwood, The Hub Caps och Danne Stråhed. En spelning man kommer minnas länge.
Under samma år kompar bandet Anna-Lena Brundin på Malmöfestivalens allsång och därefter spelar Ezzex upp till dans. Man hinner även med att uppträda på dansgalan i Hvalerhallen, Norge nonstop med norska sextiotalsbandet The Beatniks.

Aktuellt för bandet förutom sina härliga inbokade spelningar är en kommande platta.
Samtliga låtar är spikade. Producent av skivan är ingen mindre än Tobbe Nyström som är känd producent i dansbandskretsar.
Bland låtskrivare på kommande plattan märks förutom Tobbe själv Leif Mulle Melander, Thomas Berglund och Mats Lindblom

Ezzex orkester
Ezzex orkester

2013 består bandet av:
Line Nilsson – sång
Ulf Sjöstedt – kapellmästare, trummor, sång
Roger Nilsson – klaviatur
Kent Notefors – gitarr, sång
Tim Carlstedt – pedal steel och gitarr

GRATTIS MAMMA!

26 maj
Blommor och tårta
Blommor och tårta

I dag säger jag STORT GRATTIS på mors dag till min älskade Mamma Mona. Tack för allt du gjort och gör för mig. I dag är det bara din dag.
Hoppas presentkortet från ”Omtänksamma Kristinehamn” passar bra. Köp något riktigt fint och snyggt till bara dig själv. Kramar i massor.

Dagen till ära spelar jag din favoritlåt med duktiga sångerskan Mona G
Lyssna på njut!

Motionsdans i Furulundsparken Ahlafors

26 maj
Furulundsparken i Ahlafors
Furulundsparken i Ahlafors

Det är så enrotm trevligt med alla dessa föreningar som arrangerar danser och som dessutom håller folkparker levande på sommaren. Många är dom idrottsföreningar och pro-föreningar som arrangerar danskvällar på sommaren. En av alla dessa föreningar är Alafors IF som i år firar 100 år som förening.

Ahlafors IF är en fotbollsförening i Alafors. Klubben bildades 1913 och firar således 100 år i år som förening. Man hhade 2007 enligt Ale kommun 785 medlemmar. Hemmaplan heter Sjövallen och har lovordats som en av Västsveriges vackraste idrottsplatser.

Danser arrangerar man i vackra Furulundsparken varje tisdag då det är ”motionsdans” som står på programmet. Varmt välkomman att ta er en sväng om.

Med Bengt Hennings i Brunnsparken

26 maj
Bengt Hennings Orkester
Bengt Hennings Orkester

Den 11 maj var det dans i Brunnsparken Örebro. På scenen stod de eminenta grabbarna i Bengt Hennings redo att bjuda publiken på mogengodis. När det är vackert väder ute är det ju alltid lite svårt att sia om hur mycket folk det kommer till att bli. Med facit i hand kan man väl säga att det blev ”lagom” med danspublik. Men visst hade det gått att trycka in en och annan dansare till på Brunnsparken. Men vi som var där hade det mycket trevligt och fick spisa fin dansmusik signerat BH The band.

Det var ju några år sedan jag såg Bengt Hennings live, så detta var verkligen ett kärt återseende för mig. Och jag hoppas orkestern tyckte det samma.

Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro
Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro

Just denna kväll hade man en vikarie på klaviatur då Mats Grönborg inte var med på grund av operation. Kommer tyvärr inte ihåg vad vikarien heter som man hade men. Men det lät lika bra ändå.

Som jag skrivit tidigare är det alltid lika trevligt i Brunnsparken. Detta enormt genomtrevliga dansställe mitt i Sverige bör alla besöka som gillar att dansa.

BH gjorde ingen besviken denna kväll med sin dansmusik. Gamla ”oldies” blandade med nyare alster från sina skivor och medverkan i diverse danstävlingar. Personligen tycker jag att man innan paus spelade väldigt lugnt, medans man efter paus ökade farten lite grann inte minst i bugglåtarna som fick lite mer tryck.

Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro
Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro

Ska jag sammanfatta kvällen så blev den exakt så trevlig som jag på förhand spådde att den skulle bli. Trevlig danspublik, även om det fanns plats för fler dansare och sist men inte minst. Underbar musik från grabbarna från Skaraborg.

”Storebror vann över Lillebror”

26 maj

Inte så mycket sport har det skrivits om i min blogg. Men nu tänkte jag delge er ett matchreferat från matchen mellan fotbollslagen IFK Ölme och KB Karlskoga.

För er som av nåon anledning inte känner till Ölme kan jag berätta följande: IFK Ölme är en idrottsförening i Ölme som ligger i Värmland. Klubben bildades 1942, och utövar framförallt fotboll, men även bordtennis. Framgångarna startade på 1980-talet, då man började klättra från Division VI, och på 1990-talet gick från Division VI till Division III. Som högst har man spelat i div II.
Ölme har fostrat många bra spelare, bl.a. Magnus ”Ölme” Johansson, som senare övergick till IFK Göteborg. IFK Ölme gick till kvartsfinal i Svenska cupen 2005. Det blev respass mot Djurgårdens IF – en match som förlorades – 0-6 inför 2 800 åskådare på Brovallen. 2005

Match mellan KB Karlskoga och IFK Ölme
Match mellan KB Karlskoga och IFK Ölme

Lite skämtsamt kan man säga att storebrorsan vann över lillbrorsan i torsdagens möte mellan KB Karlskoga och IFK Ölme på Nobellstadion. Det är nämligen så att i de båda lagen finner två bröder som målvakter. I Ölme vaktade storebror Jesper Fromholt målet och i KB Karlskoga lillebror Joacim.

I den första halvleken var det i och framför KB mål som det var mest trafik.
Ölme spelade mycket disciplinerat och effektivt spel och det gav så klart utdelning i målstatistiken.

Reza Shirazi satte 1-0 redan efter sex minuter och Marcos Arthur Roque da Silva ökade på i den 18:e. Arthur även gjorde 3-0 i den 32:a minuten. Andres Gruesco Gomez fullbordade tio minuter senare och 4-0 blev facit i halvtidsvilan.

I andra halvlek försökte KB pressa på och tog tillvara på ett av Ölmes små misstag och reducerade till 1-4 i den 53:e spelminuten. Men farligare än så blev det inte.

Ölme höll undan och kunde gå segrande ur matchen med siffrorna 1-4

Detta är den 4:e raka segern.

Nu på lördag väntar ”årets match” på Ölme IP. Ett derby mellan IFK Ölme och Villastadens IF. Matchstart 1 Juni kl 15.00 på Ölme IP. Väl mött till en trevlig fotbollsfest.

Matchbilder KB Karlskoga - IFK Ölme
Matchbilder KB Karlskoga – IFK Ölme

Skruvstadparken 2013

26 maj
Skruvstadparken 2013
Skruvstadparken 2013

För er som undrar så ligger Skruvstad i Grums Värmland.
Grums ligger ett par mil väster om Karlstad vid Vänerns norra strand.

Håkan ersätter Håkan i Holidays

25 maj
Holidays Orkester
Holidays Orkester

Håkan Olsson som under två år varit medlem i Holidays orkester har slutat i bandet. I takt med att bandets spelningar har ökat har det blivit allt svårare att kombinera spelandet med det civila arbetet. Därför har Olsson nu valt att lämna bandet. För att göra det så smidigt som möjligt har man nu tagit in en ny ”trumHåkan” i bandet.

Håkan men med efternamnet Wikström har tagit plats bakom trummorna. En rutinerad trummis som tidigare spelat med bla. Cliptons. Premiärspelningen med ”nya” Håkan var i härliga Skåne, närmare bestämt Åstorp och dansstället Tingvalla 18 Maj.

Lyckad premiär på Dahls Gård

25 maj
Jontez spelar upp
Jontez spelar upp

Det blev en perfekt premiär på Dahls gård i Strängstorp utanför Katrineholm när Kjell Andersson (f.d sångare i Jontez) arrangerade sin första logdanskväll.

Kvällens orkester var så klart Jontez. 450 dansglada gäster var på plats på detta nya och fina dansställe för att ta sig en svängom.

Följande band besöker Dahls Loge under sommaren 2013.
77/6 Jenny Saléns
14/6 Glenn-Endys
28/6 Matz Bladhs
5/7 Fernandoz
12/7 Donnez
19/7 Mats Bergmans
26/7 Per-Håkans
2/8 Stensons
9/8 Bengt Hennings
16/8 Claes Lövgrens
23/8 Streaplers
30/8 Micke Ahlgrens

Danser på Laduholmen Forsbacka 2013

25 maj
Danser på Laduholmen Forsbacka 2013
Danser på Laduholmen Forsbacka 2013

Forsbacka IF anordnar även i år populära torsdagsdanser. Man har ett brett utbud som passar både ung och gammal. Premiären sker den 13/6 då Voize kommer på besök. Jag tycker man fått till ett bra program här där man växlar moget och modernt varannan gång.

Maria Montazami dansar ut från Let´s Dance

25 maj
Maria Montazami och hennes danspartner och Kristjan Lotus. Bild lånad från Marias blogg
Maria Montazami och hennes danspartner och Kristjan Lotus. Bild lånad från Marias blogg

I kväll har jag skadat riktigt bra dans på tv4 i form av Let´s Dance. Maria Montazami fick tyvärr dansa ut ur rutan ikväll. Jag har innan Let´s Dance aldrig sett henne på tv utan bara läst om henne. Och jösses vad fel man kan ta. Bilden över henne efter allt som dessa jäkla skvallerblaskor gett stämde inte alls överens med det hon förmedlar i tv:n Så humla sympatisk och varm människa. Målar allti i så vackra ord. Lite trist var det att hon dansat klart. Men å andra sidan får man ju se hennes medverkan även nästa gång, även om det blir utan tävlan.

Oscar Zia och Marko Lehtosalo i finalen. Ja vad säger man. Oscar dansar ju fantastiskt bra liksom Marko Men seriöst så trodde jag inte att Marko skulle ta sig så här långt som han har gjort. Starkt jobbat . Jag tror att det blir Oscar som drar det längsta strået.

Sen saknade jag lite Lars-Åke “Babsan” Wilhelmsson som under två program fått hoppat in istället för Ann Wilson som legat hemma i sjuksängen. Hade önskat man varit fyra stycken u juryn så att Lars-Åke kunnat vara med som ordinarie domare. Under de två program han var med gillade jag hans kommentarer och sätt att bedöma på.

Lars-Åke Willhelmssson i Let´s Dance
Lars-Åke Willhelmssson i Let´s Dance

Wizex till logen mitt i skogen

23 maj
Wizex
Wizex

Ett dans tips inför helgen.
FREDAG 25 Maj lirar WIZEX på ”Logen mitt i skogen” Blomsterhult.
Dansen startar 21.00 SÅ alla till logen nu på fredag.

Sagolika Sunne

23 maj

Förra tisdagen var det upp tidigt som gällde. Puttrade i sakta mak i väg upp mot Sagolika Sunne och Fryksdalen i ”den lilla vita”. Underbart väder bjöds det på denna dag. Med block och penna och kameran i högsta hugg blev det en trivsam förmiddag.

Vad jag gjorde med dessa redskap jag hade med mig och va det mynnar ut i håller jag hemligt. Men medge att det är fint i Sunne. Längtar till sommaren.

Plåtade lite fina bilder som ni får hålla till godo med. På sista bilden syns Kolsnäsparken. Där blir det full fart 25/5 då Lasse Stefanz står för musiken. 250 spänn i entré för den som känner sig manad.

Sunne med utsikt mot Sunne City
Sunne med utsikt mot Sunne City

Sedan blev det hemväg. Jag och min kollega spisade alla schlagerlåtar i ESC och konstaterade att det fanns många bra låtar men ’ven en hel del ”skräp”. Men det är ju å andra sidan svårt att jämföra en låt på radion med att höra den live.

Vi mellanlandade i solstan för en lunch med Robin som jobbar på vår anläggning där. Burger King är aldrig fel :) Mums!!!!
Bjuder er på tre bilder till som jag plåtade bland mycket annat.

Sunne med utsikt över Fryken
Sunne med utsikt över Fryken
Sunne med utsikt över Fryken
Sunne med utsikt över Fryken
Vattenparken
Vattenparken

Klarälven en måndag morgon

22 maj
Klarälven
Klarälven

Att få vandra längs Klarälvens strand tidigt en måndag morgon är livskvalitet på hög nivå. Att vandra runt när staden håller på att vakna till liv. Höra fågelsången och några skrattande på väg till förskolan. Underbart att bara ströva omkring.

