Wahlströms med ny buggsingel

30 jun

Idag 29/6 släpper WAHLSTRÖMS sin nya buggrökare ”Ingenting blir bättre” på Spotify. En singel som bådar gott och ger smersmak till mer material från Vadstenagrabbarna.


Publicerad: 2018-06-30 22:44:44

Mickeys ersätter Voize

30 jun

Voize måste tyvärr ställa in kvällens spelning på Tors loge pga sjukdom. Mickeys orkester hoppar in som ersättare.


Publicerad:

Outfit 180629

29 jun

Hood: Tommy Hilfiger
Shorts: Eckõ
Skor: Skopunktem


Publicerad: 2018-06-29 00:08:37

Dags igen för årets Dansgala i Storuman

28 jun


Martinez – Ett av banden på dansgalan i Storuman

Så var det dags igen för årets Dansgala i Storuman. För 22:a året i rad, sedan 1997, har Nöjesalliansen (Storuman IK, Gunnarns IK, PR-föreningen Vildmannen och Åskilje Bygdegårdsförening) tagit fram ett stjärnspäckat paket!

Nu är det dags igen för den årliga dansgalan. Lördagen den 30 juni går den av stapeln i Storuman i samband med Storuman-dagarna. Platsen är som vanligt Vildmannahallen. Det blir scenuppträdande av bland andra Magnus Carlsson och Jessica Andersson.
De dansband står för kvällens nonstop-dans mr Mickes, Eloge och Martinez


Publicerad: 2018-06-28 23:53:31

Icaros byter trummis

28 jun

Dansbandet Icaros meddelar att det fått en ny trummis. Han heter Reino Andersson och har tidigare spelat i bland annat Cavalkad och Callisto. Han ersätter Stefan Stisse Svensson som valt att trappa ner med spelandet efter många år i dansbandsbranschen, senast 10 år i Icaros.


Publicerad:

Rolandz släpper i sommar ett nytt album

28 jun

Rolandz släpper i sommar ett nytt album inför sin kommande sommarturné.
På samlingsplattan ”Fuldans… och hela rubbet” ingår förutom de stora hitsen även ett antal helt nya låtar som ”Sådärja”, ”Hem kära hem” och Jerry Williams-hyllningen ”Jag vill höra I can jive”. Albumet släpps 6 juli

Följande låtar finns med på albumet.
1. Fuldans
2. Jajamen
3. Syster Jane
4. Sådärja (Ny)
5. Nu är det lördag igen
6. Ja ä inte bitter
7. Hem kära hem (Ny)
8. Jag hör hur dom ligger med varandra i våningen ovanför
9. Halleluja mamma
10. Lycka till med nästa kille
11. Blue Blue Moon
12. Jag vill höra I can jive (Ny)
13. Det är kanon
14. Eda Lee
15. Har jag fel
16. Du kommer med sol
17. Upp till dans
18. Josefin Josefin
19. Hörru Rut
20. Ta på dig den röda jumpern, Baby
21. Ett steg bak och två steg fram
22. Kalenderflickan
23. Full igen i Jul
24. Jajamen (Remix)


Publicerad:

Premiär för Cedrix i Degerforsparken

27 jun

Kommer detta inlägg bli historiskt? Nja kanske inte. Men skall börja det lite tråkigt och berätta att det faktiskt tro det eller ej regnade denna kvällen då vi styrde kosan till Degerforsparken för lite dans. Men lite regn har aldrig stoppat mig från att åka på dans. En stor anledningen till mitt besök i parken stavas Cedrix. En orkester som jag fler gånger velat uppleva live men som jag aldrig fått tillfälle till. Men nu skulle det äntligen bli dags.

På sin hemsidan skriver bandet att de spelar i huvudsak dansmusik men även musik från andligt till rock’n’roll. Låtar från 50-talet och framåt, mogendans, gammeldans, motionsdans, trivseldans, PRO, SPF-dans, födelsedagsfester, underhållning. Kort sagt så är detta en mycket allsidig duo. Bandet startade som enmansband den 7 augusti 1997. Den 18 maj 2001 kom Maria med. Cedrix är ett av de dansband som turnerar mest i Sverige.

Denna kväll hade jag sett fram emot länge. ”En vän du kan väcka mitt i natten” och
”Ljus och värme” fick inleda kvällens dans följt av ”Varje natt varje dag” och
”Kan du hålla dom orden”. Jag har tidigare bara hört de på skiva. Men kan säga att de låter minst lika bra live. Behaglig ljudvolym dessutom. Ett plus för att de frågade oss i publiken om det var bra. Det är inte många band som gör. Härligt med orkestrar som värnar om danspublikens hörsel.

Det märks vilken rutin bandet har. Men så har det ju närmare 50 års branchvana så det vore konstigt om det inte skulle låta bra dom dem. Kent började spela dragspel som 4-åring. Men det blev snabbt gitarr som blev huvudinstrumentet. I orkestern som han spelade i som ung behövdes en saxofon, det blev starten för Kent. Och saxlåtar är något som det bjöd på under kvällen till min stora förtjusning. Och det är så härligt att lyssna på någon som verkligen kan hantera en saxofon till fullo. Sen blir det mer variation på kvällen när det bryter in med dessa härliga instrumentalgodingar.

Det är full fart på golvet. Att regnar lite ute tycks ingen bry sig om när det bjuds på så sådan härlig dansmusik från scenen. Maria sjunger mjukt och behagligt. Hon har ett förflutet bland stekpannor och kastruller som kock i 12 år. Men ödet ville annat och nu har hon varit med i Cedrix i över 17 år. Maria är dessutom mycket duktig med att baka goda kakor när hon inte står på scenen. Detta är en duo som jag gärna ser fler gånger.

Så var vi till slut framme vid kvällens sista dans. Jag kunde då summera ett riktigt trevlig danskväll med mycket bra låtar hela kvällen rakt igenom. Många härliga evergreens blandat med en och annan egen låt. ”När drömmarna slår in” en egen låt skriven till bandet av Patrik Larsson är en mycket fin låt som jag fastnade för från första lyssningen.

Avslutningsvis vill jag tacka Kent och Maria för en mycket trivsam kväll i Degerfors. Tack även till Degerforsparkens som bokade in denna duo. Hoppas de får komma tillbaka nästa år. Och till er som inte dansat till Cedrix jag kan varmt rekommendera detta.


Publicerad: 2018-06-27 23:09:05

Premiär för Ole Hansen med Matz Bladhs

27 jun

Vill göra lite reklam för Matz Bladhs kommande spelning på Rydsnäs Loge. Det är bandets första spelning med nye sångaren Ole Hansen.

Föreningarna som ansvarar för logen och dess underhåll är fyra stycken; Rydsnäs Idrottsförening, Västra Ryds sockenförening, Västra Ryds hembygdsförening och Rydsnäs Bygdegård

Rydsnäs Loge ligger bakom kyrkan i Rydsnäs samhälle. Rydsnäs ligger mellan Eksjö och Kisa utmed riksväg 134. I Rydsnäs svänger ni in vid Rydsnäs Handel så ser du logen.


Publicerad:

Outfit 180625

27 jun

Skjorta: Top Streetwear
Jeans: Replay


Publicerad:

Pia Pihlgrens släpper nytt

26 jun

Pia Pihlgrens är tillbaka med ett nytt album och det är ett album fyllt av ett gäng nyskrivna låtar och ett par covers i bästa Pihlgrens-anda. Dansband möter country i en skön blandning. På albumet gör Pia en duett med den norske sångaren Rune Rudberg och det är en av alla sköna middle of the road-låtar. Dessutom ökar bandet takten ordentligt på ett antal spår som är riktigt starka bugglåtar. Totalt sett – ett grymt starkt dansbandsalbum med ett band som går sina egna vägar och det i ett eget vägskäl.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Måndag morgon
2. Lenger ned langs veien – duett med Rune Rudberg
3. Dynamit
4. Ensamma kvällar
5. Tjena hallå
6. Kyss mig nu
7. Darling
8. Jag glömmer ingenting
9. Du er sola
10. Vem behöver pengar
11. I can be the one
12. Nej nej nej
13. Tills jag kan resa mig igen

Källa: Ginza.se


Publicerad:

Premiär för sommardanserna på Gårdsjölogen.

26 jun

Nu på onsdag är det premiär för sommardanserna på Gårdsjölogen. Denna pärla ligger i Gårdserud mellan Sunne och Mårbacka. Bandet som spelar upp till dans på premiären är Streaplers. Danstiden är kl 19.00-23.00

Säsongens program ser ut som följer:
2018-06-27 Streaplers
2018-07-04 Kindbergs
2018-07-11 Wahlströms
2018-07-25 Per Håkans
2018-08-01 Callinaz
2018-08-08 Titanix
2018-08-15 Shine


Publicerad:

Black Jack med ny singel

25 jun

De somrigt klädda Black Jack har släppt en ny singel med två låtar – ”Älskling, jag lovar och svär” och en riktigt partyklassiker i ”Hey! Baby”. Singeln finns tillgänglig spotify


Publicerad: 2018-06-25 22:54:56

Holens bjöd på dansglädje i Molkom

23 jun

Så var det dags för lite logdans igen på Upperudslogen. Denna gång var det en söndag och lite PRO-dans som stod på schemat. Den största anledningen till att jag var där berodde så klart på orkestern. Det var trevliga Holens orkester från Vingåker som svarade för musiken denna kväll. Kent, Monica, Conny och Kenneth heter medlemmarna i bandet. Och det börjar på att bli lite tjatigt att skriva om vädret. Men det var så klart sol sol sol som bara den och varmt. Så det gällde att dricka mycket under kvällen.

Mycket folk hade kommit till logen denna förtjusande söndag. Vi småpratade lite med holens innan det var dags för dem att äntra scenen. För Connys del var det premiär på logen. Han hade aldrig varit här tidigare. Men han tyckte det var ett otroligt fint ställe och en härlig loge. Dansgolvet fylls snabbt med trevliga dansare från när och fjärran. Av applåderna att döma är Holens mycket populära här. Kent tar till orda och hälsar publiken välkomna. Gensvar direkt. Vart skall detta sluta? Med tanke på värmen uppmanar han publiken att dricka mycket vatten.

Jag passade även denna kväll på att plåta lite runtomkring bilder på logen. Det kan alltid vara bra att ha i marknadsföreningen av logen. Det är ju så att jag och broder har hand om logens facebooksida där vi gör reklam för lördagsdanserna. Det är ju så fina miljöer.

Inne på logen framför Kent en av mammas favoritlåtar. ”Det skall komma en môra” som Mona Gustafson gjort. Tillsammans med ”Så länge mina ögon ser” som även den är signerat Mona G. Kan det bli mera rätt? Tack Holens för att ni bjuder publiken på det som de vill ha. Många fina evergreens blandat med lite egna låtar också.

Det hela artade sig till en mycket trivsam kväll vid logen om än lite varm. Efter dansen blev det sedvanligt en korv. Sedan sade vi hej då till Holens som dagen därpå skulle och och spela upp till dans på Svedboäng.


Publicerad: 2018-06-23 23:16:20

Med brorsan på Karlskogafesten

22 jun

Den 15 juni arrangerades för tolfte året i ordningen Karlskogafesten. Det en välbesökt folkfest som alltid. En fest som har något för alla, såväl gammal som ung. Vädergudarna var på bra humör även om de fälldes lite regn på slutet. Det har varit en tradition för mig och broder att åka på detta de senaste åren.

Innan vi tog oss till Ekmansdalen stannade vi till och kikade lite mat på en trevlig restaurang som heter ”Som hemma”. Ett centralt café beläget vid Alfred Nobels torg. Ett café som passar de flesta med fika, smörgåsar, lätta luncher, a la carte och fullständiga rättigheter. Broder och jag beställde in en pasta som smakade underbart. Rent och snyggt. God mat. Väldigt trevlig personal. Ett ställe som vi varmt kan rekommendera.

Kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson invigde som brukligt Karlskogafesten från scenen i Ekmansdalen. Trupperna i BIK Karlskoga och Rävåsens IK Karlskoga presenterades. Dessutom fick Rävåsens IK Karlskoga motta ett certifikat från kultur- och fritidsnämnden ordförande Siv Björk Kellgren som bevis på att man blivit certifierad som Säker & trygg förening.

Idolvinnaren Chris Kläfford klev upp på scenen vid åttasnåret Han har en bra röst men ingen artist jag lyssnat in mig så jättemycket på. Jag vet i princip att han vann idol och att han kommer från Lindesberg precis så som förre idolvinnaren Martin Almgren gör. Och såklart avslutade han sitt uppträdande med att tolka låten Imagine av John Lennon. Det gör han mycket bra måste jag säga.

Den artist som brorsan och jag kommit dit för var Thomas Dileva. En gemensam idol som vi båda har. En kärleksbudbärare av stora mått. Jag har alltid gillar honom för att han alltid går sin egen väg och tror på det han gör till 100 procent. Det blev en mycket njutbar stund tillsammans med Thomas och hans gitarr. Akustiskt och avskalat. Det gör att hans texter om än mer mer tydligare. Jag bara nöjt av hans musik och underbara röst. En sådan här stund önskade man inte skulle ta slut. Men till sist gjorde den det. Men det blev så klart stående ovationer vilket gjorde att Thomas fick återvända in på scenen för ett extranummer i ”Vi har bara varandra” Nu hade tyvärr regnet tilltagit lite. Men vad gör det när man hör Thomas sjunga.

Då regnet tilltog mer och mer beslöt vi oss för att styra kosan hemåt Kristinehamn igen.


Publicerad: 2018-06-22 23:29:47

Outfit: Midsommar

22 jun

Skjorta: Dahlin
Jeans: Psycho Cowboy
Skor: Skopunkten


Publicerad:

Somriga bilder från Filipstad

20 jun

Här följer lite bilder från Filipstad som jag tog när jag besökte staden under deras nationaldagsfirande i år.


Publicerad: 2018-06-20 23:27:29

PHs levererade på Upperudslogen

20 jun

Oj oj oj!!! Bra dansmusik stavas PHs. Det var nämligen dessa gossar som besökte logen. Meningen var att Jontez skulle ha svarat för dansmusiken men eftersom de lagt ner sin verksamhet så fick arrangören Per-Håkans i stället, eller PHs som de numera heter.

Denna kväll var det viss konkurreras av en loge c:a 2 mil från Molkom som hade stor dansfest. Det påverkade lite publikantalet. Men det kom en del dansare trots allt som ville dansa till bra dansmusik levererad av grabbarna i PHs.

Jag bara älskar deras sätt att spela och förmedla dansbandsmusik. e har så medryckande härliga låtar med fart i som de blandat upp med så mysiga lite lugnare foxlåtar. Tillsammans blir det en oslagbar kombination. Lägg där till otroligt duktiga musiker så förstår ni vilken kväll det blev.

Avslutningen på kvällen med magisk. Linus bjöd på en av mina favoritlåtar av Peter Jöback. Från plattan ”Människor som du och jag” spelade de ”Stockolm i natt”. skriven av Andreas Mattsson, Niclas Frisk och Peter Jöback. Linus gjorde den med bravur. Man får rysningar. Efter detta bjöd de på ”Finns din kärlek kvar för mig” som Expanders sångare skrivit. Även detta var ståpällsvarning.

Efter lite snack med grabbarna blev det lite sedvanlig korv. Smakade gott så här i natten. I sakta mak tuffade broder och jag hemåt. Stort tack till samtliga inblandade för en otroligt trevlig kväll.


Publicerad: