Första advent med skyltsöndag

30 nov
1:a Adevent idag.
1:a Adevent idag.

I dag är det 1:a advent och det första ljuset i staken skall tändas. Dagen började med att vi får till Karlstad för besök på Ruds kyrkogård. Tända ljus vid min mormor och morfars grav. När det var klart blev det en sväng till Bergviks Köpcentrum. Såg där en massa melodifestivalen skivor från olika årtal, både eurovision, svenska finalen och en massa junior grand prix för 19.50/st. Så jag kompletterade mina samlingar lite.
H&M fick även dom ett besök av mig. Kom ut därifrån med en snygg rosa tröja. Hm… jag lovar. Jag kunde inte motstå den.

Julskyltning i Kristinehamn
Julskyltning i Kristinehamn

Sen bar det hem för lite mat för att sedan ge sig ut på skyltsöndagen här i stan. Mycket folk var ute på gatorna. Tyvärr lyste snön med sin frånvaro. Hade varit mysigt om det varit två decimeter snö. Men man fick ta det som det som det var.

Luciapressenation, julmarknader, glögg och pepparkakor vad det som erböjds på stadens torg och gator. Och stämningen var ganska bra. Lite snö hade ju som sagt inte skadat.

Torgny Melins skrällde i dansbandskampen

28 nov
Torgny Melins i Dansbandskampen Foto: svt.se
Torgny Melins i Dansbandskampen Foto: svt.se

Ja vad händer idag i dansbandskampen? Torgny Melins skrällde till och tog en guldstjärna framför ögonen på Sannex och Titanix. Jag är förvånad men glad för Torgny Melins skull. Inte trodde jag att detta skulle ske. Men som sagt så är det ju svenska folket som röstar. Och idag var det helt enkelt så att de övriga banden inte fick tillräckligt med röster för att hänga med till nästa vecka (förutom Titanix).

Shake först ut var stabila men det var något som jag inte kan sätta fingret på. Jag säger nästan som en viss jurymedlem. Mina fötter ville inte dansa. Visst lät det proffsigt men något var det som jag inte vet vad.

Uppsalabandet Sannex storspelade idag. Jag vet inte riktigt vad det är med Andreas röst men har han alltid haft den där breda stockholmskan när han sjunger. Låter stundtals lite för brett. Men det är lite coolt samtidigt att en ”skaunepaug” pratar skånska men sjunger på en helt annat dialekt. Det märktes att Sannex haft tid till att repa in låtarna. Dom satt som en smäck. Tryggt och stabilt. Och även om det inte räckte hela vägen så tror jag detta kommer genera flera speljobb för Sannex. Men ”gamla goa fina låtar” gjorde att jag inte kunde sitta still i soffan.

Andreas Olsson i Sannex svängde till det. Foto: svt.se
Andreas Olsson i Sannex svängde till det. Foto: svt.se

Men det var tufft in i det sista. Torgny Melins fick sin första guldstjärna med tre procent fler röster än förra veckans vinnare, Titanix som nu kom på andra plats. På tredje plats, endast fyra procent efter Titanix, kom uppsalabandet Sannex. Så det var otroligt jämt i dagens kamp.

Idag var det kul för Torgny Melins då dom fått en låt som dom verkligen verkligen utan svårigheter kunde ”dansbanda” till. oerhört kul att dom gör allt 100% live. Det är därför man bara hörde en sax i låten. Hade det varit en annat band som bara haft en sax hade dom nog den saxofonisten spelat sax till sig själv. Ja ni förstår säkert vad jag menar.

Konditorns har jag inte så mycket för. De må vara duktiga musiker men i denna floran av andra duktiga dansband så försvann dom. Inte mig emot. Sorry grabbar.

Sen kan jag delvis hålla med lite som någon jurymedlem sa att vissa band blir lite trista. Första gången blir kanon sen avtar det lite. Det är som att dom lever på sin rutin. Lite som Larz Kristerz förra året. Man visste ungefär hur det skulle låtar och det blev slentrian till slut.

Nåväl. Det blev en hoppig recension av denna dansbandskamp kanske.
Ha det gott till nästa kamp dansbandssverige.

Zekes debut-cd 2010

26 nov
Zekes kommande album  "En så'n natt"

Zekes släpper nytt album nästa år. Efter deras medverkan i dansbandskampen vet nu alla i dansbandssverige vilka Zekes är. Att innan medverkan i dansbandskampen ha skivkontrakt med Lionheart är stort. Som försmak på skivan bjuder jag här på singelspåret ”I ett fönster”.

Mackanz finns så klart på facebook

26 nov
Mackanz finns så klart på facebook
Mackanz finns så klart på facebook

Jag har fått en del förfrågningar om jag finns på facebook? Och svaret är JA det gör jag. Vill du lägga till mig som vän där är det bara att du kontaktar mig via min hemsida www.markuz.se å berättar jag vad jag heter om du nu inte redan vet det.

Jag var länge skeptisk och motståndare till facebook. Men en dansbandskompis i Arvika ”tjatade” på mig att jag skulle bli medlem där och det ångrar jag inte. Vad mycket vänner man hittat där och vad mycket nya kontakter man knutit tack vare facebook. En del kontakter har mynnat ut i jobb med. Alltid lika trevligt.

Mina fina röda skor

26 nov
Mina röda Emerica Skor
Mina röda Emerica Skor

Hur manligt är det med röda skor på en skala 1-10. Oavsett vad svaret blir så bryr jag mig inte om det. Jag tycker dom är sååå fräcka.
Så till alla grabbar som funderat på färgglada skor kan jag bara säga; Tveka inte en sekund. Våga bryta av.

Dansbandskampen rockar igen?

25 nov
Kommer det rocka i dansbandskampen? Foto: Pressbild
Kommer det rocka i dansbandskampen? Foto: Pressbild

Nu har vi kommit fram till program 6 i dansbandskampen. Konkurensen hårdnar rejält. På lördag står Uppsalas stoltheter Sannex på scenen tillsammans med Timrås högheter Shake och Konditorns från Stockholm för motstånden.

Dessa tillsammans med tidigare vinnare Torgny Melins och Titanix. Jag hoppas Torgny Melins fortsätter rada upp segrar. Men då gäller det til att dom sticker ut lite. Vågar göra lite mera än tidigare. Men jag vet att grabbarna kan. Dom som jag ser som största ”hotet” eller dom som kan slå ut dem är Shale från Timrå som har en stor skara fans i landet. Sannex har även fans. Men Uppsala är ju mer känd som en finkulturstad, så det ska väl mycket till om icke dansintresserade uppsalasannexfans ska rösta.

På lördag tävlar följande låtar.

Band 1: Shake
Förstalåt: ”Den jag älskar”
Andralåt: ”Love In An Elevator”

Band 2: Sannex
Förstalåt: ”Gamla fina låtar”
Andralåt: ”Night Of Passion”

Band 3: Konditorns
Förstalåt: ”Oj!… det hände igen”
Andralåt: ”Here I Go Again”

Band 4: Titanix
Förstalåt: ”It Must Have Been Love”
Andralåt: ”You Give Love A Bad Name”

Band 5: Torgny Melins
Förstalåt: ”Om och om och om och om”
Andralåt: ”Poison”

Vill man rösta ringer man eller sms följande:
Telefonröstning Kostnad 9:90 Kostnad 3:60
Band 1: Shake 099 320 01 099 220 01
Band 2: Sannex 099 320 02 099 220 02
Band 3: Konditorns 099 320 03 099 220 03
Band 4: Titanix 099 320 04 099 220 04
Band 5: Torgny Melins 099 320 05 099 220 05

– Ovanstående telefonnummer kostar 9:90/3:60 kr plus eventuell trafikavgift beroende på operatör och abonnemang.
– Av ovanstående telefonnummer som kostar 9:90 tillfaller Världens Barn-kampanjen netto 8:50 kr per samtal.

Sms-röstning Kostnad 9:90 Kostnad 3:60
Band 1: Shake Skicka 1 till 72999 Skicka 1 till 72211
Band 2: Sannex Skicka 2 till 72999 Skicka 2 till 72211
Band 3: Konditorns Skicka 3 till 72999 Skicka 3 till 72211
Band 4: Titanix Skicka 4 till 72999 Skicka 4 till 72211
Band 5: Torgny Melins Skicka 5 till 72999 Skicka 5 till 72211

– Ovanstående sms kostar 9:90/3:60 kr plus eventuell trafikavgift beroende på operatör och abonnemang.
– Av ovanstående sms-nummer som kostar 9:90 tillfaller Världens Barn-kampanjen netto 8:50 kr per sms.

Matz Bladhs gör entré med nytt album

25 nov
Matz Bladhs släpper ny cd
Matz Bladhs släpper ny cd

Matz Bladhs låter sig via hemsidan meddela att man dagen innan julafton släpper nya albumet ”Entré”. Matz Bladhs firar 40 år och gör det genom att släppa sitt 25:e album ”Entré”. Innehållet bjuder på nyskrivet material blandat med lite covers. Albumet produceras av Rutger Gunnarsson.

Flytt på jobbet.

24 nov

Flytt flytt flytt. Nu har jag flyttat på jobbet igen. Jag tror att jag på dom åren vi varit i dom nya lokalerna har suttit på dom flesta platserna.

Men jag tror det blir bra. Hade folk hos oss som kopplade nätverket och fixade så vi fick ordning på det. Underbart bra blev det. Nu funkar allt som det ska och snabbt dessutom. Skrivare och alltsammans. Det som är kvar att fixa är lite uppdateringar på diverse saker. Sen kommer bli så bra.

Lunchen i dag bestod av kåldolmar med potatis och gräddsås. Hur gott som helst. Dock inga lingon till.

Intervju med bloggmackan

23 nov

Bloggen tog sig själv en intervju med ägaren till den samma.

Markuz - Ägaren av denna bloggen
Markuz - Ägaren av denna bloggen

Hej Markus, hur är läget?
Jo tack det är bara fint idag.

Du har bloggat ganska länge va?
Jag började ju skriva lite dagboksanteckningar på min första hemsida jag gjorde 2001, och sen dess har det rullat på. Sen i sommras så flyttde jag över samtliga dagboksanteckningar och gjorde en ”riktig” blogg av det

Hur kom du på namnet Mackanz?

Inte så svårt. Jag heter Markus men kallas för Mackan och dansbandar man till namnet så blir det Mackanz med Z på slutet. Jag tycker namnet är klockrent.

Okej, så vad handlar din blogg om då, vilka ämnen avhandlas?
Jag skriver om det mesta som rör dansband faktiskt. Sen skriver jag en del om vad jag själv pysslar med i livet. Det blir även lite modegrejer eftersom jag är intresserad av sånt samt lite andra aktuella saker som sker i vår vardag och mitt liv. Just nu är det en hel del om dansbandskampen.

Hur ofta uppdaterar du bloggen?
Det blir rätt ofta nu. Ungefär 1 inlägg per dag kanske. I bland mer och i bland mindre. Det är ju mer uppdateringar nu än förut. Då kunde det bli sporadiska inlägg. Men det är kul nu när man har en ”riktig” blogg som funkar som den ska.

Känner du att du kan skriva om allt i din blogg.
Ja det tycker jag. Med tanke på de saker jag skriver om så svar Ja. Jag drar mig inte för att skriva negativa saker, även om jag försöker hålla nere på det. Allt behöver ju inte vara glädje och solsken. Som detta med dansbandskampen nu. Där har det blivit lite eget tyckande och så, och det kanske inte glädjer alla banden. Men hittils har jag inte dragit mig för att skriva om något jag vill skriva om.

Får du någon respons på din blogg?
Nu är den ju ganska nystartad bloggen. Alltså som formen blogg, och alla har väl inte hittat hit än. Men jag får en hel del kommentarer på den via min facebooksida. Sen är det alltid kul med respons eftersom man då bet att någon läser och tycker om det man skrivit. Det hade varit värre om ingen skrivit något eller hört av sig.

Kan man förvänta sig några smaskiga scoops eller skandaler i bloggen?
Det vet man ju aldrig. Några avslöjande blir det kanske. Sen är det ju så att i den världen som kallas dansbandsvärlden så hör man ju en del. Men allt ska ju inte läckas ut medans annatl ska komma ut. Men det kommer inte bli skvaller enligt Se & Hör, Aftonbladet och Hänt Extra. Utan kanske mer scoop som att jag såg Scottshenrik köpa Hamburgare på Mc Donalds i Västerås kl 02:56

Följer du några andra bloggar?
Ja dert gör jag. De bloggar som jag personligen tycker är följvärda finns till höger i menyn. Bara att klicka.

Något mer du vill tillägga?
Ja att ni som besökare av bloggen inte ska missa min hemsida också www.markuz.se där det finns massor att se och läsa. Bland annat över 10 000 foton. Glöm inte det.

Tack för pratstunden Markus
Tack själv.

Dansa i Värmland

22 nov

Nedan följer lite tips på danser runt Värmland. De flesta av danserna kommer från Värmlands Turistråds hemsida samt diverse dansprogramsidor på internet. Samtliga danser publiceras med reservation för eventuella ändringar.

Dans på Forshaga Folkets hus en lördagkväll
Dans på Forshaga Folkets hus en lördagkväll

22/11 17.00-20.30 Folkets Hus Storfors – Leijons
22/11 17.00-21.00 Torsborg Edane – Spelfinkarna
22/11 18.00-22.00 Folkets Hus Kristinehamn – Casanovas
24/11 17.00-19.30 Träffpunkten Hagaborg Karlstad – Vainoz Orkester
27/11 21.00-01.00 Gustav Fröding Hotell Karlstad Flamingokvintetten
27/11 18.00-22.00 Folkets Hus Lesjöfors Danzells (PRO Dans)
28/11 21.00-01.00 Best Western Årjang Hotel Årjäng Under Ytan
28/11 20.00-01.00 Medborgarhuset Säffle – Highlights
28/11 21.00-01.00 Folkets Hus Forshaga – Micke Ahlgrens
29/11 17.00-21.00 Bygdens Hus Lysvik Lysvik – Matz Rogers
29/11 17.00-20.30 Folkets Hus Storfors – Leif Hermanssons
29/11 18.00-21.00 Holken Mariebergsskogen Karlstad – Jannez
04/12 21.00.01.00 Best Western Årjäng Hotel – Kenth Lövings
05/12 21.00-01.00 The Corner Arvika – Ingemar Dahls
05/12 21.00-01.00 Folkets Hus Forshaga Cavalkad
05/12 21.00-01.00 Best Western Årjäng Hotel – Kenth Lövings
06/12 17.00-20.30 Folkets Hus Storfors – Pär Norlings
08/12 17.00-19.30 Träffpunkten Hagaborg Karlstad – Traweling Swedes
11/12 21.00-01.00 Gustav Fröding Hotell Karlstad – Matz Bladhs
11/12 21.00-01.00 Best Western Årjäng Hotel – Vakant
11/12 18.00-22.00 Folkets Hus Storfors – Kennings
12/12 21.00-01.00 Best Western Årjäng Hotel – Nordinz
12/12 22.00-02.00 Stjernehallen Torsby Alvenfors
13/12 17.00-20.30 Folkets Hus Storfors – SoS Stickan och Stefan
13/12 18.00-22.00 Folkets Hus Kristinehamn – Sannex
18/12 21.00-01.00 Best Western Årjang Hotel – Vakant
18/12 18.00-22.00 Folkets Hus Lesjöfors – Löpsjötorparn´s (PRO Dans)
19/12 21.00-01.00 Best Western Årjang Hotel – Matz Rogers
19/12 21.00-01.00 Ritz Arvika – Arvingarna
19/12 21.00-01.00 Folkets Hus Forshaga – Jontez
25/12 18.00-21:30 Gruvan Grums – Elwins
25/12 21.00-02.00 Medborgarhuset Säffle – Haaks
27/12 18.00-22.00 Folkets Hus Storfors – Svantes
31/12 21.00-01.00 Gustav Fröding Hotell Karlstad – Yesterdays
31/12 21.00-01.00 Selma Lagerlöf Hotell & Spa Sunne – Nordinz
31/12 21.00-01.00 Best Western Årjäng Hotel – Kenth Lövings

Dansbandskampen inte en kamp om Sveriges bästa dansband.

21 nov
Spootlajtz - Är dom seriösa??
Spootlajtz - Är dom seriösa??

Det är trist med band som säger sig vara dansband och som inte tar saker på allvar är med i dansbandskampen. Spootlightz var ju dagens stora skämt. Dom funkar säkert som coverband på den lokala pizzerian i en Svedala. Beklagligt att dom inte själva har vett att inte ställa upp och ge platsen till ett DANSBAND. Med sina framföranden i dag skämmer dom ut en hel yrkeskår nämligen ”Skånska dansband”. Det är då tryggt att veta att band som Claes Lövgrens, Wizex och Stensons finns.

Ang röstningen i programmet tror jag det är lite som med Larz Kristerz förra året. Folk röstar på sina favoriter oavsett vad dom framför. Detta för att vara lojala mot sina favoritdansband. Men jag kan ärligt med handen på hjärtat säga att skulle Torgny Melins (som är mina favoriter) göra ett mindre bra framträdande skulle jag inte rösta. Nu gjorde dom inte det i dag. Dock kan jag hålla med juryn lite om att dom lagt mer krut på första låten. Men Värmlänningar är ett pålitligt och tåligt släkte som röstar och ställer upp när det behövs. Tack alla som röstat.
Och i dag fick dom ju i alla fall en normal låt tilldelad. Jag kan säga att det svängde hemma i tv-rutan med.

Mannerz i Dansbandkampen bjöd på Det vackrast Foto: svt.se
Mannerz i Dansbandkampen bjöd på Det vackrast Foto: svt.se

Mannerz som jag skrivit om tidigare i bloggen blev för mig en positiv överraskning. Trots sin ringa erfarenheter av dansband så lät det snyggt och tryggt framfört. Nu gäller det för grabbarna att utveckla detta och hitta en repertoar i en stil som passar dem och som håller en hel danskväll. Kämpa på grabbar. Ni visar att det finns potential.

Titanix gjort bra i från sig och var väl förtjänta av gå vidare med en guldstjärna. Deras andra låt ”Håll om mig” var riktigt bra. Finns inte så mycket mer att tillägga.

Titanix i Dansbandskampen Foto: svt.se
Titanix i Dansbandskampen Foto: svt.se

Carina Jaarneks som hade jag hoppats mer på. Jag vet ju vilken energi och hur tajt och bra det låter på scenen. Så jag vet inte riktigt vad som hände idag. Men jag är lugn för jag vet hur bra Carina är live.

Örebrotrippen

21 nov

Solen sken från en klarblå himmel i Örebro och det vart allmänt trevligt väder när jag var där i dag. Blev avsläppt vid station och promenerade till Järntorget där jag skulle testa dom lila för att åka till en kompis. Med dom lila syftar jag på deras lila bussar som lyser upp staden.

Trots att jag kan Örebro ganska väl så blev jag guidad till Järntorget. Klart jag hittar dit. Jisses. Litar inte människan på Markus. Nå väl hur som helst så var det inte vägvisare han skulle vara utan informatör till hur man köper SMS-biljett. Och tja han lyckades ganska bra med det för att vara Örebroare. Nää nu ska jag vara snäll. Det är ju snart jul och då ska man vara snäll.

Det hela började med en trevlig fika i Wadköping. Dock kan jag inte förstå hur en festis och en kanelbulle kan kosta 40:- 18 kronor för en torr kanelbulle som sett bättre dagar. Men man får se det possitiva i det. Det var i alla fall inte möglig. Sen hade man ju trevligt fikasällskap och det vägde upp det hela. Sen gick i runt och kikade lite i Wadköping och kände historiens vingslag.

Det blev även en tur uppe på stan eller city som man säger i Örebro. Folk, bilar och bussar överallt överallt. Man fick ju passa sig för att inte bli påkörd eller nersprungen. Men man klarade sig, och jag sitter ju trots allt här i Kristinehamn och bloggar nu.
Vi han även med besök på Stadsbiblioteket (som jag tycker ligger lite anonymt) och i Sankt Nikolai kyrka. Mycket fin kyrka som jag trodde skulle vara större än vad den var.

Efter denna rundvandring drog vi hem till min polare för att softa lite. Det blev buss igen. Och jag som ville gå. Men det är bara att tacka och ta emot när man blir bjuden på bussresan. Ja, jag blev faktiskt bjuden då min telefon ballade ur. Jag hade ju tidigare ”råkat” köpa två sms-biljetter men eftersom min minne i telefon är segt så kunde jag inte få fram dem när jag behövde dem.

Sen har jag idag lärt mig en sak att man inte ska säga ”Hej då” till chauffören som ett tack och fin gest. Sånt gör man tydligen inte i Örebro. Nähepp. Men så gör vi här på landet och det uppskattas. Dock glömde jag tacka chaffisen som körde oss till Järntorget på kvällen. Så om du trevliga chaufför läser detta nu så vilja från mig och min kompis framföra vårt varma ”tack och hej”.

Regn regn regn

21 nov

Jäklars vilket pissigt väder det har varit. I onsdags var det regn regn och regn hela dagen och så även i torsdags och lite i fredags. Dom har inte lovat bättre väder i morgon heller. Men man får väl leva med detta innerliga regnade i tid och otid.

I dag lördag bär det snart av till Örebro för en liten tripp och i kväll är det dansbandskampen. Då gäller det för Torgny Melins att charma svenska folket igen. Vi får se hur det går. Spännande blir det i alla fall.

I morgon söndag är planerna att åka till Kväggens Bygdegård där det är julmarknad. Vi brukar åka dit varje år på den. Det är där man tjuvstartar julen med skinkmacka och gröt. Trist bara att det inte är någon snö. Det hade varit så mycket mysigare. Men det får bli som det blir.

Önskar alla läsare en fin dag.

Tack Tonix för fina år

18 nov


Det är lite utav sorg jag läser att Tonix från småländska mönsterås lägger ner sin verksamhet nästa år. Detta fina anrika dansband.

Tonix är ett av dom klassiska dansbanden som började 1963 trumslagaren Matz Ålund och basisten Gunnar Berlevik är dom som varit med sedan starten. 1969 kom Allan Jacobsson med i bandet, 1986 Magnus Håkansson och slutligen 1990 den nuvarande sångaren Bosse Thyrén. En annan som också varit sångare i Tonix är Göran Lindberg. En utav Tonix:s mest kända låtar är ”Vindens melodi”, Kurragömma och flyg din väg är två andra låtar som bandet spelat in och gjort kända.


Så är stiliga såg man ut 1975 då Göran Lindberg var sångare och man spelade in album som ”Vindens melodi” och min favoritlåt ”Förlåt mig älskling”. En låt som är så himla bra. Jag minns inte exakt när jag hörde den första gången. Det kan ha varit på något i Afton dans med Tonix. Hur som helst så diggar jag låten och har naturligtvis albumet med samma namn. Har en hel del Tonix på lp när jag tänker efter. Det är riktigt kul att slå på dem och lyssna ibland.

Typiskt 80-tal. Omslaget till ”Möt mig i Stockholm”. Fräckt med om svartvita t-shirtarna under i olika mönster. Lite hawaii inspirerat med blommorna som finns med. Frågan är bara hur man tänkte, och om man tänkte. Men som sagt det är 80-tal och då var det väldigt ”inne” detta.
Nu är det väl lite väl mycket att hoppas på men jag önskade att man gjort ett dubbel-album med sina absolut bästa, största låtar och med ett fylligt inlägg med massor av bilder och historik. Senaste skivan kom 1999 så det hade varit ett värdigt fullbordat avslut för Tonix.

Mannerz kan bli intressanta

18 nov
Mannerz orkester från Stockholm
Mannerz orkester från Stockholm

Att göra sin första riktiga spelning i Dansbandskampen är vågat. Lika vågat som det blev för Kändiz när dom genomförde sin tredje riktiga spelning i SVT på bästa sändningstid. En del förutspår en lika utgång för Mannerz som det blev för Kändiz. Dock hoppas jag inte på det utan hoppas det ska gå bra för dem. Sverige behöver nya unga lovande dansband.

Det jag hoppas är att grabbarna till 110% vet vad dom gett sig in på. Så att dom inte gör detta bara som en kul grej. Visst är det kul att spela dansbandsmusik och att starta ett band men det ska se med seriositet. Man bör nog göra lite efterforskningar i branchen innan man startar ett dansband. Det mest elementära är att kolla upp så att det namn man tänker ha inte är upptaget. Det blev ju så att man tänkte heta Strike i stället, och faktum är att det var under namnet Strike dom blev antagna till dansbandskampen. Sen fick man vetskap om Strike från Hudiiksvall och fick vara så snälla och byta namn. Så bara av den anledningen tänkte jag bjuda er på en bild av det dansbandet som heter Strike ”på riktigt”.

Strike från Hudiksvall
Strike från Hudiksvall

Men för att återgå till Mannerz så får vi ju se hur det går för dem. Dom har i alla fall fått bra låtar som folk verkligen känner igen. Som förstalåt är det Björn Skifs ”Michelangelo” som gäller och som Nannelåt den fina låten ”Det vackraste” som man får be till gud att dom gör som en ballad. Vill ni se och höra Mannerz så kan ni besöka bandets nya hemsida med adress www.mannerz.se

Nanne i Dansbandskampen

17 nov

På lördag blir det Nanne Grönwall låtar i dansbandskampens andra moment. Mannerz, Carina Jaarnek och Spootlightz står för motståndet. Följande låtar kommer banden att framföra.

Nanne Grönwall Foto: Mats Oscarsson
Nanne Grönwall Foto: Mats Oscarsson

Låtarna i program 5, den 21 november:
Band 1: Mannerz
Förstalåt: ”Michelangelo”
Andralåt: ”Det vackraste”

Band 2: Carina Jaarneks
Förstalåt: ”Jag såg dej”
Andralåt: ”Alexandra”

Band 3: Spootlajtz
Förstalåt: ”Trettifyran”
Andralåt: ”Avundsjuk”

Band 4: Torgny Melins
Förstalåt: ”Sofia dansar go-go”
Andralåt: ”Jag måste kyssa dig”

Band 5: Titanix
Förstalåt: ”Dance With Somebody”
Andralåt: ”Håll om mig”

Vill man rösta gäller följande nummer.
Telefonröstning Kostnad 9:90 Kostnad 3:60
Band 1: Mannerz 099 320 01 099 220 01
Band 2: Carina Jaarneks 099 320 02 099 220 02
Band 3: Spootlajtz 099 320 03 099 220 03
Band 4: Torgny Melins 099 320 04 099 220 04
Band 5: Titanix 099 320 05 099 220 05

– Ovanstående telefonnummer kostar 9:90/3:60 kr plus eventuell trafikavgift beroende på operatör och abonnemang.
– Av ovanstående telefonnummer som kostar 9:90 tillfaller Världens Barn-kampanjen netto 8:50 kr per samtal.

Sms-röstning Kostnad 9:90 Kostnad 3:60
Band 1: Mannerz Skicka 1 till 72999 Skicka 1 till 72211
Band 2: Carina Jaarneks Skicka 2 till 72999 Skicka 2 till 72211
Band 3: Spootlajtz Skicka 3 till 72999 Skicka 3 till 72211
Band 4: Torgny Melins Skicka 4 till 72999 Skicka 4 till 72211
Band 5: Titanix Skicka 5 till 72999 Skicka 5 till 72211

– Ovanstående sms kostar 9:90/3:60 kr plus eventuell trafikavgift beroende på operatör och abonnemang.
– Av ovanstående sms-nummer som kostar 9:90 tillfaller Världens Barn-kampanjen netto 8:50 kr per sms.

Dansbandskampen program 5

17 nov

Nu har jag sett reprisen av dansbandskampen eftersom jag var på kryssning i lördags. Innan jag säger något annat så STORT GRATTIS Torgny Melins.

Highlights Foto: svt.se
Highlights Foto: svt.se

Titanix var först ut och gick hårt ut med en buggversion av ”Gråt inga tårar”. Och om detta tycker jag inte. Maria kommer inte alls i sin rätt tycker jag. Det låter i min öron lite ruffigt och ansträngt. Jag vet att Titanix kan bättre än det här.

Andra bandet ut var Highlights på förhand favorittippade men som gjorde platt fall resultatmässigt. Staffan Hellstrands ”Lilla fågel blå” framfördes helt ok. Men jag har på något sätt för Highlights. Dom må vara duktiga men det är något som jag inte får ihop. Exakt vad det är vet jag inte riktigt. Okej framförande men som sagt. Det är något som inte stämmer för mig men jag vet inte vad.

Peter Danielsson i Schytts sjunger Mälarö Kyrka
Peter Danielsson i Schytts sjunger Mälarö Kyrka

Schytts gjorde en lagom version av Lenne Brobergs gamla
”Mälarö Kyrka”. Jag hade liksom Magnus Carlsson förväntat mig något annat av dem. Här har man chansen att promota ”nya” Schytts och så kommer man med Mälarö Kyrka. Men framförandet var okej och det lät stabilt och moget precis som Schytts.

Date gjorde bra i från sig denna kvällen och tappade inte texten denna gången. Det har ju varit deras signum lite dom senaste gångerna att tappa och hitta på egna texter. Men det var kul att dom fick sin andra guldstjärna. Nu blir det mer variation framöver.

Torgny Melins gjorde en fräsig version av Ebba Gröns 800 grader. Dom har ju fått låna som är omöjliga nästan att göra om. Hade ju varit bättre om dom blivit tilldelade mer ”äkta” dansbandslåtar. Men och anadra sidan sett så är det nu man inser vilken tallang Torgny Melins besitter när dom gör om låtarna. Sen när dom framför allt 100% live så kan dom ju göra precis vad dom känner för. Och jag tror det är just den grejen som gör att dom gått vidare. Att dom gör sin grej på sitt sätt, och levererar inte bara bra dansmusik utan även en stort portion humor och spelglädje. Det syns på riktigt att dom tycker detta är kul.

Cinderellakryssning

15 nov

Lördagen började med frukost på företaget. Frukosten bestod av god mat och dryck. Vädret visade sig inte från sin bästa sida. Regn och blåst hade dom flaggat för dagen till ära. Förutom jag så var det lite andra kamrater från jobbet i form av Jocke, Henka, Patrik, Tobbe, Andreas och Jonas. Hm.. har jag glömt någon? Nä jag tror inte det.

På bussen till Stockholm som kördes av den ordningsamme Staffan mötte vi ett fräckt kär-inggäng från Karlstad. Ett par roliga sympatiska och roliga tjejer som hette Yvonne, Birgitta, Carina och något mera som jag inte kommer i håg. Men trevliga var dom. Tack till er för trevligt sällskap. Jag måste ringa Carina. Får inte glömma det…

Vi stannade på vägen vid Götlunda utanför Arboga och intog lunchen innan vi runt tresnåret rullade in vid stadsgårdskajen. Vi checkade in vid gruppbokningen och tog sedan en promenad till ”Ölbåten” för att dricka lite cider för min del. Dom andra är riktiga män och drack Öl förutom Tobbe. Eftersom jag ville dokumentera Stockholm ”by night” kom jag efter lite. På väg tillbaks så stötte jag i hop med en dansbandskompis. Mattias Johansson i Tribond och fd. Mona Gs. Världen är allt bra liten. Han skulle åka med konkurrenten Birka.

På grund av den rådande väderleken så låg vi kvar i land en stund innan vi drog i väg. Vi startade kvällen i ”Food Garden” där vi intog en trerätters middag. Min bestod av Toast Skagern till förätt, Oxfile till varmrätt och sedan dessert till efterätt. Det smakade MYCKET gott. Vi njt av tillvaron och hade det allmänt trevligt.

Efter detta var det dags att kolla in kryssningsprogrammet för att se vad som skedde under kvällen. Dans till Gideons, Good Times Rollers och Pink Hink stod på programmet samt karaokie i club seven. Jag vet inte vad som hände men på något sätt stod jag där på scenen med en mic i handen och sjöng Sveriges melodifestival bidrag 1995. Jan Johansens ”Se på mig”. Min favorit fanns ju inte med. (Brandenburger Tor av Kjetil Stokan, Norges bidrag 1990) Jag är glad att jag inte hörde mig själv. Däremot är jag glad att jag hörde Tobbe & Jocke i Peps Perssons ”O boy”. Det svänge gött. Sen fick man höra en hel del andra roliga låtar. Vissa minns man mer än andra.

Kl 22.15 började Gideons spela upp till dans i Nöjescaféet som det numera heter efter uppfräschningen av Cinderella. Där bjöds det på mogendans. Mycket härliga foxar och bugglåtar. Jag tog en hel del kort på bandet som jag tänkte förära dom med. Plåtade även en del i fanclub där ”Pink Hink” spelade. Blev rätt bra kort.

Det blev en något sen kväll. Kom i säng 03.30 efter ett mycket trevligt samtal med Gideons. Vi snackade om det mesta som rör dansband. Vilka danshak dom spelat på, vilka låtar dom spelar och mycket mycket annat. Det blev en och annan cider.

Det var skönt att krypa ner i bingen då. Vaknade kl 08.00 av Patriks väckarklocka på mobilen. Hm… Upp kl 08.00 på en söndag. Nå väl bara att gilla läget. Men somnade om och vaknade lite senare. Då gick jag upp och fixade lite frukost. Tänkte mig ut på däck för att fotografera. Men allt som fanns var dimma plus att det blåste som f*n.

Runt kl 11.30 samlades gänget i gen för att bege oss ner till Cinderella SPA. Där vi skulle må gott en stund. Bada bubbelpool, få vattenmassage, bada bastu och hårinpackningar och annat sådant. Det fanns bland annat en kallbassäng där vattentempen var blott 10 grader. Gissa vem som var först i den utav Patrik och mig. Jag så klart. Men han var så illa tvungen att följa efter. Så strax där efter hoppade även han i vaken.

Efter en och en halvtimme så kände vi oss hungriga så vi klev upp och riggade om. Själv tog jag en sväng förbi Gideons och tog några grupplåtar på dem. Det blev rätt okej faktiskt. Tack grabbar för en trevlig kryss =)
Vi begav oss till skärgårdskrogen där vi fick en skymt av östersjöns snabbaste servitris Alfonso (känd från Kanal5 och programmet Färjan).

Någon timme innan ankomst till stockholm så gick jag till taxfree och köpte lite drycke och godis. Blev några ”Bacardi breezer”, cider och lite öl till brorsan.

Halv fyra steg vi i land i Stockholm. Smidigt och enkelt från plan 5. När alla stiger av med tunga väskor är det ju viktigt att alla håller samma rytm. Detta hade en dam inte uppfattat då hon helt plötsligt stannade upp för att kolla om sin väninna var med. Detta medförde att flera folk tappade sitt bagage, så även jag. Men det gick bra. Inget blev förstört.

Jo jag glömde ju säga en sak. Jag mötte ju den förtjusande Agneta på kryssen. Larsson är efternamnet och har setts i ”Färjan” på kanal5. Hon och hennes man driver bussföretaget Fixarnas Buss i Malung. Hon är stort dansbandsfan. Och när jag var i Malung på dansbandsveckan campade vi i hennes trädgård.

Stensons på väg mot 15 års jubileum

15 nov
Stensons laguppställning 2009
Stensons laguppställning 2009

STENSONS
Startår: 1995
Utgångsort: Bromölla
Medlemmar: Roger Olsson: Keyboard, Dragspel, Sång. Kapellmästare
Niclas Lindström: Trummor
Mats ”Mazze” Karlsson: Sång, kompigtarr
Antti Johansson: Gitarr, Sax, sång
Anders: Bas, Körsång
Hemsida: www.stensons.se
Diskografi: 4 full-cd och några singlar

Stenssons orkester har rötter ända sen slutet av 80-talet då man startade upp Bimbos orkester. Detta blev starten på en lång dansbandskarriär Bimbos blev sedermera Christina Lindbergs orkester och man spelade i hela Sverige, låt på svensktoppen, var med flera gånger i p4:s ”I Afton dans” och bingolotto på tv4. 1995 valde Christina Lindberg att lägga ner bandet för att satsa på en karriär som mamma och soloartist.

Grabbarna kunde dock inte bara lägga musiken och instrumenten på hyllan. Frontare och sångare i bandet blir John Martin Bengtsson som innan des bland annat spelat i Sound Express innan. Året efter beslutade sig John Martin att hoppa av ”tåget”. Man väljer att inte ta in någon ersättare för John Martin utan skickar fram Tommy Kjellqvist. Tommy gjorde detta med bravur och satt e en fräsch mogen profil på bandet.

Stensons första sättning
Stensons första sättning

I Mars 2008 bestämmer sig Tommy för att lägga musiken på hyllan efter mer än 20 år och ägna sig mer åt familjen. Som ersättare för Tommy fick man igen mindre än Mats ”Mazze” Karlsson från Chinox orkester.

På skivfronten har man spelat in en massa singlar och släppt 3 full-cd, varav den senaste ”Om vi kunde stoppa tiden” har lovordats av flera dansbandsrecensenter. Michael Nystås känd aktad recent skriver bland annat så här om albumet. ” Resultatet är en av de bästa och mest sympatiska mogna dansbandsplattor jag hört sen Claes Lövgrens Rosor från himlen från 2001. Man fattar omedelbart tycke för Stensons gedigna anslag – ”Om vi kunde stoppa tiden” är förbluffande väl genomförd och saknar i stort sett svaga punkter.”, vilket man får se om ett oerhört gott betyg.

Bandet spelar en fräsch mogendans och har en unik spelglädje som smittar av sig på publiken. En anledning till spelglädjen är just man har lagt sig på en rimlig nivå med antal speljobb. Svängiga bugglåtar avlöser lugna kramvänliga låtar blandat med instrumentala godingar från Anti Johanssons saxofon.

Mats "Mazze" Karlsson är en av sångarna i Stensons

Trots att man är ett deltidsband gör man ändå 85-90 jobb per år. Och sedan man blev med i Nöjeskällans stall har fler och fler för bandet nya dansställen kommit i ni spelkalendern. I början spelade man uteslutande i Skåne, Blekinge, Halland och Södra Småland. Nu har popularitet ökat och således speljobben och man har i år spelar på en rad nya platser Forshaga Folkets Hus i Värmland, Mälarsalen Stockholm, Mölndals Folkets Hus och Dansbandsveckan i Malung. Flera spelningar på bland annat Birka paradise har och kommer att avverkas.

Aktuellt för bandet just nu förutom spelandet är att man kommer slppa ett helt nytt album om några veckor

Vill man ha mer information om detta band kan man surfa in på bandets hemsida www.stensons.se Stensons är ett band som verkligen vet man har internet till och har det mesta man önska på sin hemsida. Ett plus för att det alltid är uppdaterad med bland annat dansbilder, blogg, spelplan och nyheter. Så ska en hemsida skötas.

Torgny Melins mot nya mål

13 nov
Torgny Melins
Torgny Melins

STARTÅR: 1983
UTGÅNGSORT: Säffle
SENASTE CD: Allting som vi har (2007)
MERITER: Hultfredsfestivalen 2006, Förband åt John Fogerty

MEDLEMMAR: Torgny ”Mille” Melin: Gitarr och sång
Stefan ”Gösen” Haglund: Sax, Gitarr och sång
Tonby ”Göken” Eriksson: Klaviatur, dragspel och sång
Peter ”Peppe” Nordström: Trummor och sång
Tommy ”Tintin” Petersson: Bas & Sång
HEMSIDA: Torgny melins hemsida

Torgny Melins Live på Birka Princess Foto: Torgny Melins
Torgny Melins Live på Birka Princess Foto: Torgny Melins

Torgny Melins är bandet som tagit Sverige med storm det senaste året. Från att vara ett tämligen anonymt dansband så förändras deras tillvaro rejält, och sedan det magiska samtalet från Teddybears STHLM så har deras tillvaro förändrats totalt.

Men om vi backar tillbaka bandet så började det redan på 70-talet då flera av medlemmarna spelade i bandet Stellans och Sus & Dus. 1983 startade man så Torgny Melins. Två år efter starten släpps LP:n. En samlings-LP ”Våra Sköna Dansband 1” som blir en given succé. 1988 kommer uppföljaren.

Torgny Melins 1996
Torgny Melins 1996

Bandet har genom åren medverkat i en rad olika tv och radioprogram. När bandet turnerade som mest hade dom c:a 200 jobb per år. 1995 medverkade man i Höstens melodier från Berns i Stockholm som man kan likna vid en meloditävling för dansband. I mitten och slutet av 90-talet är bandet väldigt aktiva och släpper flera skivor och medverkar i flera olika radio och tv-program i hela norden.

2001 får bandet en dunderhit med låten ”Tänk om väggarna kunde tala” som bland annat toppade Sverigetoppen i 25 veckor.

Torgny Melins klassiska album "dansbander"
2004 händer det som vänder upp å ner på tillvaron för grabbarna i Melins. Dom får agera förband åt punkrockbandet Teddybears Stockholm vilket blir en enorm språngbräda för värmlänningarna. Pressen skriver spaltmeter och dansband har helt plötsligt blivit något coolt. 2005 spelar bandet in en helt album med Teddybearslåtar i dansbandsversion. Albumet säljer som smör i solsken.

Året efter uppträder bandet på Hultsfredsfestivalen inför en publik helt i extas och hinner även med Arvika festivalen.
Samma år vinner även en guldklav som årets dansband.
Man agerar även förband åt John Fogerty i Göteborg.
Detta år gör bandet många klubbspelningar varvat med de ”vanliga” dansbandsgiggen.

2007 spelas ett nytt album in som heter ”Allting som vi har” och som blir väl mottaget i press och media. Torgny Melins tillängas även en helt egen tv-serie i Tv4 där man varje vecka kan följa bandet på sina upptåg. Just nu ligger dansbandskampen för deras fötter och man har tagit sig vidare från till nästa omgång.

Städdille

12 nov

Jag vet inte vad som flög i mig men när jag kom hem från jobbet fick jag städdille. Jag damsög, möblerade om, rensade bort en massa skit som jag inte behövde ha kvar. Ska ta och göra resten i morgon. När jag är på städhumör vill jag inte sluta för då är risken stor att jag blir passiv städare sen. Lika bra att hålla på medans ångan är uppe. Nu är man så trött så det är bara sägen som gäller. Ha det gott alla bloggläsare.

Holidays från Åmål

12 nov
Holidays Orkester
Holidays Orkester

HOLIDAYS
Startår: 1999
Medlemmar: Hans Jönsson – Bas, sång
Hans Melin – Keyboards
Niklas Ideskär – Trummor
Michael Andersson – Gitarr, sax, sång
katarina – sång
Utgångsort: Åmål
Hemsida: http://goto.glocalnet.net/holidaysorkester/

Jag tycker det är viktigt att alla banden får komma upp i ljuset,
stora som små. Därför tycker jag det är på sin plats att skriva om band som kanske inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Åker man till Vänerns västra strand till staden Säffle och fortsätter lite till söderut hamnar man i Skärgårdskommunen Åmål som har ungefär 9355 invånare.

Från denna gemytliga stad kommer dansbandet Holidays. Bandet startades 1999 av medlemmarna Ulf Johansson och Hans Melin som tillsammans med Michael Andersson och Hans Jönsson utgör stommen i bandet. Alla i bandet har stor rutin från dansbandslivet. Hans Jönsson hade innan dess spelat 15 år med inte helt okända Torgny Melins från Säffle. Sommaren år 2008 bestämde sig holidays för att utöka med en sångerska och Katarina Ackman kom med. Samtliga medlemmar har erfarenheter från andra band som Torgny Melins, Bejamins, Hans Stefans, Kinos och Öjvinds.

Holidays live Foto: Mikael
Holidays live Foto: Mikael

Holidys spelar på deltid och gör c:a 3-4 jobb i månaden. Spelställena varierar från allt från privata fester till folkparker och folkets hus. Närgeten till Norge har gjort att det även blivit ett och annat jobb där. Men merparten av jobben görs i Sverige. Jag har haft förmånen att dansa och lyssna till detta band, och kan säga att det är en enorm spelglädje som återfinns i bandet. Det är väl framförda mogenlåtar som gäller för Holidays. På repertoaren återfinns både låtar av Vikingarna, Thorleifs och Elvis Prestley.

Glenn Endys ångar på

11 nov
Glenn Endys
Glenn Endys

GLENN ENDYS
STARTÅR: 1975
UTGÅNGSORT: Motala
MEDLEMMAR: Glenn Ohlsson – Sång, Bas, Kapellmästare
Jörgen Norén – Klaviatur
Kjell Lundbom – Trummor, Sång
Lars Eriksson – Sax, Dragspel, Klaviatur
Roger Nilsson – Gitarr, Sång
Hemsida: www.glenn-endys.com

Glenn-Endys startades för 34 år sedan 1975. Namnet Glenn-Endys kommer som från så många andra från medlemmar i bandet. Glenn Ohlsson och bandets dåvarande trummis, Weine Karlsson, vars andra namn är Endy. Premiärspelningen gick av stapeln året efter på Restaurang Vättern i Motala som även är bandets utgångsort. Bandets medlemmar bor i Motala eller i grannkommunerna runt om. Bandet avverkar c:a 60-65 jobb och spelar mest i mellan och södra Sverige. Då samtliga medlemmar har ”vanliga jobb” eller ”andra jobb” vid sidan av spelandet har man begränsat lite i sitt åkande.

På sin meritlista finns bland annat två deltagande i regionfinaler av Svenska dansbandsmästerskapen samt medverkan i regional-TV,TV 4 Öst

Glenn Endys Foto: glenn-endys.com
Glenn Endys Foto: glenn-endys.com

Trots att efterfrågan är stor och populariteten ökat har man inga planer på att spela på heltid. Folkets Hus, Folkparker, festplatser och logar runt om i vårt avlånga land är typiska platser som bandet håller till på. Spelmässigt värnar man om en dansant, mogen stil.

Året efter millennieskiftet gav bandet ut en skiva med titeln ” Glenn-Endys 25 år”
Tidigare har man med dig 2 full-cd, 3 kassetter och 2 singlar. 1982 spelade man blandat in en hyllingslåt till IFK Motala bandy.

Aktuellt just nu är att bandet släppt en efterlängtad full-cd med titlen ”Varje gång jag ser dig”. På skivan finns en hel del kända gobitar.
1. Varje Gång Jag Ser Dig 2. Det Är Dig Jag Vill Ha 3. En Kväll Med Dig 4. Jambalaya 5. Du Tänder En Eld Inom Mig 6. No Matter What 7. Peppelinos Bar 8. Jag Sänder En Tanke 9. Dina Ögon Var Som Sol 10. De É Dynamit 11. Alla Lyckliga Stunder 12. Har Jag Sagt Till Dig Idag 13. Jag Älskar Dig Ännu 14. Ge En Bukett Med Röda Rosor 15. Blå Var Den Stjärnenatt

Titanix, Schytts och Highlights utmanar

10 nov
Titanix Foto: svt.se
Titanix Foto: svt.se

Nu har vi kommit fram till program 4 i Dansbandskampen. Highlights, Schytts och Titanix utmanar Date och Torgny Melins. Personliggen tror jag Highligths kan bli farliga med även Titanix och Schytts. Allt kan ju hända. Nu går vi längre och längre in i tävlinge och konkuransen hårdnar då fler och fler populära heltidsband kommer med i tävlingen.

Låtarna i program 4 den 14 november är fööljande:
Band 1: Highlights
Förstalåt: ”Lilla fågel blå”
Andralåt: ”Baby Goodbye”

Band 2: Titanix
Förstalåt: ”Gråt inga tårar”
Andralåt: ”I Can’t Say I’m Sorry”

Band 3: Schytts
Förstalåt: ”Mälarö kyrka”
Andralåt: ”Jennie Let Me Love You”

Band 4: Torgny Melins
Förstalåt: ”800 grader”
Andralåt: ”If Only You”

Band 5: Date
Förstalåt: ”Hurtful”
Andralåt: ”All For Love”

Vill ni rösta på banden så ta och skriv ner nedanstående nummer.
Telefonröstning Kostnad 9:90 Kostnad 3:60
Band 1: Highlights 099 320 01 099 220 01
Band 2: Titanix 099 320 02 099 220 02
Band 3: Schytts 099 320 03 099 220 03
Band 4: Torgny Melins 099 320 04 099 220 04
Band 5: Date 099 320 05 099 220 05

Sms-röstning Kostnad 9:90 Kostnad 3:60
Band 1: Highlights Skicka 1 till 72999 Skicka 1 till 72211
Band 2: Titanix Skicka 2 till 72999 Skicka 2 till 72211
Band 3: Schytts Skicka 3 till 72999 Skicka 3 till 72211
Band 4: Torgny Melins Skicka 4 till 72999 Skicka 4 till 72211
Band 5: Date Skicka 5 till 72999 Skicka 5 till 72211

Om fenomenet Gekås i Ullared

10 nov
Gekås i Ullared. Foto: ullared.se
Gekås i Ullared. Foto: ullared.se

Jag har själv besökt Ullared ett anatl gånger. Nu var det i och för sig några år sedan. Men jag vet likväl hur det kan se ut där nere. Nu har jag sett två avsnitt av realityserien ”Ullared” som sänds på kanal5. Och jag kan konstatera att man helt klart kan åka ner och vara precis som man är. Där nere verkar alla kattegorier av människor finnas. Jag har hört om folk som åker dit bara för att titta på annat folk. Då har man nog lite för mycket fritid.

Gekås att ju i vssa sammanhang fått ett dåligt rykte om sig. Det snackas i bland om ”Gekåsskit”. Men jag tycker inte att det är dåliga grejer. Visst det finns väl det med. Det är väl som i andra butiker att det finns både och. De gånger jag varit där har jag bara köpt bra att ha grejer. Köpte till och med en riktig sångmickrofon för 30 spänn och den håller än idag. Även om dn inte går att jämföra med en proffsmick, men det är änddock en microfon.

Då man vet lite hur det fungerar där nere i Ullared så är det lite kul att se på dokumentären. Det är ett bra tidsfördriv även om jag gillade ”Färjan” lite mera. Det kanske beror på att man åkte mer till Mariehamn än till ullared senate åren.

Streaplers släpper nytt

9 nov
Streaplers - Ett år i taget
Streaplers - Ett år i taget

Den 25/11 släpper Streaplers sitt 50:e album. Nedan följer låtlistan till skivan.

1. Jukeboxen
2. The Great Snowman
3. Mary Ann
4. Vi Två
5. Fernando
6. Sikta Högt
7. Halva Vägen Var
8. Lyckohjulet
9. Direkt Från Hjärtat
10. Du Finns Hos Mig
11. Lång Väg Att Gå
12. Sent Om Sider
13. Rostock Rock
14. Vin Og Tårer
15. Everly Brothers Medley

Lotta Engberg med jul-cd

9 nov
Lotta Engbergs julcd "Jul hos mig"

På onsdag den 11/11 släpper Lotta Engbergs sin första egna jul-cd. Tidigare har Lotta figurerat med julsånger på diverse samlingsskivor. Men detta är således hennes helt egna julskiva. På skivan finns några av hennes egna favoritartister som gästar på albumet. Christer Sjögren, Alexander Rybak, Jill Johnson, Nordman och inte minst Sven Wollter gör alla underbara duetter.

Fars dag. Ännu ett komersiellt jippo?

8 nov
Fars dag med blommor och tårta
Fars dag med blommor och tårta

Den andra söndagen i november är det här i Sverige alla pappors speciella dag – Fars Dag. Jag förstår inte varför det ska finnas fars dag och mors dag. Kan man inte uppskatta sina föräldrar andra dagar med och överaska dem? Hur som helst. Jag kommer uppvakta min pappa idag men jag kommer även göra det på många av årets andra 365 dagar.

Så här står det om fars dag på wikipedia.
Fars dag är en högtid då barn firar sina fäder och inträffar i Sverige den andra söndagen i november. I flera andra länder firar barnen dagen även till minne av fäder och förfäder. Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Mrs. John B. Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far Mr. William Smart för att denne ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington sedan hans hustru, då hon fött familjens sjätte barn, dött i barnsäng. Mrs. Dodds initiativ spred sig och redan 1924 förklarade president Calvin Coolidge att han stödde idén. Det skulle dock dröja ända till 1966 innan president Lyndon B. Johnson instiftade den tredje söndagen i juni som Fars Dag i hela USA.

Fars dag firades första gången den 19 juni 1910 i Spokane, staten Washington. Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november.

Fars dag firas samtidigt i Sverige, Finland och Norge. I Danmark firar man den 5 juni. I resten av världen kan Fars dag firas såväl i juni (USA och Storbritannien), augusti (Brasilien), september (Australien) som på Kristi himmelfärdsdag (i Tyskland). En del länder har tämligen nyligen flyttat den dag då Fars dag firas.

Svajig dansbandskamp

7 nov
Torgny Melins i Dansbandskampen Foto: svt.se
Torgny Melins i Dansbandskampen Foto: svt.se

I dag när jag kikade på dansbandskampen så funderade jag på varför man betalar tv-licensen och så kom Torgny Melins och jag förstod precis varför man betalar den. Ljudet hämma hos oss var under all kritik. Finns det ingen på SVT som kan fixa detta, eller måste man själv skaffa superduper anläggning. Hoppas det var något tillfälligt.

Juryn i Dansbandsmkampen Foto: SVT
Juryn i Dansbandsmkampen Foto: SVT

Sen förstår jag inte juryns medverkan. Den hade dom fått skippat. Det verkar som att vissa där älskar sig själv väldigt mycket och verkar gilla att ta plats. Personligen skiter jag fullständigt i vad den så kallade expertjuryn säger. Det är som oftast bara tramsigt. Sen bör man komma i håg att det bara är d eras högst personliga åsikter som ventileras och inget jag tycker man ska ta på för stort allvar. Jag tror alla som tittar är såpass någolunda musikaliska så att dom man bilda sig en egen uppfattning om dansbanden.

Kvalitén musikaliskt var ojömn den med. Sen förstår jag inte detta med gästjurymedlemmen. Ska dom envidas med att ha en sådan kan ju ha låtar som man kan göra om till dansband och som är lite dansband. Man kanske skulle ha haft dansbandsteman som Thorleifs Vikingarna, Lotta Engbergs m,m m,m. Det tror jag hade funkat bättre. Nu får ju banden lite krystat hitta på en massa konstiga versioner av låtar. Jag tror inte jag sett något band hittills som låtit så som dom gör på dansbanan.

Zekes
Zekes

Och det blev som jag hoppades på att Zekes skulle ta guldstjärna nummer två. Men med tanke på kvalitén på framförandet av många band så hade det kunnat sluta hur som helst. Torgny Melins fick ju två lagom roliga låtar att göra om men dom fixade det gallant. Dom gjorde dom till sina egna med sitt eget sound. Torgny Melins gjorde ju det 100% live och det märktes, för man såg riktigt spelglädjen. Dom kunde ju spela avslappnad och göra sin grej. Och detta var ju ett vinnande koncept att gå in och vara så naturliga och bara göra sin grej. Stort grattis grabbar.

Förra veckan blev jag golvad av Zekes. Idag blev jag inte lika golvad. Kanske för att det nu inte var första gången jag hörde dem. Men det lät proffsigt och tajt. Men dom kanske skulle ha valt en annan låt. Men och andra sidan sett är det ju DANSBANDSkampen och detta var en dansbandslåt som heter duga.

Sweetshots var en mycket bra showgrupp i Dansbandskampen. Ocoh det är just där jag ser dem. Dom passar perfekt som underhållning på ett julbord eller på en finlandsfärja. Det hela lät mycket bra men som dansband en hel kväll är jag osäker. Så tyvärr sweetshots. Men skoj i alla fall att se Yeni Carlsson sjunga igen. Hon var ju som bekant med i Schytts en period.

Dansbandskampen
Dansbandskampen

Egentligen så förstår jag inte riktigt detta med dansbandskampen. Vad är syftet med det? Är det att ta dansbandsmusiken till nya höjer och tänja på gränserna eller är det att få ut folk till dansbanorna. Jag ställer mig mycket frågande till vissa moment och saker i dansbandskampen. Frågan är vem som egentligen har bestämt allt i programmet. Är det bara inkompetenta 08:or som bestämt sig för hur dansband 200i9 ska vara eller? Dansbandskampen ska väl åtminstoende spegla det som är ute på dansbanorna eller? Jag har då aldrig hört något danband framföra Markooliolåtar på en danskväll. Dock har jag hört dem på något sunkigt disco. Hade jag fått bestämma hade det varit en annat upplägg och absolut en annan jury. En jury med folk som inte bara älskar att höra sig själva.

Rösta på Torgny Melins i dansbandskampen

7 nov
Torgny Melins
Torgny Melins

Ja rubriken säger ju allt. Så det är bara att rösta rösta och rösta.

Sms-röstning
Kostnad 9:90: Skicka 1 till 72999
Kostnad 3:60: Skicka 1 till 72211

Telefonröstning
Kostnad 9:90: Ring: 099 320 01
Kostnad 3:60: Ring: 099 220 01

Etnies skor

7 nov

Mina etnies
Mina etnies

Jag fattar inte att ett par skor kan vara så grymt sköna som dessa här. Man får nästan se sig efter ett par till som man har den dag dessa går hädan. Har nog aldrig haft så sköna skor. Etnies har sjukt snygga skor.

Och nu är jag kikade på deras hemsida så fick jag till min glädje se att dom hade mer än bara skor. Dom hade ju snygga hoods och jeans med. Me like =)

Mina skateskor Etnies
Mina skateskor Etnies