Ni kanske undrar vad jag gjorde i Karlstad så tidigt? Svaret heter Affärskraft Värmland och Handelskammaren. Det är så att genom mitt jobb på reklamfirman MT Trading & Design går en 4 dagars krus i Marknadsföring. Väldigt spännande.

Vi får lära oss och har lärt oss om marknadsföring på internet, marknadsanalyser, varumärken och en massa annat kul. utbildningarna hålls i Löfbergs Lila Arena. Riktigt bra mat serveras där. rekomenderas!!!!

Jannez byter medlemmar igen

20 maj
Jannez - Infäld i bild Jörgen Sandström
Jannez – Infäld i bild Jörgen Sandström

Andreas Klarh som så sent som 2011 lämnade Mickeys orkester för att börja spela i Jannez kommer nu att lämna bandet av familjeskäl.

Jörgen Sandström som var Jannez tidigare basist och som lämnade bandet för Shake kommer nu att hoppa ii bandet igen.

Basistbytet beräknas ske i månadsskiftet juli/augusti i sommar.

Tidigare i våras slutade bandets Trummis Kjelle Danielsson som ersattes av Togge Sundkvist

Källa: Danslogen.se

Nadja Flood slutar i Nova

20 maj
Nova
Nova

Kristinehamnstjejen Nadja Flood som är frontfigur i Nova har bestämt sig för att lämna bandet skriver bandet på sin facebooksida.

Nova vill härmed tacka henne för den tid vi fick ha henne i bandet och önska lycka till framöver. Samtidigt passar man nu på att introducera sin nya sångerska, Emmy Nilsdotter. Hon är en exilnorrlänning närmare bestämt från Umeåtrakten som numer bor i Stockholm.

De senaste tio åren har Emmy jobbat som showartist och har således god scenvana. Emmy gör sin premiär med Nova i Nora torsdag den 30/5. Nova spelar även lördag 8/6 i Östervåla, lördag 22/6 på Lindesnäs Herrgård och onsdag 26/6 på Fröjden i Jönköping.

Håkan rundar av i Streaplers

20 maj
Streaplers 2013
Streaplers 2013

Efter 54 år på vägarna väljer ju Basisten Håkan Lilleblad att sluta i bandet. Läs LS-Tonarts pressrelease nedan.

Streaplers fortsätter på den inslagna vägen…
Göran Liljeblad valde att sluta spela i samband med Streaplers 50-årsjubileum. Nu har även tvillingbrodern och basisten Håkan bestämt sig för att gå samma väg efter 54 år på ständig turné, samma år som dom dessutom fyller 70 år.
Som tur är släpper dom inte taget om varken Streaplers eller branschen, utan dom är båda synnerligen aktiva bakom bandet och för oss på LS TonArt, även om dom inte fysiskt finns med på scen.
Håkan kommer att göra sitt sista jobb den 28/5 maj i Hågelbyparken – Tumba, och lämnar samma dag över basen med varm hand till Per Lundin som just denna dag fyller 51 år… vilken present—grattis Per.
… Per– som är ifrån Tibro och som började spela 1978, känner nog dom flesta igen genom att han tidigare spelat med Sound Express samt med Peter Danielsson och Lena Pålsson. Per har även dom senaste åren jobbat som ljudtekniker och turnéledare åt olika konstellationer.
Vi hälsar Per välkommen i gänget och som sagt, vi säger inte hej då till Håkan och Göran, för dom finns med oss hela tiden!

Källa: LS-Tonart

Veckans dansband 21: King Edwards

20 maj
King Edwards 2013
King Edwards 2013

Sveg! Denna lilla pärla i Härjedalen har vi tagit oss upp till. Sveg är beläget vid Ljusnan och väster om byn ligger den konstgjorda sjön Svegssjön. Med sina 2 547 invånare är Sveg den största tätorten i Härjedalen och den fjärde största i Jämtlands län. Som vanligt höll jag på att sägs så har jag rotar fram lite kända personer från Svegingar. På min lista återfinns bland andra; Henning Mankell, författare, Erik Ekstrand, programledare, Beatrice Ask, politiker, Ida Ingemarsdotter, längdåkerska och sist men absolut inte minst Roland Cedermark, musiker. Och inte att förglömma, veckans dansband: King Edwards.

