Finansgrisen – Thespis nyårsrevy 2010

31 jan

100130_finansgrisen
I lördags var jag på årets nyårsrevy med jobbet. Den absolut sista föreställningen för i år. Den med det ”lilla extra”. Den som alltid brukar innehålla lite överraskningar.

Det hela började med lite ”förfest” hemma hos Katarina där jag landade strax efter 17.30 Mycket trevligt. 20 minuter innan revystart drog vi oss mot Christinateatern. Sista förställningen är lite speciell och därför var det således utsålt. Kul!!! Vi på jobbet har varit sponsorer till revyn. Vi har bland annat fixat lite dekor, Tobbe på mitt jobb har varit där och snickrat en del. Själv har jag tillsammans med tjejerna på jobbet bidragit med tryck till deras revygängets kläder som dom har på sig när dom har övat och runtomkring personalen har haft dessa på sig.

Det man såg fram emot lite extra var att se Joakim Bergkvists nummer ”Rolandz buggkurs”. Jag visste inte alls att Jocke hade dessa talanger. Det uppenbarade sig i höstas på Ålands hav. Jocke ”utmanade” mig på lite karaoke. Jag visste inte då att han var ”kung” på att sjunga så lilla jag ställde upp. Och att sedan se och höra vad han åstadkom i revyn var glädjande. Men jag tvivlar lite på att det är första gången som han gör detta. Jag bjuder här på en bild på Joakim Bergkvist som Roland Jäverup. Bilden är lånad av Julia Styrud.

Joakim Bergkvist som Roland Jäverup Foto: Julia Styrud
Joakim Bergkvist som Roland Jäverup Foto: Julia Styrud

På det stora hela var det en toppenbra revy där dom på ett mycket proffsigt sätt återspeglat det som hänt i vår kommun 2009. Jag vill rikta ett stort tack till alla politiker i stan. Utan era snedsteg och skandaler hade vi inte kanske fått en så rolig revy. De flesta i revyn är ju ”amatörskådisar” och med det i tanken gör dom det mycket bra.

En person till som bör uppmärksammas är Lena Hultin som inte verkar vara rädd för någonting när hon tar sig ann sina nummer. Sen att hon gratis har en medfödd Hagfôrsdialekt gör ju inte det hela mindre roligt.Stort plus till dig. Christer Andersson som i år gör sin 33:e revy bör också nämnas. En riktig veteran med andra ord. Genomgåemnde har man mycket duktiga sångare som man gett stort utrymme. Bland andra Therese Andersson och Jocke Bergkvist.

Man får även se gamla bekanta som Christer Anderssons Ölmegubbe och Jannis Kavouras städtant Evelyn. Kort sagt så är det en vy som jag starkt rekomenderar. Men tyvärr var det ju sista chansen att se den. Men för er som missat den tror jag att Kristinehamns Lokal-TV kommer att visa den i etapper.


Publicerad: 2010-01-31 16:05:30

Tack alla som stöttar oss.

31 jan

Jag vill ta tillfället i akt att tacka samtliga som är involverade i projektet ”Vi kan alla göra nåt”. Jag nämner inga namn utan alla är lika värda som ställer upp för detta. Det är rörande att se vilket stöd och gensvar detta har fått genom media och alla som ställer upp för projektet.

Nu är skivan inspelad och vad jag förstått så ska den tryckas och allt sånt där som inte jag förstår mig så mycket på. Men jag hoppas givetvis att skivan ska finnas till försäljning inom kort, och att alla där ute köper skivan och därmed stöttar detta projektet.

Det är när man jobbar med detta projektet som man är extra stolt över att man gillar dansband. Och sen när man vet i slutändan att folk som verkligen behöver hjälp får hjälp då känns det också meningsfullt.


Publicerad:

Kosmo Lupo Jeans

30 jan
Kosmo Lupo Jeans
Kosmo Lupo Jeans

Har varit i shoppartagen och inhandlat dessa jeansen. Märket är Kosmo Lupo.


Publicerad: 2010-01-30 16:50:54

Vi kan alla göra nåt till Bingolotto

29 jan
Lotta Engberg och Bingolotto får besök av Dansband Aid

Nu står det så klart att detta fina projekt jag medverkar i ”Vi kan alla göra nåt” ska medverka i Bingolotto. Datumet för detta blir söndagen den 7/2. Programmet kommer sändas i tv4plus med start 19.00
Då ska låten framföras för första gången live i tv. Detta kommer bli så spännande. Det är mer saker på gång men jag väntar med detta tills det blivit 100% officiellt


Publicerad: 2010-01-29 15:46:12

Vi kan alla göra nåt

26 jan
Hemsidan www.vikanallagöranåt.se
Hemsidan www.vikanallagöranåt.se

Om ni undrar vad jag pysslar med nu för tiden och varför bloggen inte varit så flitigt uppdaterad så är jag involverad i ett jättefint projekt för de drabbade i Haiti som heter ”Vi kan alla göra nåt”

Detta projektet startades av Arne Bakken och Åsa Karlström natten mellan 18-19 januari i år.

Det var Arne Bakken , sångare i dansbandet Hedins från Ängelholm som satt och funderade om han kunde göra någonting för de drabbade i Haiti. Han tog då kontakt med Åsa Karlström som under tisdagen tillsammans med Linda Dahl skrev låten “ Vi kan alla göra nåt “.

Åsa Karlström, Olle Jönsson, Linda Dahl och Arne Bakken
Åsa Karlström, Olle Jönsson, Linda Dahl och Arne Bakken

Tanken var först att Hedins själva skulle göra en singel att släppa, där pengarna oavkortat skulle gå till Läkare utan gränser. Arne och Åsa insåg dock rätt snabbt ,för att få ut budskapet samt för att få in en större summa pengar behövdes tyngre namn.

Man tog då kontakt med Bla Thorleif Torstensson (Thorleifs), Kjetil Granli (Streaplers) Melissa Williams ( Zlips) Tony Ljungström (Black Jack)

Alla var positivt inställda till att bidra genom att sjunga på låten. Sen har allt rullat på och i dagsläget strömmar det in förfrågningar från olika dansband om att få medverka !

Jätteroligt, alla kan göra nåt ! Det som är viktigt, och som varit Arne och Åsas vision från start är att detta kommer vara ett “Noll kostnadsprojekt”.

Det vill säga, inga pengar ska gå till administrativt arbete eller andra kostnader.
Alla pengar som kommer in ska oavkortat gå till Läkare utan gränser !

Alla medverkande musiker i skrivande stund
Alla medverkande musiker i skrivande stund

Sedan när Arne Bakken ringde mig och frågade mig om jag hade tid och lust att göra en hemsida för detta projektet tackade jag ja på stående fot. Att stödja ett sånt här projekt är självklart och att samtidigt göra en god sak.

Så med stort stöd av de övriga medverkande och vår sponsor City Network finns nu sedan någon vecka en hemsida ute på internet med adress www.vikanallagöranåt.se. Vi har även en domän till www.vikanallagoranat.se som ni kan kika på

Media har uppmärksammat detta oerhört mycket och det skrivs spaltmeter om detta på internet och i tidningar. Dessutom har det fått stor uppmärksamhet i radio och tv.

Här följer en lista på de musiker och dansband som stöttar projektet genom sin medverkan. (med reservation för ev. tillägg och fel)
Anders Nordlund – Fernandoz
Anders Wigelius – Gamblers
Andreas Olsson – Sannex
Annlie Lundh – Callisto
Arne Bakken – Hedins
Björn Lagerström – Barbados
Casper Jarnebrink – Arvingarna
Christine Granholm – Shake
Claes Lövgren – Claes Lövgrens
Emma Karlsson – Face 84
Erik Lihm – Erik Lihms
Erika Sjöström – Drifters
Fredrik Myrer – Sandins
Gabriela Arsén – Face 84
Git Persson – fd Fernandoz
Göran Lindberg – Mats Bladhs
Henrik Strömberg – Scotts
Joakim Ekelund – Kindbergs
Jonas Näslund – Cavalkad
Josefine Hansson – Face 84
Kjell Malmborg – Bengt Hennings
Kjetil Granlie – Streaplers
Linus Lindholm – Mats Bergmans
Lotten Hansson – Divine Orkester
Louella Westman – Martinez
Marcus Fernholm – Bhonus
Maria Rolf – Titanix
Maria Persson – Blender
Melissa Williams – Zlips
Micael Melander – Flashbackbandet
Micke Ahlgren – Micke Ahlgrens
Mikael Säfvestad – Mannerz
Ole Hansen – Jontez
Olle Jönsson – Lasse Stefanz
Peter Danielsson – Schytts
Peter Larsson – Larz Kristerz
Peter Svensson – Date
Sandra Estberg – Nova
Sara Carlsson – Face 84
Thorleif Torstensson – Thorleifs
Tommy Petersson – Torgny Melins
Tony Ljungström – Black Jack
Torbjörn Eriksson – Jive
Åke Schlund – Stig Helmers Orkester


Publicerad: 2010-01-26 08:46:55

Micke Ahlgrens 20 år.

25 jan

Micke Ahlgrens fyller 20 i år
Micke Ahlgrens fyller 20 i år

I år är det precis 20 år sedan som en man vid namn Mikael Ahlgren startade ett band med sitt eget namn. I dag består bandet utav Micke Ahlgren – Bas och sång, Petter Sand – saxofon, Jörgen ”Ohmers” Ohlsson – Keyboard, dragspel och sång och Kent Ekman – trummor och sång. Jag kan stolt visa upp Ahlgrens samtliga full-cd:s här hemma tillsammans med diverse cd-singlar. Riktigt skoj!
Säger Grattis grattis till 20 välförtjänta år. Hur bandet kommer fira detta vet jag inte än men antar att det kommer bli någon grej under Malungs dansbandsvecka.


Publicerad: 2010-01-25 16:35:31

Keps

21 jan
NewYourk NY 59fifty keps
NewYourk NY 59fifty keps

Fick detta kepan med posten idag. Köpt på tradera. Sprillans ny för tio spänn. Inte illa eller?? =)


Publicerad: 2010-01-21 16:54:00

Pappersarbete och Färjan Ruth

20 jan

Nu var det några dagar sedan jag skrev i bloggen. Det beror på att jag känt mig lite ur led. Har inte varit i form och känt mig allmänt dåsig. Så därför har jag varit osocial mot en del. Har inte varit så mycket vid datorn heller senaste dagarna. Har sovit en hel del faktiskt. I söndags tog jag det mest lugnt och umgicks med pappas ena bror som var här på besök hela dagen.

Måndag och tisdag har gått åt till pappersarbete. Jag behövde ett papper och fick nog av att rota i pappershögen en gång till. Så nu har jag sorterat upp alla viktiga papper för att sedan sätta in dem i en pärm. Kändes skönt att få det gjort. Kändes ganska skönt att få det gjort. Måste få ordning på detta så man hittar det man ska ha.

Ruth - Från mörker till ljus
Ruth - Från mörker till ljus

I dag onsdag har jag jobbat. Var själv på jobbet idag då övriga var på mässa i Jönköping. Efter jobbet var jag och handlade lite med brorsan på ICA Maxi. När jag kom hem rotade jag fram en massa kassar med hederliga kassettband som jag sorterat upp och paketerat i lådor. Tänk vad mycket musikkassetter man har handlat på sig genom åren. Fann då en musikkassett med ”Färjan Ruth”. Hoppsan. Jag tror den kommit från Mamma. Att hon köpt den en gång i tiden.

Har nu fått reda på att det blir hockey med jobbet den 4/2. Sponsorresa. Ska bli kul att se vilka som följer med förutom mina arbetskamrater. Djurgården skulle dom visste spela mot då.


Publicerad: 2010-01-20 19:04:01

MarySouls Baggy Classic Unisex jeans

20 jan
MarySouls Baggy Classic Unisex jeans
MarySouls Baggy Classic Unisex jeans

I höstas tog jag ett ryck och rensade ur min garderob på kläder jag inte längre använder och har sedan dess spanat in lite nytt men har liksom inte kommit mig för att köpa nytt. Egentligen behövs det nog inte men ändå. Och här om dagen kände jag mig för att pigga upp mig själv. Resultatet blev dessa MarySoul Jeans som finns ovan.

Det är riktigt schyssta enkla jeans utan för mycket lulllull. Men som har dom där coola detaljerna ändå. Det jag diggar med dem är att det längst ner på benen är hällor så att man kan trä in medföljande skosnöre för att kunna knyta åt dom snyggt. Perfekt så man slipper trampa sönder dom. Jeans har ju en förmåga att vara lite långa. Visserligen kan man stoppa in dem i strumporna. Men detta med skonören gillar jag =)

Med det medföljande skosnöret kan man knyta åt dom snyggt.
Med det medföljande skosnöret kan man knyta åt dom snyggt.

