Wahlströms med ny buggsingel

30 jun

Idag 29/6 släpper WAHLSTRÖMS sin nya buggrökare ”Ingenting blir bättre” på Spotify. En singel som bådar gott och ger smersmak till mer material från Vadstenagrabbarna.

Mickeys ersätter Voize

30 jun

Voize måste tyvärr ställa in kvällens spelning på Tors loge pga sjukdom. Mickeys orkester hoppar in som ersättare.

Outfit 180629

29 jun

Hood: Tommy Hilfiger
Shorts: Eckõ
Skor: Skopunktem

Dags igen för årets Dansgala i Storuman

28 jun


Martinez – Ett av banden på dansgalan i Storuman

Så var det dags igen för årets Dansgala i Storuman. För 22:a året i rad, sedan 1997, har Nöjesalliansen (Storuman IK, Gunnarns IK, PR-föreningen Vildmannen och Åskilje Bygdegårdsförening) tagit fram ett stjärnspäckat paket!

Nu är det dags igen för den årliga dansgalan. Lördagen den 30 juni går den av stapeln i Storuman i samband med Storuman-dagarna. Platsen är som vanligt Vildmannahallen. Det blir scenuppträdande av bland andra Magnus Carlsson och Jessica Andersson.
De dansband står för kvällens nonstop-dans mr Mickes, Eloge och Martinez

Icaros byter trummis

28 jun

Dansbandet Icaros meddelar att det fått en ny trummis. Han heter Reino Andersson och har tidigare spelat i bland annat Cavalkad och Callisto. Han ersätter Stefan Stisse Svensson som valt att trappa ner med spelandet efter många år i dansbandsbranschen, senast 10 år i Icaros.

Rolandz släpper i sommar ett nytt album

28 jun

Rolandz släpper i sommar ett nytt album inför sin kommande sommarturné.
På samlingsplattan ”Fuldans… och hela rubbet” ingår förutom de stora hitsen även ett antal helt nya låtar som ”Sådärja”, ”Hem kära hem” och Jerry Williams-hyllningen ”Jag vill höra I can jive”. Albumet släpps 6 juli

Följande låtar finns med på albumet.
1. Fuldans
2. Jajamen
3. Syster Jane
4. Sådärja (Ny)
5. Nu är det lördag igen
6. Ja ä inte bitter
7. Hem kära hem (Ny)
8. Jag hör hur dom ligger med varandra i våningen ovanför
9. Halleluja mamma
10. Lycka till med nästa kille
11. Blue Blue Moon
12. Jag vill höra I can jive (Ny)
13. Det är kanon
14. Eda Lee
15. Har jag fel
16. Du kommer med sol
17. Upp till dans
18. Josefin Josefin
19. Hörru Rut
20. Ta på dig den röda jumpern, Baby
21. Ett steg bak och två steg fram
22. Kalenderflickan
23. Full igen i Jul
24. Jajamen (Remix)

Premiär för Cedrix i Degerforsparken

27 jun

Kommer detta inlägg bli historiskt? Nja kanske inte. Men skall börja det lite tråkigt och berätta att det faktiskt tro det eller ej regnade denna kvällen då vi styrde kosan till Degerforsparken för lite dans. Men lite regn har aldrig stoppat mig från att åka på dans. En stor anledningen till mitt besök i parken stavas Cedrix. En orkester som jag fler gånger velat uppleva live men som jag aldrig fått tillfälle till. Men nu skulle det äntligen bli dags.

På sin hemsidan skriver bandet att de spelar i huvudsak dansmusik men även musik från andligt till rock’n’roll. Låtar från 50-talet och framåt, mogendans, gammeldans, motionsdans, trivseldans, PRO, SPF-dans, födelsedagsfester, underhållning. Kort sagt så är detta en mycket allsidig duo. Bandet startade som enmansband den 7 augusti 1997. Den 18 maj 2001 kom Maria med. Cedrix är ett av de dansband som turnerar mest i Sverige.

