Värmlandsband uppdaterat

31 aug

dansbvarm_arenstrom

Sidan med värmländska dansband är uppdaterad igen. Denna gång har jag lagt till en dansbandsduo från Kristinehamn.
Känner du till något existerande dansband som jag glömt och som huserar i värmland? Tveka inte att kontakta mig då.


Publicerad: 2015-08-31 21:58:55

Mina bilder i NKP

31 aug

olmebidler0815

Lite stolt är man i dag när man bläddrar upp sportbilagan till NKP och finner sina egna bilder där. Tre bilder valde dom. Kul att vi åter igen fick det största utrymmet bland fotbollsreferaten. Sådant värmer :) Även om det inte är några superbilder är jag i alla fall glad för publiceringen.


Publicerad:

Det började med ett nyhetsbrev

30 aug
Markus
Markus

Någon undrade hur mitt intresse för denna sidan började. Så jag kan väl ta det hela från början.

Min bana på internet började med ett enkelt nyhetsbrev som jag kallade ”Dansa i Värmland”. Jag sammanställde dansprogram för olika dansställen i Värmland som jag mailade runt till dom som prenumererade på mitt nyhetsbrev. Jag hade väl inte överdrivet med folk som jag mailade till men dom som fick brevet var nöjda och glada. Då jag visste att många från Värmland brukade åka till Örebro och Brunnsparken inkluderades detta i nyhetsbrevet.

Det fanns en kille som var prenumerant som då hette Jesper Hansson. Han hade kommit på samma briljanta idé som mig att sammanställa danser. Enda skillnaden var att han gjorde det på en hemsida som vem som helst kunde gå in och titta på.
Jesper frågade om vi inte kunde samarbeta på något sätt. Självklart kan vi det tänkte jag. Resultatet blev att jag lade ner mitt nyhetsbrev och flyttade över verksamheten till Jespers nystartade sida. Detta blev starten på mitt intresse för att göra reklam för dansband och dansbandsmusik på internet.

Jespers hemsida
Jespers hemsida

Med tiden så växte sidan och vi fick fler och fler dansställen på sidan som skickade in sina program. Jag minns så väl när vi spräckte gränsen med att ha över 1000 registrerade spelningar inne på sidan. Då var man stolt! Som mest hade vi nära på 5000 registrerade spelningar. Men lade man in alla dessa internationella dansband och alla tangoorkestrar som spelar på alla dessa finlandsfärjor var det inte så svårt att komma upp i den siffran. Just i denna veva så pluggade jag halvtid på Komvux parallellt med att jag och Jesper uppdaterade dansprogram för hela norden på hemsidan. Ett riktigt hästjobb måste jag säga. Men då på den tiden var det kul för då visste man hur många som följde sidan.

Snart började sidan ge eko även i våra grannländer och folk började visa sitt intresse för sidan, bland annat i Norge. Så vi började få dansprogram tillsänt oss som vi till en början själv lade in vilket var ett enormt jobb. Men vi tänkte som så att vad man gör vi inte för våra trevliga vänner i väster. Men till slut blev det för mycket och vi tog beslutet att skall dom ha sina danser på ”våran” sida så får dom göra jobbet själva. Och så blev det.

En version av markuz.se
En version av markuz.se

I slutet av 90-talet så började jag lite smått att intresserad mig för att själv bygga hemsidor. Så efter lite trevande med enkel html programmering var så min första hemsida född på internet. Tyvärr finns det inga spår av den kvar idag. Sedan dess har sidan byggt om ett otal gånger. 2002 började jag på hemsidan att skriva lite dagbok. Dessa dagboksanteckningar blev snabbt en blogg och det är den bloggen som du just nu läser i.

En av dom första versionerna av dansbandsdax
En av dom första versionerna av dansbandsdax

Vi rullar nu fram några år till ungefär 2006 då en ny epok tar vid. Jespers och mitt arbete får sidan avtar mer och mer. Nu hade flera andra dansportaler kommit ut på nätet. Portaler som hade lite mer modernare utseende och teknik med helt andra upplägg för att hämta in information till sina databaser. En kväll surfade jag runt på nätet för att få inspiration till något nytt projekt så hittade jag en trevlig sida som hette och heter Dansbandsdax. Jag registrerade mig där och det blev starten på en ny bana som gav mig en rad nya erfarenheter och kunskap i hur man driver en stor webbportal och även radiostation. Detta var något helt annat mot det jag gjort tidigare. Jösses vad roligt detta var.

Ganska snabbt kom jag i kontakt med ägarna av portalen och radiostationen dansbandsdax.se
Dom fick på något vänster upp ögonen mitt enorma intresse och jag fick frågan om jag inte kunde tänka mig att börja arbeta för dom och sända lite radio. Min första tanke som flög genom huvudet var nej. Inte sända radio men det att arbeta med sidan kan jag ställa upp på. Har alltid tyckt att allt med reklam, media, grafisk design varit spännande så jag svarade ja till att börja arbeta lite med sidan.

Jag sänder webbradio
Jag sänder webbradio

Efter en tid så kom frågan upp om ville börja sända ett helt eget dansbandsprogram. Jag var ytterst tveksam till detta då jag inte alls hade någon utbildning eller kunskap för detta med ljud och teknik och allt det där. Hur gör man och hur skall man föra sig i radio? Men rejäl uppbackning av en skånepåg vid namn Micke så ordade det sig så jag fick alla nödvändiga program installerade på min dator. Så den dag så fick jag provsända. Det som kändes tryggt var att jag bara en enda lyssnare och det var han. Jag spelade lite låtar och snackade. Det fick väl så där i början. Andra gången jag sände händer det något. Plötsligt får jag meddelande på sidan från folk som tycker jag pratar bra och spelar bra låtar. Micke hade spelat mig ett litet spratt och länkat upp mig etern så att hela världen kunde höra mig. Läskigt men samtidigt riktigt kul.