Publicerad:

Hedins i Forshaga Folkets Hus

17 jan

Hedins och Forshaga Folkets Hus med hela familjen stod på programmet i lördags. Längesen nu som hela familjen var på dans tillsammans så det var skojigt. Premiär för mor och far att höra Hedins. Men dom fick godkänt av dem. Kul att även dom gillade grabbarna. Jag har ju sett dem många gånger förr så jag visste ju lite vad som väntade mig.

Conny Hedin som både sjunger, spelar giatrr och trumpet
Conny Hedin som både sjunger, spelar giatrr och trumpet

Halv nio anlände vi till Parkeringen som redan var fylld med lite bilar. Folk är där i tid trots kylan. Vi satt i bilen och värmde upp med en ”gammal kalasinspelning” med Hedins. En inspelning på den tiden då Andy som nu spelar i Claes Lövgrens var trummis. Kvart i nio öppnade entrén och folket började strömma in. Lite kul med Forshaga att folket här är där när det börjar. Det är inte som på krogen att folk kommer 2 timmar innan stängning. Dock kändes det lite glest första halvtimmen men sen var det knökat med folk.

Arne Bakken i Hedins spelar även dragspel och klaviatur
Arne Bakken i Hedins spelar även dragspel och klaviatur

Ovan här ser vi scenpersonligheten Arne Bakken. En genomtrevlig person tillika sångare. Alla i Hedins är jättetrevliga att prata med. Det är något speciellt med skånska dansbandsmusiker. Arne lärde jag känna via danbandsdax där jag först kom i kontakt med hans musik på skivan 100% Arne Bakken. ”Ska du älska mig till våren” är en låt som finns med på denna plattan och som Hedins plockat upp på sin repa.

Lasse Ingerstad på sång och gitarr
Lasse Ingerstad på sång och gitarr

Vissa låtar är sådana som man inte kan förstå hur ett band kan spela. En sådan är ”Gösta Gigolo” som jag nu hört med både Claes Lövgrens, Hedins och Micke Ahlgrens. Dock måste jag medge att jag tycker låten är lite cool med betoning på liten. Men den svänger gott i alla fall. Har ju ett minne från Cinderellakryssen i December då jag ”giggade” med Lövgrens till just nämnda låt. Här i Hedins var det Lasse på bilden ovan som svängde till det. Lasse blev föresten vald till ”Årets gitarrist” i ”Guldsladdenpriset” som är ett dansbandspris helt framröstat av dansbandspubliken. Stort grattis!!!

Robin Rignell spelar trummor
Robin Rignell spelar trummor

Det var skoj att höra dom dom ”nya” skivlåtarna live med Hedins. I ett tidigare inlägg kan ni läsa en recension av senaste plattan ”Glöm ej bort”.

Kvällen löper på bra och det blev till slut riktigt bra med folk. Jag tyckte mig se en del folk som brukar vara på våra söndagsdanser här i stan samt rocksulans danser. Riktigt kul att se några ungdomar där i går som dansade. Annars är ju Forshaga lite smått kända för att dra en mogen danspublik så om yngre hittar dit är bara skoj.

Strax innan paus bjöds det på lite gammaldans i form av schottis och hambo. Efter pausen rullade kvällen på i ett rasande tempo kändes det som. En trevlig kväll som tog snabbt för fort. Men så är det. Tiden går fort när man har skoj. Efter att ha tackat av orkestern och fått i sig en varmkorv var det så dags att bege sig hemåt i natten. Denna gång till tonerna av Sannex.


Publicerad: 2010-01-17 23:01:35

Mina inplanerade danser

17 jan

Jag tänkte skriva om lite danser och annat som jag planerat in under våren. Dock sker detta med reservation för eventuella ändringar och tillägg.