King Edwards är en orkester som har funnits sedan 1993 men har mestadels spelat runt om i Härjedalen och inte gjort så mycket väsen av sig. Första gången som jag personligen stött på namnet fick jag (utan att ha sett en gruppbild) för mig att det var ett gäng äldre herrar 60+ som spelade upp till PRO-danser. Döm om min förvåning när jag x antal år senare fick se något helt annat. Det är inte alltid som verkligheten stämmer överens med bilden man fått i huvudet.

Flera av medlemmarna har spelat i andra band under vissa perioder. Trots detta så har King Edwards alltid levt vidare med vissa fasta spelningar under åren.

King Edwards
King Edwards

Hos King Edwards är det viktigaste dansbarheten i musiken!
Grabbarna gillar stämsång, och man är tre som sjunger lead, så det blir en riktigt härlig blandning låtar med olika sångare under kvällen.

På repan har man hämtat låtar från -50 talet och framåt och ser till att dom blir dansbara och fyller ut med stämsång. Bandet har även en hel del eget material.
King Edawrds levererar 100% livespelad dansmusik och använder sig inte av förinspelade bakgrunder utan spelar och sjunger allt live.

King Edwards live
King Edwards live

På skivfrotnen har det blivit 2 singlar lika många singlar. 2009 kom debutplattan Vågar du att älska som året efter följdes upp med singeln Mot stjärnor och planeter. 2011 kom en försmak på nästa full-cd i form av singeln För varje andetag.

2012 kommer så full-cd nummer två som får titeln ”Här och nu”: Skivan mottages tacksamt hos danspublik och recensenter som hyllar skivan i pressen med toppbetyg. En styrka på bandets plattor är att man s skriver det mesta materialet själva. Som producent för senaste plattan har King Edwards anlitat Marcus Persson som tillsammans med Tobias Nyström även står för arrangemang.

Samma år blev man kontrakterade på en något lite udda turnésväng. Åke Henriksson, kontaktperson och tillika sångare och gitarrist i bandet, anordnade då två veckors spelningar på en dansrestaurang på Playa del Ingles på Kanarieöarna. Till denna restaurang har skandinaver vallfärdat sedan 70-talet.

King Edwards på Playa Del Sol
King Edwards på Playa Del Sol

Innan man åkte ner fick bandet frågan att delta i programmet ”Danspalatset Playa Del Sol” som skulle sändas på tv3. Serien var en Reality- serien som skildrar tillvaron för semesterfirare och personal på Playa del Ingles.
Resultatet blev massor av tv-tid i tv3 där man fick följa bandet både på och bakom scenen.

Bandet spelar ungefär 4 – 6 gånger i månaden och bland sommarens höjdpunkter finns bland annat Malungs dansbandsvecka där man Torsdag 18 juli på bana 6 spelar nonstop med Alvenfors orkester. Men innan dess blir det även dansgala i Brunflo lördag, 8. juni 2013 tillsammans med Jannez och Umbrella,

King Edwards
King Edwards

I år firar bandet 20 år som dansband. Detta kommer firas med en stor fest. Det hela kommer gå av stapeln lördagen den 25 maj på Storöns FolkPark i Sveg,
Om man vill kan man boka in sig på middag kl 18,00 med välkomstdrink ,middag,kaffe, tårta och underhållning . Det är i skrivande stund ca 100 pers bokade. Under kvällen kommer alla som spelat i King Edwards framträda på scenen och spela någon låt. En hel del annat spex utlovas med. Så varmt välkomna till en trevlig afton.

2013 bestrår bandet av:
Åke Henriksson – sjunger och spelar gitarr.
Mats Elfqvist – sjunger och spelar bas.
Håkan Ryden – sjunger och spelar keyboard.
Thord Forslund – sjunger stämmor och spelar trummor.

Till små öar

Mary-Ann:

GRATTIS DANMARK

19 maj
Grattis Danmark till er vinst i ESC 2013
Grattis Danmark till er vinst i ESC 2013

STORT GRATTIS TILL DANMARK OCH Emmelie de Forest för vinsten i ESC 2013. Att Sverige kom så långt ner som en 14:e plats glömmer vi. Och vi glömmer nog även Robin Stjernberg och tar nya, bättre och starkare tag nästa år.

