Finansgrisen – Thespis nyårsrevy 2010

31 jan

100130_finansgrisen
I lördags var jag på årets nyårsrevy med jobbet. Den absolut sista föreställningen för i år. Den med det ”lilla extra”. Den som alltid brukar innehålla lite överraskningar.

Det hela började med lite ”förfest” hemma hos Katarina där jag landade strax efter 17.30 Mycket trevligt. 20 minuter innan revystart drog vi oss mot Christinateatern. Sista förställningen är lite speciell och därför var det således utsålt. Kul!!! Vi på jobbet har varit sponsorer till revyn. Vi har bland annat fixat lite dekor, Tobbe på mitt jobb har varit där och snickrat en del. Själv har jag tillsammans med tjejerna på jobbet bidragit med tryck till deras revygängets kläder som dom har på sig när dom har övat och runtomkring personalen har haft dessa på sig.

Det man såg fram emot lite extra var att se Joakim Bergkvists nummer ”Rolandz buggkurs”. Jag visste inte alls att Jocke hade dessa talanger. Det uppenbarade sig i höstas på Ålands hav. Jocke ”utmanade” mig på lite karaoke. Jag visste inte då att han var ”kung” på att sjunga så lilla jag ställde upp. Och att sedan se och höra vad han åstadkom i revyn var glädjande. Men jag tvivlar lite på att det är första gången som han gör detta. Jag bjuder här på en bild på Joakim Bergkvist som Roland Jäverup. Bilden är lånad av Julia Styrud.

Joakim Bergkvist som Roland Jäverup Foto: Julia Styrud
Joakim Bergkvist som Roland Jäverup Foto: Julia Styrud

På det stora hela var det en toppenbra revy där dom på ett mycket proffsigt sätt återspeglat det som hänt i vår kommun 2009. Jag vill rikta ett stort tack till alla politiker i stan. Utan era snedsteg och skandaler hade vi inte kanske fått en så rolig revy. De flesta i revyn är ju ”amatörskådisar” och med det i tanken gör dom det mycket bra.

En person till som bör uppmärksammas är Lena Hultin som inte verkar vara rädd för någonting när hon tar sig ann sina nummer. Sen att hon gratis har en medfödd Hagfôrsdialekt gör ju inte det hela mindre roligt.Stort plus till dig. Christer Andersson som i år gör sin 33:e revy bör också nämnas. En riktig veteran med andra ord. Genomgåemnde har man mycket duktiga sångare som man gett stort utrymme. Bland andra Therese Andersson och Jocke Bergkvist.

Man får även se gamla bekanta som Christer Anderssons Ölmegubbe och Jannis Kavouras städtant Evelyn. Kort sagt så är det en vy som jag starkt rekomenderar. Men tyvärr var det ju sista chansen att se den. Men för er som missat den tror jag att Kristinehamns Lokal-TV kommer att visa den i etapper.

Tack alla som stöttar oss.

31 jan

Jag vill ta tillfället i akt att tacka samtliga som är involverade i projektet ”Vi kan alla göra nåt”. Jag nämner inga namn utan alla är lika värda som ställer upp för detta. Det är rörande att se vilket stöd och gensvar detta har fått genom media och alla som ställer upp för projektet.

Nu är skivan inspelad och vad jag förstått så ska den tryckas och allt sånt där som inte jag förstår mig så mycket på. Men jag hoppas givetvis att skivan ska finnas till försäljning inom kort, och att alla där ute köper skivan och därmed stöttar detta projektet.

Det är när man jobbar med detta projektet som man är extra stolt över att man gillar dansband. Och sen när man vet i slutändan att folk som verkligen behöver hjälp får hjälp då känns det också meningsfullt.

Kosmo Lupo Jeans

30 jan
Kosmo Lupo Jeans
Kosmo Lupo Jeans

Har varit i shoppartagen och inhandlat dessa jeansen. Märket är Kosmo Lupo.

Vi kan alla göra nåt till Bingolotto

29 jan
Lotta Engberg och Bingolotto får besök av Dansband Aid
Lotta Engberg och Bingolotto får besök av Dansband Aid

Nu står det så klart att detta fina projekt jag medverkar i ”Vi kan alla göra nåt” ska medverka i Bingolotto. Datumet för detta blir söndagen den 7/2. Programmet kommer sändas i tv4plus med start 19.00
Då ska låten framföras för första gången live i tv. Detta kommer bli så spännande. Det är mer saker på gång men jag väntar med detta tills det blivit 100% officiellt

Vi kan alla göra nåt

26 jan
Hemsidan www.vikanallagöranåt.se
Hemsidan www.vikanallagöranåt.se

Om ni undrar vad jag pysslar med nu för tiden och varför bloggen inte varit så flitigt uppdaterad så är jag involverad i ett jättefint projekt för de drabbade i Haiti som heter ”Vi kan alla göra nåt”

Detta projektet startades av Arne Bakken och Åsa Karlström natten mellan 18-19 januari i år.

Det var Arne Bakken , sångare i dansbandet Hedins från Ängelholm som satt och funderade om han kunde göra någonting för de drabbade i Haiti. Han tog då kontakt med Åsa Karlström som under tisdagen tillsammans med Linda Dahl skrev låten “ Vi kan alla göra nåt “.

Åsa Karlström, Olle Jönsson, Linda Dahl och Arne Bakken
Åsa Karlström, Olle Jönsson, Linda Dahl och Arne Bakken

Tanken var först att Hedins själva skulle göra en singel att släppa, där pengarna oavkortat skulle gå till Läkare utan gränser. Arne och Åsa insåg dock rätt snabbt ,för att få ut budskapet samt för att få in en större summa pengar behövdes tyngre namn.

Man tog då kontakt med Bla Thorleif Torstensson (Thorleifs), Kjetil Granli (Streaplers) Melissa Williams ( Zlips) Tony Ljungström (Black Jack)

Alla var positivt inställda till att bidra genom att sjunga på låten. Sen har allt rullat på och i dagsläget strömmar det in förfrågningar från olika dansband om att få medverka !

Jätteroligt, alla kan göra nåt ! Det som är viktigt, och som varit Arne och Åsas vision från start är att detta kommer vara ett “Noll kostnadsprojekt”.

Det vill säga, inga pengar ska gå till administrativt arbete eller andra kostnader.
Alla pengar som kommer in ska oavkortat gå till Läkare utan gränser !

Alla medverkande musiker i skrivande stund
Alla medverkande musiker i skrivande stund

Sedan när Arne Bakken ringde mig och frågade mig om jag hade tid och lust att göra en hemsida för detta projektet tackade jag ja på stående fot. Att stödja ett sånt här projekt är självklart och att samtidigt göra en god sak.

Så med stort stöd av de övriga medverkande och vår sponsor City Network finns nu sedan någon vecka en hemsida ute på internet med adress www.vikanallagöranåt.se. Vi har även en domän till www.vikanallagoranat.se som ni kan kika på

Media har uppmärksammat detta oerhört mycket och det skrivs spaltmeter om detta på internet och i tidningar. Dessutom har det fått stor uppmärksamhet i radio och tv.

Här följer en lista på de musiker och dansband som stöttar projektet genom sin medverkan. (med reservation för ev. tillägg och fel)
Anders Nordlund – Fernandoz
Anders Wigelius – Gamblers
Andreas Olsson – Sannex
Annlie Lundh – Callisto
Arne Bakken – Hedins
Björn Lagerström – Barbados
Casper Jarnebrink – Arvingarna
Christine Granholm – Shake
Claes Lövgren – Claes Lövgrens
Emma Karlsson – Face 84
Erik Lihm – Erik Lihms
Erika Sjöström – Drifters
Fredrik Myrer – Sandins
Gabriela Arsén – Face 84
Git Persson – fd Fernandoz
Göran Lindberg – Mats Bladhs
Henrik Strömberg – Scotts
Joakim Ekelund – Kindbergs
Jonas Näslund – Cavalkad
Josefine Hansson – Face 84
Kjell Malmborg – Bengt Hennings
Kjetil Granlie – Streaplers
Linus Lindholm – Mats Bergmans
Lotten Hansson – Divine Orkester
Louella Westman – Martinez
Marcus Fernholm – Bhonus
Maria Rolf – Titanix
Maria Persson – Blender
Melissa Williams – Zlips
Micael Melander – Flashbackbandet
Micke Ahlgren – Micke Ahlgrens
Mikael Säfvestad – Mannerz
Ole Hansen – Jontez
Olle Jönsson – Lasse Stefanz
Peter Danielsson – Schytts
Peter Larsson – Larz Kristerz
Peter Svensson – Date
Sandra Estberg – Nova
Sara Carlsson – Face 84
Thorleif Torstensson – Thorleifs
Tommy Petersson – Torgny Melins
Tony Ljungström – Black Jack
Torbjörn Eriksson – Jive
Åke Schlund – Stig Helmers Orkester

Micke Ahlgrens 20 år.

25 jan

Micke Ahlgrens fyller 20 i år
Micke Ahlgrens fyller 20 i år

I år är det precis 20 år sedan som en man vid namn Mikael Ahlgren startade ett band med sitt eget namn. I dag består bandet utav Micke Ahlgren – Bas och sång, Petter Sand – saxofon, Jörgen ”Ohmers” Ohlsson – Keyboard, dragspel och sång och Kent Ekman – trummor och sång. Jag kan stolt visa upp Ahlgrens samtliga full-cd:s här hemma tillsammans med diverse cd-singlar. Riktigt skoj!
Säger Grattis grattis till 20 välförtjänta år. Hur bandet kommer fira detta vet jag inte än men antar att det kommer bli någon grej under Malungs dansbandsvecka.

Keps

21 jan
NewYourk NY 59fifty keps
NewYourk NY 59fifty keps

Fick detta kepan med posten idag. Köpt på tradera. Sprillans ny för tio spänn. Inte illa eller?? =)

Pappersarbete och Färjan Ruth

20 jan

Nu var det några dagar sedan jag skrev i bloggen. Det beror på att jag känt mig lite ur led. Har inte varit i form och känt mig allmänt dåsig. Så därför har jag varit osocial mot en del. Har inte varit så mycket vid datorn heller senaste dagarna. Har sovit en hel del faktiskt. I söndags tog jag det mest lugnt och umgicks med pappas ena bror som var här på besök hela dagen.

Måndag och tisdag har gått åt till pappersarbete. Jag behövde ett papper och fick nog av att rota i pappershögen en gång till. Så nu har jag sorterat upp alla viktiga papper för att sedan sätta in dem i en pärm. Kändes skönt att få det gjort. Kändes ganska skönt att få det gjort. Måste få ordning på detta så man hittar det man ska ha.

Ruth - Från mörker till ljus
Ruth - Från mörker till ljus

I dag onsdag har jag jobbat. Var själv på jobbet idag då övriga var på mässa i Jönköping. Efter jobbet var jag och handlade lite med brorsan på ICA Maxi. När jag kom hem rotade jag fram en massa kassar med hederliga kassettband som jag sorterat upp och paketerat i lådor. Tänk vad mycket musikkassetter man har handlat på sig genom åren. Fann då en musikkassett med ”Färjan Ruth”. Hoppsan. Jag tror den kommit från Mamma. Att hon köpt den en gång i tiden.

Har nu fått reda på att det blir hockey med jobbet den 4/2. Sponsorresa. Ska bli kul att se vilka som följer med förutom mina arbetskamrater. Djurgården skulle dom visste spela mot då.

MarySouls Baggy Classic Unisex jeans

20 jan
MarySouls Baggy Classic Unisex jeans
MarySouls Baggy Classic Unisex jeans

I höstas tog jag ett ryck och rensade ur min garderob på kläder jag inte längre använder och har sedan dess spanat in lite nytt men har liksom inte kommit mig för att köpa nytt. Egentligen behövs det nog inte men ändå. Och här om dagen kände jag mig för att pigga upp mig själv. Resultatet blev dessa MarySoul Jeans som finns ovan.

Det är riktigt schyssta enkla jeans utan för mycket lulllull. Men som har dom där coola detaljerna ändå. Det jag diggar med dem är att det längst ner på benen är hällor så att man kan trä in medföljande skosnöre för att kunna knyta åt dom snyggt. Perfekt så man slipper trampa sönder dom. Jeans har ju en förmåga att vara lite långa. Visserligen kan man stoppa in dem i strumporna. Men detta med skonören gillar jag =)

Med det medföljande skosnöret kan man knyta åt dom snyggt.
Med det medföljande skosnöret kan man knyta åt dom snyggt.

Hedins i Forshaga Folkets Hus

17 jan

Hedins och Forshaga Folkets Hus med hela familjen stod på programmet i lördags. Längesen nu som hela familjen var på dans tillsammans så det var skojigt. Premiär för mor och far att höra Hedins. Men dom fick godkänt av dem. Kul att även dom gillade grabbarna. Jag har ju sett dem många gånger förr så jag visste ju lite vad som väntade mig.

Conny Hedin som både sjunger, spelar giatrr och trumpet
Conny Hedin som både sjunger, spelar giatrr och trumpet

Halv nio anlände vi till Parkeringen som redan var fylld med lite bilar. Folk är där i tid trots kylan. Vi satt i bilen och värmde upp med en ”gammal kalasinspelning” med Hedins. En inspelning på den tiden då Andy som nu spelar i Claes Lövgrens var trummis. Kvart i nio öppnade entrén och folket började strömma in. Lite kul med Forshaga att folket här är där när det börjar. Det är inte som på krogen att folk kommer 2 timmar innan stängning. Dock kändes det lite glest första halvtimmen men sen var det knökat med folk.

Arne Bakken i Hedins spelar även dragspel och klaviatur
Arne Bakken i Hedins spelar även dragspel och klaviatur

Ovan här ser vi scenpersonligheten Arne Bakken. En genomtrevlig person tillika sångare. Alla i Hedins är jättetrevliga att prata med. Det är något speciellt med skånska dansbandsmusiker. Arne lärde jag känna via danbandsdax där jag först kom i kontakt med hans musik på skivan 100% Arne Bakken. ”Ska du älska mig till våren” är en låt som finns med på denna plattan och som Hedins plockat upp på sin repa.

Lasse Ingerstad på sång och gitarr
Lasse Ingerstad på sång och gitarr

Vissa låtar är sådana som man inte kan förstå hur ett band kan spela. En sådan är ”Gösta Gigolo” som jag nu hört med både Claes Lövgrens, Hedins och Micke Ahlgrens. Dock måste jag medge att jag tycker låten är lite cool med betoning på liten. Men den svänger gott i alla fall. Har ju ett minne från Cinderellakryssen i December då jag ”giggade” med Lövgrens till just nämnda låt. Här i Hedins var det Lasse på bilden ovan som svängde till det. Lasse blev föresten vald till ”Årets gitarrist” i ”Guldsladdenpriset” som är ett dansbandspris helt framröstat av dansbandspubliken. Stort grattis!!!