Denna kväll hade jag sett fram emot länge. ”En vän du kan väcka mitt i natten” och
”Ljus och värme” fick inleda kvällens dans följt av ”Varje natt varje dag” och
”Kan du hålla dom orden”. Jag har tidigare bara hört de på skiva. Men kan säga att de låter minst lika bra live. Behaglig ljudvolym dessutom. Ett plus för att de frågade oss i publiken om det var bra. Det är inte många band som gör. Härligt med orkestrar som värnar om danspublikens hörsel.

Det märks vilken rutin bandet har. Men så har det ju närmare 50 års branchvana så det vore konstigt om det inte skulle låta bra dom dem. Kent började spela dragspel som 4-åring. Men det blev snabbt gitarr som blev huvudinstrumentet. I orkestern som han spelade i som ung behövdes en saxofon, det blev starten för Kent. Och saxlåtar är något som det bjöd på under kvällen till min stora förtjusning. Och det är så härligt att lyssna på någon som verkligen kan hantera en saxofon till fullo. Sen blir det mer variation på kvällen när det bryter in med dessa härliga instrumentalgodingar.

Det är full fart på golvet. Att regnar lite ute tycks ingen bry sig om när det bjuds på så sådan härlig dansmusik från scenen. Maria sjunger mjukt och behagligt. Hon har ett förflutet bland stekpannor och kastruller som kock i 12 år. Men ödet ville annat och nu har hon varit med i Cedrix i över 17 år. Maria är dessutom mycket duktig med att baka goda kakor när hon inte står på scenen. Detta är en duo som jag gärna ser fler gånger.

Så var vi till slut framme vid kvällens sista dans. Jag kunde då summera ett riktigt trevlig danskväll med mycket bra låtar hela kvällen rakt igenom. Många härliga evergreens blandat med en och annan egen låt. ”När drömmarna slår in” en egen låt skriven till bandet av Patrik Larsson är en mycket fin låt som jag fastnade för från första lyssningen.

Avslutningsvis vill jag tacka Kent och Maria för en mycket trivsam kväll i Degerfors. Tack även till Degerforsparkens som bokade in denna duo. Hoppas de får komma tillbaka nästa år. Och till er som inte dansat till Cedrix jag kan varmt rekommendera detta.

Premiär för Ole Hansen med Matz Bladhs

27 jun

Vill göra lite reklam för Matz Bladhs kommande spelning på Rydsnäs Loge. Det är bandets första spelning med nye sångaren Ole Hansen.

Föreningarna som ansvarar för logen och dess underhåll är fyra stycken; Rydsnäs Idrottsförening, Västra Ryds sockenförening, Västra Ryds hembygdsförening och Rydsnäs Bygdegård

Rydsnäs Loge ligger bakom kyrkan i Rydsnäs samhälle. Rydsnäs ligger mellan Eksjö och Kisa utmed riksväg 134. I Rydsnäs svänger ni in vid Rydsnäs Handel så ser du logen.

Pia Pihlgrens släpper nytt

26 jun

Pia Pihlgrens är tillbaka med ett nytt album och det är ett album fyllt av ett gäng nyskrivna låtar och ett par covers i bästa Pihlgrens-anda. Dansband möter country i en skön blandning. På albumet gör Pia en duett med den norske sångaren Rune Rudberg och det är en av alla sköna middle of the road-låtar. Dessutom ökar bandet takten ordentligt på ett antal spår som är riktigt starka bugglåtar. Totalt sett – ett grymt starkt dansbandsalbum med ett band som går sina egna vägar och det i ett eget vägskäl.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Måndag morgon
2. Lenger ned langs veien – duett med Rune Rudberg
3. Dynamit
4. Ensamma kvällar
5. Tjena hallå
6. Kyss mig nu
7. Darling
8. Jag glömmer ingenting
9. Du er sola
10. Vem behöver pengar
11. I can be the one
12. Nej nej nej
13. Tills jag kan resa mig igen

Källa: Ginza.se

Premiär för sommardanserna på Gårdsjölogen.