Bondebackarocken med dans

19 maj
Bondebackarocken med dans
Bondebackarocken med dans

Bondebackarocken som det har hetat innan är en ”festival” för lokalband i Motala. Det fanns i staden en musikförening på 80 – 90 talet som körde en helg om året uppe vid Radiomasterna där området heter Bondebacka.

För 4 års sen så fick Thomas Schön som idag spelar i dansbandet Xplays inspiration att göra det igen och drog igång Bondebackarocken 2010 med enbart lokala band. Det vart lyckat och folk ville att vi skulle fortsätta berättar Thomas.

så vi beslutade att köra vidare och nu är det de 4:e året vi kör.
Nytt för i år är bland annat pga att Thomas själv spelar dansmusik kommer att ha ett separat område där det blir nonstop dans i 2 kvällar. Fredagen kör Casanovas ihop med oss i Xplays och lördagen kör Date ihop med NOVA.

Det kommer även att ha ett tivoliområde samt knallar runt om områdena.

Bondebackadansen
Bondebackadansen

SKIVRECENSION Högtryck – Min stund på jorden

18 maj
Högtryck - Min stund på jorden
Högtryck – Min stund på jorden

HÖGTRYCK – Min stund på jorden
Antal låtar: 13
Betyg: 5

Högtryck är ett band från Åland och Mariehamn som bildades 1993. Man spelar fräsch mogen dansbandsmusik men av ganska klassiskt snitt. Även några sk. evergreens och gammeldans av olika slag kan rymmas med en vanlig danskväll.

2006 kom första debut skivan ”Här och nu” som blev väl mottagen av media och dansbandspublik. Nu har man vässat till sig igen och släppt nya plattan ”Min stund på jorden” lagom till sitt 20-års jubileum.

Jag blir totalt golvad av Högtryck och nya plattan. Redan när debutplattan kom blev jag imponerad av bandets musikalitet som man här lyfter till nya oanade nivåer.
Ramona Nordberg som sjunger på plattan har en varm och personlig röst. Med sin lite Åländska accent ger hon stark profil åt bandet.

Skivan rivstartar med ”100 mil” av Åsa Karlström och Leif Melander och följs av fartiga Kom och gör mig galen signerad. Tomas Berglund – Marcus Persson – Magnus Ekwall. Det märks man tagit tid på sig med att välja låtar och man lämnar ingen oberörd vågar jag påstå.

Man har fått hjälp av flera av landets duktiga låtskrivare som Åsa Karlström, Mats Larsson, Leif ”Mulle” Melander, Maritha Johansson. Även bandets Marcus Nordberg – Johan Lindholm bidrar med låtar. Bland dessa märks låten ”Brevet” som Ramona tävlade med i sångtävlingen ”Melodirazzian 2007”.

En härlig blandning mellan lugna och snabba låtarsätter fart på dansfoten.
Att välja ut bra låter blir svårt då jag skulle kunna nämna hela låtlistan. Men ska försöka välja ut några ytterligare icke redan nämnda favoriter.

Mariehamn av Leif Melander. En stark låt som får mig att tänka på Candelas ”Malmö-Köpenhamn”. Oerhört stark refräng som sätter direkt efter första lyssningen.

”Nästa båt tillbaka” är en härlig svängig sak av Mats Larsson – Maritha Johansson.

Med på skivan finns även en duett. Ramona Nordberg och Tom Kjeldström från Tommys orkester hörs i dragspelssmyckade låten ”Halva vägen var”.

Ju mer jag lyssnar på skivan ju mer kan jag inte få nog av Högtryck och Ramona. Och Högtryck är just vad det blir när man lyssnar på detta album. Dansant och vänligt på alla sätt och vis. Får man önska något så hoppas jag att fler arrangörer i Sverige kunde boka in detta band. Jag är helt övertygad att skulle ta flera dansbanor med storm om dom fick chansen.

Sammanfattningsvis är detta ett album som borde finnas i varje dansbandsälskares skivhylla.
Jag ser redan fram emot nästa album där jag hoppas att man släpper fram någon av de övriga duktiga grabbarna i bandet på sång.

SKIVRECENSION Callisto – Ljudet av Callisto

18 maj

SKIVRECENSION

Calliso - Ljudet av Callisto
Calliso – Ljudet av Callisto

Calliso – Ljudet av Callisto
Antal låtar: 15
Betyg: 4

Första gången jag kom i kontakt med Annelie Lundh ljuva stämma var i Finspångsbördiga bandet Cherrie och sedan Dimes. Nu är det Callisto som gäller tillsammans med tre medmusikanter.

Nu har man gett ut sin första full-cd med titeln ”Ljudet av Callisto”.

Men för att ta det hela från början så var det sommaren 2006 som Annelie Lundh (sång) och Stefan Andersson (klavaitur och sång) beslöt att starta upp ett nytt mogendansband. Båda hade vid det laget närmare 20 års erfarenhet i bagaget, på heltid och deltid. Tillsammans med Reino Andersson på trummor och sång samt Janne Auvinen på gitarr och sång bildar man således dansbandet Callisto.

På skivfronten har man tidigare givit ut flera starka singlar som gjort bra ifrån sig på diverse topplistor för dansmusik. Det jag var liter rädd för var att man på sin första full-cd skulle singla ihop alla dessa till en fullproduktion vilket man glädjande nog inte gjort.
I stället har man valt att ge ut en live-cd och presentera sig på skiva precis så som man låter live. Riktigt smart drag.

Den som köper Callistos nya cd får en fräsch pigg och glad mogendans. Efter första foxlåten ”Vart än vi går” sätter man ribban högt för denna platta. Och jag tycker att man lyckas riktigt bra med tanke på att det är en debut-cd och dessutom en liveproduktion. Man blandar och ger vad det gäller låtmaterialet. Gamla godingar trängs med mer nytt delvis eget material.

Favoriter på plattan som jag gärna återkommer till är: fina ”Tro mig”, ”Ljudet av ditt hjärtat”, ”Flyg prinsessa”, ”leva i kärleks namn” och svängiga Elisaslåten ”Jag lovar och svär”. Lägg där till en nyskapande grym version av Främling. Vem sa att den låten är uttjatad?

Det är inte bara Annelie som sjunger på plattan. Både tidigare nämnda Stefan Andersson och Janne Auvinen sjunger också ger det hela variation i låtarna ”Kärleken” och ”Jajjamen”.

På det stora en helt okay platta som passar perfekt för dansgolvet där hemma. Efter några lyssningar kan jag meddela att man bara vill ge sig ut och uppleva Callisto live, vilket jag starkt kan rekommendera.

Upperudslogen 2013

16 maj
Upperudslogen i Molkom
Upperudslogen i Molkom

Upperudslogen har nu släppt sitt program för 2013. Som det ser ut kommer man dra ner på dansen och arrangera lördagsdanser varannan lördag medans PRO ångar på med sin dans varje söndag. Programmet kan ses nedan.

Lördagsdanser 21.00 – 01.00
2013-06-01 Mats Bergmans
2013-06-15 Donnez
2013-06-29 Jontez
2013-07-13 Fernandez
2013-07-20 Nostalgikväll med Tommy Bergs
2013-07-27 Drifters
2013-08-10 Wisex
2013-08-24 Mats Bladhs

Söndagsdanser 18.00 – 21.30 (PRO-Danser)
2013-05-26 Hiltons
2013-06-02 Stickan & Classe
2013-06-09 Kenneths
2013-06-16 Samnzons
2013-06-30 Norbergs
2013-07-07 Tång & Company
2013-07-14 Robins
2013-07-21 Musikanterna
2013-07-28 Holens
2013-08-04 Tommy Bergs
2013-08-11 Svantes
2013-08-18 Matz Rogers
2013-08-25 Strike

Veckans dansband 20: Icaros

13 maj
Icaros på ängen
Icaros på ängen

Vår sverigeresa efter veckans dansband går vidare. Idag har vi landat i Ljungsbro utanför Linköping. Linköping är Sveriges sjunde största stad med ungefär 149 000 invånare. Man är kända för sitt Universitet grundat 1975. Kända personer från staden är bland andra, Magnus Bäcklund och Louise Hoffsten musiker, Tage Danielsson, författare, Lennart Ekdal, TV-personlighet samt Cecilia Frode, skådespelare för att nämna några. Sist men absolut minst hittar vi här Icaros dansorkester.

Året var 1977 då några rockgrabbar från Ljungsbro beslutade sig att starta ett band. Efter några mindre spelningar på fritidsgårdar mm började bandet ta form. Genom en namntävling bland ”fansen” antogs namnet Icaros. En god kompisanda och spelglädje är en av anledningarna till att omsättningen på medlemmar i bandet varit låg. De flesta medlemmar i dag har varit med i över 20 år i Icaros.

Gamla kort på Icaros
Gamla kort på Icaros

1980 spelade Icaros in sin första skiva, resultatet blev singeln ”Words enough to tell you” med självaste Towe Widerberg som tekniker. Andra spåret på skivan var Eagleslåten “Peaceful easy feeling”som bandet själva skrev svensk text till. Låten blev godkänd av självaste Eagles.. Låten heter på svenska ”Jag har en önskan”. Samma år gjorde man en turné till Norge för att spela. Detta skulle visa sig vara ett riktigt äventyr. Danshaket var nämligen en kombinerad dansrestaurang och strippklubb.

Under mitten och senare delen av 80-talet gnetade man på med spelandet. 1988 bestämde Icaros sig för att skaffa sångerska. Det var inte så vanligt på den tiden att man hade kvinnliga sångerskor. I i bandet klev nuvarande sångerskan Annelie Åkerlund. Förutom att sjunga är Annelie en fena på trumpet och dragspel. Detta är inte så vanligt.

Icaros spelar en blandad bred dansmusik med countryinfluenser. Bandets styrka är dansbarheten och den breda repertoaren samt att det man hör är det man spelar. Icaros spelar med andra ord 100% live. Eventuella spelfel bjuder man publiken på.

Icaros Live
Icaros Live

På skivfronten har det blivit förutom tidigare nämnda singel ett antal kassetter. 2002 gav man ut sin första cd som fick titeln ”Ännu en gång”. 2009 gav man ut en cd med titlen ”En gång till” och nu senast 2012 ”…rullar vidare”: Plattor som samtliga fått fina recensioner i tidningar och radio

Idag består Icaros av de sex medlemmarna: Tord Arnell (bas), Jan Andersson (gitarr och sång), Stefan”Bamse” Billgren Keyboard och sång, Annelie Åkerlund (Sång, trumpet och dragspel), Hans Rosén (sologitarr) och Stefan ”Stisse” Svensson (trummor och sång).

Icaros framför en gammal bil
Icaros framför en gammal bil

Bjuder er nedan på lite smakprov på hur Icaros låter

Barbados lyfte taket på Bells Kitchen

9 maj
Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn
Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn

Den 19 April fick Kristinehamn storfrämmande på dansbandsfronten. På Bells kitschens scen stod inga mindre än Barbados. Jag visste att det skulle komma mycket folk så jag hade på förhand förköpt en biljett till mig och broder. Jag har alltid varit ett stort fan av Barbados och har i stort sett alla deras skivor. Saknar några enstaka singlar. Jag har sett Barbados med både Magnus, Mattias och Björn. Tycker deras styrka är att dom har låtit sångarna format bandet.

Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn
Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn

Kom ner till Bells Kitchen strax efter kl 21.00. Det var lite folk där men hoppades att det skulle komma fler under kvällen. Och visst blev det mer folk. Fullknökat som alltid. Kanske inte lika mycket folk som det var på Arvingarna men skapligt ändå. Min kompis Marcus som jag gått i samma klass med under hela grundskolan var där tillsammans med sin tjej och en kompis.

Publiken Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn
Publiken Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn

Bandet gick på strax innan 23.00 poh det blev fullt pådrag från start. Barbados blandade och gav av egna låtar blandat med covers. Dock var det några låtar jag saknade. Bland annat saknade jag deras stora genombrottslåt ”Hold Me”. Men på det stora hela en helt okay show som gärna hade fått innehålla ännu mera Barbadoslåtar. Men publiken var ju med på noterna och det är ju alltid kul med lite mixad musik sådana här kvällar. På det stora helt en riktigt fin kväll som avslutades med en kletig men god kebabatallrik.

Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn
Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn

Lite mer bilder från kvällen.

Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn
Barbados på Bells Kitchen Kristinehamn