Robin Rignell spelar trummor
Robin Rignell spelar trummor

Det var skoj att höra dom dom ”nya” skivlåtarna live med Hedins. I ett tidigare inlägg kan ni läsa en recension av senaste plattan ”Glöm ej bort”.

Kvällen löper på bra och det blev till slut riktigt bra med folk. Jag tyckte mig se en del folk som brukar vara på våra söndagsdanser här i stan samt rocksulans danser. Riktigt kul att se några ungdomar där i går som dansade. Annars är ju Forshaga lite smått kända för att dra en mogen danspublik så om yngre hittar dit är bara skoj.

Strax innan paus bjöds det på lite gammaldans i form av schottis och hambo. Efter pausen rullade kvällen på i ett rasande tempo kändes det som. En trevlig kväll som tog snabbt för fort. Men så är det. Tiden går fort när man har skoj. Efter att ha tackat av orkestern och fått i sig en varmkorv var det så dags att bege sig hemåt i natten. Denna gång till tonerna av Sannex.

Mina inplanerade danser

17 jan

Jag tänkte skriva om lite danser och annat som jag planerat in under våren. Dock sker detta med reservation för eventuella ändringar och tillägg.

29/1 Fredag: Folkets Hus Kristinehamn. Just4Fun spelar. 19.00
30/1 Lördag: ”Personalfest” med jobbet och nyårsrevyn
07/2 Söndag: Folkets Hus Kristinehamn: Zlips 18.00
13/2 Lördag: Brunnsparken Claes Lövgrens 21.00
27/2 Lördag: Forshaga Folkets Hus Stensons 21.00
02/4 Fredag: Forshaga Folkets Hus Claes Lövgrens 21.00
11/4 Söndag: Folkets Hus Kristinehamn Bhnus 18.00
30/4 Fredag: Dansbandskampen Kristinehamn 21.00

Coverbandet Just4Fun spelar på Folkets Hus 29/1
Coverbandet Just4Fun spelar på Folkets Hus 29/1

Alla åldrar på samma dansbana?

17 jan

Danslogen är en sida med dansprogram, forum och lite annat smått och gott. Just nu i forumet debatteras det om att vissa ställen har hög medelåder och att det inte bokas in modernband til dessa ställen. Dansstället i fråga det handlar lite om är Fyrisparken i Uppsala. Dock har jag inte varit där så jag vet inte vilken publik som brukar vara där.

Här ser vi Casanovas spela upp till dans
Här ser vi Casanovas spela upp till dans

Dock har jag nu gett mig in i debatten om detta med att en arrangör ska våga blanda moget och modernt på en nonstopkväll. Hade jag haft en dansställe hade jag nog försökt med detta. Dock tror jag inte man behöver ha för stora glapp kanske. Men att blanda mogna Jontez med halvmoderna Martinez hade nog funkat. Eller Wahlströms och Streaplers. ”Alla” snackar ju om att få ut alla på dans och att återskapa lite av den ”folkparkseran” som fanns förr med alla åldrar på ett och samma ställe.

Vill ni med vara med och debattera så kan ni slänga in ett inlägg här.

Bloggtipset: Dansbandsfrun

16 jan

Jag vill härmed tips om en blogg som jag följt en tid. Bloggen tillhör ”Dansbandsfrun”. Hon är hemmahörande i Östergötland. Det är en riktigt underhållande blogg. Det jag gillar är att hon skriver snabbt och har mycket fyndiga kommentarer. Det tog ett tag innan jag förstod vem hon var. Ni vet det var liksom något bekant över henne. Kom då på att hon fanns i min dansbandssamling eller finns kanske man ska säga. Så jag rotade fram ett kort som jag vill visa för er.

Dansbandet Cherries cd "Det handlar om kärlek" från 1997

Vem hon är dansbadsfru till vill jag inte avslöja. Det får ni själva komma på när ni läser hennes blogg.

Intervju med Jimmy Björklund

15 jan

Jag lovade ju er lite intervjuer i min blogg. Och nu är det dags Först ut är bloggaren Jimmy Björklund alias ”DasbandsJimmy” som jag fått mig en pratstund med.

Jimmy Björklund är ägare till bloggen "DansbandsJimmy"

Hej Jimmy! När började du blogga??
Intresset för dansband och dansbandsmusik har alltid vart en del av mitt intresse, och ända sen barnåren har dansband vart en del av mig. Hela stilen med logar och rimmande texter är unikt och att sen få gå ut och träffa folk och umgås tycker jag också är roligt vilket gjort att saker gått hand i hand med just dansband. Själv är jag dock tondöv, så att spela själv har aldrig vart aktuellt. Men för några år sen kände jag av att dansbandsgrejen skulle dö ut innan jag skulle få pension. Ett tag var jag beredd på att inse att detta varar inte för evigt. Men så för två år sen kom Peter Settman och räddade hela branschen som jag älskar. Efter den stora mediala uppmärksamhet som DBK fick, tänkte jag
– ” Jag som älskar denna musik så mycket och när efterfrågan och intressent finns och folk vill veta mer om dansbands branschen, varför skulle inte jag kunna börja skriva?”

Sagt och gjort så började jag planera på vad det skulle innebära att börja blogga. DansbandsJimmy som min signatur på nätet fick heta såg dagens ljus under förra året. Första inlägget skrevs den 20 april 2009. Efter det så gick det som rinnande vatten och på tre månader hade jag hunnit med trettiotvå (32) artiklar vilket jag tyckte var mycket speciellt när man inte var van att skriva sen tidigare.

Jimmy Björklunds blogg
Jimmy Björklunds blogg

Hur ofta bloggar du??
Jag försöker hålla bloggen aktiv med ungefär 2-5 inlägg i veckan. Bloggen har som syfte att inte lägga för mycket energi på sig själv utan bara försöker lägga kraft på andra och där med vara så neutral som möjligt. Dock kan jag skriva om mig själv om det skulle ske något speciellt vid olika tillfällen.

Vilka bloggar hemsidor följer du med på?
Utöver min egen blogg har jag själv några sidor som jag besöker. En av dom är såklart Markuz egna hemssida och blogg, men även Nystås Dansbandsblogg brukar titta till. Andra sidor som gillas är Danslogen.se där alla nyheter finns som man behöver, samt allmänna Nyhetssidor, och sociala mötesplatser.

Vad har du för favoritband och vilken sorts dansmusik tilltalar dig mest? Det moderna eller det mogna?
Skillnaden mellan mogen och modern dansmusik splittra många, dock inte mig utan jag föredra båda. Jag tycker alla ska passa på att dansa till båda stilarna för att få en större helhet av genren.

Under åren har jag fått många favoritband. Många har sina egna stilar men klassiker som Vikingarna och Thorleifs ligger högst på listan, men även moderna band som Jannez och Blender funkar. På senare år har jag börjat gilla Bengt Hennings som har en traditionell stil som tilltalar mig.

Fler borde upptäcka detta med dans och dansband
Fler borde upptäcka detta med dans och dansband

Till sist vad önskar du dig av dansbandsåret 2010 ?
Framöver och främst då 2010 hoppas jag att den succé som DBK gett i två år ska ge branschen det uppsving den förtjänar. Sen hoppas jag att fler går ut och upptäcker vår Kulturskatt, speciellt ungdomarna så vi få en ny generation på dansbanan och att branschen har framtid även om 20-30 år. Jag tycker detta är viktigt i en tid då unga sakna respekt för varandra. Det vore de bra om dom lärde sig kramas istället för att använda våld).