Det tar bara någon vecka innan jag har blått blodad tand för denna. Jag mailar direkt Jesper och berättar att jag kommer avsluta mitt arbete för sidan och att jag inte finner inspiration längre. Han accepterar mitt beslut till 100% och tackar mig för alla trevliga år. Han tycker dessutom att jag hållt i länge med tanke på att hans sida inte utvecklats speciellt mycket. Vi hade ju stora planer för sidan och en helt ny layout/design som tyvärr aldrig blev verklighet. Tyvärr var kanske inte alla glada över och accepterade mitt avhopp från sidan. Men jag menar det att en hobby ska man ju trivas med för att ge 100% Och det är inte värre än att folk byter arbetsplats. Idag lever sidan vidare men har inte alls så mycket danser som när Jesper och jag skötte om sidan. Men det är fortfarande han som driftar sidan med webbhotell domän och alltsammans även om han inte har något intresse i att uppdatera sidan.

En äldre version av dansbandsdax
En äldre version av dansbandsdax

Arbetet med dansbandsdax rullar på och arbetsuppgifterna blir mer och mer varierande. Allt från att skriva reportage, intervjuer, lite medlemsadministration, ragga skivor och framför allt sända program. Varje onsdag hjälpte jag till att tillsammans med en annan kille vid namn Niklas att sända en topplista som var väldigt omtyckt. Vissa kvällar hade vi ett program som hette Nattsudd. Där medlemmarna på sidan fick skicka in hälsningar och önska låtar. Man lärde sig ganska snabbt vilka låtar och band som medlemmarna gillar. Så det var ju en del låtar som förekom mer än andra i playlisten. Fredagskvällarna sändes det ”danskväll med Mackan”. Där bjöd jag på musik precis som en riktig danskväll. Det var alltid en utmaning att plocka fram och göra spellistor. Har man närmare 20 000 låtar att välja bland och sen spela 70 stycken på en kväll så gällde det att variera sig.

Populära orkestrar på dansbandsdax
Populära orkestrar på dansbandsdax

En styrka som Dansbandsdax har är bredden på musikutbudet. Lyssnar man på andra radiostationer som specialiserat sig på dansbandsmusik så hör man i stort sett bara dom stora banden. Hos oss var/är alla dansband välkomna. Genom åren byggde ci upp ett stort kontaktnät med nordens dansband och flera bolag som började sända skivor till oss per automatik. Medlemsantalet och lyssnarantalet steg och allt fler började på att kända till oss när vi var ute på dans. Vi hade blivit en ritig snackis i dansbandsbranchen vilket kändes enormt kul. Flertalet tidningar gjorde reportage om oss. Det som är kul är att under tiden var det många som försökta sig på att starta upp radiostationer och communitys av detta slaget med inriktning på ”vår målgrupp”. Men inget av dess blev speciellt långlivade.

Bilder från en dansbandsdaxfest
Bilder från en dansbandsdaxfest

Med tiden ville vi göra något för våra medlemmar som hade ute i hela norden. Tanken kom då upp på att vi kanske skulle arrangera en fest med dans. Sagt och gjort. Efter diverse arbete så blev det en fest på Skultuna Lagårn där dansbandet Nova svarade för dansmusiken. Det kom besökare från både Sverige, Norge och Finland. Riktigt kul att se alla medlemmar som kom IRL och se hur dom såg ut på riktigt så att säga Totalt blev det några fester med band som Nova, Gideons, Bob Stevens och Excess på scenen. Det blev även några kryssningar genom åren

2008 var dansbandsdax representerade på den stora dansbandsveckan i Malung där vi sände live under veckan. Detta var verkligen en upplevelse. Litet slitit ett hel vecka. Men det var riktigt kul och man fick nya erfarenheter. Även här träffade man på riktigt mycket folk, trevliga musiker med mera.

Pressklipp Dansbandsdax
Pressklipp Dansbandsdax

Flera tidningar uppmärksammade vårt arbete vilket var enormt kul. Ovan ser du ett axplock av de pressklipp som finns.

Arbetet med Dansbandsdax är riktigt trevligt och man lärde sig en hel del i hur det är att driva en internetradiostation. Man har lärt känna en massa folk från hela norden. Sen var det kul att man kunde titulera sidan för nordens största webbradiocommunity. Ingen annan som försökte kom ju ens i närheten av det arbete som vi lade ner på sidan. Det är ju bara att kika idag på dom sidor som kom upp i samma sväng. Vilka finns kvar idag? Jo dansbandsdax

Numera jobbar jag inte kvar med dansbandsdax då det blev lite för mycket arbete till slut för mig. Men är riktigt stolt och glad att sidan fortfarande existerar. Lyssnar gärna på kanalen mycket på grund av variationen på dansmusiken. Och än idag blir man positivt överraskad av band man inte ens visste existerade. Och det är ju så att hör jag vissa låtar idag med dansband så tänker man tillbaka på tiden med dansbandsdax. Några av dem är ”Vänner” med Sounders, ”Bara dig jag vill ha” med Torgny Melins, ”Det vackraste som finns” med Sannex och ”Ett fint minne” med norska Fernando för att bara några nämna några låtar som blev förknippade med sidan.

Pressklipp om Markus
Pressklipp om Markus

Tidningarna har den senaste tiden skrivit en hel del om mig och min intresse för dansbandsmusik. Det är riktigt roligt.

Idag arbetar jag med min blogg och min hemsida markuz.se Jag skriver även en del reportage för danslogen.se som är sidan nummer ett när det gäller dansprogram. De danser som inte är på den sidan är med största sannolikhet privata jobb. Skickar även in en del dansprogram dit och tipsar dom i stort och smått om saker som rör dansbandsbranchen. Tycker att det är den bästa sidan när det gäller dansprogram och nyheter. Alla nyheter sparas i arkiv och försvinner inte efter ett tag. Allt samlas inte i en enda lång lista som gör sidan seg att laddas. Detta är en enkel och stilren design med bra upplägg helt enkelt. Så skall du ut på dans i Sverige är det bara en sida du behöver följa för att ha örnkoll danslogen.se

Mitt reportage på danslogen.se
Mitt reportage på danslogen.se

Slutligen är det en del som undrar över namnet på min blogg. En del stör sig tydligen på mitt val av domännamn. Dansbandsprofessorn? När jag var tvungen att byta plattform för min blogg var jag även tvungen att välja ett nytt domännamn. Då kom jag på att denna domän kunde passa mig. Den är vald med en stor portion humor och glimten i ögat. Jag utger mig inte för att vara professor. Det är andra som anser att jag är det. Precis som dom anser att vissa andra är. Så är det med det.


