Semester

30 jun

I dag så började min semester. Smaka på ordet semester. Låter det inte underbart? Och hur firar man att man har semester. Tja man kan antingen inte göra någonting eller så slår man runt på stan.

Nu så passade det ju så bra eftersom jag tidigare bestämt med min vän Markus att vi skulle gå på Varvet och lyssna på JR som skulle komma dit.

Det är alltid lite svårt att veta vad man ska ha på sig. Eftersom det kan bli både kyligt at sitta ute och svettigt framåt småtimmarna. Det hela resulterade i klädseln; ljusbruna vida jeans, en vit t-shirt och en kortärmad blåröd rutig skjorta.

Eftersom jag skulle cykla hem senare på natten så fick jackan följa med. Eftersom köket har öppet till kl 23.00 så hade vi ingen brådska. Men vi ville ändå inte äta för sent.

Kvällens meny blev fläskfilé med grönpepparsås och strips. Till det blev det en cider sort Cactus/Lime. Det smakade underbart.

Det var lite tunt med folk, och det visade sig att det fortsatt skulle bli så. Kl 22.15 betalade vi in oss för att Lyssna på JR. Vi har då nästan ensamma i lokalen.

En halvtimme senare hade en del folk kommit in. När klockan var ungefär 22.45 började JR spela. Det kom lite mer folk efter hand.

Och när klockan var halv ett var det skapligt med folk. Men mer folk hade ju som sagt inte skadat. Men vad ska man begära helgen efter midsommarafton. Vi som var där hade i alla fall kul tillsammans med JRs musik.


Publicerad: 2006-06-30 13:40:07

Regn

28 jun

Äntligen regnar det så jag får användning av mitt regnställ som jag köpte i Ullared. Sen är det ju lite skönt att det kommer lite regn som rensar luften. Det känns så otroligt frisk att gå ut efter ett regnväder. Men ibland så önskade man ju att regnet inte fanns. Men nu är det regnar kan ,man med gott samvete sitta inne och pysslar med hemsidan och lite annat. Jag har under den senaste veckan uppdaterat mitt bildgalleri med massor av bilder från roligheter som jag varit ute på.


Publicerad: 2006-06-28 13:40:07

Sjötorp/Lyrestad

25 jun

Någon gång om året så brukar vi åka ner till Sjötorp och spana in alla båtarna. Det är verkligen en liten oas Sjötorp. Denna dag verkade vädret inte riktigt vara på vår sida. Det var lite gråmulet, och det såg ut som om regnet var i antågande. Men när vi närmade oss Otterbäcken och sedan Askeviksbaden så kom lilla solen fram.

Väl framme i Sjötorp var det full aktivitet. Många var dom båtar som skulle genom kanalen ut i Vänern. efter att ha prövat runt lite bestämde vi oss för att pröva lyckan vid Elles Ifs lotteristånd, vilket resulterade i ett pastaset och ett paket Sverigeservetter.

Efter detta började det kurra i magen. Så vi gick till en av handelsbodarna och köpte laxtallrik med potatissallad. Jag har ju inte varit något direkt laxälskare, men det var riktigt gott med lax. Lagom till det att vi ätit upp kom så regnet. Lite duggren som sedan började avta.

Innan vi for hem tog vi en sväng till Lyrestad. Där var vi på ett museum och tittade på gamla saker. Bland annat en massa gamla telefoner, som en telegraf i området hade samlat på sig.

När vi kom ut från museet regnade det rejält så vi beslöt oss för att åka hem igen. Men det blev i alla fall en trevlig eftermiddag.


Publicerad: 2006-06-25 13:40:07

Midsommar

23 jun

Midsommaraftonen bjöd på det vädret som utlovades. Och det tycker jag ör okay. Att dom för en gång skull prickade rätt är inte så illa. På eftermiddagen var vi ute i stugan i skärgården och klädde midsommarstången och fikade lite. Över 40 personer var där i år, mycket roligt. Det är alltid kul när det kommer folk. Jordgubbssaft och jordgubbstårta hör verkligen midsommar till. Underbart!

När vi kom hem från skärgården var det dags för lite mat. Det blev lite allt möjligt som vi dukade fram. Kyckling, sill, och så min speciallite som jag alltid äter på midsommar. Fiskbullar. Det har jag gjort sen jag varit liten. Eftersom jag inte äter sill så har det av någon anledning blivit fiskbullar i dillsås. Men det är jättegott, tycker jag i alla fall. Efter maten var så dags att vila sig lite inför kvällens aktiviteter.

Logdans på midsommar, finns det något som är mer svenskt? Beror nog på vem du fråga. Nåväl. För oss bar det iväg till Jacobs loge i Degerfors. Det var flera år sedan jag var där sist. Tänk att så mycket folk hittar till denna plats mitt ute i skogen. På scen stod Carina Jaarneks Orkester. Det var första gången jag såg Carina Jaarneks agera som dansband-. Jag såg dom ju förra året på Elviskonserten här i Kristinehamn. Det var kanonbra dansmusik. Det spelades mycket Elvis och 60-tals musik. Det blev en svettig och varm kväll med Carina Jaarneks. På slutet var publiken verkligen i gång och applåderade till 3 extralåtar, inte alls illa. Det har ju blivit en tradition att Carina ska till logen på midsommar. Så vi får väl se om vi syns nästa år också.


Publicerad: 2006-06-23 13:40:07

Andlig spis vid Picassoudden

20 jun

Kjell Samuelson blev rikskändis under 70- och 80-talen när han var medlem i gruppen Samuelsons som turnerade internationellt och hann göra mer än 30 LP-skivor, varav flera i Nashville. Efter gruppens upplösning i slutet av 80-talet har Kjell fortsatt sin egen karriär och turnerar fortsatt flitigt i norra Europa inkl Baltikum och Ryssland.

I söndags eftermiddag var han ute vid Picassoudden i Kristinehamn för att uppträda. Vädret var soligt och varmt, om än blåsigt.

Han berättade ofta om underbart det var att vara kritsten, och vad den som inte är kristen går miste om. Och hur han fått hjälp av herren Jesus Kristus och att man bara kunde fråga honom om hjälp så fanns han där och ställde upp.

Visst låter det bra? Men jag är kanske något skeptisk. Om han nu kan fixa allt och ställa upp så kan väl ge IFK Ölme några 3 poängare. Nej skämt o sido. Jag respekterar alla som har denna tro och som är kristna.

Det blev i alla fall en trevlig afton med många välkända låtar som man kunde sjunga med i.


Publicerad: 2006-06-20 13:40:07

Ska man åka buss på sommaren

19 jun

Det är nog inte meningen att kommunen och Värmlandstrafik vill att man ska åka buss här i stan. För vilken gång i ordningen det är som dom gör om linjenätet, och ändrar bussnummer de senaste 15 åren vet jag inte.

Rörigt är bara förnamnet. När man väl har lärt sig hur bussen går, vilka tider och vilka nummer det är så har dom en förmåga att röra till det.

När sommartidtabellen kom har man dessutom totalt ändrat layout på tabellen till något som många upplever som jobbig och svårbegriplig.

Jag ställer mig frågan: Varför kunde det inte fått vara så som det var förut. Alla viste då när bussen gick, vilket nummer det var, och vilken linjesträckning det var. Så snälla ni som styr i kommunen med busstrafiken. Ändra tillbaka till så som det var förut, eller låt det vara som det är nu. Ändra inte en massa.

Jag tycker synd om dom äldre som hela tiden tvingas lära sig nya rutter, nya nummer och tider. Det går ju bättre för en annan som är ung.


Publicerad: 2006-06-19 13:40:07

En liten bok om dansband

18 jun

Detta med dansband är verkligen ett fenomen i sig. Det pratas ofta om dansbandsbranchen och danbandsfamiljen. Som om det vore en storts egen värd. Något magiskt kanske?

För er som inte är så bevandrade i denna bransch och vill kanske veta hur det fungerar kan jag rekommendera en mycket prisvärd lösning.

Det är Liselotte Sivertsen Carlsson och Thomas Carlsson som för någon vecka sedan släppt ”En liten bok om dansband”.

Det är en fin påkostad bok med mycket humor. Och när man som jag känner till en del saker lite väl mycket, och sedan läser i stort sett det samma i boken blir man lite förvånad. Man får det liksom på papper att just det där som man funderat på om det verkligen är sant, faktiskt visar sig var det.

Boken ”En liten bok om dansband” verkar skriven med en glimt i ögat och enorm värme. När jag läser i den får man sig många roliga skratt. En del av det som läser kan man applicera på historier som man själv hört talas om.