29/1 Fredag: Folkets Hus Kristinehamn. Just4Fun spelar. 19.00
30/1 Lördag: ”Personalfest” med jobbet och nyårsrevyn
07/2 Söndag: Folkets Hus Kristinehamn: Zlips 18.00
13/2 Lördag: Brunnsparken Claes Lövgrens 21.00
27/2 Lördag: Forshaga Folkets Hus Stensons 21.00
02/4 Fredag: Forshaga Folkets Hus Claes Lövgrens 21.00
11/4 Söndag: Folkets Hus Kristinehamn Bhnus 18.00
30/4 Fredag: Dansbandskampen Kristinehamn 21.00

Coverbandet Just4Fun spelar på Folkets Hus 29/1
Coverbandet Just4Fun spelar på Folkets Hus 29/1

Publicerad:

Alla åldrar på samma dansbana?

17 jan

Danslogen är en sida med dansprogram, forum och lite annat smått och gott. Just nu i forumet debatteras det om att vissa ställen har hög medelåder och att det inte bokas in modernband til dessa ställen. Dansstället i fråga det handlar lite om är Fyrisparken i Uppsala. Dock har jag inte varit där så jag vet inte vilken publik som brukar vara där.

Här ser vi Casanovas spela upp till dans
Här ser vi Casanovas spela upp till dans

Dock har jag nu gett mig in i debatten om detta med att en arrangör ska våga blanda moget och modernt på en nonstopkväll. Hade jag haft en dansställe hade jag nog försökt med detta. Dock tror jag inte man behöver ha för stora glapp kanske. Men att blanda mogna Jontez med halvmoderna Martinez hade nog funkat. Eller Wahlströms och Streaplers. ”Alla” snackar ju om att få ut alla på dans och att återskapa lite av den ”folkparkseran” som fanns förr med alla åldrar på ett och samma ställe.

Vill ni med vara med och debattera så kan ni slänga in ett inlägg här.


Publicerad:

Bloggtipset: Dansbandsfrun

16 jan

Jag vill härmed tips om en blogg som jag följt en tid. Bloggen tillhör ”Dansbandsfrun”. Hon är hemmahörande i Östergötland. Det är en riktigt underhållande blogg. Det jag gillar är att hon skriver snabbt och har mycket fyndiga kommentarer. Det tog ett tag innan jag förstod vem hon var. Ni vet det var liksom något bekant över henne. Kom då på att hon fanns i min dansbandssamling eller finns kanske man ska säga. Så jag rotade fram ett kort som jag vill visa för er.

Dansbandet Cherries cd "Det handlar om kärlek" från 1997

Vem hon är dansbadsfru till vill jag inte avslöja. Det får ni själva komma på när ni läser hennes blogg.


Publicerad: 2010-01-16 11:59:40

Intervju med Jimmy Björklund

15 jan

Jag lovade ju er lite intervjuer i min blogg. Och nu är det dags Först ut är bloggaren Jimmy Björklund alias ”DasbandsJimmy” som jag fått mig en pratstund med.

Jimmy Björklund är ägare till bloggen "DansbandsJimmy"

Hej Jimmy! När började du blogga??
Intresset för dansband och dansbandsmusik har alltid vart en del av mitt intresse, och ända sen barnåren har dansband vart en del av mig. Hela stilen med logar och rimmande texter är unikt och att sen få gå ut och träffa folk och umgås tycker jag också är roligt vilket gjort att saker gått hand i hand med just dansband. Själv är jag dock tondöv, så att spela själv har aldrig vart aktuellt. Men för några år sen kände jag av att dansbandsgrejen skulle dö ut innan jag skulle få pension. Ett tag var jag beredd på att inse att detta varar inte för evigt. Men så för två år sen kom Peter Settman och räddade hela branschen som jag älskar. Efter den stora mediala uppmärksamhet som DBK fick, tänkte jag
– ” Jag som älskar denna musik så mycket och när efterfrågan och intressent finns och folk vill veta mer om dansbands branschen, varför skulle inte jag kunna börja skriva?”

Sagt och gjort så började jag planera på vad det skulle innebära att börja blogga. DansbandsJimmy som min signatur på nätet fick heta såg dagens ljus under förra året. Första inlägget skrevs den 20 april 2009. Efter det så gick det som rinnande vatten och på tre månader hade jag hunnit med trettiotvå (32) artiklar vilket jag tyckte var mycket speciellt när man inte var van att skriva sen tidigare.

Jimmy Björklunds blogg
Jimmy Björklunds blogg

Hur ofta bloggar du??
Jag försöker hålla bloggen aktiv med ungefär 2-5 inlägg i veckan. Bloggen har som syfte att inte lägga för mycket energi på sig själv utan bara försöker lägga kraft på andra och där med vara så neutral som möjligt. Dock kan jag skriva om mig själv om det skulle ske något speciellt vid olika tillfällen.

Vilka bloggar hemsidor följer du med på?
Utöver min egen blogg har jag själv några sidor som jag besöker. En av dom är såklart Markuz egna hemssida och blogg, men även Nystås Dansbandsblogg brukar titta till. Andra sidor som gillas är Danslogen.se där alla nyheter finns som man behöver, samt allmänna Nyhetssidor, och sociala mötesplatser.

Vad har du för favoritband och vilken sorts dansmusik tilltalar dig mest? Det moderna eller det mogna?
Skillnaden mellan mogen och modern dansmusik splittra många, dock inte mig utan jag föredra båda. Jag tycker alla ska passa på att dansa till båda stilarna för att få en större helhet av genren.

Under åren har jag fått många favoritband. Många har sina egna stilar men klassiker som Vikingarna och Thorleifs ligger högst på listan, men även moderna band som Jannez och Blender funkar. På senare år har jag börjat gilla Bengt Hennings som har en traditionell stil som tilltalar mig.

Fler borde upptäcka detta med dans och dansband
Fler borde upptäcka detta med dans och dansband

Till sist vad önskar du dig av dansbandsåret 2010 ?
Framöver och främst då 2010 hoppas jag att den succé som DBK gett i två år ska ge branschen det uppsving den förtjänar. Sen hoppas jag att fler går ut och upptäcker vår Kulturskatt, speciellt ungdomarna så vi få en ny generation på dansbanan och att branschen har framtid även om 20-30 år. Jag tycker detta är viktigt i en tid då unga sakna respekt för varandra. Det vore de bra om dom lärde sig kramas istället för att använda våld).

Tack Jimmy för en trevlig pratstund. Jag kan således varmt rekomendera ”DansbandsJimmys” blogg på adress www.dansbandsjimmy.blogspot.com


Publicerad: 2010-01-15 18:50:05

Kommande intervjuer

13 jan

I min blogg framöver kommer jag att tipsa om andra bloggar, hemsidor och göra små intervjuer med ägarna av dem. Känner du att du vill figurera här och är bloggare så tveka inte att kontakta mig. Det gör du enklast genom en kommentar här eller att du surfar in på www.markuz.se och fyller i kontaktformuläret.


Publicerad:

Buss till jobbet

12 jan

Tisdag 12 januari 2010. Ja så är det. Bara att gilla läget. Snön ligger fortfarande vit på marken och kylan håller i sig. Men det är bara att gilla läget. Steg upp i vanlig ordning idag och for med bussen till jobbet. Det gick rätt snabbt idag.

Respass och betalkort
Respass och betalkort

Dom har på våra lokalbussar tagit bort all kontanthantering. Man kan bara betala med kontokort, respass (ett sorts plastkort som laddas med pengar) eller sms. Säkrare för chaffisarna som slipper ha hand om en massa pengar. Men ska man betala med kontokort kan det ta tid då man måste acceptera med sin pinkod.

Vart tog dom nya kontaktlösa korten vägen? Dom korten som enligt utsago bara skulle dras i en apparat och det skulle va över på mindre än 4 sekunder? Bull??? Kom igen nu. Lite aktivitet från din sida. Något som är bra är att du höjt inte höjt taxan för oss med respass. Bra gjort. Det är väl det mest positiva de senaste tio åren. Annars är det mest bara höjningar och höjningar på taxan hela tiden. Är det inte meningen att det ska vara mer ekonomiskt att åka buss i stället för bil?

Nya skylten vid Nobinas huvudkontor i Solna. Foto: Nobina.se
Nya skylten vid Nobinas huvudkontor i Solna. Foto: Nobina.se

Annars funkar det perfekt för mig att åka buss till och från jobbet. Passar alldeles lagom. Nobina som dom numera heter. Från och med den 1 december bytte Sveriges största bussföretag Swebus namn till Nobina Sverige AB. Just nu skyltar man om 100 depåer och 2100 bussar runtom i Sverige samtidigt som 7000 förare får den nya logotypen på sina uniformer. Varför dög det inte med att fortsättningsvis heta Swebus?


Publicerad: 2010-01-12 23:08:06

Gideons i Storfors

11 jan

Varje söndag arrangerar Korpen Karlskoga trivseldanser i Storfors Folkets Hus. Sven och Kerstin är nu inne på sitt 32:a år som arrangörer för dessa danser. Först höll man till i Karskoga Folkets Hus. Men när gamla ”Saga Bio” brann ner så beslöt man att bygga bio av danslokalen. Danserna flyttades då till Degerfors. Där var man kvar i några år tills man där tog lokalen i anspråk för biblioteket. Lokalen i källaren var för liten för dessa danser och man beslöt sig då för att flytta. Denna gången till Storfors som ligger mellan Kristinehamn och Filipstad.

Snöfager på väg till Storfors
Snöfager på väg till Storfors

Denna söndag skulle Eskilstunaorkestern Gideons stå för musiken. Så då var det bara att pallra sig dit. Det var inte så jättekallt denna söndag men det räckte till. minus 15 grodor på termometern var ju sommar jämfört med dom 30 vi haft dom senaste dagarna. Men det var friskt väder ute ändå. Dock hade en del stammisar ringt och sagt att dom stannar hemma i hemmets lugna vrå.

Efter en snabblunch på Odengrillen och baguettköp på Statoil styr vi så kosan mot Storfors och landar där runt 15.45. Gideons är redan i full gång med att packa upp alla sakerna på scen. Det är fullt med case i hela lokalen. Ser ut som ordnat oordning. Men efter ett tag är alla saker uppriggade och dags för soundcheck. Har man pysslat med detta i över 40 år så går detta på rutin för dessa gossar.

Peter spelar bas i Gideons
Peter spelar bas i Gideons

Kl 17.00 börjar så dansen och dansgolvet fylls med dansglada personer. Här är folk på G redan från start och efter en kvart är det full bana. Foxtrot och bugg blandas med en och annan gammaldans. Här spelar orkestern enligt schemat ”tre moderna och en gammal”. Schottis, Vals, Hambo, Polika och Mazurka avverkas under kvällen. Det är riktigt kul att se på folk som verkligen kan dansa.

Runt 18.30 är det så dags för paus. Mackor, dricka och kaffe skall intagas i logen. Publiken har med sig fika då man på detta ställe inte har någon caféservering. Dock kan man köpa dricka under kvällens dans i fall man blir törstig. DetRunt 1 är riktigt kul att snacka med Gideons för man får höra massor av roliga anekdoter från diverse spelningar som dom varit med om. Dessa grabbar har ju massor med rutin och erfarenhet från andra band. Så man skulle nog kunna fylla en hel historiebok.

Jag körar med Gideons
Jag körar med Gideons

Runt 19.00 är det så dags att dra igång det hela igen. Ingen rast ingen ro som dansbandsmusiker. Den som trodde att dansbandslivet är fyllt av glamour tar helt fel. Jag har massor med vänner som spelar i dansband som kan dementera detta att det skulle va glamouröst. Dansen fortsätter och runt 20.20 är det så dags att påannonsera sista låtsetet.

Gideons roddar i Storfors Folkets Hus
Gideons roddar i Storfors Folkets Hus

Efter detta var det så att leka igen. Leken som orkestern har för sig är att packa ner allt dom som dom packa upp. På fackspråk kallas det att rodda. När det mesta var nerpackat begav sig brorsan och jag hemåt i natten. Vi tog det väldigt lugnt med tanke på väglaget.

Bjuder er här på två smakprov:


Publicerad: 2010-01-11 23:36:25

Gratisdans till Donnez

11 jan
Donnez
Donnez

Är ni nyfikna på detta dansband Donnez? Då ska du bege dig i morgon tisdag 12/1 till Brunnsparken Örebro där grabbarna bjuder upp till dans. Arrangören Lena Widestrand med personal bjuder på entrén. Så Gratisdans är det som gäller. Tiden är 20.00-24.00


Publicerad:

Playtones släpper album

9 jan

Så här ser omslaget ut till The Playtones album som släpps den 3 februari. Titeln på album blir ”Rock’n’roll dance party” och Kavalkad Lion Hearts dansbandslabel.

The Playtones - Rock'n'roll dance party
The Playtones - Rock'n'roll dance party

Publicerad: 2010-01-09 22:01:19