Publicerad: 2015-08-30 19:16:43

Dagens outfit

30 aug

outfit150829-03

Skjorta: G-star
Bälte: J Lindeberg
Byxor: Rock Demin
Jacka: Wesc
Skor: Lacoste

outfit150829-02

outfit150829-01


Publicerad:

Pizza i Karlskoga

30 aug

kgalor08pizza02

I lördags var jag med familjen till Karlskoga på kvällen och käkade pizza. Det var bara en sådana där idé som vi fick. Pizzan intogs på en av Karlskogas bästa pizzerior. Restaurang och Pizzeria Katrine.

kgalor08pizza01


Publicerad:

Strålande solsken under årets hembygdsdag

30 aug

Strålande solsken och mycket folk är facit från årets hembygdsdag. Det bjöds på mycket sång, musik och dans. Först ut var Kristinehamns Dragspelsklubb som spelade upp utanför Lundblomsgården. Senare blev det Ina och Gänget som spelade dansanta låtar från 50 och 60-talet. Kristinehamns Folkdanslag var på plats och hade dansuppvisning till tonerna av Sam & Marianne. Under dagen hade man öppet i samtliga byggnader och visade även upp smedjan. Man hade även en mycket välbesökt loppmarknad som lockade många besökare.

hembygdsd1501

hembygdsd1502

hembygdsd1503

hembygdsd1504

hembygdsd1505

hembygdsd1506

hembygdsd1507

hembygdsd1508

hembygdsd1509

hembygdsd1510

hembygdsd1511

hembygdsd1512

hembygdsd1513

hembygdsd1514

hembygdsd1515

hembygdsd1516

hembygdsd1517

hembygdsd1518

hembygdsd1519

hembygdsd1520

hembygdsd1521


Publicerad:

Bokningsnytt

30 aug

lsnojes15

Sundsvallsbandet Martinez har skrivit kontrakt med LS Tonart som tillsammans med Nöjen i Norr kommer att sköta deras bokningar.

Nöjeskällan utökar sitt stall med två nya band. Det de båda banden Casanovas samt Thor Görans & Agneta Olsson som du framöver bokar genom detta bolag.

Vi önskar alla banden lycka till med förhoppning om många trevliga spelningar framöver.


Publicerad:

PRO-Danser med medlemskontroll

29 aug

promedlems

Jag vill informera om de PRO-danser som jag lagt in här på sidan och som finns på andra sidor. Det som oftast inte framgår är att det allt som oftast är medlemskontroll på dessa danser. Så har du tänkt åka på dessa danser bör du se till att vara medlem i PRO samt att ta med dig medlemskortet. Detta är bara en upplysning i alla välmening.


Publicerad: 2015-08-29 22:40:02

Valsrocken i Hagfors

28 aug

chapelle15

Nu är det åter dags igen för Valsrocken i Hagfors. Fredag 28 augusti samt lördag 29 augusti blir det livat i Hagforsparken.

Fredagen mjukstartar med Förrock med Per i Vråa. På lördagen blir det uppträdande av Moderna Tider som enbart spelar Gyllene Tider låtar , DDB – Det Där Bandet, och Ebba Gold som spelar Ebba Grön covers. Dans blir det naturligtvis också.
Bandet från Smedjebacken Chapelle svarar för dansmusiken.

Välkomna!


Publicerad:

Bugg å sånt firade 20 med Danslaget och Holidays

28 aug

holiddanslgards01

holiddanslgards02

holiddanslgards03

holiddanslgards04

Dansföreningen Bugg & Sånt är en dansförening i Sunne. I fredags firafr man 20-års jubileum genom att anordna en dans på Gårdseruds Loge där deras verksamhet började för 20 år sedan. Man hade dessutom slagit på stort och arrangerade nonstopdans. Det ena bandet var Holidays från Åmål. Det andra bandet var Danslaget. Jo du läste rätt. Danslaget. Dansbandet från Munkfors/Hagfors som återförenades för en kväll. Man hade tidigare gjort en återförening då Skoga Bygdegård firade 60 år.
Nu var det åter dags för dem att stråla samman på denna fina loge som ligger Sydost om Sunne på väg mot Mårbacka. Där finns Gårdseruds Bygdegård med tillhörande dansloge. Här var det dans mycket förr på sommaren. Men men tyävrr har man inte haft dans dom senaste fyra åren. Lite trist på en så fin loge.

holiddanslgards05

holiddanslgards06

holiddanslgards07

holiddanslgards08

Första bandet ut var danslaget. Dom slutade efter 30 år och gjorde sin sista spelning nyårsafton 2008. Bandet har sedan dess bara spelat ihop en gång. Men det var inget som märktes. Är man rutinerade musiker så är man. Danslaget ställde upp med följande sättning. Ulf Gullbrandt på gitarr, sax och sång, Robert Andersson på saxofon och klaviatur, Lars Aurén på klaviatur och dragspel och slutligen Björn Björklund på trummor och sång.

holiddanslgards09

holiddanslgards10

holiddanslgards11

holiddanslgards12

Det buggas, dansas foxtrot och gnussas på golvet om vart annat. Ungefär 200 personer var på plats på logen vilket var alldeles lagom även om det fanns plats för fler på golvet. Nu skall vi lugna ner tempot lite säger Ulf. Vi skall bjuda er på en melodi som heter ”Anita du drömmer”. Danslaget bjöd även under kvällen på en hel del instrumentala saxgodingar där Ulf och Robert spelade tillsammans. Finns det något mer underbart än dubbla saxar? Det är tyvärr inte många band som har det idag.

holiddanslgards13

holiddanslgards14

holiddanslgards15

holiddanslgards16

Upplägget för kvällen var att Danslaget spelade 1½ timma och sedan blev det paus och sedan skulle Holidays ta vid. Nu kanske ni undrar varför man har en paus på en nonstopdans. Nonstop betyder väl att det skall vara musik hela kvällen? Jo det stämmer men nu var det så att Björn Björklund som spelade trummor i Danslaget även är sångare i Holidays. Så för att han skulle få lite vila under kvällen hade man en danspaus. Och det var till denna paus vi nu kommit fram till. Danslaget tackade för sig och fick massor av applåder av publiken. Det märktes klart och tydligt att dom varit saknade av danspubliken.

holiddanslgards17

holiddanslgards18

holiddanslgards19

holiddanslgards20

Entrén till denna kväll var blygsamma 140 kronor. I den entrén ingick det kaffe/läsk och macka. Fler dansställen tycker jag borde ta efter detta att bjuda på fikat. Jag vet bara två ställen till där man gör detta. Klubb 83 i Åstorp Skåne och Skoga Bygdegård här i Värmland. Det gick så smidig så och efter ungefär fem minuter så satt dom flesta ner och fikade. Många ställen tycker jag dras med problemet att man får köa bort i stort sett hela pausen. Men här hade man som sagt tänkt till. Tack för det.

holiddanslgards21

holiddanslgards22

holiddanslgards23

holiddanslgards24

Under pausen hade man riggat om lite på scenen. Man hade gjort det ganska enkelt för sig och lät Danslaget spela på Holidays utrustning. Grabbarna hade bara med sig sina handinstrument. Nu hade Björn flyttat fram och Niclas hade nu parkerat sig bakom sina fina röda trummor. Michael stod redo med sin gitarr och Hans var taggad bakom sina svartvita tangenter. Dom började lite lugnt med låten ”Är det mig du tänker på”. Dansgolvet fylldes direkt av glada dansare.

holiddanslgards25

holiddanslgards26

holiddanslgards27

holiddanslgards28

Lite snabbare i dans nummer två, och vipps på var golvet fullt av glada buggare. Att Holidays är populära det märks. Grabbarna har blivit väldigt populära bland buggarna vilket jag kan förstå. Dom har många härliga låtar med sväng på sin repa. ”Älska mig mest när jag förtjänar det minst, för det är då jag det mest” sjunger Björn. Det syns att dom har roligt på scenen och att det är ett gött gäng.

holiddanslgards29

holiddanslgards30

holiddanslgards31

holiddanslgards32

Niklas Mörk som började med bandet i våras har smällt in bra. Det är en härlig blandning av dalslänningar, göteborgare och värmlänningar i orkestern. En perfekt mix med andra ord. Dom verkar ha samma slags humor. Så det är ett gött gäng att hänga med på turné kan jag intyga. Jubileumsdansen löpte på i rask takt och snart var vi reda framme vid kvällens sista dans. En dans som jag stämt vad som skulle spelas. Ja så var det. Mackan stämde att dom skulle spela Främling, och så fick det bli. Dom hade ju ingen tala. Dom visste ju vad jag skulle skriva i bloggen om dom inte spelade låten. Jag blev uppropad på scenen av Micke. Härligt pojkar. Härligt att stå på scenen och se allt dansfolk nedanför som lungt foxar fram på golvet.

holiddanslgards33

holiddanslgards34

holiddanslgards35

holiddanslgards36

Efter dansens slut blev det fotografering av Danslaget och Holidays. Man måste ju föreviga dem blåda två. Något som var trevligt denna kväll var att Göran från Danslogen var på plats och filmade och fotade en hel. Så detta kan ni redan nu beskåda på Sveriges största dansbandssite www.danslogen.se Efter lite snack med banden for vi hemmåt genom fryksdalen ner till Kristinehamn.


Publicerad:

Ingen blogg utan en webbplats

28 aug

Som ni kanske märkt så har min webbplats fått sig ett ansiktslyft med lite nya färger och ny header. Det är ingen blogg jag driver även om det finns en bloggfunktion på den. Tillsammans med allt övrigt och hemsidorna så blir detta en webbplats om man skall vara riktigt petig.

Nu är det lite småfix kvar på undersidorna som skall fixas så är alla undersidor klara.

Sen återstår jobbet att återinföra bildgalleriet på något smidigt sätt. Jag har ju kvar alla 10870 bilder från gamla sidan som fortfarande väntar på att implementeras på något sätt. Hur och när det sker kan jag inte svara på. Jag kollar runt lite efter hjälp angående detta då det övergår min kompetens.


Publicerad:

Värmländska dansband – Uppdaterat

27 aug

horizgamlapo

Sidan Värmländska dansband är uppdaterad med två nya orkestrar. Den ena är en nystartad orkester som hade sin premiär sommaren 2015. Orkestern jag snackar om är Horizont med Christian Haraldsson. Den andra är en orkester vid namn Gamla Polare som just består av gamla polare. Klicka på dansband och sedan värmlandsband och läs mer om dessa två band samt många andra goa värmlandsband.


Publicerad: 2015-08-27 22:17:46

Fröjden bjuder på extradans

27 aug

excess15

Som tack för en lyckad sommarsäsong på Fröjdendansen bjuder vi in till en Bonusdanskväll med Excess den 2 september mellan klockan 18:30 till 22:30. Vi bjuder alla på kaffe och köper man en macka bjuder vi även på en kaka.


Publicerad:

Bob Stevens med ny hemsida

27 aug

bobstevensweb

Martin Johansson som tidigare var medlem i dansbandet Deléns är även en fena på att bygga hemsidor. Nu har han genom företaget Goldenworks byggt en ny hemsida åt dansbandet Bob Stevens. På sidan hittar du bland annat: medlemspresentation, diskografi, dansbildervideofilmer samt gästbok. Är det något jag saknar så är det en sida med historik. Har man spelat sen slutet av 80-talet borde det finnas något att berätta. I övrigt en helt okay hemsida.


Publicerad:

Callinaz med nytt album

27 aug

callinaz15

Är det inte ett snygg omslag så säg? Lagom retro om ni frågar mig. Den 25 september släpper Callinaz ett nytt album. ”Lite som du vill är titeln på albumet som innehåller 12 låtar. Här blandar man nytt och gamalt i äkta Callinazstil.

Så här skriver Ginza om skivan:
Få band kan mäta sig med Callinaz när det gäller de nya unga dansbanden… Carolina och hennes grabbar i bandet har gjort hela fyra plattor sedan debuten ”Från mörker till ljus” i september 2011. Dessutom vann de förra året Sveriges Radios prestigefyllda pris på Guldklaven som går till band som för den svenska dansbandsmusiken framåt vilket sannerligen Callinaz var väl värda att vinna. För det har och gör verkligen bandet. De står för att spela traditionell dansbandsmusik men samtidigt så tittar de framåt och har en hunger som få band kan mäta sig med. Lägg till Carolinas karismatiska röst och starquality och vi har svaret till den framgång bandet har ute på dansbanorna runtom i Sverige. På nya skivan har dessutom deras nisch att blanda in mer 50-talsaktig musik med ståbas och charmiga arrangemang fått ännu fler folk till dansbanorna då det visat sej vara ett vinnande koncept. Något som även hörs på nya plattan.

Nya skivan ja… Den innehåller som vanligt när det gäller Callinaz inte minst ett antal nya starka originalspår även ett antal covers som bandet gjort till sina ”egna” med arrangemang som passar bandet perfekt. Callinaz lyssnar på sin publik och får tips på låtar som de sedan spelat in. Så det är inte konstigt att skivorna går hem hos publiken.

På fjärde albumet ”Lite som du vill” kommer Callinaz ta ännu större plats på dansbandsscenen och de klassas redan idag som ett av de mest etablerarde banden i genren med kvinnliga sångerskor.

Fäljande låtar finns med på albumet:
1. Det ska regna i morgon
2. Lite som du vill
3. Mississippi
4. Det känns så skönt
5. Will you still love me tomorrow
6. På andra sidan stan
7. Nu smet katten in till grannen igen
8. En enda natt ( lifetime of guilt)
9. Om Himlen och Österlen
10. Blue Bayou
11. Min gamla stad
12. Backa tiden

Källa: Ginza.se


Publicerad:

Rose-Maries med över 40 år i branschen gästade Degerforsparken

26 aug

rmdfsp1501

rmdfsp1502

rmdfsp1503

rmdfsp1504

Vet du vart Krankelösa By ligger? Vet du vad byn är känd för? Om inte så tycker jag att du skall ta och googla fram detta. Nu står det kanske inte på google så jag får väl berätta. Krankelösa By ligger i Ljungbyholm i Kalmar Kommun. Här i den lilla byn bor Berit och Ola Gustavsson. Dom är två musikaliska personer som driver två olika dansband. Namnen på dessa är Znits och Rose-Maries. Det är samma medlemmar i dessa band. Vad är då skillnaden tänker ni? Jo det är så att när man spelar under Rose-Maries har man även en hel del gammaldans på repertoaren. Rose-Maries är så starkt förknippat med gammaldans så en del trodde att man inte spelade något annat än detta. Därför kom man på att starta upp bandnamnet Znits.

rmdfsp1505

rmdfsp1506

rmdfsp1507

rmdfsp1508

Denna onsdag hade dom fått för sig den goda idén att fara till Degerfors och framföra lite musik under namnet Rose-Maries. Man hade innan spelat tre kryss på Birka Stockholm, och Liljekonvaljholmen i Uppsala. Sedan efter Degerfors skulle man vidare till DagFins Dancing Grorud i Oslo. Underbart med bokare som tänker till när det gäller dansband så att dom får sig en liten turné.

rmdfsp1509

rmdfsp1510

rmdfsp1511

rmdfsp1512

Berit och hennes grabbar spelar lättsam och lättdansad dansmusik. Ett plus för att dom har många bra egna låtar på repertoaren. Dom är signerade Ola Gustavsson som är Berits andra hälft. Förutom att skriva bra låtar spelar han även gitarr, sax och dragpspel. Övriga medlemmar är Magnus Håkansson som spelar klaviatur och dragspel samt Matz Åhlund på trummor. Dom sist nämnda pojkarna är kanske mer kända för att ha varit med i dansbandet Tonix.

rmdfsp1513

rmdfsp1514

rmdfsp1515

rmdfsp1516

Glädjande nog spelar dom många låtar av min favoritkompositör och sångerska Mona Gustafsson. ”Lite av din tid lite av din kärlek” och ”Vem får kyssa dig god natt” är några av dem. Berit gör ”hennes” låtar mycket bra. Tack för detta. Fortsätt med detta. Riktigt mycket folk hade denna strålande onsdagskväll letat sig till parken för att ta sig en sväng om. Snudd på publikrekord var det också. Kul för arrangören att det går så bra för dessa danser. Hit kommer det både långväga gäster och såna som inte alls åkt speciellt långt. Det finns dock en speciell gäst. Det är Sten Boling som kommer från Hallsberg. Åker flera dagar i veckan på dans och kör dit och hem alldeles själv. Nu kanske ni undrar det är för speciellt med detta. Jo Sten är nämligen 102 år. Inte illa att vara i en sådan fin form. Han dansar från första till sista dans. Själv har jag inte bestämt mig hur länga jag skall fara ut på dans.

rmdfsp1517

rmdfsp1518

rmdfsp1519

rmdfsp1520

Åter till dansen där det är dags att spela upp till en hambo. Det märks tydligen att dom har detta med gammaldansen i blodet. Inga tveksamheter där inte. Mycket folk är uppe på golvet och tar sig en sväng om. Det ser jättekul ut med gammaldans. Visste ni förresten att bandet har funnits i över 40 år och spelar in massor med skivor varav en del med enbart gammaldans? Sedan kan dom ibland spela på danskvällar där halva kvällen enbart är gammaldans. Så dom har ett enormt arkiv att plocka ifrån.

rmdfsp1521

rmdfsp1522

rmdfsp1523

rmdfsp1524

Det enda som är negativt med denna orkester är en sak som dom själva inte kan råda bot på. Det är att dom spelar på tok för lite här i Värmland. Det brukar bli max två gånger per år vilket är enormt lite. Det borde vara fler tillfällen. Men samtidigt förstår jag om det är svårt att få ihop det med andra spelningar. Dom man ju inte åka hit upp för ett enda speljobb.
Så började denna trevliga danskväll att lida mot sitt slut. Nöjd och glad kan jag se tillbaka på en mycket trevlig danskväll med fina låtar och enorm spelglädje. Massor av go och härlig dansmusik har dessa Kalmariter bjudit oss på. Underbart!!! Efter att dom sista tonerna ebbat ut ville publiken ha mer. Rose-Maries var inte sena att hänga på och bjuda publiken på en ”snabbis”.

rmdfsp1525

rmdfsp1526

rmdfsp1527

rmdfsp1528

Vi snackade lite med orkestern efteråt som berömde oss för alla applåder som dom fick. Jag tycker det hör till god ton att ge orkestern på scenen som slitet applåder. Det är dom inte vana i södra Sverige. Där har man nämligen enkelspel som betyder En dans är en låt. Då har dom bannemig inte tid att applådera utan leta ny danspartner till näst dans. Men här i Värmland är det som tur lite annorlunda. Här är det två låtar i en dans. Sedan blev det att fara hemåt. Jobbet väntade dagen efter.

rmdfsp1529

rmdfsp1530


Publicerad: 2015-08-26 06:20:07

Stora Folkparksdansen – Dag 1 fredagen

25 aug

stfpdansen15fre01

stfpdansen15fre02

stfpdansen15fre03

stfpdansen15fre04

Så var dagen inne då vi två bröder skulle ta oss ner till Mariestad för den 6:e upplagan av ”Stora Folkparksdansen. Tio folkparker i västra Sverige har gått samman i ett unikt samarbete för att arrangera den ”Stora Folkparksdansen”. Denna går av stapeln i mitten av augusti i Mariestad på Karlsholme Folkets Park. Nytt för i år är att man hade renoverat jubileumsteatern som ligger alldeles invid värnen. Förra året såg det mer ut som en byggarbetsplats och en del hade sina åsikter om detta. Men i år var det ett jättefin byggnad som dessutom inrymde en mycket fin restaurang.

stfpdansen15fre05

stfpdansen15fre06

stfpdansen15fre07

stfpdansen15fre08

Inför detta evenemang har jag varit runt på diverse ställen och affischerat samt delat ut flyers för att sprida information om denna dansfestival som jag tycker är en av dom bästa bara för att det är så fint och bra arrangerat. Flera parker och logar har besökts. Och en packe affischer och flyers har alltid legat i bilen är vi åkt ut på våra spontana resor.

stfpdansen15fre09

stfpdansen15fre10

stfpdansen15fre11

stfpdansen15fre12

Brorsan hade redan i mars ringt Hotell Aqua och boka rum. Detta hotell har vi bott på dom senaste åren förutom ett år då mor och far var med och vi bodde på Victoria samt ett annat år då vi testade naturskönt boende vid STF vandrarhem Lungåsberget. Men nu håller vi oss till centralt belägna och charmiga Aqua. Det är trevlig personal, fräscha rum och god frukostbuffé. Dessutom gångavstånd till parken. Men det är det ju från de flesta hotell i Mariestad. Det är just det som är det bästa med Mariestad. Att det är ganska nära till det mesta.

stfpdansen15fre13

stfpdansen15fre14

stfpdansen15fre15

stfpdansen15fre16

Så checkar vi in på hotellet och bär upp våra väskor. Sedan bär det ut på stan och ett besök hos glasbanken för lite inköp av rinnande föda. Sedan bar det av till parken för att se vilka band som anlänt. Det hade blivit en ändring i programmet. Umberella fick ställa in och ersattes Voize. Och dom var redan på plats liksom Elisas och Sannex. Vi tog en liten ofrivillig omväg till parken. Men lite motion skadar ju inte. En bil dök upp och tutade på oss. Det var Stefan i Alvenfors orkester som såg oss promenerade. Så det blev lite snack innan vi gick fram till parken och hälsade på de band som redan anlänt. Alltid kul att snacka lite med banden. Vi hälsade även på Mats som är han som bokar orkestrarna till detta evenemang.
Vi gick tillbaka till hotellet för att softa lite och ta det lite piano innan det var dags att hoppa in i duschen och snygga till oss. Tog oss sedan en stärkande promenad bort till parken . Denna gång tog vi en liten kortare väg. I entrén stod Mats Dahlberg och representanter för de olika parkerna och hälsade oss välkomna. Nu var vi på G…

stfpdansen15fre17

stfpdansen15fre18

stfpdansen15fre19

stfpdansen15fre20

Inne i rotundan stod Elisas stod startklara för att börja. Jag lyssnade lite på första låten innan jag begav mig bort mot Jubileumsteatern där ett för mig nytt band spelade. Bandet heter Voize och kommer från Skåne. Jag har bara hört gott om detta band innan så jag var tvungen att kolla om det stämde. Och ja. Allt jag hört om dem besannades. Jösses vilket bra band. Och vilket bra komplement till Sannex. Perfekt!!! Detta gjorde ni bra. Garanterat ett band som jag gärna upplever live igen. Träffade på några dansare från Värmland som rosade nya jubileumsteatern till max. Och jag kan bara hålla med. Jösses vad fint det blivit. Måste vara en fröjd att som trummis sitta och blicka ut detta enorma publikhavet och Vänerns solnedgång i horisonten.

stfpdansen15fre21

stfpdansen15fre22

stfpdansen15fre23

stfpdansen15fre24

Åter till rotundan där Streaplers var startklara att ta över stafettpinnen. Dessa grabbar gör en aldrig besviken. Kjetil, Kenny, Anders, Per och Henrik vet hur en slipsten skall dras. Det var varmt, trångt och trivsamt. Nästan snudd på en sardinburk. Men jag trängde in mig och tog lite kort och lyssnade på ”gubbarna”. Man kan lugnt säga att dom håller stilen. Låter minst lika stabilt som förr. Gamla klassiker blandas med nya hits från deras senare inspelade skivor. Detta är ett band som aldrig gör mig besviken. Och jag tror inte heller att någon annan av de som var där blev besvikna.

stfpdansen15fre25

stfpdansen15fre26

stfpdansen15fre27

stfpdansen15fre28

Ute på jubileumsteatern var det full fart på dansen där årets dansband 2015 stod på scenen. Ute på bryggan var det även mycket folk som dansade. Det var så enormt mysigt att se detta. Man hade nämligen riggat högtalare ute på bryggan som man pyntat med björkar. Det är något speciellt med bryggdans. Det var nästan som att vara på akterdäck på Birka Paradise i solnedgång. Brorsan högg in på en öl och jag på en cider. Vi satt och bara njöt medans vi spisade Sannex härliga musik och kikade på otroligt duktiga dansare. Det är sådana här kvällar som man tänker på hur oförskämt bra man har det. Vad mer kan man liksom önska sig? Jag tänkte efter och kom på att det var ingenting jag saknade i ögonblicket. Det började skymma och solen sänkte sig sakta bortom Vänerns horisont. Magiskt är bara förnamnet.

stfpdansen15fre29

stfpdansen15fre30

stfpdansen15fre31

stfpdansen15fre32

Andreas Olsson i Sannex tog sig ton tillsammans med ett piano och bjöd på en otroligt fin låt som han själv komponerat och som än så länge inte finns inspelad på platta. Jag tror den heter ”På andra sidan sängen” eller något i den stilen. Det var kvällens höjdare. Jag fick riktig ståpäls. Så troligt vacker låt. Bästa på länge från Andreas. Sannex låtar är också riktigt bra men detta är något helt annat. Jag tror den kan bli en perfekt sista dansen låt. Denna får du släppa på singel.

stfpdansen15fre33

stfpdansen15fre34

stfpdansen15fre35

stfpdansen15fre36

Vi rundade av kvällen med att besöka Streaplers som runde av kvällen. Extranummer så klart. Hade man förväntat sig något annat? Kenny aviserar om ”Alltid på väg” och det kokande dansgolvet nästan vibrerar. Jösses vilken kväll detta blev med fyra otroligt bra band med musik för ”alla”. Kvällens stora överraskning var verkligen Voize. Jag gick åter ut och köpte deras platta. Här skall poppas Voize. Var så säkra. Vi stannade kvar och språkades lite med Streaplers medans dom packade ihop. Sedan tackade vi arrangörer och Streaplers för en underbar första dag på Stora Folkparksdansen. Nu bar det av till hotellet för lite sömn. I morgon väntar ”Dansare på stan” och ”Dansband på stan”. Det var två nöjda men trötta bröder som somnade gott i sina sängar på hotell Aqua.

Lite fler bilder som inte fick plats någon annan stans än just här.

stfpdansen15fre37

stfpdansen15fre38

stfpdansen15fre39

stfpdansen15fre40

stfpdansen15fre41

stfpdansen15fre42

stfpdansen15fre43

stfpdansen15fre44

stfpdansen15fre45

stfpdansen15fre46

stfpdansen15fre47

stfpdansen15fre48


Publicerad: 2015-08-25 18:09:24

Dansare på stan lockade i solskenet

25 aug

stfpdansen15dansastan01

stfpdansen15dansastan02

stfpdansen15dansastan03

stfpdansen15dansastan04

Dagen startades med en rejäl frukost på hotellet. Det bästa med att ligga på hotell är nog hotellfrukosten tror jag. Efter frukosten vilade vi lite innan vi tog oss en lite vila innan vi skulle ut på äventyr. Det var så att vi blivit hembjudan till Stefan i Alvenfors på en förmiddagsfika. Vi hade fått adressen och studerade Mariestadskartan och kom fram till att det kanske var i längsta laget att gå. Jag bor i backen sa han Stefan. Och jo det finns en och annan backe i Mariestad. Men vi åkte nästan direkt på hans hus. Tack så mycket för en trevlig pratstund och gott fika men hemmagjord fläderblomssaft.

stfpdansen15dansastan05

stfpdansen15dansastan06

stfpdansen15dansastan07

stfpdansen15dansastan08

Sedan bar det av ner till stan där man skulle ha evenemanget ”Dansare på stan”. Detta är en manifestation för dansen och hur kul man har när man dansar. Det hela går ut på att man dansar (buggar) på gatorna i Mariestads Centrum. Dj och samordnare är Göran Adamsson från ”Alltidans” i Mariestad.

stfpdansen15dansastan09

stfpdansen15dansastan10

stfpdansen15dansastan11

stfpdansen15dansastan12

Klockan halv två var torget fullt av dansare som var redo att i hettan ”minifestera” för dansen. Göran stod som vanligt på den fräcka flakbilen (den gröna chevan som Bosse Andersson ställer upp med) och spelade dom goaste bugglåtarna. Strax efter klockan 13 gav sig gänget i väg. Det är en fröjd att se detta danståg. I år hade man en längre rutt. Man startade på torget och dansade sig förbi järnvägstationen ner till Karlsholme Folkets Park där man har vätskekontroll. Sedan rundade man och dansade via hamnvägen och länsstyrelsen för att sedan runda av och dansa in på torget där man startade det hela.

stfpdansen15dansastan13

stfpdansen15dansastan14

stfpdansen15dansastan15

stfpdansen15dansastan16

Detta är ett evenemang som lockar många dansare. Det lockar ut mycket folk som står efter vägen och klappar i händerna och hejar på dansarna. Många butiksägare tittar ut från sina butiker för att beskåda det hela. Strongt gjort att så många ställe upp i denna hettan. Men dans och dansband är ju livet så jag förstår dem gott. Efter detta så tog evenemanget ”Dansband på stan” vid.

Och som vanligt lite fler bilder:

stfpdansen15dansastan17

stfpdansen15dansastan18

stfpdansen15dansastan19

stfpdansen15dansastan20

stfpdansen15dansastan21

stfpdansen15dansastan22

stfpdansen15dansastan23


Publicerad:

Dansband på stan rockade fett

25 aug

stfpdansen15dansbstan01

stfpdansen15dansbstan02

stfpdansen15dansbstan03

stfpdansen15dansbstan04

En sak som är tradition under Stora folkparksdansen är evenemanget ”Dansband på stan” där några av kvällens band ställer upp och bjuder på lite härlig gratisunderhållning på torget i Mariestad. Banden som spelade i år var Blender, Casanovas, Claes Lövgrens, Andreas Olsson från Sannex och Donnez som svarade för musiken. Sen har man även som tradition att visa upp ett nytt nystartat hungrigt dansband som får visa upp sig. I år var det det nystartade bandet Paige från Linköping . Sist men absolut inte minst så hade man också årets ”nostalgiartist” som var Drifters tidigare sångerska Marie Arturén .

stfpdansen15dansbstan05

stfpdansen15dansbstan06

stfpdansen15dansbstan07

stfpdansen15dansbstan08

Först ut var Casanovas med Henrik Sethsson som även i vanlig ordning var konferencier för denna tillställning. Dom hade nyss släppt ett nytt album med galet mycket hit från Casanovas 25 åriga existens som dansband. För det har de verkligen haft. Har det inte varit radiohits så har det varit och är riktigt stora hits på dansgolvet.

stfpdansen15dansbstan09

stfpdansen15dansbstan10

stfpdansen15dansbstan11

stfpdansen15dansbstan12

Nästa band att underhålla var inga mindre än Perstorps stoltheter Donnez. ”Nu vill jag dansa” från Dansandskampen fick det bli. Och danssugna var precis vad folket på torget var. Vipps så hade man berett plats framför scenen och det dansades för fullt på gatstenarna. Det verkade fungera perfekt. Donnez visade vilken musikalitet man besitter. Mikael Strömkvist showade rejält med sin gitarr. Och jag tror minsann att dom fick hela Mariestads torg i gungning.

stfpdansen15dansbstan13

stfpdansen15dansbstan14

stfpdansen15dansbstan15

stfpdansen15dansbstan16

På torget denna dag hade man även den stora glädjen att ha tre guldklavevinnare. Det var Maria Persson från Blender som blev årets sångerska, Jimmy Lindberg i Casanovas som blev årets musiker och sist men inte minst Andreas Olsson som med sitt band Sannex blev valda till ”Årets dansband”. Andreas gjorde en repris på gårdagen och presenterade sin låt som jag tror heter ”På anra sidan sängen”. Den blir bara bättre och bättre ju mer man hör den. Sådan gripande text. Bra jobbat Andres. Men som jag skrev förut så är det hög tid att du gör en riktig inspelning på låten.

stfpdansen15dansbstan17

stfpdansen15dansbstan18

stfpdansen15dansbstan19

stfpdansen15dansbstan20

Blender är ett band som dom senaste åren varit självskrivna på torget. Detta är ett band jag verkligen gillar. Dom har sin stil och så har dom faktiskt årets dansbandssångerska Maria Persson. Dom bjöd på en av mina favoriter från nya plattan ”Mi Amore” nämligen låten ”Känner liv igen” som är skriven av Jonas Thander och Anna Engh. Maria har en underbar röst. Vi fick även höra bandets gitarrist tillika födelsedagsbarn Erik Enstad framföra en låt som jag dessvärre inte kommer ihåg vilken det var. Men han har en enormt bra röst liksom övriga i Blender. Ett riktigt gött gäng är vad det är.

stfpdansen15dansbstan21

stfpdansen15dansbstan22

stfpdansen15dansbstan23

stfpdansen15dansbstan24

Det är viktigt att släppa fram nya band för att trygga framtiden någorlunda. Detta har man tagit fasta på och har senaste åren alltid haft besök av ett dansband som är på G. Denna gång var det ett band från Lidköping vid namn Paige som visade upp sig. Bandet består av Emma Käck på sån, Andreas Nycander på gitarr och sång, hans brorsan Fredrik Nycander på bas och sång, Daniel Andersen på klaviatur och slutligen Robban Andersson på trummor. En del av medlemmarna var tidigare med i bandet Pure Divine. Med låtarna ”Simpky the best” och ”Ingenting att förlora” visar dom att dom är ett band att räkna med framöver. Jag kan bara önska dom lycka till med framtida spelningar.

stfpdansen15dansbstan25

stfpdansen15dansbstan26

stfpdansen15dansbstan27

stfpdansen15dansbstan28

Så var det då dags för min favorit att entra scenen. Ett tjej som tidigare var sångerska i Drifters mellan åren 1989 – 1996. Under den tiden släppte man ett antal plattor, deltog i flera av de olika caféprogrammen, hänt i veckans meloditävling och Bingolotto. Nu var det dags igen för Marie att bjuda på några Drifters största hits tillsammans med Casanovas som var förstärkta med Michael Strömkvist från Donnez. ”Kommer tid kommer råd” och flera i publiken sjöng med. Denna låt följdes upp med deras svensktoppsdänga ”Nästa gång det blir sommar” där även Donald från Donnez kompade på dragspel. Här att se att dansbandstakterna sitter i Marie trots att du bytt dansband mot Jazz.

stfpdansen15dansbstan29

stfpdansen15dansbstan30

stfpdansen15dansbstan31

stfpdansen15dansbstan32

Eftermiddagens sista band ut var ett skåneband med Helsingborg som utgångsort. Nämligen Claes Lövgrens. Även om dom aerit med flera gånger tidigare på ”Stora folkparksdansen” så var det premiär för dessa gossar att vara med under dansband på stan. Claes och grabbarna bjöd först på Shakin’ Stevens välkända ”Oh Julie” följt av ett rockmedley som inte gick av för hackor. Dom visade verkligen vart skåpet skulle stå.

stfpdansen15dansbstan33

stfpdansen15dansbstan34

stfpdansen15dansbstan35

stfpdansen15dansbstan36

Dansband på stan avslutades precis så som det inleddes med Casanovas. Henrik och grabbarna avslutade storstilat med deras sommarplåga ”På´t igen”. Ett riktigt bra låt som Henrik är pappa till.

Nu var vi rejält hungriga så vi gick till vår favoritrestaurang Candys Bistro och käkade pastagratäng. Smakade mycket gott. Ett restaurang som serverar pizza, kebab, sallader samt grill och pastarätter. Ett stället jag varmt kan rekommendera. När maten var uppäten bar det av till hotellet för lite vila inför kvällens dans.

Lite fler bilder från Dansband på stan

stfpdansen15dansbstan37

stfpdansen15dansbstan38

stfpdansen15dansbstan39

stfpdansen15dansbstan40

stfpdansen15dansbstan41

stfpdansen15dansbstan42

stfpdansen15dansbstan43

stfpdansen15dansbstan44

stfpdansen15dansbstan45

stfpdansen15dansbstan46

stfpdansen15dansbstan47


Publicerad: