Våren är på väg

31 mar

Våren är på gång läste jag i Metro. Ha. Det tror jag som jag vill på. Idag snöar det och i går var det strålande sol och varmt med flera plusgrader. Men efter vad jag läste kunde det komma som en bomb vårvädret.

När jag gick förbi Brovallens IP idag har man svårt att tro att det om bara några veckor ska vara fotbollspremiär med en någorlunda grön gräsmatta. Men optimistisk som man är så hoppas man ju alltid. Vad som sker annars vet jag inte. Om nu planen inte skulle vara spelduglig men man får ställas sitt hopp till ”dom där uppe”, att dom skänker oss sol och värme.

Men det finns ju dom ska börja spela redan till helgen den 1/4 och för dom är det ju kris med stort K. Man får ju hoppas att alla som ska spela kommer att spela sina matcher. Alla konstgräsmattor kommer ju garanterat att vara upptagna.

Själv kommer jag att uppsöka konstgräsplanen i metropolen Götene för att se IFK Ölme spela sin första omgång i Svenska Cupen. Ölme mötte Heimer i serien förra året. Då förlorade man borta mot Heimer med 1-0 medans man vann hemma med 2-1. Matchen spelas på Västerby IP i Götene och matchstarten är kl 14.00


Publicerad: 2006-03-31 13:40:07

Jonnie på dansbandsdax

30 mar

En blogg ska ju handla om det mesta som rör en persons intressen tycker jag. Så jag kommer inte enbart att skriva om vad jag gjort utan även att tipsa om en hel del grejer också. Det kan vara allt från skivor, filmer, evenemang och mycket annat.

Så därför tänkte jag här tips lite om en radiokanal på internet där jag brukar vara inne en hel del och lyssna. Där har jag fått en hel del trevliga kontakter med olika folk.

I går kom jag i kontakt med en kille som där kallar sig för ”Hyltekillen”. Han heter Jonnie och är en dansbandsälskande kille som gillar dansbandsmusik. Jonnie är till skillnad från mig mycket bra på att sjunga. På hans hemsida www.joey.info.se så kan man provlyssna och beställa skivor. Det låter bra om Jonnie, Och när man vet hur dyrt det är att spela in skivor i dag så är det här mycket bra. Hans musik är dansband och lite schlagers, men mest dansband. Och det roliga med denna unga grabb är att det är mogen dansmusik som han spelat in.

Jag tycker det är bra när unga försöker bevara den mogna dansbandsmusiken. För oftast i dag när man ser och hör unga satsa på dansbandsmusik så är det mycket moderna tongångar. Så avslutningsvis kan jag bara rekommendera er ett besök på Jonnies hemsida.


Publicerad: 2006-03-30 13:40:07

Åker inte till Örebro i kväll

28 mar

I kväll hade jag tänkt mig att fara på dans till Örebro då favoriterna Mona Gs spelar upp till dans. Men eftersom jag inte har sjuds dit och att det är osäkert med transporter hem så ställer jag in. Tyvärr. Istället siktar jag in mig på att åka till Forshaga Folkets Hus på långfredagen då bandet spelar där.

För er som inte vet så kan jag berätta att jag arbetar lite smått med detta band. Jag har gjort bandets hemsida och pysslar om den lite tillsammans med bandets eminente webbmaster tillika saxofonist och gittarist Matias Johansson.

Sen sidan öppnades i september så har den besöks av över 13000 besökare. Inte illa för en sida som legat uppe lite mer än ett halvår.

Nu kanske ni tror att jag deppade för att jag inte kom iväg på dansen. Jo lite grann deppade jag. Men det blev bättre på kvällen då jag blev 400 kronor rikare på bingospel.

Jag var i Landahuset här i Kristinehamn på handikappsbingo. Nu kanske ni undrar vad detta skiljer sig mot annan bingo. Jo här är brickorna anpassade för synsvaga personer och blinda. Brickorna har förutom tydiga siffror även punktskrift. Tempot är anpassad för att alla ska hinna med. Sen kostar en bricka 50:- och den har man sen i 5 spel. Sen så efter de fem spelen kör man om sin bricka för 20:-

Detta bingospel har inget vinstintresse vilket gör att allt som kommer in spelas ut till spelarna. Vinstplanen kan se ut som följer 1 rad 100:- två rader 150:- och full bricka 300:-

Det som är viktigast är inte att vinna, även om det är kul. Det viktigaste för dom flesta tror jag är samvaron och att träffa folk.
ha det bra alla mina läsare av bloggen.


Publicerad: 2006-03-28 13:40:07

Konsert med Hans Martin

26 mar

I söndags eftermiddag var jag på Christinateatern här i Kristinehamn och såg på Hans Martin. För er som inte vem han är kommer en liten snabbpresentation.

För drygt fem år sedan slutade Hans Martin efter mer än 20 år som sångare och gitarrist i Tommys orkester, det finlandssvenska dansbandet som också fått en stor och trogen publik i Sverige. Hans fortsatte sedan som soloartist med stor framgång i våra nordiska länder.

Nu är han som sagt ut på soloturné. Och på spelplanen denna lördag stod Christina Teatern i Kristinehamn. Hans Martin uppträdde själv tillsammans med orkestern som han hade i en box. Han blandade friskt från sina tre senaste skivor med både 50-60 tals låtar, andliga låtar och dansbandslåtar. Jag tycker Hans Martin har en varm och behaglig röst. Som extranummer spelade han låten ”Vår dotter”. Låten som blivit Hans Martins varumärke eller signum. Efter konserten signare han skivor.


Publicerad: 2006-03-26 13:40:07

Tips på dansfestivaler i sommar

24 mar

Nu närmar sig sommaren med stormsteg. Tycker ni inte det när ni tittar ut. Snöblask och regn. Ska det behöva vara så här? Så därför för att försöka få lite sommarkänsla så tänkte jag tips om lite dansfestivaler i sommar.

Ekebofestivalen: 6-8 juli – http://www.ekebonoje.se/page2005/Default.cfm

Dansbandsveckan i Malung: Vecka29 http://www.dansbandsveckan.se/startsida/startsida.asp

Lundegårds dansbandsvecka 1-7/7 http://www.lundegard.se/

Fryksdalsdansen i Sunne 26-29/7 http://www.fryksdalsdansen.se/

Västkustens Dansfestival på Lane Loge 10-15/7 – http://www.laneloge.se/

Gräsmyrs dansvecka 13-16/7 http://www.grasmyrloge.se

Veberöds Dansfest 26-27/5 http://www.vaif.se/dansgala.asp

Holidays Clubs dansgala 29/4 http://www.holidayclub.se/Pag,02,1,30,177,352.html

Skelleftehamns Dansmara 28-29/4 http://www.skelleftehamn.nu/folketshus/

Forshaga IF Dansgala 6/5 Streaplers & Flamingo i Ishallen Forshaga


Publicerad: 2006-03-24 13:40:07

Filmtips

23 mar

Det är aldrig kul att vara sjuk. Men nu åker jag visst på en rejäl förkylning med tillhörande snuva. Det blev så att jag uppsökte läkare, efter att de flesta huskurer var avverkade. Ska man till vårdcentralen eller
sjukhuset får man inte vara för sjuk. För trots bokad tid fick jag vänta en timme. Tiden hos doktorn tog väl 2 minuter. Så nu har jag penicillintabletter och nässpray med antibiotika.

Under dessa dagar man varit hemma från jobbet, så tror jag inte sett så mycket DVD som nu. Man har sett inspelade saker på vdeio. allt för att få dagarna att gå. Därför vill jag hör tips om två familjefilmer jag sett på dvd.

Den första är ”Familjehemligheter” som handlar om Den ”helt vanliga” medelklassfamiljen Bendricks med mamma Mona, pappa Bosse, de två tonåringarna Ola och Katta samt 9-rige Morgan bor i en 60-tals villa som
fadern själv har byggt. På ytan är allt som det ska. Men tittar man närmare på familjen, ser vi hur den, likt det fuskbyggda huset, långsamt håller på att spricka sönder. Detta var en trevlg film. Som får betyget 4/5

Den andra filmen jag sett var en djup film som heter Capricciosa. den handlar om Henrik som är sjutton år och drömmer om att bli fotbollsproffs. Han bor tillsammans med sina föräldrar och två syskon i en förort till Malmö. De lever ett lyckligt liv fyllt av värme och kärlek, men deras tillvaro kommer att genomgå en drastisk förändring. Henriks mamma har drabbats av cancer och avlider. Henriks fader gör tappra försök att trots det som hänt hålla i hop familjen, men sorgen blir för stor och han tar till spriten, och ansvaret att sköta om hushållet hamnar på Henrik. Henrik som fortfarande borde få vara tonåring tvingas han i stället ta en vuxens ansvar. Detta var en gripande film som är absolut sevärd. Den får toppbetyget 5/5.


Publicerad: 2006-03-23 13:40:07

Kikki och Kjellman var bäst

18 mar

Trots att jag är förkyld och inte mår så bra så vill jag delge er lite från kvällens melodifestival. Jag sitter och läser aftonbladets nätupplaga. Där får man läsa kommentarer som; skandal, ”fel låt vann”, ”vi ger upp”. Sorry Carola men du har inte svenska folket med dig. Nu får vi be till högre makter att kvalet klaras, annars får vi se till att det blir dumstrut på resten av året. *ler* Sen förstår jag inte vad ni har emot Kikki Danielsson. Fy skäms alla som inte röstade på henne eller Björn Kjellman. Jag blir så jäkla förbannad, så jag hittar inte ord. Vad har ni emot Kikki? Denna underbara människa som är mycket mera ödmjuk än överklassdivan Carola. Sen tycker jag ALLA artister borde fått poäng av svenska folket.

Även vår ”värmlandstös” Linda Bengtzing var ju med och gjorde bra ifrån sig liksom Magnus Carlsson. Jag hade även kunna se dom som tänkbara finalister.

Men nu står vi här med det faktum att vi har Carola som vinnare, och vi får väl trots allt hoppas att hon kommer så pass bra till att vi inte behöver kvala nästa år.

Ha det bra alla läsare av min blogg. Nu ska jag gå och lägga mig och bara sova och vila och dricka mycket vatten.


Publicerad: 2006-03-18 13:40:07

IKEA och andra chansen

12 mar

Vad gör man en söndagsmorgon egentligen? Jo man bestämmer sig för att åka till IKEA För det var precis vad vi gjorde. Även om det var snö så verkade det vara hyfsat väglag i alla fall. Tänk vad mycket grejer det finns på IKEA. Det som är mest imponerande kanske är att allting har ett namn. Som hitta, Billy, greppa, Lars och allt vad det heter. Men jag vet inget som heter Markus i alla fall. Det kanske man får ordna. Kanske en soffa som heter Markus. Får väl tips namnrådet om detta. Jag tror jag läste att det finns folk som arbetar med att hitta på namn på ikeaprodukter. Nu vet jag inte om det stämmer, men jag tror mig minnas att jag läst detta någonstans i något tidningsmagasin.

Jag köpte lite bra att ha prylar på IKEA. Lite förvaringsbrukar, två små vägghyllor och lite annat småplock som är bra att ha, för nu banne mig ska det bli ordning på torpet.

Eftersom det var så mycket folk som käkade mat på IKEA beslöt vi oss för att äta mat på Mariebergs centrum. Där passade vi även på att ta en sväng. Fyndet där blev ett par jeans på JC för 199:- Eftersom jag tidigare rensat ut garderoben på gamla söndertrasade jeans så måste man ju fylla på förrådet, och 199:- var ju ett bra pris. Annars så brukar jag bara köpa billiga jeans. Brukar som regel inte köpa några som kostar över 399:-. Förstår inte folk som kan betala 800:- till över 1000:- för ett par jeans. Efter att vi varit mätta på både mat, intryck och shopping begav vis oss hemåt för att se på melodifestivalens ”Andra chansen”.

Jag tycker det var rätt att Magnus Bäcklund gick till globenfinalen, men jag hade hellre sett Patrik Isaksson än Rednex. Man får ju tänka på vilka det är som kan slå internationellt också.


Publicerad: 2006-03-12 13:40:07

Kjellman var bäst

11 mar

Det blev som jag trodde att Carola skulle vinna melodifestivalen. Denna omgång var skaplig den med. Men jag fasthåller att den i Karlstad var en av dom bättre.

Skoj att Björn Kjellman gick vidare direkt. Han hade en mycket bra låt som jag gillade. Jag har inte hört honom sjunga innan, utan set honom mest skådespela. Men han sjöng otroligt bra, och hade en mycket bra låt som verkligen var en pampig schlagerlåt. Han var en ytterst värdig vinnare.

Summeringen av festivalen är att den bara blir bredare och bredare. Fler och fler musikstilar kommer med på gott och ont. Det var massor av låtar som man inte förstod vad dom gjorde i festivalen, och där undrar man hur juryn som tagit ut låtarna egentligen har tänkt. Finns en del som jag inte tycker borde varit med.

Men ska det vara efter mottot ”Musik för alla” så blir det väl så. Jag avslutar med att citera en kompis ”Det ska finns plats till alla i vår herres hage”


Publicerad: 2006-03-11 13:40:07

Anna och Måns i Let´s Dance

10 mar

Så var det då klart. Måns och Maria vann Let´s Dance stort grattis. Det blev som jag trodde. Men jag hoppades jättemycket på Anna Book. Hoppas och hoppades om vart annat. Men det var hårt lopp. Jag tycker alla som varit med där har gjort bra ifrån sig. Att dansa i 14 veckor som vissa av paren har gjort är inte illa. Det skulle inte jag klara av. Sen med alla dessa regler som finns i dom olika danserna. Dansa på tå, hälar, fotarbete och allt det där. Jag menar dansa och ha kul.

Man får hoppas nu att detta har get mer intresse för danen, och att fler upptäcker glädjen i att dansa. För det är jättekul att dansa. Trist bara med utvecklingen att fler dansställen lägger ner, men plus till dem som vågar satsa på dans.


Publicerad: 2006-03-10 13:40:07

Samtal

9 mar

I dag kom en man fram till mig. Han verkade ”trasig” och det stank sprit om honom. Han frågade mig vad klockan var. Han hade ju bara kunnat titta upp på den stora stationsbyggnaden så hade han sett att klockan var 17.25

Han frågade om jag hade en cigarett. Va? Ser jag ut som en rökare? Eller tar alla för givet att alla ungdomar röker eller? Jag sa nej jag röker inte. Mannen ville kanske föra en dialog. Men nej, jag orkade inte, ville inte. Hade ingen lust att snacka med ett fyllo, eller åtminstone en överförfriskad typ. Nu var han ju inte otrevlig, men Nej. Jag har inte tid. Ha gick bort tog en metrotidning. Började samspråka med en tjej som han tydligen verkade något bekant med. Hon plockar upp både cigaretter och tändare. Oj nu kommer bussen. Dags att kila och åka hem.


Publicerad: 2006-03-09 13:40:07

Förbaskat kallt idag

8 mar

Måste det vara så här kallt- Idag visade termometern på –15 grader. Vem är det som vill mig så illa. Nej fram för mer sol värme och vår och sommar.

Tydligen har dom där uppe beslutat sig för att frysa ut alla oss här nere. Men som vanligt så kläder jag å mig rejält med astmasprayen i högsta hugg och promenerar ut och tar bussen till jobbet. Trots att det är så allt så mår jag som en prins idag. Känner att ingenting kan gå emot mig. Jag vaknade och mådde utmärkt. Vissa dagar känns det jättelätt att leva. Allt flyter på bra, och allt stämmer. Då kan ingenting trycka ner mig.

I dag så har man då chattat med Måns och Anna från Let´s Dance. Dessvärre kom inte några v mina frågor med. Men man fick ju svar på så mycket annat som man inte vist. Viktiga saker som att Måns har 43 i skostorlek, mycket viktigt. Något som intresseklubben för värdelöst vetande antecknar. Nä nu ska jag nog sova lite Det finns ju en morgondag.


Publicerad: 2006-03-08 13:40:07

Melodifestivalen i Karlskrona

5 mar

Melodifestivalen i går var sissodär. En del bra låtar fanns med. Bästa finalen hittills har varit Karlstad. Den tycker jag att hållt högst klass. Denna lördag var jag hembjuden till min kompis Markus som har flyttat. Han hade en något mindre lägenhet nu men den verkade mysig. Vi snackade om det ena och det andra. Han jobbar på MC Donalds så vi hade mycket att prata om. Han berättande att dom har många takboxbesökare nu. Under festivalens gång bedömde vi så väl låtar som kläder. Vi kalasade på ordentligt med Chips. Vi hade fyra påsar med OLW chips i olika smaker som vi åt av. Lövtunna och Grillvarianten.

Nu ska jag leta fram en cd som Markus ska låna. Han ska nämligen vara med i karaokefinal och sjunga. Så då ska jag förse honom med en låt som kan ska sjunga. vem det blir kan jag inte avslöja. Ni får åka till Restaurang & Pub ”Metropol” som ligger på Rud i Karlstad. Exakt datum har jag dessvärre inte. Men vi hoppas att det går bra. det har ju gått lysande förut då han varit med. Han har vunnit flera gånger.


Publicerad: 2006-03-05 13:40:07

Jobb och Let´s Dance

3 mar

I dag fredag vaknade jag och var bara sååå trött. Hade ont i armen. Det kanske var en liten skada från i går, eller så hade jag kanske sovit på armen. Efter lite gymnastik med armen kändes det lite bättre.

I dag satte jag och Niklas layouten till Dansbandsdax.se Det kändes skönt att få det klart. Hoppas det blir bra, det känns som det i alla fall. För er som inte vet vad Dansbandsdax.se är kan jag berätta att det är en Internetradiostation som sänder dansbandsmusik nonstop.

Så blev det Victor och Karin som oförtjänt fick lämna dansen i dag. Alla par som dansade var jättebra, så egentligen ville man ju inte att någon skulle åka ut. Men reglerna är ju så att någon måste åka, dessvärre. Fick jag bestämma skulle Agneta och David åka hem. Varför ska dom envisas med att pratskrika när publiken applåderar som mest. Kasst. Sen tycker jag juryn ör rätt bra också. Dom säger vad dom tycker, och dom vet ju vad som gäller, eftersom dom själva har dansat mycket och har bedömt proffsdansare.

i morgon är det åter dags för melodifestivalen. Den ska jag se hemma hos en kompis som jag inte besökt på väldigt länge känns det som. Han har till och med flyttat sen jag besökte honom sist. det ska bli kul att se hur han bor nu. Ha det bra alla dagboksläsare.

Dagens tänkvärda: ”Den största vinst man kan få är en god vän”

ha det så bra alla läsare.


Publicerad: 2006-03-03 13:40:07

Isfläckar inte bara på hockeyrinken

2 mar

I dag r har varit en omtumlande dag då mycket har hänt. Det hela började med att jag jobbade på jobbet son vanligt. Fick mycket uträttat idag. På väg hem från jobbet blev jag påmind om att det var jättehalt då jag drog mig i backen på eh isfläck. Pang!!! Jag blev liggandes på backen i 2-3 minuter innan jag hasade mig till ett räcke. När jag undersökt att jag inte brutit några ben och armar, började jag i sakta mak gå mot resecentrum för att ta bussen hem.

Väl hemma villade jag mig lite innan det var dags att åka till Löfbergs Lila Arena och se när Färjestad spela hockey mot Leksands IF. Efter en bra start på 1:a perioden och en fenomenalt bra 3:e period lyckades Färjestad vinna med 6-3 Det är något alldeles extra att vara på hockey. Mest rysningar får jag när hela arenan står upp och sjunger vår nationalsång.

Lite bilder från matchen kommer i mitt fotoalbum inom kort. Innan vi for hem till Kristinehamn blev det lite kvällsmat på ”Kenneths hamburgeri” på Rudsvägen. Mums!


Publicerad: 2006-03-02 13:40:07

Om allt och ingenting

1 mar

Så var det då en ny dag med nya möjligheter. Visst är det härligt att se varje ny dag på ett sådant sätt. Man måste ju vara optimist i det här landet. Annars kommer man ingen vart.
Vi skriver 1 mars i almanackan idag.

Det gick lite segt att komma till jobbet idag. jag fastnade på Lidl där jag in nästan 20 minuter gick och letade fram lämplig lunch. Till slut blev det Lidls goda lasagne. I och för sig är den väldigt stor, men man får vänta innan man äter den så man blir rejält hungrig.

Jag har funderat en bra tag på en sak. I bland blir det så att man grubblar på det ena än den andra, utan att man kommer till skott och skriva ner det. Egentligen är det väl inte så viktigt eftersom man inte tog fram block och penna och skrev ner det, vilket gör att man har glömt bort vad det var som man nu ville delge er bloggläsare. I detta fallet är det så att jag totalt glömt bort vad det var jag tänkte skriva om. Därför så väntar jag tills jag kommer på det. Summan av detta blir att man skrivit en massa utan att få något sagt. Smart va?

Ha det bra alla mina läsare av bloggen. Jag avslutar med en tänkvärd dikt.

Jag är som jag är, ta mig för den jag är,
jag tar dig sig som du är,
ville du inte ta mig som jag är,
så tar jag ändå dig som du är,
du väljer om du vill ha mig som din vän,
ja är i alla fall din vän,
vad du än gör såra mej inte,
för jag sårar inte dej.


Publicerad: 2006-03-01 13:40:07