Tack Jimmy för en trevlig pratstund. Jag kan således varmt rekomendera ”DansbandsJimmys” blogg på adress www.dansbandsjimmy.blogspot.com

Kommande intervjuer

13 jan

I min blogg framöver kommer jag att tipsa om andra bloggar, hemsidor och göra små intervjuer med ägarna av dem. Känner du att du vill figurera här och är bloggare så tveka inte att kontakta mig. Det gör du enklast genom en kommentar här eller att du surfar in på www.markuz.se och fyller i kontaktformuläret.

Buss till jobbet

12 jan

Tisdag 12 januari 2010. Ja så är det. Bara att gilla läget. Snön ligger fortfarande vit på marken och kylan håller i sig. Men det är bara att gilla läget. Steg upp i vanlig ordning idag och for med bussen till jobbet. Det gick rätt snabbt idag.

Respass och betalkort
Respass och betalkort

Dom har på våra lokalbussar tagit bort all kontanthantering. Man kan bara betala med kontokort, respass (ett sorts plastkort som laddas med pengar) eller sms. Säkrare för chaffisarna som slipper ha hand om en massa pengar. Men ska man betala med kontokort kan det ta tid då man måste acceptera med sin pinkod.

Vart tog dom nya kontaktlösa korten vägen? Dom korten som enligt utsago bara skulle dras i en apparat och det skulle va över på mindre än 4 sekunder? Bull??? Kom igen nu. Lite aktivitet från din sida. Något som är bra är att du höjt inte höjt taxan för oss med respass. Bra gjort. Det är väl det mest positiva de senaste tio åren. Annars är det mest bara höjningar och höjningar på taxan hela tiden. Är det inte meningen att det ska vara mer ekonomiskt att åka buss i stället för bil?

Nya skylten vid Nobinas huvudkontor i Solna. Foto: Nobina.se
Nya skylten vid Nobinas huvudkontor i Solna. Foto: Nobina.se

Annars funkar det perfekt för mig att åka buss till och från jobbet. Passar alldeles lagom. Nobina som dom numera heter. Från och med den 1 december bytte Sveriges största bussföretag Swebus namn till Nobina Sverige AB. Just nu skyltar man om 100 depåer och 2100 bussar runtom i Sverige samtidigt som 7000 förare får den nya logotypen på sina uniformer. Varför dög det inte med att fortsättningsvis heta Swebus?

Gideons i Storfors

11 jan

Varje söndag arrangerar Korpen Karlskoga trivseldanser i Storfors Folkets Hus. Sven och Kerstin är nu inne på sitt 32:a år som arrangörer för dessa danser. Först höll man till i Karskoga Folkets Hus. Men när gamla ”Saga Bio” brann ner så beslöt man att bygga bio av danslokalen. Danserna flyttades då till Degerfors. Där var man kvar i några år tills man där tog lokalen i anspråk för biblioteket. Lokalen i källaren var för liten för dessa danser och man beslöt sig då för att flytta. Denna gången till Storfors som ligger mellan Kristinehamn och Filipstad.

Snöfager på väg till Storfors
Snöfager på väg till Storfors

Denna söndag skulle Eskilstunaorkestern Gideons stå för musiken. Så då var det bara att pallra sig dit. Det var inte så jättekallt denna söndag men det räckte till. minus 15 grodor på termometern var ju sommar jämfört med dom 30 vi haft dom senaste dagarna. Men det var friskt väder ute ändå. Dock hade en del stammisar ringt och sagt att dom stannar hemma i hemmets lugna vrå.

Efter en snabblunch på Odengrillen och baguettköp på Statoil styr vi så kosan mot Storfors och landar där runt 15.45. Gideons är redan i full gång med att packa upp alla sakerna på scen. Det är fullt med case i hela lokalen. Ser ut som ordnat oordning. Men efter ett tag är alla saker uppriggade och dags för soundcheck. Har man pysslat med detta i över 40 år så går detta på rutin för dessa gossar.

Peter spelar bas i Gideons
Peter spelar bas i Gideons

Kl 17.00 börjar så dansen och dansgolvet fylls med dansglada personer. Här är folk på G redan från start och efter en kvart är det full bana. Foxtrot och bugg blandas med en och annan gammaldans. Här spelar orkestern enligt schemat ”tre moderna och en gammal”. Schottis, Vals, Hambo, Polika och Mazurka avverkas under kvällen. Det är riktigt kul att se på folk som verkligen kan dansa.

Runt 18.30 är det så dags för paus. Mackor, dricka och kaffe skall intagas i logen. Publiken har med sig fika då man på detta ställe inte har någon caféservering. Dock kan man köpa dricka under kvällens dans i fall man blir törstig. DetRunt 1 är riktigt kul att snacka med Gideons för man får höra massor av roliga anekdoter från diverse spelningar som dom varit med om. Dessa grabbar har ju massor med rutin och erfarenhet från andra band. Så man skulle nog kunna fylla en hel historiebok.

Jag körar med Gideons
Jag körar med Gideons

Runt 19.00 är det så dags att dra igång det hela igen. Ingen rast ingen ro som dansbandsmusiker. Den som trodde att dansbandslivet är fyllt av glamour tar helt fel. Jag har massor med vänner som spelar i dansband som kan dementera detta att det skulle va glamouröst. Dansen fortsätter och runt 20.20 är det så dags att påannonsera sista låtsetet.

Gideons roddar i Storfors Folkets Hus
Gideons roddar i Storfors Folkets Hus

Efter detta var det så att leka igen. Leken som orkestern har för sig är att packa ner allt dom som dom packa upp. På fackspråk kallas det att rodda. När det mesta var nerpackat begav sig brorsan och jag hemåt i natten. Vi tog det väldigt lugnt med tanke på väglaget.

Bjuder er här på två smakprov:

Gratisdans till Donnez

11 jan
Donnez
Donnez

Är ni nyfikna på detta dansband Donnez? Då ska du bege dig i morgon tisdag 12/1 till Brunnsparken Örebro där grabbarna bjuder upp till dans. Arrangören Lena Widestrand med personal bjuder på entrén. Så Gratisdans är det som gäller. Tiden är 20.00-24.00

Playtones släpper album

9 jan

Så här ser omslaget ut till The Playtones album som släpps den 3 februari. Titeln på album blir ”Rock’n’roll dance party” och Kavalkad Lion Hearts dansbandslabel.

The Playtones - Rock'n'roll dance party
The Playtones - Rock'n'roll dance party

Nya skivsläpp i januari

9 jan
Date -  Här och nu
Date - Här och nu

Som bloggen skrivit om tidigare blir det stort skivsläpp den 27 Januari då Torgny Melins och Zekes släpper sina skivor. Klart är även att Date släpper sitt album ”Här och nu” samt att Scranta släpper Våra Bästa Dansband vol 5 2-CD med de bästa dansbanden just nu. Så det finns mycket att se fram emot som skivköpare. Två dagar innan den 25/1 kommer norska bandet Pegaus med nya album Rotløs på Tylden Records.

Andra band som jobbar med nya plattor är bland andra Wahlströms och Bhonus. Släppdatum på dessa är inte klart i skrivande stund. På den norska skivmarknaden kan vi se fram emot nya album med Contrazt, Furulunds, Carmen, Sogns och PK & Dansefolket.

Lets Dance

9 jan

Kallt idag med. Att denna kylan inte kan ta slut snart. Men visst är det trevligt med lite vinter. I går på fredag var det så premiär för ”Let´s Dance”. Otroligt kul att se alla dessa kändisar som är med. Kvalitén var väl som jag trodde. Men trevligt var det att den var så pass hög som den var i premiärprogrammet. Det kommer bli onekligen spännande att följa utvecklingen på dessa kändisar.

I dag lördag har jag varit en sväng på stan för att fixa nytt batteri till min digitalklocka. Men tyvärr kammade jag noll. Åkte så hem för att ringa till lite butiker och fråga. Men varför ska man inte kunna ringa till dem? Ska man luras att åka dit och inte hitta det man ska ha och därmed köpa andra onödiga prylar???f

Dansbandsåret 2009

8 jan

Så är då ett dansbands år till ända. Ett år som det hänt massor inom dansbandsbranchen. Glädje, sorg, avhopp, medlemsbyten, skivsläpp, skandaler. Ja kort sagt så har det mesta hänt. Mackan tänkte här i egen hög person lista lite saker som han tycker är minnesvärde.

Årets sångare:

Claes Lövgren och Daniel Wahlström
Claes Lövgren och Daniel Wahlström

Av de sångare jag mött 2009 vill jag sätta två personer på denna plats. Ni får slåss om priset. Daniel Walhström. En underbar sångröst som denna mannen har. Och det hörs att han verkligen menar det han sjunger. En annan mans sångröst som jag beundrar är Claes Lövgren. Denna östgötagrabb som parkerat sig i Skåne. Har dom senaste året bevisat med sin röst vilken potential han har och vilken styrka. Att han sen är trevlig som person och bjuder mycket på sig själv på scenen är ett extra plus.

Årets sångerska: Erika Sjöström och Lillan Westman
Louella "Lillan" Westman och Erika Sjöström
Erika Sjöström bara växer och växer i mina öron. Kan det bli så mycket bättre. Nja jag tror nog inte det. Både live och på skiva levererar hon något enormt. Det är en fröjd att höra henne.
En annan sångerska som också bör uppmärksammas bland dom stora är Louella ”Lillan” Westman i Martinez. En sockersöt tjej som utstrålning och som begåvats med en underbar sångröst. Hon borde få en guldklave tycker jag. Hon förtjänar helt klart mer plats i rampljuset. Hallå Får Jag Lov??? Dags att skriva lite kanske?

Årets basist: Olle Fredriksson och Lars Andersson i Zlips

Olle Fredriksson i Claes Lövgrens och Lars Andersson i Zlips
Olle Fredriksson i Claes Lövgrens och Lars Andersson i Zlips

En ”tung” och trygg basist är grunden i ett bra dansband. Är dom dessutom sångkunniga och allmänt trevliga så är det bara bonus. Dessa två herrar är detta. Dock kan jag inte dra mig till minnes att jag hört den ena av dem sjunga solo. Först ut; Olle Fredriksson i Claes Lövgrens. Mycket sympatisk och ödmjuk kille. Alla band borde ha en ”Olle”. Det är liksom ett ideal i positiva ordalag. Sen har vi Lars Andersson i Zlips. En man som bidrar till Zlips härliga livesound. Lars är liksom Olle sympatisk, ödmjuk och väldigt väldigt trevlig.

Årets klaviaturist: Krister Nordström och Marcus Fernholm

Krister Nordström i Nova och Marcus Fernholm i Bhonus
Krister Nordström i Nova och Marcus Fernholm i Bhonus

Lägger man i hop erfarenheten hos dessa gossar tillsammans får man ett supergeni. Nu är väl båda genier på sitt håll. Kanske man skulle korsa dem och se vad som händer. Jag har haft förmånen att höra dessa grabbar lira vita och svarta. Kan bara meddela att det är ett sjuhellsickes drag när dom lägger den sidan till. Är övertygad om att både Krister och Marcus kan spela i sömnen eller i alla fall med förbunda ögon. En guldklave eller en guldsladd till dom var vore på sin plats.

Årets trummis: Kjelle Danielsson och Andreas Klar

Andreas Klar i Mickeys och Kjelle Danielsson i Jannez
Andreas Klar i Mickeys och Kjelle Danielsson i Jannez

Är dessa två dansbandssveriges vassaste trummisar eller inte? Är det någon som inte håller med mig om detta borde ta och pilla ur sitt öronvax. Varifrån får dom sin energi? Är det något hemligt recept dom lever eller?

Torgny Melin och Jimmy Karlsson
Torgny Melin och Jimmy Karlsson

Två herrar som det verkligen svänger om. Torgny bidrar starkt till Melins rena och äkta sound som det svänger om. Han vet hur en slipsten ska dras. Underbart att höra. Något som också hör hörvärt är Jimmy Karlsson i Casanovas. Grymt!!! Så jäkla bra och tajt det låter. Jag saknar ord.

Årets blåsare: Joakim Svensson och Stefan Haglund

Stefan Haglund i Torgny Melins och Joakim Svensson i Claes Lövgrens
Stefan Haglund i Torgny Melins och Joakim Svensson i Claes Lövgrens

Jo då! Oavsett vad den där Thomas Deutgen säger så finns det massor med blåsare i våra dansband. Många har dessutom aktualitetsstämpel. Det är ett skämt att man glömde dessa vid guldklavegalan 2009. Jag skulle kunna räkna upp tio personer som lugnt skulle ha varit aktuella för en klave. Två av dem finns ovanför på bild. Stefan Haglund i Melins bidrar med sin sax till bandets härliga svängiga livesound. Mer äkta än så är det nog svårt att få till. Joakim Svensson i Lövgrens var för något år sedan likt Stefan nominerad till en guldklave. Jocke har jag följt sen åren i Bodil Hovenlids, sedan Ingvar Fahsts och Hedins. Lyssna på när han blåser ”Sometimes When We Touch” så förstår ni hur bra han är.

Årets dansband: Claes Lövgrens och Mats Bergmans

Claes Lövgrens och Mats Bergmans
Claes Lövgrens och Mats Bergmans

Nu kanske alla ställer sig frågan hur jag kan sätta två mogenband på denna platsen men det tar jag med glädje. Här snackar vi om sveriges två största och bästa mogenband enligt mig. Två band som absolut vet vad publiken vill ha. Det roliga är att dessa band kompletterar varandra riktigt bra. Jag hade ju turen att se dessa på en nonstop på Cinderella i December och det var riktigt bra.

Årets farväl: Mona Gs Orkester

Mona Gs Orkester
Mona Gs Orkester

Hösten 2008 deklarerade Mona Gs orkester att man upplöser orkestern under 2009. Sagt och gjort. Den 17 januari i Forshaga i Värmland genomför man så den sista spelningen. Trist men sant. Numera återfinns grabbarna i bandet Tribond och Anders Björck även bandet Rent Drag och Anders Elison och Mattias Johansson i bandet C-Dur. Mona själv har fullt upp med cd-inspelningar och egna uppträdande på diverse countryfestivaler.

Årets nykomling: Deléns och Zekes

Deléns och Zekes
Deléns och Zekes

För något år sedan så hjälpte jag Christoffer Delén med att göra lite enkla reklamjobb för Deléns orkester. Sedan föll detta i glömska för mig. Under 2009 fick jag reda på att bandet skulle satsa fullt ut med fler och nya medlemmar. Man släppte en ursnygg hemsida och under sommaren kom så singeln ”Flyg min fjäril” som är något av det bästa jag hört från ett såpass ungt mogenband. Man trodde nog inte det var sant. Så jag önskar grabbarna lycka till och väntar på full-cd:n

Zekes är ett band som nog alla veta vilka dom är. Dom kom in som en frisk fläkt i dansbandskampen och hamnade på var mans läppar.
Snacka om kometkarriär för dessa grabbar. Kul med unga grabbar som satsar på fräsch mogen dansmusik.

Årets trötter: Larz Kristerz

Larz Kristerz
Larz Kristerz

Rolandz eller Larz Kristers. Ja jag vet inte ja. Svårt att hitta ord. Även om dom säger att dom inte driver med dansmusiken så är jag tveksam. Dom må vara populära och dra folk till dansbanorna men nej tack. Men alldeles för mycket mediatid så har man tröttnat på Älvdalingarna lite. Deras musik passar perfekt på förfesten eller grillpartyt. Okej dom är duktiga musiker inget ont om det. Men det är något som inte går ihop för mig.

Årets dansställe: Forshaga Folkets Hus

Forshaga Folkets Hus
Forshaga Folkets Hus

Forshaga ligger ungefär 1½ mil norr om Karlstad. Här finns ett Folkets Hus där det höst och vårsäsong dansas ungefär varannan lördag. Här har man satsat på mogna dansband som Hedins, Claes Lövgrens, Chiquita, Nordinz och Mats Bladhs. Arrangörer för danserna är Prima Musik med Inge samt Johnny Sandin i spetsen som tillsammans med sin trevliga personal förgyller danskvällarna. Det är en sån härlig stämning på danskvällarna. De orkestrarna jag pratat med är alla lyriska över väl mottagna dom blir och servicen den är på topp. Så därför utser jag detta till årets dansställe och herrarna till årets arrangörer. Här vet man vad publiken vill ha.

Årets dansbåt: Viking Line Cinderella

Per Nyberg och Viking Line Cinderella
Per Nyberg och Viking Line Cinderella

Öh.. finns det någon annan dansbåt på Östersjön? Jo det finns ju Amorella, Gabriella, Rosella och allt vad dom heter. Sen finns ju ett litet paradis med som jag faktiskt provat. Men att komma till Cinderella är lite som att komma hem. Man kan båten utan och innan och hittar dessutom bra. Att man fått en uppsving efter ”Färjan” är nog inte så konstigt. Här på båten finns Östersjöns hetaste dansgolv och toppar man det med Per Nyberg blir det ju oslagbart.

Årets överaskning:

Sannex
Sannex

Här hade jag svårt att välja band. Hade tre band som kunde ha platsat här. Sväzons framträdande i dansbandskampen är en kandidat. Men jag väljer ett annat bands framträdande i stället. Nämligen Sannex från Uppsala. Jag har senaste tiden haft lite svårt för detta band då jag anser att dom hattat lite med om dom ska vara mogen eller modernband. Men efter att ja sett dem i dansbandskampen är ju saken klar. Dom är ett fräscht blandband. Bra jobbat grabbar.

Årets skämt:
Ta detta nu i positiv bemärkelse. Att skämta och att överaska och göra något som publiken inte alls förväntat sig är bra. Och jag tror nog att ingen där på Filipstads Torg den varma juninatten förväntade sig ringdans och julsånger från Claes Lövgrens. Kul grej grabbar!!

Årets låtskrivare:

Åsa Karlström och Mats Larrson. Prisat låtskrivarpar
Åsa Karlström och Mats Larrson. Prisat låtskrivarpar

Dom har gjort det i år igen. Skrivit massor av bra låtar under 2009. Hur gör hon? Att veta att det ligger en verklighet bakom låtarna gör det hela mer trovärdigt. Inget massproducerande här inte. Allt denna underbara tjej tar vid blir till guld verkar det som. ”Glöm inte bort” , ”Här är min dröm” och ”Flickan i parken” är bara några av hitsen som detta låtskrivarpar släppt ifrån sig till dansband.

Årets album:

Dansbandsskivor släppta under 2009
Dansbandsskivor släppta under 2009

Under året har det släppts många skivor. Men det är en del som lämnat lite extra avtryck hos mig och det är följande.
Stensons – I den grönaste skog
San Marino & Linda – Här är min dröm
Icaros – En gång till
Mats Bergmans – Premiär

Michael Nystås Bloggare
Michael Nystås Bloggare

Årets hemsida får bli en blogg. Nu är ju jag som gör hemsidor själv lite estet men när det gäller denna sidan får man se till innehållet. Jag har följt Michael sen han började skriva i Aftonbladet i början av 90-talet. Och har sett han dissa och hissa diverse dansband och dess skivproduktioner. Han är och förblir dansbandsprofessor för mig. Jo jag vet det finns en annan som kallar sig för detta. Men i mina ögon är det herren på bilden ovan som är det. Alltid kul att läsa hans recensioner och analyser om dansbandsproduktioner. Så nu hoppas vi bara den ”riktiga” professorn tar plats i dansbandskampen 2010 om det nu blir av.

Torgny Melins släpper Dansbandsnatt 27/1

7 jan
Torgny Melins nya cd Dansbandsnatt
Torgny Melins nya cd Dansbandsnatt

Den 27 Januari släpper succébandet från dansbandskampen sitt nya ablum som fått titeln ”Dansbandnatt”. Skivlabel blir Columbia. Skivan är producerad av Anders Larsson från Streaplers. Kan vi hoppas på att detta album blir lika fräsch som de övriga man spelat in? Jag är inte orolig för det.

Vänerdansen

7 jan

F*N Måste det vara så här kallt. Jag som astmatiker fryser ju ihjäl. Ja ja jag vet att man inte ska gnälla men nu får det vara nog. -30 grodor i går kväll är för mycket. Så lite varme skulle inte skada. I och för sig var det ”bara” 14 förut när jag kollade på tempen så lite varmare är det ju ;)

I går bar det av till Environiq Arena Kristinehamn för dansgala. I dagarna två har det dansats för fulla muggar till Date, Gamblers, Wahlströms och Casanovas. Kvinna bakom alltm för det är faktiskt en kvinna heter Nina Fyhr. En sann dansentusiast som gillar detta med dans och dansband. Vi som gillar detta med dans och dansband har mycket att tacka Nina för hennes engagemang. Utan henne hade Kristinehamn varit en tråkig dansstad.

Wahlströms på Vänerdansen i Environiq Arena
Wahlströms på Vänerdansen i Environiq Arena

Arenan som är en multisportarena hade förvandlats till en riktigt trevlig och mysig dansarena. Man hade delat av en del av lokalen och lagt ut ett 3000 kvadratmeter stort dansgolv. Byggt en lång och trevlig serveringsbar samt ett stort område där man kunde sitta och fika. Det märktes att man lagt ner massort med energi på att få det så där ,mysigt som det var. Man glömde nästan bort att man var i en stor hall.

Fullt på golvet då Casanovas spelade upp till dans
Fullt på golvet då Casanovas spelade upp till dans

Baden som spelade den kvällen jag besökte arenan var Vadstenabanden Casanovas och Wahlströms. Båda banden spelade oerhört bra och kompletterade varandra riktigt bra. Det är nog så viktigt vid en nonstopdans så man inte väljer band som spelar samma låtar. Jag ljuger nog inte om jag säger att Daniel Wahlström och Henrik Sethson har dansbandsveriges bästa röster bland modernbanden. Riktigt riktigt bra röster och personliga var och en på sitt lilla sätt.