Detta är verkligen en bok som jag rekommenderar varmt. Och jag tror inte det spelar någon roll om du är dansare, musiker bokare, arrangörer eller bara allmänt nyfiken. Alla har på ett eller annat sätt glädje av boken.

Så nu kan jag bara rekommendera ett besök på nedanstående adress, och att ni beställer boken.
http://www.carlsonmtl.se/bok.html


Publicerad: 2006-06-18 13:40:07

Logdans i Upperud

17 jun

Ibland försöker man föreställa sig hur det skulle vara att resa runt som dansband här i landet. Man skulle säkert få uppleva en massa roliga saker.

Nu på sommaren är det ju alla dessa fina folkparker och logar som man får uppleva.

Att få komma till Upperudslogen som är Värmlands populäraste dansloge måste vara en av höjdpunkterna. I lördags när jag besökte Upperudslogen så var det Mats Bergmans som stod på scenen.

Över 540 dansare hade tagit sig hit denna fina sommarvarma afton. Bergmans var på sitt absoluta toppenhumör där dom stod iförda sina nya fina kläder.

Men jag kan inte förstå hur dom orkar ha både slips, långärmad skjorta och väst, i den värme som var. Men efter paus blev det bättre. Det var bra fart hela kvällen, och Mats Bergmans blandade friskt mellan bygg och foxtrotlåtar.

Har ni aldrig varit på Upperudslogen kan jag varmt rekommendera denna natursköna loge.

Programmet är som följer 24 juni Elwins, 1 juli Clas Lövgrens, 8 juli Cavalkad, 15 juli Mona G:s, 22 juli Dannys, 29 juli Danslaget, 12 augusti Johnny Sandins, 19 augusti Svennes, 26 augusti Kjell-Christers

Kl 01.05 och tonerna av extranumret tonat ut är det så dags att styra kosan hemåt. Det blev som vanligt lite prat med orkestern.


Publicerad: 2006-06-17 13:40:07

Dans med Roger Lööfs

14 jun

Efter att vi svängt av vägen för tidigt, varit inne i samhället Högboda, missat konsums öppettider med 1 minut, pratat med en engelsman. Samt haffat en man som var ute och rastat hunden kom vi så fram till kvällens dansplats som var Orrnäsets hembygdgård. Det var lite vanskligt att hitta dit, eftersom vi inte visste vad det var vi letade efter. Det enda jag visste var att det var en hembygdsgård.

Det hela visade sig vara en lite oas ca 5 km RV 61 norr om Korsning Högboda mot Arvika Boda Hembygdsgård eller Orrnäst har många intressanta byggnader och samlingar. Kvällens band som stod på scen var dansbandet Roger Lööfs. Det var på ”stora scenen”. Dansen började kl 18.00, och scenshowen var satt till kl 20.30

Om man håller sig till sanningen, och bortser från att det var en något mindre scen, och att den oannonserade scenshowen uteblev så var det en toppenkväll. För er som undrar kan jag berätta att Roger Lööfs är ett uppfräschat Håkan Nordlöfs.

Om föregångarn var bra så var detta ännu bättre, nu med skön kvinnlig fägring på saxofon. Tänk att man på en månad kan bli så pass samspelta. Men har man rutin så har man. Det hela artade sig till att bli en mycket trevlig kväll. Nu är det bara att rikta in såg på samma band i Degerforsparken den 12 juli.


Publicerad: 2006-06-14 13:40:07

Studentdag med fotboll

9 jun

Det känns så länge sedan när man idag står på skolgården vid snobbskola. Eh.. jag menar Brogårdsskolan. Det var ju hemskt längesedan som man själv tog studenten. Det känns länge sedan som man själv tog studenten då man hunnit med en del sen dess. Trots att man inte själv tog studenten så kändes det lite festligt ändå. För man vet ju själv hur man kände det. Men det var nära att det inte skulle bli någon utgång på Brogårdsskolan för min del.

Tänk att man kämpade och slet hårt på en skola och sen tog examen på en helt annan skola. Nu kanske ni undrar varför? Jo för er som inte vet så mycket om gymnasieskolorna här i Kristinehamn. Vi har två gymnasieskolor. En som av vissa kallas ”snobbskolan”, eller Brogårdsskolan som den egentligen heter. Sen har vi då Presterudsskolan. På den skola där jag gick hade vi utbildningar inom El, Industri, Trä, Bygg, Fordon och Transport, samt omvårdnad.

Det varit tradition att man tagit examen på Brogårdsskolan som är den andra. Men det året jag gick ut (satt med i elevrådet) så tänkte vi att vi kunde bryta trenden och gå ut på den skola man gått på i flera år. men icke. Det var en grupp som mot sade sig det.

Men det var en del tjejer som inte tyckte det. Dom skulle få fint besök från 08 och då kunde man ju inte gå ut vid Presterud som var en så ”ful” skola utan vid den ”fina” skolan Brogårdsgymnasiet.

Vi kom på en idé med att dom som vill gå ut där gör det och vi går ut på Presterud, men det fick vi dessvärre inte för vår rektor. Men hon medgav att det skulle vara kul om vi gick ut på Presterud, men så blev inte fallet. Alla var tvungna att gå ut på samma skola och det blev till sist Brogårdsskolan. Trist men sant. Så nu har jag delat med mig av denna lilla historia

På kvällen var det fotboll för hela slanten då Ölme skulle åka till Kungör och spela bortamatch. Det hela började med att vi blev fast i en lång bilkö vid infarten till Örebro. En lastbil hade vält i diket. Det hela slutade med att vi fick ringa upp Kungsörs BK och be dem skjuta på matchen. Matchstarten blev 19.25 På det store hela blev det en trevlig kväll som slutade med 3 friska poäng för Ölme. Hemresan gick lätt, och vi var hemma i stan ungefär vid midnatt


Publicerad: 2006-06-09 13:40:07

Populärt att blogga

7 jun

Är det en konst att blogga? Om ni frågar mig blir svaret Nej. Man ska hela tiden komma på nya ämnen. Jag har ju inte så svårt. Jag skriver ju mest vad jag gjort och vad som hänt i mitt liv. Jag tar inte upp några speciella ämnen så där ofta. Oftast brukar ju bloggar ha ett speciellt tema, som trädgård, film, musik, politik eller något annat trevligt. Jag försöker skriva varierat i min blogg.

Hittills har jag varit lugn och sansad när jag skrivit min blogg, och har vad jag själv tycker inte gjort för stora utsvävningar. Jag gjorde en kul sak. Jag sökt på ordet blogg på google och fick upp ungefär 12 600 000 träffar. Tydligen var det så enormt många träffar så google inte kunde berätta exakt hur många det blev. Antalet träffar vittnar ju bara om vilket intresse det finns för att blogga. Det finns en del bloggar som jag återkommer till och som jag ständigt läser.

Den förta är Ninas dansblogg. Det är dansentusiasten Nina Fyhr som skriver om sitt dansade och lite annat. Hon är mig veterligen en av få dansare som bloggar. Det är kul att läsa hennes blogg och läsa vilka dansband hon varit ute och dansat till
Adress: http://ninasdans.blogg.se/

Den andra är Michael Nystås dansbandsblogg. Alla som kan något om dansband vet väl vem denne herre är. Han som alltid med vass tunga och nyvässad penna skrev tisdagskrönikorna i Aftonbladet. har nu lämnat tidningen och flyttat ut på nätet. Här kan man läsa dansbandsnyheter och skivrecensioner. http://dansbandsbloggen.blogspot.com/

Den tredje är en relativt nystartad blogg. Det är dansbandet Roger Lööfs från Arvika som skriver blogg om turnélivet som dansband. Det är riktigt underhållande och läsa vad som sker omkring dansbanden, inte bara på scen. Nordlöfs är mig veterligen det enda dansband som har en egen blogg.


Publicerad: 2006-06-07 13:40:07

Nationaldagsfirande

6 jun

För första gången på mycket länge, säkert minst 10-15 år så skulle jag fira nationaldagen på hemmaplanen. Tidigare år har man firat det i Filipstad då dom har haft dansen då. Men från och med förra året har dom flyttat dansen till den 5/6, alltså dagen före. Förra året var man i Linköping på fotboll. Men i år var det dags att bege sig till hembygdsgården för att fira Sveriges nationaldag.

Även om vi aldrig kommer upp i nivå med norrmännen är det ju kul att dagen blivit helgdag. Men jag vet en del som tycker att det är dumt att den 6/6 blivit helgdag och att man plockat bort annandag pingst eftersom det garanterat var en helgfri dag.

Den 6 juni kan ju infalla på vilken dag som helst, meddans annandag pingst alltid är på en måndag. Men nu är det så är och vi får göra det bästa av det. När jag kom fram till hembygdsgården var det svårt att få parkering. Det var så mycket bilar och cyklar, och hela gräsytan var fylld med glada nationaldagsfirare. Roligt med folk i alla åldrar.

Under firandet bjöds man på sång av Bro Kammarkör, Musikskolan, Kristinehamns Folkdanslag. Det är alltid kul att se på folkdans tycker jag. Även om firandet kan kännas lite strikt så var det i alla fall en underbar eftermiddag. Hembygdsgården är en underbar oas i stan ett riktigt fint naturområde.

Jag passade på att gå runt och ta lite fina bilder på naturen och byggnaderna som snart kommer på hemsidan. Ett tips för dig som kommer att besöka Kristinehamn, är att besöka Hembygdsgården (Norrgården som den kallas) och ta en fika. Vissa torsdagar är det dans på logen, och det är även fler evenemang inbokade. Kolla med vår turistbyrå för mer information.


Publicerad: 2006-06-06 13:40:07

Erik Lihms i Filipstad

5 jun

Blir det något regn i kväll? Nej det är ju dans på torget i Filipstad, och då blir det inte något regn. Bar att tänka tanken på regn är negativt. Men denna afton sken solen som aldrig förr i Filipstad. Det var varmt och härlig sommarvärme.

Vi var ute i god tid då vi trodde att dansen började kl 20.00, men eftersom det är helgdag dagen efter var danstiden kl 21.00-01.00
Men det gjorde inget att vi var ute i god tid. För vi passade på att innan dansen besöka ”Restaurang två hjärtan” som ligger på Vikgatan, inte långt från ”Hotell hertig Karl”
Jag har varit här någon gång tidigare och ätit, och då var det bra mat. Jag kan meddela för er nyfikna att planksteken smakade jättebra. Lite mäktigt att äta plankstek med potatismos, bearnéssås innan en dans, men det funkade väldigt bra. Kanske berodde på kanske att jag inte dansade så mycket.

Orkestern som stod på scenen denna kväll var Erik Lihms. Det var första gången som jag såg Lihms, och jag kan varmt rekommendera orkestern. Det är ju en ytterst eminent orkester med väl meriterade musiker som bland annat varit med i Vikingarna, Berth Idoffs och Kellys. Det var hyfsat mycket folk ute på gatorna i Filipstad, och dansgolvet var för det mesta välfyllt med glada dansare.

Under kvällen hade jag även nöjet att träffa en vän som jag lärt känna via dansbandsdax. Alltid kul att träffa folk som man chattat med irl. (In real life) Det blev ytterst lite småkyligt framåt småtimmarna på kvällen men är man rätt klädd fixar man det mesta. Vi stannade inte kvar tills det var slut, utan bröt upp ungefär 00.15 Vi hade ju trots allt en lite bit att åka. Vi var hemma efter en trevlig kväll ungefär kl ett.


Publicerad: 2006-06-05 13:40:07

Allt känns så skönt nu

4 jun

I dag är det strålande sommarväder. I dag mår man så där bra som man önskade att man gjorde jämt. Allt känns toppen. IFK Ölme som jag jobbar åt tog i går sin första seger för året mot Hammarby IF TFF. Att det skedde mot ett Stockholmslag och Hammarby gör ju inte saken sämre. Nu är det ett litet ljus i mörkret.

I övrigt har jag bara planerat att ta det lugnt idag inga större utsvävningar alltså. Loppmarknaden vi hade på jobbet flöt på fint. Trots att det var pingst så var det skapligt med besökare som fyndade bland alla borden.

Det blev en liten biltur under söndagen också. Vi åkte upp till Nässundet för att ta oss en glass vid Brolyktans antik & café. Det är liksom en liten oas efter väg 26 mot Filipstad. Vi träffade även en par goda vänner här som vi pratade lite med.

På hemvägen svängde vi in för att kika vid Lungsund, hur det såg ut där nu för tiden. Vi möttes av ett brobygge. Vägverket håller på och bygger en ny vägbro här. Som vanligt var kameran med, och eventuellt kommer det några bilder från detta på hemsidan.


Publicerad: 2006-06-04 13:40:07