26 jun

Nu på onsdag är det premiär för sommardanserna på Gårdsjölogen. Denna pärla ligger i Gårdserud mellan Sunne och Mårbacka. Bandet som spelar upp till dans på premiären är Streaplers. Danstiden är kl 19.00-23.00

Säsongens program ser ut som följer:
2018-06-27 Streaplers
2018-07-04 Kindbergs
2018-07-11 Wahlströms
2018-07-25 Per Håkans
2018-08-01 Callinaz
2018-08-08 Titanix
2018-08-15 Shine

Black Jack med ny singel

25 jun

De somrigt klädda Black Jack har släppt en ny singel med två låtar – ”Älskling, jag lovar och svär” och en riktigt partyklassiker i ”Hey! Baby”. Singeln finns tillgänglig spotify

Holens bjöd på dansglädje i Molkom

23 jun

Så var det dags för lite logdans igen på Upperudslogen. Denna gång var det en söndag och lite PRO-dans som stod på schemat. Den största anledningen till att jag var där berodde så klart på orkestern. Det var trevliga Holens orkester från Vingåker som svarade för musiken denna kväll. Kent, Monica, Conny och Kenneth heter medlemmarna i bandet. Och det börjar på att bli lite tjatigt att skriva om vädret. Men det var så klart sol sol sol som bara den och varmt. Så det gällde att dricka mycket under kvällen.

Mycket folk hade kommit till logen denna förtjusande söndag. Vi småpratade lite med holens innan det var dags för dem att äntra scenen. För Connys del var det premiär på logen. Han hade aldrig varit här tidigare. Men han tyckte det var ett otroligt fint ställe och en härlig loge. Dansgolvet fylls snabbt med trevliga dansare från när och fjärran. Av applåderna att döma är Holens mycket populära här. Kent tar till orda och hälsar publiken välkomna. Gensvar direkt. Vart skall detta sluta? Med tanke på värmen uppmanar han publiken att dricka mycket vatten.

Jag passade även denna kväll på att plåta lite runtomkring bilder på logen. Det kan alltid vara bra att ha i marknadsföreningen av logen. Det är ju så att jag och broder har hand om logens facebooksida där vi gör reklam för lördagsdanserna. Det är ju så fina miljöer.

Inne på logen framför Kent en av mammas favoritlåtar. ”Det skall komma en môra” som Mona Gustafson gjort. Tillsammans med ”Så länge mina ögon ser” som även den är signerat Mona G. Kan det bli mera rätt? Tack Holens för att ni bjuder publiken på det som de vill ha. Många fina evergreens blandat med lite egna låtar också.

Det hela artade sig till en mycket trivsam kväll vid logen om än lite varm. Efter dansen blev det sedvanligt en korv. Sedan sade vi hej då till Holens som dagen därpå skulle och och spela upp till dans på Svedboäng.

Med brorsan på Karlskogafesten

22 jun

Den 15 juni arrangerades för tolfte året i ordningen Karlskogafesten. Det en välbesökt folkfest som alltid. En fest som har något för alla, såväl gammal som ung. Vädergudarna var på bra humör även om de fälldes lite regn på slutet. Det har varit en tradition för mig och broder att åka på detta de senaste åren.

Innan vi tog oss till Ekmansdalen stannade vi till och kikade lite mat på en trevlig restaurang som heter ”Som hemma”. Ett centralt café beläget vid Alfred Nobels torg. Ett café som passar de flesta med fika, smörgåsar, lätta luncher, a la carte och fullständiga rättigheter. Broder och jag beställde in en pasta som smakade underbart. Rent och snyggt. God mat. Väldigt trevlig personal. Ett ställe som vi varmt kan rekommendera.

Kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson invigde som brukligt Karlskogafesten från scenen i Ekmansdalen. Trupperna i BIK Karlskoga och Rävåsens IK Karlskoga presenterades. Dessutom fick Rävåsens IK Karlskoga motta ett certifikat från kultur- och fritidsnämnden ordförande Siv Björk Kellgren som bevis på att man blivit certifierad som Säker & trygg förening.

Idolvinnaren Chris Kläfford klev upp på scenen vid åttasnåret Han har en bra röst men ingen artist jag lyssnat in mig så jättemycket på. Jag vet i princip att han vann idol och att han kommer från Lindesberg precis så som förre idolvinnaren Martin Almgren gör. Och såklart avslutade han sitt uppträdande med att tolka låten Imagine av John Lennon. Det gör han mycket bra måste jag säga.

Den artist som brorsan och jag kommit dit för var Thomas Dileva. En gemensam idol som vi båda har. En kärleksbudbärare av stora mått. Jag har alltid gillar honom för att han alltid går sin egen väg och tror på det han gör till 100 procent. Det blev en mycket njutbar stund tillsammans med Thomas och hans gitarr. Akustiskt och avskalat. Det gör att hans texter om än mer mer tydligare. Jag bara nöjt av hans musik och underbara röst. En sådan här stund önskade man inte skulle ta slut. Men till sist gjorde den det. Men det blev så klart stående ovationer vilket gjorde att Thomas fick återvända in på scenen för ett extranummer i ”Vi har bara varandra” Nu hade tyvärr regnet tilltagit lite. Men vad gör det när man hör Thomas sjunga.

Då regnet tilltog mer och mer beslöt vi oss för att styra kosan hemåt Kristinehamn igen.

Somriga bilder från Filipstad

20 jun

Här följer lite bilder från Filipstad som jag tog när jag besökte staden under deras nationaldagsfirande i år.

PHs levererade på Upperudslogen

20 jun

Oj oj oj!!! Bra dansmusik stavas PHs. Det var nämligen dessa gossar som besökte logen. Meningen var att Jontez skulle ha svarat för dansmusiken men eftersom de lagt ner sin verksamhet så fick arrangören Per-Håkans i stället, eller PHs som de numera heter.

Denna kväll var det viss konkurreras av en loge c:a 2 mil från Molkom som hade stor dansfest. Det påverkade lite publikantalet. Men det kom en del dansare trots allt som ville dansa till bra dansmusik levererad av grabbarna i PHs.

Jag bara älskar deras sätt att spela och förmedla dansbandsmusik. e har så medryckande härliga låtar med fart i som de blandat upp med så mysiga lite lugnare foxlåtar. Tillsammans blir det en oslagbar kombination. Lägg där till otroligt duktiga musiker så förstår ni vilken kväll det blev.

Avslutningen på kvällen med magisk. Linus bjöd på en av mina favoritlåtar av Peter Jöback. Från plattan ”Människor som du och jag” spelade de ”Stockolm i natt”. skriven av Andreas Mattsson, Niclas Frisk och Peter Jöback. Linus gjorde den med bravur. Man får rysningar. Efter detta bjöd de på ”Finns din kärlek kvar för mig” som Expanders sångare skrivit. Även detta var ståpällsvarning.

Efter lite snack med grabbarna blev det lite sedvanlig korv. Smakade gott så här i natten. I sakta mak tuffade broder och jag hemåt. Stort tack till samtliga inblandade för en otroligt trevlig kväll.

Cykelns dag lockade många

18 jun

Det blev en spontan snabbvisit på Cykelns dag i Kristinehamn. Efter två års uppehåll var Cykelns dag i år tillbaka. I år hade någon livartist pga tidsbrist. I stället fick desom tagit sig ut en återblick från tidigare år där arrangerade KLTV Kristinehamns Lokal-tv på en storbildsskärm visade klipp från tidigare cykelns dag.

Det blev en spontan tur ut till picassoudden med bil. Vädret var något kylslaget när vi kom ut. Trots detta var det en hel del folk som tagit sig ut för att njuta av medhavd picknick.

Får hoppas de kan komma tillbaka även nästa år med bra liveartister så att det kan bli ett trevligt återkommande evenemang.

Skivmässan i Hova lockade

18 jun

Den årliga traditionella höjdpunkten för Sveriges skiventusiasterär skivmässan i Hova. Arrangeras av Musikföreningen Rockfickan alltid helgen innan midsommar. I år 16-17 juni 2018. I år arrangerades mässan för 37:e året. På söndagen arrangeras enda mässan i Skandinavien för 78-varvssamlare/entusiaster.

Klockan 11.00 öppnade så skivmässan. Skivmässan hålls i Hova sporthall vid regnbågsskolan. Tre hallar inklusive stånd utanför och i korridorerna omfattar mässan. Det jag var ute efter är väl inte så svårt att räkna ut. Dansband, schlager och svensktopp.

Sen så träffade jag min vän Gunnar Fredberg från Kristinehamn som sålde diverse skivor och musikböcker. Tilläggas skall att Gunnar är mycket kunnig inom musik, och speciellt på värmländsk musik.

Jag har några säljare som jag brukar handla utav och dom har lärt sig vad jag söker.
I år blev det en hel del dansbandssinglar på både cd och vinyl, så kallade radiosinglar. Vissa av dessa skivor är lite svåra att få tag på då de gjordes i liten upplaga och skickades i första hand ut till radiostationer som promotion för den kommande full-cdn som vanligtvis släpptes efter att singeln fått ”arbeta”.

Sammanfattningsvis en trevlig mässa. Till nästa år kanske man ska satsa på lite parkeringsvakter som kan dirigera bilarna lite. Det blev lite rörigt då vi skulle lämna stället då någon blockerat ingången till den gräsmatta när man fick parkera.

På hemvägen stannade vi till och käkade lite mat på Glada Laxen i Gullspång

Fernandoz svänge loss på Upperudslogen

18 jun

Oj oj oj vilken kväll det blev med Fernandoz på Uperudslogen. Mycket folk dessutom som fattade vart dom skulle hålla sig denna kväll- Bandet var på ett toppen spelhumör. Sådant som smittar av sig på publiken. Det märks så väl när ett band verkligen är på gång.

Vädret denna gång var också det på vår sida. Varmt och gott med mycket solsken. Fler av gästerna denna kväll var mycket nöjda med kvällens band och delade min mening om spelhumöret i kombination med bra låtar. Även arrangören Anette med personal tyckte det var en fantastisk kväll.

Det har blivit lite spelningar med Fernandoz. Jag räknade ut att första gången jag såg Fernandoz live var för 23 år sedan. Platsen var Sandgrundsudden och en dansgala med Sten & Stanley och Sven Ingvars. Sedan dess har mycket hänt för dessa grabbar. Några medlemmar har slutat medans några nya har tillkommit. Men sångaren har alltid varit det samma, Anders Nordlund. Mannen med rösten. Genom åren har massor av låtar har spelats in på diverse skivor. De har medverkat på ett otal festivaler och galor. Tv och radioframträdanden i massor.

Det är sådana här ljumma sommarkvällar med logdans som man önskar aldrig tog slut. Men man får spara dem i minnet och plocka fram dem när mörka november kommer. I pausen blev det som alltid jättegoda mackor som arrangören Anette bjöd oss på. Hon skämmer verkligen bort oss och orkestern. Många dansband säger att fler arrangörer borde komma hit på studiebesök. Efter pausen var det full fart på golvet igen. Myclet applåder som måste kännas bra för orkestern att få.

Mn allting har dessvärre ett slut. När vi var framme vid sista dansen verkade det som om applåderna inte ville ta slut. Det blev en trivsam kväll på logen med mycket folk och ett sjuhelsikes drag. Extranummer blev det så klart på detta. Efter att de sista tonerna ebbat ut blev det lite snack med bandet innan vi gick och tog oss en korv.
Tack tack grabbar för en makalös danskväll. Vi ses snart igen.

Idrottsföreningarna håller i gång Ånäsparken

17 jun

Kovland är en tätort utanför Sundsvall. Kovland är en ort som traditionellt dominerats av jord- och skogsbruk samt annan småföretagsamhet. Idag pendlar de flesta invånare till arbeten i Sundsvall eller Timrå.

På orten verkar Kovlands IF, en förening grundad 1903 som under åren har fostrat många framstående utövare i olika sporter. Mest kända är kanske Per-Arne Ytterström (svensk mästare i brottning 1959), Arja Hannus, världsmästare i orientering och skidorientering, Annika Zell världsmästare i skidorientering, Magnus Löfstedt världsmästare i skidorientering, Erik Svensson, svensk mästare och landslagsman i orientering, Ann Larsson svensk mästare och landslagsåkare i skidorientering, Karin Ring med flera, flerfaldiga SM-vinnare i Varpa. År 2000 bildade Ishockeysektionen en egen förening som har namnet Kovlands Ishockeyförening.

Och det är just dessa föreningar som håller liv i folkparken genom de populära danskvällarna. På torsdagarna är det lite mera moderna tongångar då Kolvlands IF arrangerar dans imellan åtta och tolv på kvällen.

Den anrika Ånäsparken ligger vackert beläget vid Sättnaån i Kovland 13 km väster om Sundsvall.

Torsdagar 20.00 – 24.00
Entré 180 kr
Café och entré tar kontanter och Swish.
Arrangör: Kovlands IF

2018-05-24 Blender
2018-05-31 Casanovas
2018-06-07 Jannez
2018-06-14 Sannex
2018-06-28 Perikles
2018-07-12 Expanders
2018-07-26 Highlights
2018-08-02 Mannerz
2018-08-16 Jannez
2018-08-23 Blender

Söndagar 19.00 – 22.30
Entré 120 kr ikl fika
Arrangör: Kovland Hockey

2018-05-13 Samzons
2018-05-20 Jonnys
2018-05-27 Janders
2018-06-03 Hedins
2018-06-10 Mickes
2018-06-17 Holens
2018-06-24 Finezze
2018-07-01 Tommys (FIN)
2018-07-08 BarraBazz
2018-07-15 Junix
2018-07-22 Hedins
2018-07-29 Mickes
2018-08-05 Janders
2018-08-12 Matz Rogers
2018-08-19 Holens
2018-08-26 Samzons
2018-09-02 Junix
2018-09-09 BarraBazz’

Fastingen bjöd på sol och aktiviteter

16 jun

I slutet arrangerade Fastingen festivalen i Kristinehamns som är en typ av stadsfestival. Detta är ett av Kristinehamns största evenemang med underhållning för hela familjen. Tre dagar fullspäckade med aktiviteter och upplevelser.Fasrtingen har långa anor så långt tillbaka som 1600-talet. Men i denna tappning sen 70-talet ungefär.

1971 arrangerade Kiwanis Fastingen för första gången. 2017 blev sista året. Tills i år hade man bildat en förening som ska driva Fastingen vidare. Föreningen har stora visioner för hur man ska kunna utveckla marknaden. Men detta får man ta länge fram. I år räckte inte tiden till. Så om någon tyckte att man lagt karbonpapper på förra årets program har delvis rätt.

Det hela började på torsdagen med invigning vid stadshotellet. Linden Drumline uppträder framför stadshotellet. Sedan tog sedan Regina Nordenfeldt (alias Christina Skan) och högtidligt invigde Fastingen från Stadshotellets balkong.

IFK Kristinehamns arrangerar två löptävlingar på kvällen. Först är det kaninjoggen
För barn upp till och med 11 år som springer ungefär 1 km centrum runt.

Efter detta är det dags för Harsprånget som är 6 km långt. Där kan man välja att gå, lunka eller löpa. Förra året var första året jag var med. Och tänkte även ställa upp i år. Man kan ju inte vara sämre. Då mina arbetskamrater inte ställde upp valde jag att genomföra loppet själv. Man var ju liksom inställde på det. Det var riktigt riktigt varmt så jag drack en del innan. Det var tungt. Riktigt tungt i år. Varmt som bara den. Men jag kom runt i alla fall och det var det som var min målsättning.

Fredagen bjöd som liksom gårdagen på axels tivoli som sätter upp diverse åkatraktioner
på våra två torg i Kristinehan. En liten knallemarknad fanns det också.
Butikerna hade flyttat ut och hade försäljning utanför sina butiker. Något som skapar extra liv och rörelse. Det blev två inköp. Ett par fräcka mjukisbrallor och en lakritsrem. På kvällen var det Underhållning av Moderna Tider samt DJ Micke i öltältet

Lördagen bjöd på massor av trevligheter. Först ut var Frälsningsarmén som spelade upp utanför Borgen. Inte så mycket rock´n roll men ändå. De hade som vanligt sin gryta dä som jag tror verkade rätt sval.

Lekaresällskapets skådespelare visade upp sig och gjorde reklam inför sommarteatern med Bröderna Lejonhjärta. Denna sommarteater kommer spelas ute på Gustafsvik här i Kristinehamn. Fight Fit hade gratis pass vid Stadshotellet. För barnen hade man Trollkarlen Simon Söderqvist som underhöll med mingelmagi på hela Kungsgatan.

En annan stående programpunkt är Kristinehamns dragspelsklubb som alltid brukar bjuda på ett varierat program. Så även i år. Mycket duktiga är dom. Passe även på att filma en liten snutt i år som jag kommer lägga upp här på hemsidan

Efter att dragspelsklubben spelat färdigt var det dags för Kristinehamns Folkdanslag att göra en uppvisning. Då Sam & Marianne som brukar kompa dem var på annat upptåg fick tre spelemän frpb dragspelsklubben kompa dem. Mycket duktig allihopa.

Senare på dagen var det dags för Starke man-tävling på Norra Kungsgatan. Jässes vlka starka grabbar som ställde upp. De tävlade i diverse grenar.

På kvällen var det underhållning av Ebba Gold samt DJ Micke i öltältet. Sammanfattningsvis trevliga dagar. Hoppas att de till nästa r kan hitta på lite nya aktiviteter. En dnsbana vore inte så dumt.

Ölme vann över Bosna92 med matchens enda mål

16 jun

Här följer lite bilder från hemmamatchen mellan IFK Ölme och Bosna 92 Örebro. En match som Ölme vann med 1-0 Det var ett hårt pressat skott i nere i målvaktens högra hörn. Efter att Ölme tagit ledning med 1-0 blev Bosnas målvakt utvisad efter att han tagit bollen med händerna utanför straffområdet. Ölme kunde sedan kontrollerat spela av matchen. Detta innebar tredje raka sgern och 3 sköna poäng i protokollet.

PRO håller liv i den gamla festplatsen vid Svedboäng

16 jun

Den gamla festplatsen vid Svedboäng, norr om Västerfärnebo, har sett folkskaror som räknats i tusentals. Artister som Agneta Fältskog, Snoddas och Emile Ford har varit här, bara för att nämna några.

Festplatsen har en stor kupoldansbana och scen, Ute/Öppen dansbana med scen, Mindre Servering, Pilkastning, Korvkiosk, Utedass. en riktig mysig festplats med andra ord.

Idag lever den nyrustade dansbanan åter upp till sitt livfulla rykte. Midsommardansen och dragspelsstämman den sista lördagen i juli är några av årets höjdpunkter.

Måndagar mellan kl 13.30 – 17.00 är det PRO Västerfärnebo som arrangerar motionsdans i parken. Inträder är 100 kr. Alla PRO-are och SPF-are hälsas välkomnat ill danserna.
Servinge med kaffe och korv finns

Sommarens program som ser ut som följer.
2018-06-11 Holens
2018-06-25 Sandins
2018-07-09 Junix
2018-07-23 Gideons
2018-08-06 Jonnys
2018-08-20 Samzons

Danser i Ängby Park sommaren 2018

15 jun

Ängby Park är den mysiga folkparken som ligger i Knivsta. Det är Knivsta Idrottsklubb som äger och driver Ängby Park. Parken har en lång tradition med att huserat band och danser. Bland annat har band som Led Zeppelin och Gyllene Tider inlett sina turnéer på Ängby Park. Övriga artister som besökt parken genom åren har varit Tore Skogman, Sven Ingvars, Simon and Garfunkel, Hep Stars, Bill Haley, Agneta, Björn och Benny, Ted Gärdestad, Ulf Lundell, Lill Babs och Monica Zetterlund

Idag används parken till olika evenemang, som danstillställningar, privata arrangemang och konserter.

Ängby Park erbjuder stora ytor både inomhus och utomhus, med möjligheter till uppträdande på scener. Parken ger dig möjligheter att ha ett evenemang i en klassisk riktig park miljö centralt belägen i Knivsta med goda kommunikationer och parkeringsmöjligheter.

Några som är en bidragande orsak till att parken idag hålls levande är bland annat PRO som arrangerar midsommardanser i parken.

1996 kom någon på idén att man skulle anordna sommardanser i Ängby Park. Styrelsen klubbade förslaget med fyra röster mot tre och den första dansen ägde rum den 6 juni samma år. Premiären drog 147 personer som dansade till Mac Olssons orkester. Sedan dess har det rullat på sommar efter sommar. Upptagningsområdet har växt. Folk kommer ända från Stockholm, Västerås, Sala, Enköping och Uppsala för att få dansa i Ängby Park.

7 juni Micke Ahlgrens
14 juni Kjell Dahls
28 juni BarraBazz
5 juli Sandbergs
12 juli Sandins
19 juli Samsonz
26 juli Gideons
2 augusti Junix
9 augusti Matz Rogers
16 augusti Hedins
23 augusti Strike
30 augusti Ola & jag

Traditionsenligt nartionaldagsfirande i Filipstad

15 jun

Filipstad är nog Sverigebäst på att fira nationaldagen. Dom är en av få städer som tagit detta med nationaldagsfirande på allvar och firar rejält. Det firades från tidigt på morgonen till långt in på natten.

Man startade redan klockan åtta på morgonen med högtidlig flagghissning på Monitorholmen.

Under dagen blev det så klart den traditionsenliga nationaldagsparaden med fanbärare, mängder av blå och gula ballonger, flaggor, nationalsången, ballonguppsläpp, somlig musik, glass till barnen.. Paraden går från Bussterminalen till Stora Torget. Medverkade gjorde även duktiga kulturskolan i Filipstad.

Ett Gundeprogram vid Gundestatyn i stadsparken blev det också inplanerat innan det var dags för Sofia Källgren på torget. I var det med Ingela och Ingemar Bäckström.
Paret Bäckström är en visduo som i 25 år har presenterat den svenska visskatten. Ingmar var nära vän med Gunde Johansson vilket återspeglades i dagens fina visprogram.

När klockan slog tre var det dags för det stora kafferepet. Värmlands största kafferep utan tvekan man lugnt säga att det är. Det är Lottakåren och Filipstads kommunpolitiker som bjuder på gott nationaldagskaffe, kaka och bakelse. Som underhållning till detta så hade man år valt att boka in Sofia Källgren. En otroligt ödmjuk och duktig artist.
Sofia är en av våra mest mångsidiga och folkliga artister. I över 20 år har hon turnerat och gjort 100-tals konserter både i Sverige och utomlands. Hon har också medverkat i mängder av TV-program. Hennes röst lämnar ingen oberörd. Det blev en riktigt varierat program där hon visar att hon behärskar olika genrer.

Efter Sofias framträdande var det dags för svenska flaggans högtidsstund. Slottsbrons musikkår med drillflickor paraderade från Folkets hus till Stora Torget. Som det gjort många gånger tidigare.

Sedan blev det Nationalsången och mer härlig musik från musikkåren. Flera olika frivilligorganisationer deltog även i paraden.

Högtidstalet höll Calle Stjernlöf. Han är uppvuxen på Storhöjden i Filipstad. Här finns både barndomshemmet och caféet som han och hans far Arne drev tillsammans. Nu har han tagit över driften av det.

Årets Filip och Filippa tog emot sina utmärkelser, ”Acke-priset” delades ut för 13:e gången. Filipstads Rotarys stipendium och Filipstads Fruntimmersförenings stipendier delades även de ut. Dagen avslutades med att Filipstads kommun uppmärksammade nya svenska medborgare med utdelning av gåva.