Dansbandskalaset till Environiq Arena
Dansbandskalaset till Environiq Arena

På dess två dagar var det c:a 800 som dansade och hade det kul. Detta visar ju bara att det finns potential för att arrangera fler danser i Arenan. Och faktum är (som du kan se ovan) att det redan är mer dans på gång i denna arena. På självaste valborgsmässoafton kommer dansbandskampen på besök med sitt koncept dansbandskalaset. Självklart finns vinnarna The Playtones med och tvåorna Titanix som av publiken blivit framröstade att få följa med på turnén.

Kristinehamns Dansförening
Kristinehamns Dansförening

I ett inslag på KLTV (Kristinehamns Lokal-tv) som rullar nu kan man se mera från Vänerdansen. Jag lyfter på hatten och önskar arrangörerna Kristinehamns dansförening lycka till med kommande danser och arrangemang.

STREAPLERS – ETT ÅR I TAGET

6 jan
Streaplers - Ett år i taget
Streaplers - Ett år i taget

STREAPLERS – ETT ÅR I TAGET
Betyg: 5
Skivbolag:Mariann
Antal låtar: 15
Totallängd:

Streaplers gör ingen besviken när dom för 50:e gången levererar ett nytt album. Denna gången med titeln ”Ett år i taget”. Dessutom firar bandet 50-års jubileum. Kan det bli mer jubileum? På skivan är det typiskt Streaplersgung. Jukeboxen är plattans sväniga öppningsspår. Den som gillar Streaplers blir således inte besviken. Här finnas allt som gör Streaplers, Svängiga bugglåtar, spelglädje, dom känslosamma balladerna. Allt finns packeterat på detta album.

”Mary Ann”, ”Lång Väg Att Gå”, ”Halva Vägen Var” är andra bra låtar på skivan liksom finstämda ”Sent om sider” och ”Vin og tårer”. Plattan rundas av med ett svängigt Everly Brothers medley. Som vanligt ett tryggt och säkert album med kungarna från Kungälv.

Premiär för Let´s Dance 2010

6 jan
Let´s Dance
Let´s Dance

Nu på fredag den 8/1 är det säsongspremiär för 2010 års Let´s Dance i Tv4. I år är det som alltid ett spritt startfällt. Följande kändisar tävlar:
Agneta Sjödin och Tobias Karlsson
Claudia Galli och Tobias Wallin
Elin Kling och Daniel da Silva
Gudrun Schyman och Björn Törnblom
Marcus Birro och Helena Fransson
Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling
Molly Sandén och Jonathan Näslund
Peter Wahlbeck och Maria Bild
Rabih Jaber och Maria Lindberg
Stefan Sauk och Malin Johansson
Victoria Sandell Svensson och Anders Jacobson
Willy Björkman och Charlotte Sinclair

Det ska bli intressant och se hur det kommer gå för dem. Willy Björkman från bugglov ska bli intressant att följa då han själv förhoppningsvis har rytmen i bloden. Dansbandsmusiker brukar ju ha det.
Gudrun Schyman ska med bli kul att följa liksom Agneta Sjödin. Det är en hel del namn där som jag inte riktigt att pejl på vilka dom är. Men det kanske är så att får man se bild på dem så säger man” Aha det är ju han”. Kan meddela att dom glömde bort att bjuda in mig i år med. Suck!! Ska man behöva ringa upp dem och be dem skicka en inbjudan eller? Nää så jag får snällt liksom tidigare år följa detta från tv-soffan. Må bäste man eller kvinna vinna!

Workday

4 jan

Snart är alla helgerna slut. Bara trettondagshelgen kvar. Sen är nästa högtid påsken om sisådär tre månader. I dag var det jobbdag igen. Det märks lite att folk har semester eller är lediga för jag tycker inte att det var lika mycket spring på jobbet som det normalt brukar vara. Eller så visste kan alla om att cheferna inte var där. Men jobb finns det ju alltid så någon nöd gick det inte på oss.

En bibliotekshylla i Kristinehamn
En bibliotekshylla i Kristinehamn

Efter jobbet blev det en sväng på stan för att ta lite kort. Blev några få kort innan jag bestämde mig gör att uppsöka biblioteket. Biblioteket är en mycket lugnt och skön plats om man vill ta det lugnt och uppsöka nya fakta. Jag har alltid på ett eller annat sätt varit biblioteket troget. Jag tycker nu efter det att dom för några år sedan byggde om gjort ett mycket trevligare och trivsammare bibliotek. Jag söker ofta mycket faktaböcker och läser en hel del tidningar av allehanda slag. På senare tid har mitt boklånande blivit allt mindre. Kanske beror på det på att jag oftast lämnar tillbaka böckerna olästa. Man får ta sig i kragen och ge det lite tid att både låna och framförallt läsa böcker.

Jag läser mest faktaböcker. När det gäller romaner deckare och sånt så lyssnar jag gärna av dem på cd-bok. Just nu håller jag att för andra gången bet av Liza Marklunds deckare ”En plats i solen”. Den andra om journalisten Annika Bengtzon som jobbar på tidningen Kvällspressen. Ett gasmord har skett i Spanien där en svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien – alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen. Det hamnar på hennes lott att skriva om det. Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga
under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död. Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer.
Hennes sökande efter den försvunna 16-åriga flickan för henne slutligen bort från Europa och ner till Afrika.

En plats i solen av Liza marklund
En plats i solen av Liza marklund

Mackiz goes akvarium

4 jan
Happy Aquarium
Happy Aquarium

Ja herre jösses. Jag hade ju lovat mig själv att inte göra det och så helt plötsligt så händer det. Vad ska alla säga? Det är ju den stora frågan. Men det är väl bara att gilla läget. Det är väl inget man väljer precis. Snesteg kan vi ju alla göra. Men nu är det som det är och bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

Okej, ni kanske undrar vad jag snackar om. Vad har hänt med Mackiz? Herregud kanske ni tänker? Kan inte grabben få ur sig vad han vill berätta? Jo då det kan jag. Men det är inte så lätt alla gånger, men ska göra ett tappert försök.

Ni somkänner mig vet ju att jag är allergisk mot djur i alla dessa former. Nja, kanske inte alla djur men de med päls på. Av den anledningen så bestämde jag mig för att inte skaffa djur över huvudtaget. Men så plötsligt en dag får jag ett mail från en kompis som säger sig ha städat mitt akvarium. Tjena, hålla, stopp vänta! Vadå städat mitt akvarium? Ja, jag har städat ditt akvarium sa han igen.

Efter diverse samtal både framlänges och baklänges visade det sig att jag ”råkat” fixat ett akvarium i cyberspace. Ett akvarium som man med låtsaspengar ska köpa fiskar och fylla. Roligt eller? Nja man har väl vant sig att acceptera det.

Och nu känns det rätt trevligt en samtidigt lite fånigt. Men å andra sidan är jag ju ingen djurplågare så man kan säga att jag inte hade hjärta till att avliva fiskarna.

Ska man eller ska man inte?

3 jan

Just i detta nu vet jag inte alls vad jag ska blogga om. Många summerar ju året men det tänkte inte jag göra. Utan jag tänkt ta och se framåt i stället. Vill inte tråka ut er med massa oväsentligheter om saker jag gjort och inte gjort under 2009.

Jag kom på att jag inte ska skriva om min semester till Dalsland och Västkusten. Att jag fyllde 30 är inte heller något som jag tänkte berätta om. Alla trevliga danskvällar till bland annat Claes Lövgrens, Mats Bergmans hade jag tänkt hoppa över. Likaså att Mona gs gjorde sin sista spelning i Forshaga Folkets Hus struntar jag i att skriva om.

Om man nu hade gjort en snabb överblick av året skulle man nog ha skrivit att livet gått både upp och ner samt att man fått både roliga och mindre roliga dagar att berika livet med. Och sen skulle man nog ha skrivit om hjärtevänner som berikat mitt liv lite extra. Ni som eventuellt då skulle ha figurerat på dessa två platser vet nog vilka ni är.

Sen vet jag inte mer vad man skulle ha tagit med. En del årsredovisningar är ju såååå himla tråkiga så att man somnar efter tre rader. Men som sagt. Jag får se om jag skrivit något om året som gått.

Fotografering på Vänern

2 jan

Ja så sitter man här igen och tar det lugnt med en kaff…. nää jag dricker ju inte kaffe. Har en kopp nyponsoppa och tar det lugnt. Har nyss varit ute med min broder och tagit det lugnt. Vi har varit och fotograferat lite.

Vy över vänern
Vy över vänern

Så här fint kan de se ut när solen sänker sig ner över vänern som är is och snöbeklädd. Svårt att tro att man badar här sommartid.

Vy över Vänern
Vy över Vänern

och så här kan det också se ut en kall solig vinterdag på vänern.

Lilla Jag
Lilla Jag

Inte för att jag är speciellt glamorös här men tänkte lik väl bjuda er på ett kort på mig själv. Här börjar det bli lite kallt och efter detta beslöt vi oss för att åka hem till värmen.

Nyårsafton

1 jan

I år funderade vi (brorsan och jag) på vad vi skulle göra på nyår. Det hela slutade med att vi bestämde oss för att åka ner till Tidaholm och överaska ett par goda vänner som skulle spela där. Sagt och gjort efter tre telefonsamtal var så biljetter och hotell bokat.

På väg mot Tidaholm
På väg mot Tidaholm

kl 10.30 rullade den vita volvon från lusasken söder över. Första stoppen blev Otterbäcken som vi tog oss en snabb bensträckare mest för att kolla in bandymetropolen. Vi insåg ganska snart att det var stendött i hela samhällen så vi fortsatt rullandet ner mot Mariestad – Skövde. Vi stannade till i Tidan för ytterligare en bensträckare och fotografering av VAD:s kyrka. I Hedhamra blev det med ett stopp för att få l lite soppa i bilen.

Efter lite mer åkande så kom vi då fram till metropolen Tidaholm. Det började med ett besök på välkända Rosseis gatukök. Där blev det lite skrovmål innan vi tog oss till Hotell Emanuelssons där vi skulle bo. Ett trevligt litet hotell med enkla rum. Efter detta tog vi oss en liten tur på stan för att utforska den lite mera.

Min nyårsstass
Min nyårsstass

Skjorta: H&M
Slips: Zarcillo
Byxor. Cheap Monday
Väst: HM
Bälte: okänd butik

Tillbaks sedan på hotellet för att göra sig lite nyårsfin med det ena och det andra. Stassen skulle bli slips, skjorta väst och finbrallor. En dusch och påklädnad till tonerna till av musik från dansbandskampen. Efter en halvtimme så var man så klar. hade glömt sminkboxen hemma så det blev lite panik. Ha Ha Ha.
Men som tur var hade man hårgelen med sig.

När vi kom ut på trappen möttes vi Thomas som lirar trummor. Snacka om tappad haka. Men det är alltid kul att göra det oväntade och överaska folk. Vi tog sedan en promenad till 4uran huset. Vägen dit var spännande. Men vad är det som säger att man alltid måste ta den raka vägen dit. Är man i Tidaholm för första gången så vill man ju se sig om lite. Till slut så kom vi rätt tack vare ett par som också skulle dit.

Middagsgäster
Middagsgäster

Står man utanför så tror man inte att det är en festlokal men innanför var det festfint. På övre planet fanns där en matsal där vi blev serverade en god tre rätters middag. Förrätten bestod av en god Laxros i räkhack som serverades med gott kuvertbröd. Till varmrätt: blev det Mozarella & basilikafylld parmainlindad fläskfilé, med god portvinssås och farinstekt kulpotatis. Kunde inte bli smaskigare. Till dessert hade dom tänkt sig Creme brulee, toppad med chokladtryffel & hallon men det fick jag avstå. Jag är ju allergisk mot choklad så jag fick något annat gott utan choklad med olika bär. Gott var det i alla fall.

Therese i Excess
Therese i Excess

Efter att maten glidit ner så var det så dags att förflytta siog en trappa ner för dansen till Excess. Jisses vilket drag det blev från första till sista dans. Therese och grabbarna verkade ha laddat till tusen för denna kvällen. För den energin dom hade har man sällan skådat från ett dansband. Men det var kul som attans.

Fyrverkeri i närbild
Fyrverkeri i närbild

23.50 flaggade Thomas för att det snart skulle bli fyrverkerier. Förhoppningsfull tog man sin nyårsskål och skulle vandra ut då vakterna stoppade oss och berättade att det var alkoholförbud utanför. Okej bara att stå innanför och skåla då. Men som sa inget om man fick ha sprit i kroppen med sig ut. Så jag vandra utanför och beskådade det fina fyrverkeriet som Göteborgs fyrverkerifabrik sköt upp. Så vackert det var. Anledningen till detta firande var den att Tidaholm Stad 2010 firar 100 år.

Markus med lite hallonsaft
Markus med lite hallonsaft

Hallonsaft en nyårsafton är aldrig fel. Dock vet jag inte vasd Tidaholmarna gjort med sin hallonsaft för den var stark. När jag frågade dem hade dom hällt i lite baccardi och gjort om det till en breezer. Men det smakade gott ändå.

4/5 av Excess
4/5 av Excess

Lite lätt frusen tog man sig in igen och dansen till Excess fortsatte. Det var kul att se publiken var i gång hela kvällen. Det lilla dansgolvet var fullt från första till sista dans. Kl 02.00 när sista tonerna klingat ut bjöds det på ett extranummer. Alltid kul! Då återstod bara det roliga, alltså det banden får betalt för Att rodda all utrustning. Allt som packats upp ska nu packas ner i diverse lådor. Det gick tämligen snabbt.

Mer intressant än så här blir inte en roddning
Mer intressant än så här blir inte en roddning

När så allt var nedpackat tog vi farväl av orkestern. Alla i bandet utom trummisen skulle fara med bussen till Jönköping/Nyköping. Thomas med fru hade tagit in på samma hotell som vi och dom var snälla så vi fick lifta med tillbaka. Tusen tack!!!!

Hotell Emanuelsson
Hotell Emanuelsson

Utvilade dagen efter vaknade vi utvilade och tog en skön frukost tillsammans med Thomas och hans fru. Personalen från fyrverkerifabriken gjorde samma sak. Mycket trevligt värdpar var det som hade hotellet och som fixat trevlig frukostbuffé. Vädret ute var något snöigt så broder och jag beslöt oss för att åka direkt hemåt. Det slutade snöa ju längre uppåt vi kom. Vi rullade i i Lusasken runt halv ett.

Här kommer en video på Excess. ”Hålla dig hårt i min famn” heter den.